Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Nieuwe lid

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Reallive 30 januari 2005 12:36
  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier en las altijd in het achtergrond de berichten hier.
  Zelf ben ik heel geinteresseerd in beleggen. Aankomende week wil ik mijn eerste aankoop doen. Mijn beleggings kapitaal is 1000 euro, dit bedrag kan ik zonder meer verliezen, zonder dat ik ermee zit.
  Dus wie heeft een goede tip? Zelf denk ik om in optie te gaan. Zelf denk ik aan getronics ivm de overname. Verder ben ik mischien van plan mij aan te melden op de site van Youngrich.com, en een abonnement af te sluiten, voor aan en verkoop tips.
  Verder heb ik een aantal beleggingsboeken gelezen. De stadiummethode van Marcel Rila is mij het meeste bijgebleven vooral middellange termijn beleggen.
  Dus wie heeft een aantal tips.

  Mvg,
  Een nieuwe lid
 2. gvanmaarsum 30 januari 2005 12:46
  De beste tip is: Niet om tips vragen aan andere, het gros zal slechts aandelen aanprijzen uit eigen portefeuille.
  Hoewel dat voor dit bedrag niet direct zoden aan de dijk zet.

  Opties is idd. een leuke methode om snel van je geld af te raken.

  Bedenk wel dat je transactie-kosten bij aan/verkoop van aandelen al zo'n €30,- bedragen en dat je dus bij 3% rendement pas break-even draait.

  Het beste kan je het geld parkeren op een spaarrekening, of voor de speculant in opties steken met een 60% kans dat deze waardeloos aflopen.
  Of je moet het enigzins risicovol beleggen, in bijvoorbeeld Bio-tech.

  Succes ermee.
 3. [verwijderd] 30 januari 2005 14:11
  Reallive,
  ga in ieder geval nog NIET in opties want dat is de vlotste manier om van je 1000 Eurootjes af te komen. Draai eerst eens een poosje droog met aandelen bijv. via het beursspel op deze site. En lees, lees, lees.

  Als je tips zoekt kun je bijv. bij Onno te rade gaan, zie voorpagina. Maar vooral: doe je eigen huiswerk, kijk naar de fundamentals van een bedrijf en als die goed zijn bepaal dan met TA het aan- en verkoopmoment. Het gesternte is op dit moment niet goed, dwz slechte timing om met een porto te beginnen. Kijk eens naar de stand van zaken op www.wwfn.com/crashupdate.html en zie dat zij op dit moment adviseren om van alle beleggingscategorieen af te blijven behalve Biotechs, maar die staan ook alweer dicht bij het draaipunt (dwz index op -6).

  Met 1000€ moet je overigens maar 1 aandeel kopen anders worden de transactiekosten te hoog, en dat is sowieso nogal speculatief.

  Dik
 4. [verwijderd] 30 januari 2005 14:42
  Beste reallife

  1000 euro is te weinig om serieus te kunnen beleggen in aandelen of opties. Bij te weinig spreiding (bijvoorbeeld al het geld op 1 aandeel) is het risico op verlies te groot. Beleggen is niet gericht op winstmaximalisatie, maar op vermogensbehoud. (verlies van 60% is pas na vele tientallen jaren goed te maken). In dit kader zijn kosten ook uiterst belangrijk.
  Spreiding kost in jou geval veel te veel transactie kosten (minimaal 15 euro per fonds) dus 10 fondsen is 150 euro transactie kosten (15%!)

  Een (aandelen)fonds biedt de oplossing voor jou. Kijk bij morningstar of marcel tak of ergens anders voor geschikte fondsen maar let ook hier op de kosten.

  Als je wilt gokken (wat ik een beetje proef) ga je gang, maar ik verzeker je dat ondanks dat je zegt dat het je niet uitmaakt dat je 1000 euro verliest, je bij het werkelijke verlies daar toch anders over denkt. (dat is mijn ervaring tenminste)

  Droog oefenen en ondertussen geld op de bank houden is een goede optie, maar je geld snel verspeculeren zodat je in de rest van je leven 3x nadenkt voor je ergens geld insteekt is ook een lange termijn investering.
  (de beste lessen zijn diegene waar je veel voor betaald)

  de bos
 5. [verwijderd] 30 januari 2005 17:41
  quote:

  Reallive schreef:

