Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vrouwen beleggen beter

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 29 juli 2004 21:45
  Berichtje komt altijd eens in zoveel tijd naar voren. Ik geloof er geen snars van. Maar ja het lijkt me toch wel leuk om te zien hoeveel vrouwelijke forumleden corus in de portefeuille hebben. Als ze aan zo een rendement komen dan moet Corus in de portefeuille zitten. Persoonlijk zie ik er wel een kern van waarheid in. Maar als het puntje bij paaltje komt dan zijn ze te behoudend en zal de winst beperkt blijven. Mannen die aan dit soort spelletjes meedoen gaan toch rare dingen doen die ze met hun eigen geld wel achterwege laten.


  AMSTERDAM (DFT) - Vrouwen beleggen beter. Tot die conclusie komt vermogensbeheerder Kempen & Co, nadat Mariëlle de Groot een beleggingscompetitie glansrijk heeft gewonnen.
  De Groot liet het veld van hoofdzakelijk mannelijke deelnemers verbouwereerd achter. Ze koos een pakket beleggingen uit dat in zes weken tijd maar liefst 16,5 procent in waarde steeg. Dit soort rendementen halen de meeste beleggers niet in een jaar.

  Dus aan de dames: mogen wij van jullie wijsheid (vwb Corus) mee profiteren. Het liefst apodictisch, als het enigszins mogelijk is.
 2. [verwijderd] 29 juli 2004 23:25
  Geen reden tot zorg Cours,

  Als je al jaren belegt weet je dat je in 6 weken best wel eens het tij mee kunt hebben en hoog scoren; er moet genoeg volatiliteit zijn, genoeg aandelen die op een dip zitten e.d.

  Probeer maar eens over LANGERE tijd 16% waar te maken; ik denk dat vrouwen dan net zo vaak op hun postzegel gaan dan kerels. Toch?

  groet, SteeLFan
 3. [verwijderd] 29 juli 2004 23:51
  Cours,

  Heel juist gezien. Vrouwelijke beleggers hebben, denk ik, meer het gevoel ervoor. Dus zullen ze ongetwijfeld die aandelen kiezen waar een flinke potentie wordt verwacht, maar wil je 16 % halen dan moet je denk toch zo af en toe verkopen en niet alleen er boven op blijven zitten.

  winckie
 4. [verwijderd] 30 juli 2004 21:36
  Soms post ik wel eens. Ik ben een vrouw en heb nog steeds aandelen Corus in bezit. Ook heb ik wel eens stom belegd door aandelen te vroeg te verkopen en niet de volledige winst te krijgen. Maar in Corus heb ik nog steeds vertrouwen alhoewel ik mij wel afvraag hoelang ik ze nog houd. Ik laat mij wel watleiden door technische analyse van TA.nl en investtech.com en door de staalprijzen. ik heb wel eens verteld dat mijn man siersmid is en een klein constructiebedrijf heeft. Verder lees ik regelmatig diverse forums op het internet. Marijke
 5. sunnyb0y 30 juli 2004 21:43
  Er was niet zo lang geleden een optiecompetitie. de eerste 10 hadden een rendement van 156 % tot 185% in iets minder dan 3 maanden. Allemaal met fictieve portefeuille. Maar toch. Het kan wel. Alleen doe je zulke risico-volle speculaties niet met je eigen geld.
  www.optiecompetie.nl

  vr groeten,
  peter greenspeak
 6. [verwijderd] 30 juli 2004 22:12
  Beste Cours, aardig dat je me dat vraagt maar ik heb de indruk dat velen op dit forum de Ta beter kennen dan ik. Waar ik op let zijn vooral de rsi en de dmi lijnen. De rsi staat vrij hoog en in het verleden heb ik gezien dat op dat moment veel verkocht gaat worden. Dat wil niet zeggen dat op de langere termijn de koers niet hoger wordt maar op de korte termijn zit een correctie er vaak in. Bij corus is dit steeds gebeurd. Die ervaring heb ik opgedaan en daardoor te laat verkocht. Verder valt het mij op dat ik beter koop bij het advies neutral dan bij strong buy. Op een gegeven moment is zo een aandeel gewoon overkocht. Ik geloof dat corus op de lange termijn zeker stijgt gezien de TA en de staalprijzen. Ook ben ik ervan overtuigd dat een aandeel alleen verkocht kan worden als een ander deze wil kopen dus bij een strong buy advies ga ik denken aan verkopen. Ik stel het moment wel lang uit en soms dus te lang uit. Zo handel ik dus een beetje. Ook lees ik her en der berichten die met corus te maken hebben, deze heb ik ook wel eens gepost op dit forum. Op die berichten laat ik mij ook wel leiden. Als je voor mij een advies hebt graag. Groeten Marijke
 7. [verwijderd] 30 juli 2004 22:39
  Marijke, Deze strategie moet je m.i. vasthouden. Het is overigens niet de mijne want ik heb het niet zo op de TA. Doe het meer intuitief en pragmatisch en vnl obv de FA. Als ik meer naar de TA had gekeken had ik wellicht wat kunnen profiteren van de dip naar 0.44. Maar ja ik heb volledig vertrouwen in Corus en niet ten onrechte zoals thans blijkt. Een ding kan ik je wel meegeven, voordat de cijfers worden gepubliceerd zal Corus nog een ritje naar boven maken. Wanneer dit aanvangt en hoever het eea doorstijgt durf ik niet te zeggen. Maar 0.76 moet haalbaar zijn.

