Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.337 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
'Belegger'
0
Ja de investeerders betalen EUR 3 miljoen rente per jaar aan Siemens.

De korte versie is dat de yield wordt bepaald door de nominale rente en het (dis)agio bij uitgifte. De rest is technisch van aard en zal ik hieronder toelichten.

Het nominale percentage van die Siemens bond kan ik niet vinden maar dacht dat het minus 30bp was. Dat maakt voor de yield op moment van uitgifte niet uit. Het effectief rendement bedroeg in ieder geval minus 31.5bp. Dat betekent dat de kopers een agio betalen dat geamortiseerd neerkomt op ongeveer 1.5bp per jaar. Die 1.5bp is gemiddeld want de amortisatie gebeurd volgens een curve en niet lineair. Het gaat hier om een twee jaars obligatie dus dat verschil per jaar is minimaal.

De situatie die jij beschrijft geldt voor zogenaamde zero-coupon bonds. Daar zit geen rente op maar wordt de rentevergoeding in zijn geheel verrekend in de aanschafprijs door het (dis)agio. Het onderscheid zero-coupon en rente betalende fixed-rate bonds is technisch en maakt voor de yield niet uit.

'Belegger'
0
quote:

marique schreef op 7 november 2019 10:56:


Hoe werkt die negatieve rente? Betalen de obligatiehouders elk jaar aan Siemens die rente? Of heeft Siemens bij uitgifte eenmalig meer dan de nominale waarde ontvangen?

Ik kwam deze quote tegen:
The bonds have maturities of two, five, ten and fifteen years. On issuance, the two-year tranche of €1 billion had a yield of a negative 0.315 percent.

Maar ik kan nergens bijhorende rentepercentage vinden.


Dat kan ik ook niet vinden. Maar zoals je in mijn andere post kunt lezen maakt dat voor de yield niet uit en daar is het om te doen.
ffff
0
quote:

marique schreef op 2 november 2019 21:35:


OJ-pf per 01/11-19

Rendement ytd 35,6% versus 26,5% voor de benchmark.
Vanaf de doorstart op 1 januari 2018 is het rendement +10,1% en voor de benchmark +15,5%.
Er is nog wat in te halen.

Philips in oktober achteruit gesukkeld van +20% naar +12%.
Mooie opstekers voor:
Kinepolis van +16% naar +23%
Legrand van +33% naar +44%
Fresenius van +1% naar +13%.Marique,

Wat een geweldige posting! Vond ik dus al op 2 of 3 november. Wat mij het meest trof was Fresenius en wel om diverse redenen:

Ik had net enkele dagen eerder op een Duitse website een uitvoerig gedetailleerd verslag/rapport over Fresenius gelezen en daarin werd met name de verkoop van persoonlijke- privédialysetoestellen in de USA door Fresenius eruitgelicht. Die doen het dus heel erg goed.

En natuurlijk dacht ik toch even: wat heeft Marique dat weer goed aangevoeld, voorspeld, ingezien. Complimenten!

Puur als bijdrage aan je mooie draad, maakte ik er een heel lange posting van over het leven van Prof. Kolf uit Zwolle en zijn allereerste dialyse-apparaat in Zwolle, waarbij de patiënten de een na de ander meerendeels stierven en toch ging hij onverbiddelijk door. En wat een gigantische ontwikkeling in 60 jaren tijd. Ik heb nog een prachtig geïllusteerd boek over Kolf uit zijn jaren in Zwolle en beginjaren in de USA.

Als er iets is waarin je de gigantische ontwikkeling van technologie, van computers, van alle mogelijke wetenschappen kunt zien dan is het in dialysetoestellen. Om redenen van sympathie ben ik al jaren geabonneerd op het tijdschift van de Nederlandse Vereniging van Nierpatiënten. Daarin vind je diverse thuisdialysetoestellen van Aziatische en Europese makelij, dus oa Fresenius. Maar vooral wat een ontwikkeling en dat gaat maar door.

