Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
asti
1
quote:

A3aan schreef op 11 december 2019 15:18:


Mijn moeder zei vroeger altijd waar ik me mee bemoeide als zij met de buurvrouw aan het praten is.

Toen was jouw antwoord dat je een val op de fiets hebt overleefd en krabde je moeder achter haar oren.

"Oké Adriaan."
ffff
0
quote:

'Belegger' schreef op 11 december 2019 14:22:


Does Home Country Bias Impact Stock Prices?

While active investors have been claiming that passive investing is leading to distortions in market prices, Haghani and White demonstrate that, at least in terms of relative valuations between U.S. and international markets, it seems the reverse is more likely the case. The active decisions of investors (influenced by a home country bias) leads them to overweight, not market-cap weight, their home country. And because of the large size of the U.S. market relative to all other markets, that bias can lead to distortions in markets.


alphaarchitect.com/2019/12/05/global-...Bob,

Dat is nu zo'n posting die even moet bezinken. Als aanvulling op Haghani en White wil ik nog wijzen op de volgende feiten:

Beleggen wordt in diverse landen wel degelijk gestuurd door fiscale impulsen. In de dertig jaar dat ik in België geleefd heb is enkele keren een heel duidelijke verschuiving in de beleggingen geconstateerd die regelrecht gekoppeld waren aan fiscale maatregelen. De meest recente is natuurlijk de winstbelasting bij winst, maar geen aftrek bij verlies. Gevolg was: Enorme afname van beleggingen, zo erg, zo funest voor de Overheid, dat ze er maar vlot helemaal mee gestopt zijn.

Ander voorbeeld zijn de Fransen: Altijd al heel warme voorstanders geweest de eigen industrie te helpen. Zie de recente verlaging dividendbelasting van Frankrijk, onder die van Nederland, onder die van Luxemburg en heel ver onder die van Duitsland, Finland, Oostenrijk. Je krijgt dan toch verschuivingen.

En dan nog een laatste opmerking Bob, waarover ik vandaag op IEX niet één woord heb gelezen ( maar kan natuurlijk zijn dat ik ergens iets gemist heb) De beslissing gisteren op de kapitaalstransactiebelasting dan toch in Europa uit te voeren. Nu wil het geval dat daar GISTERAVOND op de Duitse tv. een heel belangrijk item is, want dat raakt onmiddellijk het hele Duitse beleggerswereld. Zware kritiek natuurlijk, maar zoveelste heerlijke inkomstenbron voor de altijd tekort komende Overheden...

Tenslotte nog echt een goede tip Bob... Als jij echt geïnteresseerd bent in de Duitse beleggerswereld: Stem dan iedere avond om 19.50 hr af op ARD, bij mij kanaal 120. Daar is dan het zeer goede mini-beursprogrammaatje: Boerse vor achten. Dus altijd om 19.50 hr, tussen twee reclameblokken. Dat wel. Maar het voordeel is dat je net voor het Nederlandse Journaal een dagelijkse kwaliteitsvol programma van 7 minuten voorgeschoteld krijgt wat die dag Frankfurt beroerd heeft. Fantastische rubriek op een verloren moment. Gisteravond kreeg die taks dus de volle laag... En hier... Je leest niks, al kan ik mij vergissen en het sluit zo mooi aan bij jouw posting!

Peter

marique
1
quote:

ffff schreef op 11 december 2019 12:00:


(...)
Waar ik het dan weer niet met jou mee eens ben, Marique, is dat terugzakken in het peleton der naamlozen…. Daarvoor is ASML vandaag de dag nu net even te uniek voor. En dat hebben ze bij de grootaandeelhouders ook begrepen.

Peter, alles hangt af van de beleggingsstijl. Voor mij B&H zolang koersontwikkeling in lijn is met winstontwikkeling. Blijft de winst vér achter op de koersstijging, dan verwacht ik voorlopig niet veel ruimte meer voor nog verdere koersstijging. Dan zoek ik naar een alternatief. Recent bijvoorbeeld Besi en DSM vervangen door IMCD en Ahold. Dergelijke wissels zijn niet altijd succesvol, maar het past het beste bij hoe ik bedrijven en aandelen bekijk.
'Belegger'
0
quote:

ffff schreef op 11 december 2019 17:36:


[...]


Bob,

Dat is nu zo'n posting die even moet bezinken. Als aanvulling op Haghani en White wil ik nog wijzen op de volgende feiten:

...

Peter
Peter,

Bedankt voor de ARD tip en ik ben benieuwd hoe het verder gaat met de transactiebelasting.