  Misschien dat andere forumleden je nader kunnen informeren over de TA. Grt, Cours
 8. [verwijderd] 31 juli 2004 00:11
  Beste jongens en een enkel meisje,

  Eerlijk gezegd begin ik een beetje te twijfelen. Het statement "vrouwen beleggen beter" spreekt me zonder meer aan. Immers vrouwen zijn - over het algemeen - veel rationeler dan mannen. Ook kunnen ze zich gemakkelijker maar ook beter in de positie van een ander verplaatsen. Dat zijn naar mijn mening de expliciete vaardigheden om succesvol te kunnen beleggen.

  Marijke heeft me enigszins van mijn geloof afgebracht. Ze erkent dezelfde twijfels te hebben als wij simpele mannen ook. Dat stelt me van de andere kant ook wel weer gerust !

  Beleggen is slechts voor enkelen een vak; een dagelijkse inkomstenverwerving. Je moet er je brood mee verdienen.

  Verder heb je de amateurs, de liefhebbers waaronder ik mezelf ook reken, die denken met een relatief beperkt inzicht en middelen iets bij te "verdienen" maar die er vooral plezier in hebben. En die in de loop van de tijd geleerd hebben niet al te snel mee te lopen met de meest gangbare bewegingen. En die voorts dit voortreffelijke forum als basis en ruggesteun bij hun beslissingen gebruiken.

  Dan zijn er personen die er behagen in scheppen om kond te doen van de geweldige resultaten die ze boeken met hun particuliere beleggingen. Ik gun die mensen dat van harte ! Gelukkig verschijnen ze maar uiterst zelden op het corusforum.

  Er is ook een groep die heel goed geinformeerd is en die de moeite neemt om allerlei sites af te struinen om informatie in te winnen over de staalmarkt in het algemeen en Corus in het bijzonder. Die mensen wil ik graag dank zeggen voor hun inspanningen. Hun draadjes zijn zeer lezenswaardig en informatief.

  Heel veel mensen (vouwen en mannen) uit de genoemde categorien hebben als gezamenlijk kenmerk dat ze over het algemeen uiterst positief gestemd zijn over Corus.

  Dat beste mensen sterkt me nogmaals in de overtuiging dat het wel goed zit met Corus. Deze week een stijging van 10% !!!

  Maar even terug naar de titel van dit draadje......ik hoop met mijn bijdrage aangetoond te hebben dat wij mannen toch tenminste op hetzelfde presteren als onze zeer gewaardeerde vrouwelijke collega's.

  Uiteraard ben ik graag bereid in een persoonlijk een en ander nog eens nader toe te lichten.

  Ik wens u allen een goed week-end !

  winckie
 9. [verwijderd] 31 juli 2004 00:37
  ha winckie.
  kan me idd marijke s posting nog herinneren , dus had kunnen weten dat er ook vrouwen in corus beleggen.
  verder is dit idd een klasse forum , ook als de koers als een komeet omlaag schiet word er toch nog eerlijk en kameraadschappelijk gepost.
  heeft wellicht ook te maken met het feit dat je 500k corus kan hebben en toch totaal geen invloed op de koers.
  dat is bij andere aand. dus wel anders en heeft men er meer baat bij heeel neg. of pos. te doen . en andere aliassen enz.
  hier niet nodig en nu corus het ruime sop gaat op zoeken , vind het geweldig voor de believers en vaste posters hiero.
  gr boomer
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
Premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links