Toen ik de nog langere posting wilde posten lukte dat niet....Nog eens gepost...lukte niet, totdat ik eindelijk begreep wat er gaande was...

Ik wilde je toch over iets contacteren en schreef je een e-mail...Die terug kwam. Dook in mijn archief en vond een ander e-mail adres en stuurde naar jou. Kwam ook weer terug.

Heb even geglimlacht: Marique vindt het helemaal niet erg als KK-bezoekers steeds van alias veranderen en blijkbaar ook niet om zelf regelmatig van e-mail adres te veranderen.... Een mens leert iedere dag.

Toch Marique, als je dat goed vindt, zou ik toch graag je e-mail adres hebben al begrijp ik ook goed als je dat niet meer wilt. Alles is prima, maar n.a.v. deze draad, jouw betekenis voor de beleggersdraden in de KK, leek mij dat toch prettig om te hebben.

Peter
ffff
0
Bob,

Ik heb je opmerkingen betreffende Clearstream in de andere draad gelezen. Dank voor het meedenken. Probleem met Clearstream is hun ongelooflijk moeilijke bereikbaarheid. Ze zijn eigenlijk enkel en alleen via je bank te benaderen en dus moet je bankier " het" voor je doen. Rationeel mmaakte ook al een opmerking over Kasbank en inderdaad werd bij mijn laatste problemen met Cearstream door de bankier ook Kasbank genoemd. Maar ik had gewoon het gevoel dat ze de zwarte Piet aan elkaar aan het doorgeven waren.
In januari , dus over twee maanden begint het gelazer weer.

Peter
marique
0
quote:

ffff schreef op 12 november 2019 12:12:


(...)
Toch Marique, als je dat goed vindt, zou ik toch graag je e-mail adres hebben al begrijp ik ook goed als je dat niet meer wilt. Alles is prima, maar n.a.v. deze draad, jouw betekenis voor de beleggersdraden in de KK, leek mij dat toch prettig om te hebben.


Peter, ik gebruik vaak een tijdelijk e-mailadres. Probeerde zojuist een nieuw adres aan te maken, speciaal voor jou, maar dat lukte even niet. Ik probeer het later nog een keer.


jonas
0

Denk het wel Marique, maar geen particulier ontmoet die die dingen had of kon krijgen.

Meer nu nog tussen professionele partijen die marktverwachtingen wat uithandelen.
De ene partij vindt geld toe bij lenen wel pretiig en andere kopende partij gokt op verdere daling rente en dus stijging waarde van doe obligaties.

FA beleggers denken dan it is a mad, mad world. Hoe dan ook de vanwege schulden veroorzaakte crisis in 2008 heeft geen mindere schulden opgeleverd.
De beleidsruimte met monetair gegoochel is ook al minder.

Soms vrees ik paniek na al een renteverhoging of minder verlaging van die rente en dat we dan ineens gaan doorschieten naar de andere kant met enorme geldontwaarding.

In de praktijk voor mij dusverre fantastisch beleggingsjaar met klappers bij VWS, Galapagos etc en ritjes hier en daar zoals nu weer even met grote onrust Midden Oosten even Shell met dividend op pikken erbij.

Komt er een klap de andere kant op dan heb ik eigenlijk te weinig schulden (eigenlijk bij wat schuiven geen). Afgelost huis lijkt me dan niet verkeerd en ach voor de rest zie ik dan weer naar nieuwe kansen met wat gedevalueerd geld achter de hand.

Groet, Jonas
'Belegger'
0
quote:

ffff schreef op 12 november 2019 12:20:


Bob,

Ik heb je opmerkingen betreffende Clearstream in de andere draad gelezen. Dank voor het meedenken. Probleem met Clearstream is hun ongelooflijk moeilijke bereikbaarheid. Ze zijn eigenlijk enkel en alleen via je bank te benaderen en dus moet je bankier " het" voor je doen. Rationeel mmaakte ook al een opmerking over Kasbank en inderdaad werd bij mijn laatste problemen met Cearstream door de bankier ook Kasbank genoemd. Maar ik had gewoon het gevoel dat ze de zwarte Piet aan elkaar aan het doorgeven waren.
In januari , dus over twee maanden begint het gelazer weer.