Zelf haal ik niet uit het artikel hoe zij komen tot het causaal verband tussen actief beleggen en home-bias. Verder vind ik de opzet van het onderzoek een wat theoretisch what-if gehalte hebben.

Toch heb ik de link geplaatst in dit draadje omdat het over waarderingen gaat.

Bob
ONN
0
quote:

ffff schreef op 11 december 2019 11:34:


Grafiekjes in elkaar knutselen is even gemakkelijk als beweren over miljoenen....Maar nu nog even aantonen, zoals ik Willem ook een paar keer geschreven heb. Weet je, een stuk of drie of vier opeenvolgende aanslagen VRH.....DAT zegt pas iets in Nederland. Wie dat wil tonen dat is pas een kerel. Of dat onderste lijntje van je bankier: Totaal aandelenportefeuille plus liquiditeiten. Al de rest is trollengedoe, zo bekend en zo vertrouwd gedurende vele jaren.

Peter

Sommigen hebben hun 'vermogen' in een BV zitten en hebben dus weinig VRH. Klok/klepel Peter :P

En jij kan het al helemaal niet aantonen want je woont in Luxemburg toch ? Kerel van helemaal niks dus blijkbaar.
ONN
1
quote:

A3aan schreef op 11 december 2019 12:33:


Het is niet altijd feest. Kijk nooit in het verleden. En inderdaad met Fortis de boot in gegaan, maar dat overleefd omdat Fortis niet het enige aandeel in mijn portefeuille was. U begrijpt dat toch wel? Of niet!

Het wordt bij sommigen altijd lastig als het om de inhoud gaat. U met uw opties en Peter bijvoorbeeld met z'n ASML en Fugro/villa verhaal.

Ik hou het maar op trollengedoe :P
asti
0
Marique schreef een tijdje terug dat Peter heel wist wist over bedrijven.

Peter weet over heel veel bedrijven iets, maar weet niet heel veel over bedrijven.

Althans, inzichten zoals bijvoorbeeld een Ben die deelde, heb ik bij Peter nooit gezien. Wel zijn de postings op andere vlakken interessant.

Bij Adriaan vind ik de posts op geen enkel vlak interessant.
ffff
2
Asti,

Je oordeelt veel te snel! Ik barst werkelijk van de informatie over bedrijven. Een van mijn grote lievelingsposters in de KK is Hans/ Voda. Als ik aan de klus begin om aankooporders te plaatsen, dan lees ik altijd de talrijke, minstens tien, maar vaak meer postings van Hans die recent geplaatst zijn. DAARNAAST heb ik een geweldig archief.
Het feit dat ik niet dieper op zaken inga, ligt nu helemaal aan...jullie! Dat is zonde van de moeite, dat is paarlen voro de zwijnen.

Als je HIER een uitgewerkte posting plaatst dan wordt daar totaal of vrijwel totaal geen aandacht aan besteed. Geeft echt niks, maar daar ga je niet zoals vroeger iedere keer een half uur aan besteden.

Als jij nu de volgende keer een aankoop doet, Asti, dan lees je eerst de postings van Hans door en….maak daar dan maar eens een samenvatting van....Daar begin jij ook niet aan.

Vroeger hadden we Coldplay met zijn geweldige aandelenfabriek. Maar die werd eigenlijk ook nauwelijks gelezen door de KK bezoekers. Laat staan om al die gegevens van Coldplay weer in een posting te plaatsen.

" Inzichten", nou ik zou zeggen als er een mens zijn inzichten post, dan ben ik het wel: Al jaren volbelegd, dus pakweg 98 tot 99 procent van momenteel een 9 cijferig getal. Als dat nog niet genoeg zegt…

Probleem Asti zijn hier de trollen. Zie een Volkswagendraad. Wat een lol als na aankoop de koers zakt. Zie de hele lange AB InBev draad. Zie de vele postings die ik bij Airbus plaatste. Maar dan verschuilen ze zich allemaal.

En dan die " inzichten " van Ben. Hij had wel inzichten, akkoord en dat dan uitgewerkt in zijn pakweg 6 dierentuinportefeuilles. Maar als je dan later beseft dat die niet groter waren dan pakweg 6000 Euro per dierentuinportefeuille…. dan hecht ik daar ook niet veel waarde meer aan. Trouwens de KK bezoekers ook niet, want die draden werden nauwelijks gevolgd.

Probleem Asti, zijn eigenlijk jullie! Zelf nauwelijks mooie uitgewerkte inbreng zoals ik recentelijk mijn ASML belegging uit de doeken deed. NEEN, dat wordt weer een handvat om ontieglijk te gaan trollen.

