Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RD vs Repsol

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pietpaaltjes77 31 oktober 2004 15:19
    sitiutie: Ik heb aandelen RD en zit te denken om deze om te ruilen voor aandelen repsol.

    Reden: Repsol heeft een grotere reserve olie, een voorpagina schrijver heeft hier laatst over geschreven en de K/W is lager dan die van RD. Verder wordt de reserves weer verder afgeschreven waardoor de voorraad van Repsol nog groter tov van RD. Verdere afschrijving is niet uit te sluiten.

    Nu heb ik het probleem dat ik niet goed ben in spaan en alle nieuwsberichten over Repsol die ik kan vinden in het spaans zijn.

    Zijn er hier mensen die Repsol ook volgen en redenen weet voor de discount (in mijn ogen) van Repsol. Ook last van afwaarderingen? Verlopen de activiteiten in latijns amerika moeilijk?

  2. [verwijderd] 31 oktober 2004 15:33
    website repsol kent ook engelstalige afdeling. aandeel is ook genoteerd in NY en via yahoo finance alle nieuwsberichten te volgen.

    paar redenen, allemaal te maken met risico
    - veel hogere schuldenlast en veel lagere credit rating (BBB vs AA)
    - grote exposure in politiek instabiel LatAm (vnl. Argentinie)

    overigens kun je je afvragen of reserve kwestie RD niet speelt bij alle olie mijen en dat Shell meer in de picture staat en de rest nog wat lijken in de kast houd (paar maanden geleden boekte Shell nogal wat af van Noorse velden en een andere olie mij die daar zelfde belangen had vond dat onzin en boekte ze niet af....)

  3. [verwijderd] 31 oktober 2004 15:51
    Helemaal mee eens BJL.

    Mijns inziens is RD op dit moment de oliemaatschappij met verreweg het grootste opwaards potentieel. Op basis van de 3 kwartalen die nu zijn gepubliceerd komen we dit jaar bij deze koers uit op een KW van ca 9.
    Verder moeten we ons realiseren dat we het steeds hebben over de bewezen oliereserves volgens zeer strenge S.E.C. regels. Volgens ingewijden zullen de komende jaren een groot deel van de onbewezen voorraden weer bij de bewezen voorraden worden gevoegd.
    En dan moet je ook nog eens rekening houden met het feit dat er de komende jaren 15 miljard dollar wordt geinvesteerd in het vinden van nieuwe olievelden.
    Ook daar mogen we wat van verwachten!
    Mijn advies: blijf vast op RD!!

    Kool
  4. [verwijderd] 31 oktober 2004 22:27
    zo 31 okt 2004, 19:14
    Vakbonden Nigeria: Shell is volksvijand
    LAGOS - Het Nederlands/Britse olieconcern Koninklijke/Shell is een "vijand van het Nigeriaanse volk" en zal als zodanig worden behandeld. De voorzitter van de grootste vakbond van het land, Adams Oshiomhole, heeft dat zondag verklaard. "We hebben de middelen om de strijd aan te gaan" , aldus Oshiomhole.
    kck


  5. forum rang 7 ffff 1 november 2004 11:24
    Royal Dutch fällt aus Euro Stoxx 50

    --------------------------------------------------------------------------------
    (©BörseGo - www.boerse-go.de)
    Die Aktie des Ölkonzerns Royal Dutch fällt aus dem DJ Euro Stoxx 50 Index. Dies gab heute die für den Index verantwortliche Gesellschaft Stoxx Ltd. bekannt. Das Unternehmen hatte zuvor gemeldet, mit der Shell-Gruppe auch formal fusionieren zu wollen. Die "neue" Gesellschaft soll ihren Hauptsitz in London und damit außerhalb der Euro-Zone haben. Die Umgruppierung soll im kommenden Jahr umgesetzt werden.