Peter
Peter,

Het verbaast mij waarom je zelf naar Clearstream moet omdat ze geen particuliere klanten accepteren. Maar jij bent thuis in het terugvorderen en ik niet. Wat zei jouw bankier over Kasbank (nu CACEIS)?

Ik hou je vraag in mijn achterhoofd.

Bob
ffff
0
Marique,
Je hoeft voor mij echt geen nieuw e-mail adres aan te maken hoor. Je kunt mij al 25 jaar bereiken onder hetzelfde e-mailadres van mij.

Bob,
Het probleem heb ik in verleden al vaker geschetst. De DUITSE fiscus accepteert NIET de verklaringen van diverse banken en die banken werken dan samen met Clearstream en /of Kasbank. De Duitse fiscus accepteert WEL de verklaringen ( Bescheinigungen) van Clearstream, dus moet je op hun Bescheinigungen veel te lang wachten. In mijn geval zelfs 10 maanden en daarover via mijn bankier geklaagd. Want dan pas kun je aan de slag gaan met de Duitse fiscus.

Volgens mijn bankier had Kasbank ook een rol gespeeld in het veel te lang duren van de papieren afhandeling, maar eerlijk gezegd heb ik daar toen verder niet meer op de precies details gelet omdat ik het als een smoes zag om Clearstream uit de wind te zetten en op dat moment had ik eindelijk die Bescheinigungen.

Ik heb met de Duitse fiscus zowel in Bonn als momenteel in Saarlouis een.....interessant...gesprek gehad, dat de oplossing van Macron toch heel veel werk zou besparen. Goed om " hogerop" eens te bekijken, temeer daar de Duitse fiscus MILJARDEN is opgelicht met die terugvragingen van teveel ingehouden dividendbelasting.

Je zou, als nuchter denkend mens, toch ook eens overwegen om dat hele gedoe af te schaffen zoals Macron gedaan heeft.

Peter
'Belegger'
0
Het was mij duidelijk dat dit al langer speelt bij jou en ik volg het pas recent. Zo van een afstand kan ik de reactie van je bankier ook niet helemaal plaatsen. Ik zou zeggen je aandelen worden in bewaring gegeven bij een CACEIS, Clearstream, Euroclear of andere partij. Hun onderlinge relatie ontgaat mij even, maar de naam werd wel genoemd dus ik zal wel een stukje missen.

Heb je ook wel eens overwogen om je aandelen uit te lenen, zoals bijvoorbeeld Binck nu aanbiedt? Ik zou het niet zomaar doen zonder alle aspecten in overweging te nemen. Zeker in jouw geval want je werkt met serieuze bedragen. Zelf geeft Binck in hun documentatie aan dat je gemiste dividendinkomsten volledig worden gecompenseerd door middel van een 'manufactured dividend'. Dan mag de inlener van jouw aandelen zelf uitzoeken hoe die dat doet met de fiscus en ben jij daar vanaf lijkt mij. Nogmaals, ik zou niet over één nacht ijs gaan.

De teksten hieronder komen uit de documentatie van Binck.

De uitlener behoudt het economische eigendom van de uitgeleende effecten tijdens de uitleenperiode, het juridische eigendom wordt wel overgedragen tijdens de uitleenperiode. Dit betekent onder andere dat er geen stemrecht uitgeoefend kan worden en dividenden worden ontvangen door de inlener. Echter, de inlener compenseert de uitlener in de vorm van een zogenaamd ‘manufactured dividend’ dat het gemiste dividend volledig compenseert.

Tot slot zijn er marktpartijen die rondom een dividenduitkering fiscaal voordeel proberen te behalen door aandelen short te gaan.


www.binck.nl/docs/librariesprovider9/...
marique
0
quote:

ffff schreef op 13 november 2019 14:09:


Marique,
Je hoeft voor mij echt geen nieuw e-mail adres aan te maken hoor. Je kunt mij al 25 jaar bereiken onder hetzelfde e-mailadres van mij.
(...)