Weet je Asti, ooit kwam hier in de KK de allerbeste fondsenkenner van Nederlandse fondsen. Hij plaatste postings waar minimaal een half uur, maar sommige een uur werk in gestoken moest zijn. En wat was zijn deel: Geklier, getreiter, denigrerende opmerkingen. Logisch dat al dit soort ECHTE beleggers afhaken. Logisch dat ik nog de enige vermogensbeheerder van de hele KK ben. Met dank aan Hans, Coldplay, Marique, maar natuurlijk uiteindelijk dankzij bijna een halve eeuw hard werken.

Asti oordeelt: Hij weet niet veel over bedrijven…. Ze zijn toch zo rap in hun oordeel. Hoeveel JAARVERSLAGEN van bedrijven heb jij in jouw archief en dan ook gemiddeld voor 20 tot 25 procent gelezen…. Hoeveel criticus?

Peter
ffff
1
ASML uit de doeken gedaan. Verrekte openhartig toch eigenlijk…. Kan wellicht iemand iets van opsteken…..Maar....het wordt slechts een HANDVAT om weer geweldig te lopen klieren, etteren zuigen, treiteren.

Paarlen voor de zwijnen. Het gaat allang niet meer over aankopen van ASML....Het gaat er weer om om iemand te beschadigen, te beledigen, het bloed onder zijn nagels uit te halen. John is afwezig...Pakken we Peter toch weer. Maar gelukkig gaat Henk het doorkrijgen.

evr68@hotmail.com
0
Ik ben hier wel zeker tien jaren weg geweest en logde gisteren voor het eerst in.
Het eerste wat mij opviel is dat u er nog steeds bent fff-Peter!
En nog steeds dezelfde geweldige posts lees van u, en voda, en Marique.
U wordt gewaardeerd door een oude nieuwkomer :).
asti
2
quote:

ffff schreef op 12 december 2019 17:21:


Asti,

Je oordeelt veel te snel! Ik barst werkelijk van de informatie over bedrijven. Een van mijn grote lievelingsposters in de KK is Hans/ Voda. Als ik aan de klus begin om aankooporders te plaatsen, dan lees ik altijd de talrijke, minstens tien, maar vaak meer postings van Hans die recent geplaatst zijn. DAARNAAST heb ik een geweldig archief.
Het feit dat ik niet dieper op zaken inga, ligt nu helemaal aan...jullie! Dat is zonde van de moeite, dat is paarlen voro de zwijnen.

Als je HIER een uitgewerkte posting plaatst dan wordt daar totaal of vrijwel totaal geen aandacht aan besteed. Geeft echt niks, maar daar ga je niet zoals vroeger iedere keer een half uur aan besteden.

Als jij nu de volgende keer een aankoop doet, Asti, dan lees je eerst de postings van Hans door en….maak daar dan maar eens een samenvatting van....Daar begin jij ook niet aan.

Vroeger hadden we Coldplay met zijn geweldige aandelenfabriek. Maar die werd eigenlijk ook nauwelijks gelezen door de KK bezoekers. Laat staan om al die gegevens van Coldplay weer in een posting te plaatsen.

" Inzichten", nou ik zou zeggen als er een mens zijn inzichten post, dan ben ik het wel: Al jaren volbelegd, dus pakweg 98 tot 99 procent van momenteel een 9 cijferig getal. Als dat nog niet genoeg zegt…

Probleem Asti zijn hier de trollen. Zie een Volkswagendraad. Wat een lol als na aankoop de koers zakt. Zie de hele lange AB InBev draad. Zie de vele postings die ik bij Airbus plaatste. Maar dan verschuilen ze zich allemaal.

En dan die " inzichten " van Ben. Hij had wel inzichten, akkoord en dat dan uitgewerkt in zijn pakweg 6 dierentuinportefeuilles. Maar als je dan later beseft dat die niet groter waren dan pakweg 6000 Euro per dierentuinportefeuille…. dan hecht ik daar ook niet veel waarde meer aan. Trouwens de KK bezoekers ook niet, want die draden werden nauwelijks gevolgd.

Probleem Asti, zijn eigenlijk jullie! Zelf nauwelijks mooie uitgewerkte inbreng zoals ik recentelijk mijn ASML belegging uit de doeken deed. NEEN, dat wordt weer een handvat om ontieglijk te gaan trollen.

