Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 154 155 156 157 158 159 160 161 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
'Belegger'
0
Alles bij elkaar geeft dat toch een ongemakkelijk gevoel over die bankier. Je geeft aan dat je het (nog) niet hard kunt maken, maar ik hoor je eerst over het afschuiven op Clearmstream/KasBank en nu over keuzedividend en eventueel uitlenen. Ik neem aan dat je een account hebt waarbij geen aandelen uitgeleend mogen worden, maar ik benoem het voor de goede orde even want er zijn ook partijen die daarvoor verschillende soorten accounts hanteren. Je beweegredenen om niet uit te lenen zijn begrijpelijk en passen ook in het plaatje dat je graag zelf de regie in handen houdt.

In jouw geval lijkt mij een stukje maatwerk wel op zijn plaats. Dat zit hem bij jou niet in beleggingsadvies, maar in dat stapje extra zetten voor een goede execution zoals dat zo mooi wordt genoemd.

Iets heel anders. In een van de draadjes heb ik het al eerder aangegeven, maar ik beleg zelf pas sinds kort. Daarbij merk ik dat het voor mij nog een uitdaging is om geduld te hebben, terwijl mijn insteek is om te beleggen in plaats van te handelen.
marique
0
quote:

ffff schreef op 18 nov 2019 om 14:41:


(...)
Oh ja, bijna vergeten: Je vroeg mij of ik aandelen uitleen. Dat doe ik niet om twee redenen:
1: Puur principieel: Die uitgeleende aandelen worden gebruikt om te verkopen en daarmee drukken ze de koers. Dus door mijn eigen uitleenpraktijk ga ik eigenlijk de koers van mijn aandelen drukken.
2 Je krijgt uiteraard een vergoeding, maar... je bent geen baas meer over je eigen aandelen. Je bent wat ik altijd noem van de bestuurdersplek weggeduwd. Wil ik de uitgeleende aandelen verkopen, gaat dat uiteraard niet.


"Wil ik de uitgeleende aandelen verkopen, gaat dat uiteraard niet."

Dat ligt er maar aan welke afspraken je met de broker kan maken.
Van Binck en DeGiro weet ik dat je altijd over je aandelen kan beschikken. Maar de opbrengst van het uitlenen moet je dan delen met de broker.

Je ontvangt ook geen dividend, maar de broker vergoedt de waarde van het brutodividend in cash. Dat is eigenlijk wel handig want dan heb je ook geen last van de hoge buitenlandse dividendbelasting zoals Frankrijk, Duitsland, België.

Of uitlenen strategisch verantwoord is, is een kwestie van smaak. Ik vermoed dat alle grote vermogensbeheerders het doen, ofschoon de opbrengst op jaarbasis gering is. Bij iShares zie ik 0,01% rendement voor het etf Eurostoxx50.
Binck noemt als theoretisch voorbeeld 1% op jaarbasis voor elke positie die je een jaar lang zou hebben uitgeleend. Voor de gemiddelde particuliere belegger is dat een droge boterham zonder boter en beleg.


ffff
0
Marique,

Je zult het ongetwijfeld goed gelezen hebben dat je van je broker een BRUTOdividendvergoeding in cash ontvangt.
Maar....Marique, DAT betekent dan weer dat die broker dat dividend ook in zijn geheel moet hebben ontvangen en dus geen dividendbelasting betaalt op die buitenlandse aandelen….

En nou zit ik zo in elkaar, Marique, dat ik die broker NIET geloof als hij beweert dat je van hem het bruto dividend krijgt. Ten eerste verdient die broker dan ook niks aan al die administratieve rompslomp. Die broker wordt gewoon een doorgeefluik. Maar vooral: Die buitenlandse fiscale autoriteiten zie ik nu niet meteen breid om broker het dividend BRUTO uit te laten betalen.

Weet je, Marique, dat zijn zo van die eindeloze discussies en je weet het pas echt als je het allemaal zou uitproberen. Maar mijn nuchtere Hollandse verstand zegt mij: Waarom gaat die broker alles wat hij aan bruto dividend vangt uitkeren aan de aandeelhouder waarvan hij de aandelen geleend heeft. Alleen maar rompslomp en het brengt voor de broker niks op.... Zo ken ik niet één bankier en ik ken ook niet één fiscale autoriteit die alles zomaar laat passeren zonder belastingen te heffen…

Peter
Troebadoert
0
Van uitgeleende stukken betaalt degene die ze geleend heeft dividend aan de uitlener. Je broker doet dus inderdaad niet veel in dit geval.
marique
0
Peter,

De lener betaalt rente aan de uitlener voor de duur van de leenperiode. Als binnen die periode het aandeel ex-dividend gaat, is dat dividend voor de lener. Die betaalt ter compensatie het brutodividend aan de uitlener.
Broker Binck, of welke uitlener dan ook, ontvangt helemaal geen dividend, maar een compensatie daarvoor.