Heb 2 e-mailadressen van jou. Heb naar beide een lege mail gestuurd. De afzender is mijn apart voor jou aangemaakt e-mailadres.


rene l
0
quote:

ONN schreef op 13 november 2019 11:17:


[...]

www.nrc.nl/nieuws/2019/08/31/verdiene...Ik begrijp het niet helemaal ONN maar volgens mij werkt het dus zo:

Jij zit goed in de slappe en je leent 100.000 Euro aan mij omdat je het geld op korte termijn toch niet nodig hebt.
Zelf heb je direct voordeel omdat je hierover geen VRH hoeft te betalen wanneer de aanslag bij je op de mat valt.

Ik beloof je plechtig dat ik je over een jaar 99.000 Euro terugbetaal en je hebt hierin het volste vertrouwen.

Daarna ga ik met dit geld grof speculeren op de beurs met als doelstelling hiermee winst te maken.

We hebben dus beiden voordeel bij deze overéénkomst wanneer de verwachtingen uitkomen.

Alleen één ding, of je de 99.000 Euro van mij volledig terugkrijgt blijft de vraag, grote kans dat je nog geen Gulden terugziet.
ONN
0
??? :)

quote:

rene l schreef op 12 maart 2014 10:28:


Waar zijn de glorie tijden van de koffiekamer in vredesnaam gebleven vraag ik mij ook wel eens af.
Vroeger zat ik vaak schuddebuikend van het lachen achter mijn pc wanneer er mooie lappen met ook beursgerelateerde informatie op het scherm te voorschijn getoverd werden.
Tegenwoordig is er geen gein meer aan en gaat nagenoeg iederéén rollend met elkaar over het scherm.

In de beginjaren van mijn IEX lidmaatschap smulde ik van de verhalen van Warrum Buffet, Illuminati, Linke Bull, wijlen Andy op de fiets of in de lucht en heel veel meer.
Ook een mooi verhaal van een poster die na een restaurantbezoek een stuk van de biefstuk mee naar huis nam voor de kat, dat is echte dierenliefde, het is mij altijd bijgebleven.
Veel van dit soort posters zijn er nog wel, helaas kan ik niet iederéén noemen, ik zie ze wel hoog staan in de lijsten van wat beurscompetities, of ergens onderaan in het rennersveld.

Houthakker en wereldreiziger Wors die inmiddels opa is, obr die onder het genot van een lekker koekje bij de koffie mooie discussies had met emguluma over zijn huishoudelijke werkzaamheden en tips uitwisselden over Vopak.

Zelf heb ik mij ook heel lang afgevraagd waar H. van der Bilt plotseling gebleven was met als zijn info, ik heb lang gezocht, later werd het mij duidelijk.

Handyman, Blaaskaak en Brievenbus zijn in mijn ogen de 3 musketiers van de IEX, altijd lekker kritisch en wars van enige vorm van arrogantie, het siert jullie.

Roy die zijn pijlen blijft richten op Richard die een paar jaar terug beweerde dat de Aisniks nooit meer boven de 300 zou noteren.

Waar is het misgegaan, onze afbraakindex is er volgens mij ook mede debet aan. Geteistert door fraude, emissies, mismanagement, infiltratie door mensen van Verweggistan en zo kan ik nog wel meerdere redenen aangeven waarom het nooit meer goedgekomen is met onze ooit zo toonaangevende index met bedrijven die wereldwijd hoog aangeschreven stonden.
Tja, de kolenmijnen zijn leeg en inmiddels vertoont ons langzaam leeglopende gasveld ook diepe scheuren en we moeten op zoek naar nieuwe innovaties.

