Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Modaal inkomen moet snoeien in hun uitgaven.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
47 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
1
quote:

lordstevedynamite schreef:


Allemaal zeiken en ondertussen is het nederlandse spaartegoed met 8 procent gegroeid tot 200 miljard, geef morgen allemaal 10 procent uit en heel nederland is overspannen.
[/quote]

bekende misvatting: het overgrote deel van dat spaartegoed zit bij een kleine groep aan de top (groot verschil tussen 'gemiddelde' en 'mediane' waarde) en bovendien is een groot deel alleen maar tegenwaarde voor een hypotheek. Omdat Nederland zo'n dom belastingsysteem heeft waarbij je zonder risico een onnodige hypotheek kunt nemen, het geld op een spaarrekening zetten en dan nog iets van 1% overhoudt.

en als je meer geld verdient met de jaarlijkse waardestijging van je huis dan met hard werken, waarom zou je dan nog gaan werken?

Er is ongetwijfeld een groep die ten onrechte klaagt, maar het is een feit dat een groot deel van de Nederlanders er de laatste jaren veel harder op achteruit is gegaan dan de cijfertjes suggereren.
[verwijderd]
0
Er is een groep die inderdaad best steun kan en mag gebruiken, en de middeninkomens worden altijd het zwaarst getroffen, denk maar even terug aan het nieuwe belastingstelsel van dhr Bos. Hoge inkomens + 10 procent netto, minima + 10 procent netto, middeninkomens + 5 procent. En die arbeiders moesten ook nog gaan betalen voor als ze eens gebruik maakten van hun werkbus alsof het een auto betrof waar je lekker mee op vakantie gaat. En dan lopen ze allemaal te janken als Balkenende en Zalm het hele zootje eindelijk op de Schop gooien. Ik zelf kom uit het rustieke Wognum, in Noord Holland, nou ik ken helemaal niemand daar die het slecht heeft.

Bovendien kun je er altijd wat aan doen als het niet naar het zin gaat. Een vriend van mij heeft nog nooit ergens voor gestudeerd, alleen voor beveiliging dan voorzover dat een studie is, verdient 2000 euro netto, een paar jaar terug was dat nog een top salaris, tegenwoordig modaal, het is wel bijna 5000 gulden per maand!

En dan nog 1 ding, wanneer leef je onder de armoedegrens?
Bij het Nibud al als je niet voor 30 euro per maand kunt bellen. Wat heeft dat nou met armoede te maken.

Groetjes Stefan
[verwijderd]
1
Goed verhaal Cezan, alles wat die dame heeft ervaren heb ik ook meegemaakt in veelvoud. Dat is één van de redenen dat ik claim Amerika 'echt' te kennen. En het maakt dat je inzichtelijker wordt in deze leidende Wereldmacht. Dat vertaald naar de feiten uit de economie, doorgerekend naar de financiele markten en voila een beer is geboren. :)

S.
[verwijderd]
3

Ja Cezan, zeker goed verhaal,

Het is lullig om toe te moeten geven dat we leven in een dictatuur van technocraten (overheid en multinationals), die het volk doen laten geloven dat ze alle rampspoed aan zichzelf te danken hebben (iedereen heeft alle mogelijkheden om te studeren en te bereiken wat je wilt,....toch?)

Ik bespeur steeds meer apathie, 't heeft geen zin je druk te maken over onrecht. 't is beter je aandacht en energie te besteden aan het verbeteren van je eigen positie in die zin dat je het spel maar moet meespelen en een hogere plek in de voedselketen moet veroveren. Eten of gegeten worden.

Vergeet niet dat het recht ooit eens is bedacht door de rijken, als instrument om zich te beschermen tegen de armen. Het huidige door-ontwikkelde kapitalisme kent geen zelfkritiek, en net als in de dierenwereld geldt het recht van de sterkste/handigste.

Ik bergrijp niet waarom er in Nederland geen stroming van enige betekenis bestaat om ons te waarschuwen tegen de snel vootschrijdende Amerikanisering van onze samenleving. Daar leeft inmiddels 30% van de mensen onder het bestaansminimum, 20% van inwoners hebben 80% van de middelen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dutch, die openstaat voor een goed alternatief.