Nou snap ik ook wel, net als jij, dat er ergens betaald moet worden voor al die administratieve rompslomp. Of ... de lener/uitlener/broker verdient zoveel aan de transactie dat die administratieve kosten voor lief worden genomen.
Als jij aandelen koopt, betaal je ook transactiekosten. Dat neem je voor lief omdat je verwacht dat de toekomstige koerswinst hoger zal zijn dan de transactiekosten.

Het uitleensysteem bij Binck en ook bij DeGiro is zodanig dat deze brokers goed verdienen aan de uitleenvergoeding. Binck is daar open over, 50% voor Binck, 50% voor de aandeelhouder.

Verder ben ik het met je eens dat zelf uitlenen de moeite niet waard is. Bij Binck kost het geen moeite (eenmaal een knopje indrukken), maar het levert vrijwel niks op. Is vermoedelijk alleen voor Binck een aardige bijverdienste.

Troebadoert
0
Bij binck leen je niet echt uit. Je leent ze hoogstens aan binck, die ze daarna werkelijk uitleent. Binck neem failliesementsrisico over onder andere.

Als je direct uitleent, dan kan je bij een gewild aandeel meer dan 5% ontvangen
'Belegger'
0
Voor AMG zie ik bruto vergoedingen van meer dan 10% langskomen. Vraag mij niet waarom dat zo hoog is. Maar Binck deelt de vergoeding dus dan kom je als klant op die 5%. www.iex.nl/Forum/Topic/1364993/1/Uitl...

Wat Binck aanbiedt aan particulieren is een light-versie. Het echte securities lending is een markt voor professionals, net als het bredere securities finance waaronder ook de repo markt valt. Als particulier kom je dus niet op die markt en ik merk dat slechts enkele IEX bezoekers de interesse delen hoe het werkt.
'Belegger'
0
In dit artikel wordt onderscheid gemaakt tussen fundamentele en speculatieve rendementen over de afgelopen 100 jaar. Zoals meestal gaat het om de Amerikaanse markt, maar toch leek het mij wel passend in dit draadje.

fortune.com/2019/11/16/what-powered-s...
Troebadoert
0
Fugro schoot naar meer dan 10% een kwartaal geleden. Bam zit al tijden rond 8%.

Hoe meer er short is gegaan, hoe minder aandelen om te lenen, hoe hoger de vergoeding.

En tja binck de helft gunnen is wel veel. Wil je direct uitlenen, neem contact op met binck of ga als particulier naar ib
'Belegger'
0
marique
1
OJ-pf per 29/11-'19

Van eind oktober naar eind november een mooie stijging van +35,6% naar +40,3%.

Henkel komt eindelijk tot leven, van -1% naar +9%.
Bijlage:
ffff
0
Ongelooflijk ! Je hebt altijd " baas boven baas...." Dikke proficiat en gegund. Zie ook artikel van Arend Jan, dat het wel degelijk een heel bijzonder beursjaar was, als december geen al te rare sprongen maakt.
JosTM
2
Hierbij weer mijn overzicht van een selectie van fondsen, ETF's en enkele aandelen (Shell en Berkshire van W.Buffet), gesorteerd op 3-jaars rendement:
www.vanwent.nl/Info/Morningstar.html

Indien je rendement over 3 jaar onder ca. 10% blijft, zou je misschien beter kunnen overwegen om in de wereldindex te gaan beleggen via bijvoorbeeld de iShares Core MSCI of via het Vanguard Global Stock Index fonds:
Voor beiden geldt:
YTD: ca. 28%
1 jaar: ca. 18%
3 jaar (geann.): ca. 10%
haas
0
ter info: report van blonde belegster:)
============================================
Waanzinnig: bijna 42% rendement dit jaar! ? Eindstand november
by BLONDJE on 1 december, 2019 17:42, 2 comments

Door het dolle heen ??
Mijn rendement is opgelopen tot het waanzinnige percentage van 41,57%. De AEX steeg tot en met november 22,43% en de AEX GR (die is inclusief dividend) met 26,97%.