Weet je Asti, ooit kwam hier in de KK de allerbeste fondsenkenner van Nederlandse fondsen. Hij plaatste postings waar minimaal een half uur, maar sommige een uur werk in gestoken moest zijn. En wat was zijn deel: Geklier, getreiter, denigrerende opmerkingen. Logisch dat al dit soort ECHTE beleggers afhaken. Logisch dat ik nog de enige vermogensbeheerder van de hele KK ben. Met dank aan Hans, Coldplay, Marique, maar natuurlijk uiteindelijk dankzij bijna een halve eeuw hard werken.

Asti oordeelt: Hij weet niet veel over bedrijven…. Ze zijn toch zo rap in hun oordeel. Hoeveel JAARVERSLAGEN van bedrijven heb jij in jouw archief en dan ook gemiddeld voor 20 tot 25 procent gelezen…. Hoeveel criticus?

Peter

Toevallig weet ik dat Hans accountant is, en hij zal dus vast wat kunnen laten zien, maar het grappige is dat hij ervoor kiest om dat niet te doen. Hij zal de eerste zijn die eerlijk zegt NIET van de diepgaande analyses te zijn, en dat is niet omdat hij zo bescheiden is. Instappen en uitstappen in aandelen wordt naar zijn zeggen min of meer op de gok gedaan. Cohones zo groot als watermeloenen, die Hans, maar er zit niet veel denkwerk achter het beleggen/speculeren. Ik wil verder niet ondankbaar klinken, maar nieuws-, persberichten e.d. kan iedereen zelf ook wel vinden. Qua hoeveelheid geplaatste berichten op IEX zal hij in ieder geval op eenzame hoogte staan, en die twijfelachtige eer is hem gegund.

In dat kader bekijk ik jouw berichten over bijvoorbeeld ASML ook. Het dichtstbijzijnde bij een gedeeld inzicht is jouw schrijven dat wat ASML doet niet makkelijk na te apen is. Zou kunnen, maar ik lees geen argumenten. Geen interessante verwijzingen. Geen analyses. Een verwijzing naar analisten met de opmerkingen dat zij slim zijn, daar kan niemand iets mee. Zo ook het vermelden dat er veel jaarrekeningen zijn gelezen. Iedereen die kan lezen, die kan jaarrekeningen lezen. Als je dat dus doet en hebt gedaan, zegt het nog niks. Laat staan melden dat. Kan iedereen, dus geen meerwaarde.

Wat niet iedereen kan, is een analyse maken van een bedrijf zoals ASML. En ik gaf al aan: "Althans, (...)" Het zoukunnen dat je buiten de KOFFIEKAMER in aparte fora wel berichten plaatst die een andere strekking hebben dan "Diporders geplaatst. Soms pakt dat goed uit, soms niet! Beleggen gaat om plussen en minnen!" Maar dat valt te betwijfelen. Het is namelijk zo dat je na een aantal jaren, ook aan de hand van berichten in de KOFFIEKAMER, het niveau, de kennis en inzicht op het gebied van beleggen, wel aardig kunt inschatten.

En dan zie je duidelijk een verschil tussen bijvoorbeeld de vroeger aanwezige Ben, die op een hele intelligente manier cijfers kon interpreteren en in context plaatsen, boeiende boeken wist aan te raden, psychologische verschijnselen wist te duiden etc. en forumleden die het vooral hebben over hoeveel cijfers zij ergens al dan niet hebben.
'Belegger'
0
quote:

ffff schreef op 12 december 2019 17:21:

Als je HIER een uitgewerkte posting plaatst dan wordt daar totaal of vrijwel totaal geen aandacht aan besteed. Geeft echt niks, maar daar ga je niet zoals vroeger iedere keer een half uur aan besteden.
Liever een enkeling die inspireert dan een kudde die irriteert.

Je bent baas over je eigen tijd en energie.
haas
0
quote:

'Belegger' schreef op 12 december 2019 20:56:


Raadplegen jullie deze site voor bedrijfsanalyses?

seekingalpha.com/symbol/ASML?s=asml
mss iets voor forum ASML ?
ffff
0
En dan zie je duidelijk een verschil tussen bijvoorbeeld de vroeger aanwezige Ben, die op een hele intelligente manier cijfers kon interpreteren en in context plaatsen, boeiende boeken wist aan te raden, psychologische verschijnselen wist te duiden etc. en forumleden die het vooral hebben over hoeveel cijfers zij ergens al dan niet hebben.


Alleen….. hij verdiende d'r niet veel mee…. Zeg maar gerust relatief heel weinig. En hij poogde in een ver verleden gedurende meer dan een jaar mij als klant te krijgen en toen ik daar niet op inging….nou toen heb ik het geweten….