[verwijderd]
1
quote:

nhz schreef:


[quote=lordstevedynamite]
Allemaal zeiken en ondertussen is het nederlandse spaartegoed met 8 procent gegroeid tot 200 miljard, geef morgen allemaal 10 procent uit en heel nederland is overspannen.
[/quote]

bekende misvatting: het overgrote deel van dat spaartegoed zit bij een kleine groep aan de top (groot verschil tussen 'gemiddelde' en 'mediane' waarde)
[/quote]


Inderdaad, het mediane vermogen bedraagt tussen de 5000 en 10000 (excl. huis en hypotheek).
[verwijderd]
2
quote:

Dutch mountain schreef:


Daar leeft inmiddels 30% van de mensen onder het bestaansminimum, 20% van inwoners hebben 80% van de middelen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Afgelopen week las ik nog dat het gemiddelde vermogen van een amerikaan (of US huishouden?) iets van 550.000 dollar is; maar het mediane vermogen is iets van 25.000 dollar. Wie wat van statistiek begrijpt die weet wat dat betekent, de verdeling is daar zeer extreem een een groot deel van de burgers heeft vermoedelijk geen cent te makken op de balans.

Ik denk dat de amerikanisering in Nederland aanslaat omdat voldoende mensen geloven (dankzij de desinformatie in de media etc.) dat ze er zelf beter van gaan worden, terwijl de realiteit ongetwijfeld heel anders is. De paar % die er met sprongen op vooruit gaat ieder jaar (daar en hier) doet dat ten koste van de rest, niet omdat het land als totaal het ineens veel beter doet want daarvan is absoluut geen sprake.

Er zijn altijd mensen die profiteren van zulk beleid, maar dat zullen vooral de echte (asociale) profiteurs zijn, en niet zozeer ondernemers met toegevoegde waarde die gewoon de handen uit de mouwen steken.
[verwijderd]
2

Juist nhz,

De rol van de media is belangrijker en bedenkelijker dan ooit, kritiekloos wentelen ze zich in hun eigen ambities; de kijkcijfers. Met televisie kun je de massa hypnotiseren en elke gewenste richting op sturen. De Amerikanen hebben dat goed begrepen. Voorafgaand aan de eerste golfoorlog moest de Amerikaanse senaat toestemming geven om in te kunnen grijpen in Koeweit. Journalisten filmden een vrouw in een kliniek in Koeweit-stad waar de Iraki's zojuist de couveuses had geroofd en de baby's hadden gedood. Een golf van verontwaardiging ging over de wereld. Later heeft men toegegeven dat het verhaal verzonnen was en de vrouw uit de kliniek een actrice was. Ik vind dat een grove misdaad tegen de democratie, net als dat wmd-verhaal, en ook Aart-Jan (heet ie zo?) de Geus met zijn verhaal over inkomensverbetering in 2006, laat me niet lachen!

De VS heeft nu toch een informatie-ministerie? ik hoor de media er niet over.

Trek je eigen conclusies.

Dutch[verwijderd]
0
"net als in de dierenwereld geldt het recht van de sterkste/handigste."

Mensen zijn inderdaad geen dieren, het zijn beesten, en op dat front doen wij Nederlanders het nog niet zo slecht, al is het de laatste jaren wel hard achteruit gegaan. Kijk toch eens om je heen wat de mensheid heeft aangericht, hoeveel diersoorten zijn er ook al weer verloren gegaan de laatste jaren door onze toedoen.

Laatst had de gemeente Utrecht een onderzoek gedaan onder bijstandsgerechtigden, bleek dat meer dan de helft fraudeert, zulke mensen gun je jouw zuurverdiende centen toch niet. Wat dat betreft zijn ze nu op de goeie weg.

Ik zie maar 1 oplossing, en dat is een Centrale Wereld regering die bepaalt wat waar geproduceerd wordt en er voor zorgt dat overal genoeg van is want dat kan natuurlijk makkelijk, de middelen zijn er al het moet alleen nog verdeeld worden.

Net als de oplossing voor vervanging van Fossiele brandstoffen, je moet er alleen wel in investeren en een verbod op termijn van die troep moet er komen, moet je kijken wat er gebeurt.

Mooie gedachte misschien, maar dit gaat er natuurlijk nooit van komen, want de mensheid denkt in eerst instantie alleen aan zichzelf. Heb ik toevallig gisteren nog geleerd als een van de basisprincipes van de Economie. Evenwicht wordt bereikt doordat de buurman hetzelfde doet en er concurrentie is.

Schiet maar lek!!

Groetjes Stefan
Ivanrybkin
0
Ik ben er ook zo eentje.

€ 1600 netto per maand.

2% netto achteruit per januari
Lasten stukje omhoog.

Ik ga mijn internetverbindign delen met de buren en zeg mijn eigen vaste telefoonlijn op.