Als je via een ETF in de AEX had belegd en verder niets anders had gedaan, had je dus al een prachtig rendement behaald. En dan deed mijn portefeuille het zelfs nóg beter.

lees meer : zie link
www.blondjesbeleggenbeter.nl/waanzinn...
ffff
0
Haas,

Heb je haar verhaal goed gelezen? Wat een onnozele opstelling!

Ze gaat uit van de koersen van 1 januar 2019. Tja, dat is de al eeuwenoude truc om precies steeds het allerlaagste punt te nemen om je successen te etaleren.

Dan geeft de posting van Jos hierboven meer de werkelijkheid weer. "Ons" domme blondje laat de koersval van om en nabij de 20 procent van vorig jaar helemaal weg. Dat kletst lekker!

Gaat ze ook nog een boek schrijven..... Ze is blijkbaar nog nooit in de KK geweest. daar zou ze meer opgestoken hebben...

Peter
haas
0
@ peter: link verder doorbladeren voor haar startstatistieken vanaf 2013 !

PS:RENDEMENT 2018
Blondje:
1,69%

AEX:
-10,41%

nl.wikipedia.org/wiki/Janneke_Willemse
A3aan
0
Alleen met aandelen is het toch een fantastisch rendement. Daar kan men toch niet omheen. Dat heeft blondje mooi gedaan. Bovendien, laat ik nou op blondjes vallen.
ffff
0
Haas,

Ik had verder moeten kijken en ging foutief af op het resultaat van dit jaar. Ze blijkt nu 6 van de 7 jaren duidelijk de AEX te verslaan en dan ben je wel heel erg goed bezig! Ik heb mij dus danig vergist. Excuses voor mijn vorige posting! Heeft ze ook nog aardige banden met IEX zo te lezen, maar zien we haar nooit in de KK. Jammer.
marique
0
quote:

haas schreef op 1 dec 2019 om 22:20:


ter info: report van blonde belegster:)
============================================
Waanzinnig: bijna 42% rendement dit jaar! ? Eindstand november
by BLONDJE on 1 december, 2019 17:42, 2 comments

Door het dolle heen ??
Mijn rendement is opgelopen tot het waanzinnige percentage van 41,57%. De AEX steeg tot en met november 22,43% en de AEX GR (die is inclusief dividend) met 26,97%.

Als je via een ETF in de AEX had belegd en verder niets anders had gedaan, had je dus al een prachtig rendement behaald. En dan deed mijn portefeuille het zelfs nóg beter.

lees meer : zie link
www.blondjesbeleggenbeter.nl/waanzinn...


Een indrukwekkende zegereeks.
Valt niets op af te dingen.
Ben benieuwd naar het vervolg.
ffff
0
Marique,

Ik aarzel….Maar waarom komt zo'n uitstekende belegster nooit en te nimmer in de KK? Eigenlijk doodzonde, want inmiddels ook geconstateerd dat zij het volgen waard is. Zou ze geen bijverdienste willen....?

Peter
3.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 154 155 156 157 158 159 160 161 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat flink hoger weekeinde in

06 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met mooie koerswinsten het weekeinde ingegaan. Beleggers op Wal...

  Indices

  AEX 602,30 +1,84%
  EUR/USD 1,1059 0,00%
  Germany30^ 13.205,40 +1,15%
  Gold spot 1.460,20 0,00%
  LDN100-24h 7.229,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.656,53 +1,00%
  US30# 28.026,49 +0,09%

  Stijgers

  Boskalis
  +6,20%
  Arcelo...
  +3,51%
  ASML
  +3,38%
  Aperam
  +2,89%
  OCI
  +2,74%

  Dalers

  Kiadis...
  -3,74%
  ForFar...
  -1,73%
  Air Fr...
  -1,06%
  Accsys
  -0,89%
  ICT Group
  -0,88%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  noos op 08-dec-19 17:22
  (4)

  taurus86 op 08-dec-19 16:07
  (2)

  aandeeltje! op 08-dec-19 16:07
  (1)

  Kaspersky op 08-dec-19 14:32
  (10)

  zolder_1 op 08-dec-19 13:09

  Column Forum Meer»

  (30)

  asti op 08-dec-19 17:08
  (304)

  Oboema uit Zimbabwe op 08-dec-19 17:01
  (5)

  geobeo op 08-dec-19 11:55
  (10)

  simidoc op 08-dec-19 11:52
  (20)

  efreddy op 07-dec-19 21:12