Waarom hij verdween….? Niemand die het weet. Hoeft ook niet, maar duidt ook op een psychologisch verschijnsel, zoals jij dat zo mooi omschrijft.

Ik wacht met spanning op jouw beleggingsinstelling voor het nieuwe decennium. Ik ben benieuwd, net zoals naar de nog altijd ontbrekende vijf supernamen van izdp.

Peter

ffff
0
forumleden die het vooral hebben over hoeveel cijfers zij ergens al dan niet hebben…..

Tja, Asti, DAARVOOR komen we toch uiteindelijk op een beleggingswebsite. Komen we hier om iets met beleggen te verdienen of komen we hier om politiek te bedrijven?

Het zijn overigens best fffantastische cijfers...Ik schrok er zelfs zojuist een beetje van...Maar dat heb jij en je geestesverwanten inmiddels ook wel begrepen.

En nu voor jullie maar hopen dat Ed gelijk gaat krijgen en de boel weer in elkaar stort tot AEX 530 en dan gniffelen en gniffelen en zich verkneukelen…

Peter
ONN
0
Nog steeds overheen gelezen ? Probeer het anders gewoon: die suffigheden van je verklaren, ook al wordt dat lastig.

quote:

ONN schreef op 9 december 2019 13:52:


Zo te lezen is er maar één iemand met diepe haat en dat ben je toch echt zelf :P

Inhoudelijk dan maar weer: Die zogenaamde 'hoge dividend uitbetalingen van 2.04 per aandeel' uit je posting van 14:29 uur was ook niets anders dan een kapitaaluitkering i.c.m. een omgekeerde aandelensplitsing. Lood om oud ijzer. ASML heeft dat zowel in 2007 als in 2012 gedaan. Het echte dividendrendement ligt doorgaans slechts rond de 1 procent dus...

Zoals gewoonlijk: details, details... Peter heeft de klok horen luiden maar wist niet precies waar de klepel hing. Ondanks al z'n ordners, lol. Ik blijf schaterlachen...

En zo hebben we bijvoorbeeld ook kunnen lezen dat je in het ene draadje op 4 augustus 2017 'Fugro al minstens 7 jaar niet meer hebt' om vervolgens in een ander draadje op 15 september 2017 tegen te komen dat je 'ze verkocht hebt in 2013'.

Over suf gesproken wederom. Ordners, administratie en fictie.

Maar wel een schitterende IEX carrière :)
ONN
0
quote:

evr68@hotmail.com schreef op 12 december 2019 18:34:


Ik ben hier wel zeker tien jaren weg geweest en logde gisteren voor het eerst in.
Het eerste wat mij opviel is dat u er nog steeds bent fff-Peter!
En nog steeds dezelfde geweldige posts lees van u, en voda, en Marique.
U wordt gewaardeerd door een oude nieuwkomer :).

Ik ben er ook nog steeds hoor Ellen :)
ONN
0
quote:

ffff schreef op 13 december 2019 10:18:


En hij poogde in een ver verleden gedurende meer dan een jaar mij als klant te krijgen en toen ik daar niet op inging

Had je er soms geen vertrouwen in ? Hahaha...
3.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Vlak slot voor Amsterdamse AEX-index

17 feb De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa kleine koe... 2

  Indices

  AEX 629,17 -0,01%
  EUR/USD 1,0827 -0,11%
  Germany30^ 13.787,60 +0,03%
  Gold spot 1.586,12 +0,33%
  LDN100-24h 7.400,01 -0,01%
  NY-Nasdaq Composite 9.731,18 +0,20%
  US30# 29.386,06 -0,29%

  Stijgers

  Ordina
  +8,10%
  Accell
  +2,47%
  NN Group
  +2,46%
  Acomo
  +1,85%
  Ahold ...
  +1,83%

  Dalers

  Fagron
  -4,80%
  ASMI
  -3,49%
  Vastned
  -3,39%
  BESI
  -2,49%
  OCI
  -2,36%

  Nieuws Forum Meer»

  (19)

  Sloeki op 18 feb 2020 01:36
  (2)

  bergen333 op 18 feb 2020 00:28
  (54)

  keljans 123 op 17 feb 2020 23:01
  (2)

  Stephan010 op 17 feb 2020 21:25
  (5)

  Sander1234 op 17 feb 2020 20:44

  Column Forum Meer»

  (245)

  jansen&jansen op 18 feb 2020 00:10
  (7)

  smartins op 17 feb 2020 21:30
  (2)

  Otto Obligatie op 17 feb 2020 20:05
  (0)

  op 17 feb 2020 18:17
  (1)

  Lepre Chaun op 17 feb 2020 17:49