Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Talpa is nu aan het lachen en niets meer

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cementwagen 16 december 2004 10:30
    Volgens mij doet Talpa momenteel niets dan toekijken. Zij hebben de daling geinitieerd en de grote massa particulieren en trendvolgers hebben de rest gedaan. Kortom, de daling is tijdelijk en de bodem ligt op 2 euro. Ik heb hier de volgende reden voor:
    -Talpa behartigd zijn belang goed en profiteert niet optimaal, bij de verkoop van zo'n groot aandelenbelang, wanneer de koers zo snel daalt. Kortom, dan hadden ze de koers op hogere niveau's ondersteund.
    - Talpa heeft aangegeven dat het een financieel belang heeft ivm een te verwachten overname en eventueel in de toekomst als strategisch belang. Kortom, zij hebben er veel meer belang bij om een overname af te wachten (want dat is hun strategie momenteel).
    - Talpa heeft aangegeven dat Versatel tot twee euro koopwaardig is.
    - Er zijn sterke geruchten dat er overnamegesprekken zijn geweest met Tele2 en er zijn andere overnamegeruchten (waar rook is, is vuur).
    - Versatel is een gezond bedrijf, geen torenhoge schulden, een grote kaspositie, winstpotentieel en heeft laten zien dat het overnames kan doen voor een juiste prijs.
    - Versatel heeft goede en concurrerende producten (zoals voor een vast bedrag bellen en internetten) en gaat de triple play diensten versneld invoeren (even afwachten ivm voetbalrechten).
    - Versatel werkt aan naamsbekendheid voor grote publiek (sponsor nederlands elftal en wijziging naam zonnet in Versatel) met een goede verkoopstrategie.
    _ Versatel is zonder investeringen momenteel al winstgevend en heeft veel potentieel (ook voor overnamekandidaten).
    - Als laatste nog 1 mogelijkheid van de tijdelijke daling zou kunnen zijn ivm belastingaangifte en het einde van het boekjaar dat Talpa anders over de boekwinsten zou moeten afdragen. Dit is een gedachte, echter ik weet niet of dit een mogelijkheid zou zijn.

    Kortom, ik heb nog steeds (en weer) vertrouwen in Versatel.
  2. [verwijderd] 16 december 2004 10:41
    Wat een spannende gedachte is of JdM alles onder 2 Euro koopwaardig vindt of dat hij genoegen neemt met een gemiddelde van 2 Euro.
    Bij zijn recente aankopen was zijn gemiddelde 1,96. Hij heeft intussen laten zien dat hij ver boven de 2 Euro nog steeds koopt.
    Het zou kunnen zijn dat hij door aan- en verkopen zijn gemiddelde weer een beetje omlaag probeert te krijgen om later toch op niveaus hoger dan 2 Euro te kunnen kopen.
  3. [verwijderd] 16 december 2004 10:42
    Je zegt dat de daling tijdelijk is en de bodem op 2 euro ligt. Daarnaast zeg je dat Talpa Versatel tot 2 euro koopwaardig vindt. Daarboven dus niet of minder? Talpa is grootaandeelhouder, is dit dan te rijmen met elkaar?
    Ik vraag me af of 2 euro dan niet het plafond is en alles daarboven wordt verkocht door dit investeringsvehikel. Want dat is het nog steeds.

    gr,
    John
  4. Cementwagen 16 december 2004 10:59
    quote:

    John Dimd schreef:

    Je zegt dat de daling tijdelijk is en de bodem op 2 euro ligt. Daarnaast zeg je dat Talpa Versatel tot 2 euro koopwaardig vindt. Daarboven dus niet of minder? Talpa is grootaandeelhouder, is dit dan te rijmen met elkaar?
    Ik vraag me af of 2 euro dan niet het plafond is en alles daarboven wordt verkocht door dit investeringsvehikel. Want dat is het nog steeds.

    gr,
    John
    Talpa heeft in een eerder stadium gezegd dat alles tot 2 euro koopwaardig is, maar ze hebben tot zo'n 2,30 euro gekocht. De 2 euro volgens mij dan ook een bodem. Analisten geven aan dat een overnameprijs voor Versatel tussen de 2,50 en 2,75 zou moeten liggen.
    Tot het moment van een overname zal de koers van Versatel dus waarschijnlijk tussen de 2 euro en de 2,50 euro liggen. Bovendien vind ik Versatel een goed lopend bedrijf en zal op den duur deze waarde ook gerechtvaardigd zijn, gezien de winstpotentie.
  5. Cementwagen 16 december 2004 11:03
    quote:

    John Dimd schreef:

    Helemaal waar, we weten alleen nu niet, wat hij heeft verkocht. Maar ja, daar kun je alleen maar over speculeren tot de volgende AFM melding.
    Over een maand de volgende melding. Zie je al wat er gebeurt als Talpa dan doorgeeft dat het bijvoorbeeld nog maar 35 procent heeft. Dan stort de koers in en hoe dan verder met de overige 35 %??? Ik zie dit niet gebeuren. Het zal eerder zo zijn dat ze nu iets minder hebben en bij de melding volgende maand iets (of een stuk) meer.
  6. [verwijderd] 16 december 2004 11:17
    "Als laatste nog 1 mogelijkheid van de tijdelijke daling zou kunnen zijn ivm belastingaangifte en het einde van het boekjaar dat Talpa anders over de boekwinsten zou moeten afdragen. Dit is een gedachte, echter ik weet niet of dit een mogelijkheid zou zijn."

    Boekwinsten op beleggingen zijn voor de vennootschapsbelasting niet belast voordat je ze realiseert. Dit is uitsluitend anders indien je eerst beleggingen hebt afgewaardeerd, wegens daling van de koers ten opzichte van de aankoopprijs, en vervolgens de koers terug stijgt. In dat geval moet je de oorspronkelijke afboeking weer ongedaan maken. Winst boven de aankoopkoers is derhalve slechts belst zodra je verkoopt.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links