Bespaart 30 euro per maand. Op die manier heb ik de 2% netto teruggang ongeveer weer terugverdiend.

Verder hoor je me niet klagen.
Ik heb prima te eten, en heb zelf net een oud autotje gekocht.
Een luxe die mijn ouders zich nooit konden veroorloven.[verwijderd]
0
quote:

lordstevedynamite schreef:


Ik zie maar 1 oplossing, en dat is een Centrale Wereld regering die bepaalt wat waar geproduceerd wordt en er voor zorgt dat overal genoeg van is want dat kan natuurlijk makkelijk, de middelen zijn er al het moet alleen nog verdeeld worden.


genoeg op basis van wat in de derde (misschien tweede) wereld 'genoeg' is ja ... maar genoeg volgens de aktuele normen van Nederlanders of Amerikanen dat kun je echt vergeten, dat is om allerlei redenen totaal onmogelijk.

De VS gebruikt nu al een zeer groot deel van de olie, grondstoffen (en harde arbeid) van de rest van de wereld terwijl ze minder dan 5% van de wereldbevolking hebben. Als iedereen op dat nivo wil leven dan wordt de wereld 1 groot vuilnisvat dat binnen een jaar stikt door uitputting en vervuiling (laat staan als we willen leven op het materiele nivo van de rijkere Nederlanders en Amerikanen).
obligataire
0
Wat jullie veramerikanisering noemen, is gewoon kapitalisme.
Een alternatief was/is Communisme, maar dat heeft het ook niet gered.

Vergeet een ding niet. Er zijn twee kunstmatige grenzen weggevallen, die van het IJzeren Gordijn en die van de tariefmuren van de EU die steeds brozer worden.

Daarachter staan miljarden mensen te trappelen om hetzelfde werk te mogen doen voor een fractie van het loon waarop wij menen recht te hebben.
Ons kunstmatige eilandje (West Europa) wordt overspoeld door hongerigen en werkwilligen en dat is een ontwikkeling die niet te stoppen valt.
Zielige verhalen veranderen daar niets aan. Wij minder, zij meer. Dat is de toekomst.

vr gr Leon
[verwijderd]
0
quote:

verwijderdalias schreef:


Ik bezuinig nergens op. Ik houd minder over.

mvg


Plagiaat,dat alias van jou....

Ab
Willempie3
6
Maar sinds Amerika de koude oorlog gewonnen heeft begint het kapitalisme steeds meer zijn kwalijke trekjes van voor 1900 te laten zien: Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter. Ook in Nederland. Aan de top wordt gegraaid op een volkomem asociale manier. En echt veel extra plezier zullen de toppers aan de bovenste helft van hun inkomen niet beleven. Van mij mag Marijnissen een keer schoon schip maken en alles boven de 100.000 Euro voor 70 procent gaan belasten, alles boven de 200.000 Euro voor 80 procent en alles boven de 300.000 Euro voor 90 procent.En alles boven het miljoen voor 100 procent.
Communisme mag dan niet werken (iedereen hetzelfde), maar mensen die meer verdienen dan ze ooit kunnen opmaken en het volgend jaar dan nog meer pakken, dat is te gek om als bevolking te blijven pikken.

W3.
[verwijderd]
2
Ja jongens het is een groot complot. "ze" bedonderen ons. De regering, de media, Bush niet te vergeten, het CBS en de marketmakers, die de aex altijd de andere kant opzetten dan wij willen. Wat is het toch een rot wereld.Nog maar 2 keer per jaar op vakantie. Het hele gezin slechts 1 mobiel per persoon en nog maar 1 keer per week uit eten. Erg he.

N3
Willempie3
4
N3;

Dat veel gezinnen nog steeds een prima leven hebben in dit land maakt het feit dat steeds meer 'topmensen' het tigvoudige bij elkaar graaien nog belachelijker dan het al is.
En onder die zogenaamde topmensen zitten er steeds meer die eigenlijk gewoon een kantoorbaan hebben en in dienst zijn van een ziekenhuis of nutsbedrijf. En als het dan niet goed gaat dan zijn ze nog te lamlendig en te bang om zelf de handen uit de mouwen te steken, want dan wordt even een interim-manager ingehuurd voor een nog hoger salaris.
Als deze ingehuurde pispaal de problemen dan oplost, kan meneer de directeur zichzelf op de borst kloppen vanwege zijn goede beslissing om iemand in te huren. En gaat het fout dan wijst hij naar de pispaal die het probleem dus toch niet kon oplossen.
Over de gouden handdruk die er dan nog achteraankomt wil ik het niet eens hebben.
Rijk zijn ze, onze toppers, maar het moreel besef is volkomen weg.
Tijd om ze naar Belgie te trappen.