  Ik ben nieuw hier en las altijd in het achtergrond de berichten hier.
  Zelf ben ik heel geinteresseerd in beleggen. Aankomende week wil ik mijn eerste aankoop doen. Mijn beleggings kapitaal is 1000 euro, dit bedrag kan ik zonder meer verliezen, zonder dat ik ermee zit.
  Mvg,
  Een nieuwe lid
  Met zo'n bedrag zou ik tien keer gaan neuken
  Zeker als een je nieuw lid hebt.
  NdW
 6. [verwijderd] 30 januari 2005 18:53
  Is toch wel treurig de specialisten worden gevraagd een beginner te helpen en ze komen niet verder als het voorgaande.
  Neem dan een voorbeeld aan A3 gewoon voor de winst gaan iedereen verwacht een daling nou dan krijg je stijging dus je verkoopt 4 puts strike 355 februari voor 2,70 per contract en omdat je niet gek ben koop je 4 Puts strike 350 voor 1,30 als bescherming want stel A3 krijgt gelijk.
  Nieuw Lid ontvangt 530,00 euro voor deze constructie de gekochte puts zijn alleen maar een bescherming en een verlaging van de margin.

  Bij een expiratie op 356 lopen de opties op nul en heeft Nieuw Lid zijn beginnerssaldo met 50% verhoogd.

  Voor de goede orde zijn dus index opties he.

  Kijk Nieuw Lid is een beginner en beginners hebben geluk dus als je dit doet dan kan het niet verkeerd gaan.

  thor.prohosting.com/priamus/NieuwLid.Htm

 7. [verwijderd] 30 januari 2005 20:51
  quote:

  Reallive schreef:

  Zelf denk ik om in optie te gaan. Zelf denk ik aan getronics ivm de overname.
  blijkbaar heb je al nagedacht of onderzoek gedaan, prima.
  Handel steeds volgens je eigen ideeën, evalueer het resultaat en stuur bij. Ongetwijfeld de beste methode (op alle vlakken). Laat uw eigen mening in geen geval beïnvloeden door het oordeel/advies van anderen.Doe dus maar die Getronics-optie.

  succes

  gr
 8. [verwijderd] 1 februari 2005 17:12
  Kijk als het de andere kant was opgegaan had je mij nooit meer gehoord maar nu 340€ winst kijk daar kan A3 een puntje aan zuigen.

  thor.prohosting.com/priamus/NieuwLid.Htm

  maar ja kan morgen anders zijn geef het toe maar ik denk dat de 367 een weerstand wordt en dan die komt op donderdag in zicht dus sluiten maar die positie.
 9. Cézan 1 februari 2005 17:21
  quote:

  A5 schreef:

  Kijk als het de andere kant was opgegaan had je mij nooit meer gehoord maar nu 340€ winst kijk daar kan A3 een puntje aan zuigen.

  thor.prohosting.com/priamus/NieuwLid.Htm

  maar ja kan morgen anders zijn geef het toe maar ik denk dat de 367 een weerstand wordt en dan die komt op donderdag in zicht dus sluiten maar die positie.
  Schrijven deze call verstandig? IK verwacht morgen nl al een correctie, minder klein.
  mrt 2005 10,00 € 2,58 0,00% (ASML)
 10. [verwijderd] 1 februari 2005 17:28
  Asml is uitgebroken en de ene na de andere bank verhoogd de taxaties in de sektor er komt nog een correctie maar iedereen valt over zijn eigen benen (pote zou A3 zegge) om te kopen ik blijf van dat soort fondsen af als het verkeerd gaat snij je zo ontzettend in de vingers dat je voorlopig niks meer te schrijven hebt behalve je testament.

  Nu hoor je trouwens niemand over van Dongen die al weken roept dat je Asml moet kopen maar ja zo gaan die dingen als je het fout doet dan.
 11. [verwijderd] 1 februari 2005 18:09
  Als je toch calls wil schrijven kijk dan eens naar Unilever nu kan je altijd naar Unilever kijken maar Un heeft nu een leuk patroon een gap die vandaag gesloten is en er zit een Dojii Star in de candle grafiek.
  De open intrest staat op 49 en de indicatoren buigen nederig het hoofdje.

  thor.prohosting.com/priamus/Unilever.Htm

  De Amerikaanse banken blijven Un op de huid zitten en waar rook is vuur maar ik denk voornamelijk aan de grondstoffen die zijn heel erg gestegen en dat heeft Un niet kunnen verwerken in hogere prijzen tel daar de dollar bij op en je hebt een op zijn minst een drama.

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.