Deskundigen wisten het wel beter, van echt werken krijg je toch maar vieze handen, we doen de laatste industrie in de uitverkoop en gaan lekker in de cloud zitten en doen van hieruit wel onze business.
Nu produceren we alleen nog ellende, ons land wordt uitgehold en we raken steeds verder achterop en het is flink zoeken naar bedrijven die verderop hun centen verdienen.
Vele beleggers keren het Damrak blijkbaar de rug toe en investeren hun laatste centen in de beurs van Swahili.

Ik vraag mij nog steeds af wat het verdienmodel van een App is en hoe je er serieus geld mee kunt verdienen.
Het is allemaal geen probleem, we hebben onze smartphone gelukkig nog, onze belangrijkste kameraad waarmee we inmiddels een éénzijdig samenlevingscontract afgesloten hebben, hij moet het dag en nacht doen.

Beleggen voor de lange termijn is niet meer sexy, short is trendy, misschien klopt dit ook wel voor het snelle geld waarmee tegenwoordig gretig korte afstand vernietigingswapens gekocht worden en waar menigéén al flink zijn vingers aan gebrand heeft. Ik vraag mij af of normale beursgenoteerde bedrijven waarop deze dingen gericht zijn daar blij van worden.
Daarnaast onze hooggeachte analisten, ik krijg steeds grotere vraagtekens op mijn netvlies betreft hun objectiviteit, of is het gewoon onkunde en weten ze een berichtje niet goed te interpreteren wanneer ze deze door de vertaalmachine van Google halen.

Toch heeft de geschiedenis de eigenschap dat deze zich altijd herhaalt, wel in een moderne vorm. Momenteel zitten we in een ongekende crisis, werkelijk, ik heb dit in deze vorm nog nooit eerder meegemaakt.
Het is heel apart, private bedrijven zijn inmiddels weer lean&mean en redelijk voorspelbaar, overheden en alles wat daaraan gerelateerd is zitten diep in de problemen en moeten nog een hele inhaalslag maken.

Gelukkig hebben we ook nog bedrijven zoals VDL die dwars door de crisis heen blijven investeren en zich richten op betere tijden.

Vandaag is het in ieder geval weer een ouderwetse gehaktdag.

www.youtube.com/watch?v=QgYblVYEldY
marique
0
Belegger,

Mijn ervaring is dat verzamelde bedrijfscijfers op sites zoals IEX niet altijd correct zijn en niet recent. Ik gebruik ze hooguit voor een eerste indruk als ik op zoek ben naar mogelijk interessante aandelen.

Voor mijn eigen bestand neem ik de cijfers uit de verslaggeving. Update (kwartaal, halfjaar, jaar) kost me 10 minuten per verslag per bedrijf:
- aantal uitstaande aandelen, koers, dividend
- omzet, afschrijving, ebit, financieringskosten, nettowinst
- goodwill, eigen vermogen, totaalvermogen

Hieruit berekent het spreadsheet een aantal ratio's. Belangrijkste zijn ebit/totaalvermogen en ebit/(beurswaarde + totaalvermogen).
Daarnaast vind ik groei van o.a omzet, ebit, dividend van belang.
Het bestand geeft een terugblik op het verleden en komt van pas als ik een aandeel wil kopen of verkopen.

Wekelijks download ik de recente koers van al mijn geselecteerde aandelen in een beknopt bestandje met de belangrijkste ratio's. Daarmee kan ik tijdig signaleren of een aandeel naar mijn smaak overgewaardeerd of ondergewaardeerd is.

'Belegger'
0
Marique,

Allereerst bedankt voor je terugkoppeling. Zoals ik je ken van de overzichten die je maandelijks met ons deelt ga je ook hier weer gestructureerd en gedisciplineerd te werk.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren om naar de cijfers te kijken met elk hun merites. Het gaat wat ver om dat allemaal in detail hier te gaan bespreken. Ik vraag mij alleen af waarom je beurswaarde en totaalvermogen bij elkaar optelt.
marique
0
"Ik vraag mij alleen af waarom je beurswaarde en totaalvermogen bij elkaar optelt."

Terechte vraag.
Het is ebit/(beurswaarde + vreemd vermogen)

Excuus voor domme verschrijving.