W3.
[verwijderd]
2
quote:

Willempie3 schreef:


Tijd om ze naar Belgie te trappen.


kijk, dat vind ik nou geen vriendelijk voorstel ;-(

laten we de heren naar het beloofde land USA sturen, kijken hoe goed het ze daar vergaat met hun unieke kapaciteiten (wel graag paspoort inleveren, zodat ze nooit meer terug kunnen).
[verwijderd]
0
ook aan het beetje minder voor het Westen zit een ondergrens. Indien deze grens wordt overschreden zal er mi naar andere middelen worden gegrepen, dat leert de geschiedenis.
[verwijderd]
1
Er is niets op tegen dat topmensen veel verdienen, maar ze moeten wel op prestaties afgerekend worden, daar ben ik het wel mee eens. Geldt trouwens voor veel meer mensen. Valt me trouwens op dat altijd naar topmanagers wordt gekeken in dit landje, maar dat we het blijkbaar normaal vinden dat een snotneus van 20, die aardig tegen een balletje kan trappen, meer verdiend dan menige topmanager van een multinational. En we moeten eens af van de calvinistische/socialistische gedachte dat je al het inkomen dat een mens niet kan opmaken moet afromen.
tankmeister
2
Ik ben altijd een groot voorstander van de euro geweest en ben dat eigenlijk nog steeds. Er zijn veel voordelen, ondanks dat ik vrolijk meeklaag. Maar de vrees van grote delen van de bevolking dat alles duurder zou worden, is ondanks sussende woorden van de europese politici, bewaarheid. Waar je vroeger dacht, mmm overhemdje van 100 gulden, dat kan vast goedkoper, leg je nu veel makkelijker 50 euro neer. Overigens is de kledingsector juist een van de sectoren die goedkoper is geworden en technische apparaten ook. Kijk naar de prijs van een digitale camera nu, en pak m beet zes jaar geleden. Wonen, vaste lasten, brandstof, ziektekosten en andere verzekeringen, uitgaan, dat is allemaal duurder geworden en hakt er voor de meesten het hardst in.

Dat de meeste mensen op dit forum geld over hebben om te beleggen, zegt niets over het gemiddelde. Dat de middeninkomens minder te besteden hebben is een zeer slecht signaal. Als deze groep elk dubbeltje moet omdraaien, zullen zij ook minder geld investeren, dit kan niet anders dan slecht zijn voor de aandelenmarkten. Juist deze groep sloeg in de jaren negentig aan het beleggen, kregen zware klappen en velen keerden niet meer terug naar de beurs. Een flink aantal bedrijven moet het juist van deze groep hebben, maar als die groep niet koopt, moet de winst gerealiseerd worden door outsourcing en reorganisaties. Dit kan niet blijven doorgaan lijkt mij. En op wereldschaal zijn we vroeg, maar eerder laat ook een keer uitge-outresourced.


[verwijderd]
0
quote:

--Verwijderd alias-- schreef:


[quote=verwijderdalias]
Ik bezuinig nergens op. Ik houd minder over.

mvg
[/quote]

Plagiaat,dat alias van jou....

Ab


Jij bent niet de eerste hier die verwijderd is......en zeker ook niet de laatste.

mvg
47 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street zet stap vooruit

19 aug De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Het sentiment op Wall Street kreeg steun ... 1

  Indices

  AEX 547,91 0,00%
  EUR/USD 1,1085 +0,05%
  Germany30^ 11.734,30 +0,16%
  Gold spot 1.496,77 +0,08%
  LDN100-24h 7.193,55 +0,21%
  NY-Nasdaq Composite 8.002,81 +1,35%
  US30# 26.166,79 +0,15%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Knight V op 20-aug-19 07:55
  (9)

  dre1960 op 20-aug-19 07:53
  (2)

  pietje-2005 op 20-aug-19 07:53
  (29)

  Met Effekt op 20-aug-19 05:24
  (57)

  peter545 op 20-aug-19 01:40

  Column Forum Meer»

  (2)

  Andy5 op 20-aug-19 07:58
  (5)

  Partout op 20-aug-19 07:00
  (125)

  shortie op 20-aug-19 00:07
  (11)

  ffff op 19-aug-19 18:05
  (4)

  Duifish op 19-aug-19 16:51