    Am Markt war eine entsprechende Reaktion von Stoxx erwartet worden. Man geht nun davon aus, dass bald auch Morgan Stanley die Aktie in seinen MSCI-Indizes anders gewichten werde. Wann es zu den Umschichtungen kommt, ist noch nicht bekannt.



  6. forum rang 7 ffff 1 november 2004 11:35
    HSBC: Ölsektor ist zu teuer

    --------------------------------------------------------------------------------
    (©BörseGo - www.boerse-go.de)
    HSBC haben den Anlegern heute geraten, ihre Bestände an Titeln aus dem Ölsektor abzubauen. Dies gelte für Förder- und Produktionsgesellschaften in den USA, Europa und weltweit.

    Wie das Institut darlegte, hätten die Titel in der Vergangenheit für viele einen sicheren Hafen dargestellt. Im Anschluss an die US-Wahl sei aber zu erwarten, dass die allgemeine Unsicherheit wieder zurückgehen wird und damit die Ölpreise nachgeben könnten. Zudem seien die Notierungen vor allem von europäischen Ölgesellschaften in letzter Zeit durchaus ein wenig aus dem Ruder gelaufen.


  7. forum rang 7 ffff 1 november 2004 11:45
    Beste $$$$$$$$

    Vooruit voor de tweede keer dat ik het intik: Verdween in cyberspace:

    Ikzlf zit met precies hetzelfde probleem als jij vandaar dat het me wel aanspreekt. Uit ervaring weet ik dat het volgen van een Italiaans of Spaans aandeel toch lastiger is dan eentje van Euronext of Frankfurt.
    Momenteel volg ik het Enel ( Italiaans) maar had net zo goed E.On of RWE kunnen bijkopen want de utilities doen het overal hatstikke goed en of je nu Enel koopt of E.On of RWE het gaat allemaal vooruit.

    Dus ik denk dat als je de twee jaarsgrafiek van RD op die van Repsol legt dat je dan (gok!!) niet bar veel verschillen gaat zien.

    Ikzelf heb dan nog meer een voorkeur voor Total simpelweg omdat dat makkelijker te volgen is, ze steveige winstcijfers publiceerden en vorige week nog een nieuw groot contract met de Golfstaten en opnieuw afgelopen maand twee grote olievondsten voor de kust van Angola.

    Potuyt heeft zich ook eens gewaagd die bedrijven naast elkaar te zetten. Dus zoek daar ook nog eens terug.

    Verder moeten we dit draadje maar eens opslaan en er zo nu en dan op terugkomen als er echt relevante informatie is om die keurze wat makkelijker te maken. Mij spreekt jouw probleem wel aan: ik heb dezelfde.

    Tenslotte nog een opmerking over de visie van Cees van Dongen op de voorpagina: Cees schrijft dat de markt moeite heeft met de 4 dividendbetalingen. Ik vraag me ten eerste echt af of dat nu echt het geval is en ten tweede heb ik toch eind vorige week de stellige indruk gekregen dat de markt de bestuursveranderingen bij RD als erg positief ervaart. Dus dat is weer een stevig argument voor RD

    Verder is hun agressieve inkoop van eigen aandelen ook een bodem voor de koers. Kijk eens naar een L"Oréal de afgelopen weken hoe goed dat dat werkt. IBM en vrijdag meldde Pfizer gaan ook al voor miljarden eigen aandelen inkopen. PRIMA!!!!

    Sterkte.

    Groet Peter
  8. forum rang 7 ffff 1 november 2004 11:51

    Even wat snuffelen in mijn archief: Misschien zit er iets relevants tussen. Het aardigste voor mij is die aankoop voor 36,75.........

    www.iex.nl/forum/thread.asp?Forum=23&...

    Koninklijke Olie onderzoek door Menno.

    www.iex.nl/forum/thread.asp?forum=23&... Komt het nog goed met Shell? Aankoop voor 36,75 Euro….

    www.faz.net/s/Rub703333302FDC47D6B2C6... Goed overzichtsartikel in de FAZ.

14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0712 +0,09%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.319,55 -0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links