'Belegger'
0
Peter,

Ik heb je vraag voorgelegd aan iemand die bij een concurrent van Clearstream heeft gewerkt en die bleek in die periode een poosje het terugvorderen van buitenlandse dividendbelasting in het takenpakket te hebben gehad. De setting was er niet naar om er dieper op in te gaan en ik zie die persoon momenteel niet vaak. Ik kan dus niets beloven en het kan een tijdje duren, maar zoals gezegd ik zal je vraag in mijn achterhoofd houden en het heeft ook gewoon mijn interesse. Volgens mij ken jij deze partij ook allang:
thereclaimcompany.com/

Als je iets van een email adres hebt kan ik e.e.a. wat verder toelichten. Maar inhoudelijk zal jij daar op dit moment nog niets aan hebben. Dus dat laat ik geheel aan jou.

Bob
'Belegger'
0
quote:

marique schreef op 17 november 2019 11:28:


"Ik vraag mij alleen af waarom je beurswaarde en totaalvermogen bij elkaar optelt."

Terechte vraag.
Het is ebit/(beurswaarde + vreemd vermogen)

Excuus voor domme verschrijving.


We zijn mensen, geen robots. Je bent zeker niet dom, of ik ben te dom om dat te zien.
ffff
0
quote:

'Belegger' schreef op 17 november 2019 18:33:


Peter,

Ik heb je vraag voorgelegd aan iemand die bij een concurrent van Clearstream heeft gewerkt en die bleek in die periode een poosje het terugvorderen van buitenlandse dividendbelasting in het takenpakket te hebben gehad. De setting was er niet naar om er dieper op in te gaan en ik zie die persoon momenteel niet vaak. Ik kan dus niets beloven en het kan een tijdje duren, maar zoals gezegd ik zal je vraag in mijn achterhoofd houden en het heeft ook gewoon mijn interesse. Volgens mij ken jij deze partij ook allang:
thereclaimcompany.com/

Als je iets van een email adres hebt kan ik e.e.a. wat verder toelichten. Maar inhoudelijk zal jij daar op dit moment nog niets aan hebben. Dus dat laat ik geheel aan jou.

BobBob,

Ik ben verrast dat je zoveel moeite wilt doen! Dank daarvoor, maar.... dat terugvorderen doe ik nu dus al zo'n jaar of 15, waarvan de laatste vijf jaren in Luxemburg. Daarvoor dus in België. Nu is in ieder land die procedure weer net iets anders geregeld omdat het namelijk helemaal afhangt van de belastingverdragen die er tussen het land waar je woont en het buitenland waarvan je aandelen bezit. Dus de verdragen van België KUNNEN anders zijn als die van Luxemburg.

Voordat je ingewerkt bent in die materie ben je twee jaar verder! Maar. dat is met alles in het leven… daarna gaat het vlotter, want je weet hoe de procedures lopen.

Het adres dat jij geeft is niet handig voor mij, omdat zij geen terugvragingen behandelen vanuit Luxemburg naar andere Europese landen. Daar komt nog bij dat ALVORENS je aan die verzoeken om terugbetaling begint, je EERST stempels en handtekeningen ( heerlijk ouderwets) van de Luxemburgse fiscus in handen moet hebben. En ik zie ze vanuit Holland nou niet meteen zo vlot toegang hebben tot de Luxemburgse fiscus om die stempels en handtekeningen te krijgen.

Grappig om te weten, Bob: Ik loop tegenwoordig gewoon bij die mensen van de fiscus binnen in hun kantoor. Ze kennen mij al goed !!! Dat helpt ook om dat hele proces van handtekeningen en stempels….in één weekje af te handelen. En dan pas kun je echt aan de slag gaan, behalve dus bij de Duitsers, want die willen behalve die handtekeningen en stempels ook nog verklaringen van Clearstream

Kortom: Eigenlijk prakkezeer ik er niet over het nu uit handen te geven, nu ik de klappen van de zweep ken, nu ik de mensen zelfs persoonlijk ken via telefoon en e-mails. ( Bonn, Brussel, Saarlouis, Finland, Oostenrijk)

Oh ja, bijna vergeten: Je vroeg mij of ik aandelen uitleen. Dat doe ik niet om twee redenen: 1: Puur principieel: Die uitgeleende aandelen worden gebruikt om te verkopen en daarmee drukken ze de koers. Dus door mijn eigen uitleenpraktijk ga ik eigenlijk de koers van mijn aandelen drukken. 2 Je krijgt uiteraard een vergoeding, maar... je bent geen baas meer over je eigen aandelen. Je bent wat ik altijd noem van de bestuurdersplek weggeduwd. Wil ik de uitgeleende aandelen verkopen, gaat dat uiteraard niet.

Tenslotte Bob, een doordenkertje: Je zult als bankier al tientallen jaren zo'n klant als mij hebben en in de gaten krijgen dat die fff vrijwel nooit verkoopt. Dan wordt het toch verleidelijk om ZIJN aandelen te gebruiken om ze uit te lenen. Dat is natuurlijk fraude en mag uiteraard niet, maar toch Bob heb ik een paar keer het gevoel gehad, dat er uit mijn portefeuille pakketten waren uitgeleend. Hoe ik DENK, wellicht verkeerd fantaseer, dat ik daar achter gekomen ben: Door de wereldberoemde kaatjes van Marique. Kaatje is " k " the ofwel keuzedividenden. Heb daar dus zo'n veertig jaar ervaring mee. Nu heb ik een paar keer…. op het laatste moment... de bankier de opdracht gegeven niet het dividend te innen, maar voor de nieuw uit te geven aandelen te gaan. Ennuh… dat gebeurde niet. Nu kun je ook denken dat ze dat " vergeten" zijn, maar het kan natuurlijk ook dat ze de keuze-optie niet konden uitvoeren omdat ze mijn aandelen uitgeleend hadden en die vent nu plotsklaps , wat hij nooit doet, om zijn nieuwe aandelen vraagt. Recent ging ik voor…. 8600 Euro het schip in, omdat ze niet uitgevoerd waren. Klacht mijnerzijds. Maar ze betaalden die 8600 eigenlijk zonder morren bij om de door mij gemiste nieuwe aandelen toch te krijgen. Dus verschil broto dividend - nieuwe aandelen was 8600 Euro. En dan heb ik toch zoiets van: Zouden ze die van mij gewoon uitgeleend hebben…

Klanten zoals ik kun je als bankier eigenlijk ook wel wat mee doen.

En voor de rest, Bob, je leest ook al die andere draad over 2019... Ik blijf volbelegd op wat recent dividendinkomsten na, en zie de AEX 600 voor een tweede keer aangetikt worden..

Peter

3.337 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 508,04 +1,46%
EUR/USD 1,0944 +0,15%
Germany30^ 10.684,80 +3,41%
Gold spot 1.684,35 +0,02%
LDN100-24h 5.862,08 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 8.153,58 +0,77%

Stijgers

JUST E...
+13,70%
UNIBAI...
+9,59%
NSI
+7,52%
ALTICE...
+6,77%
Brunel
+6,77%

Dalers

Accsys
-2,34%
Heijmans
-1,63%
Aperam
-1,58%
AMG
-1,49%
BESI
-1,05%

Nieuws Forum Meer»

(4)

RodolfoBoxo op 10 apr 2020 10:09
(4)

dre1960 op 10 apr 2020 10:03
(24)

crypt op 10 apr 2020 09:54
(8)

Afdeling inkoop op 10 apr 2020 00:46
(30)

Uper op 10 apr 2020 09:52

Column Forum Meer»

(5)

Keinscheisscoins op 10 apr 2020 10:16
(777)

Fundbuster op 10 apr 2020 10:13
(16)

JP Samosa op 10 apr 2020 08:58
(2)

Jaso415n op 9 apr 2020 21:04
(4)

Harry Nik op 9 apr 2020 20:25
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare