Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Lagere top in de maak?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

351 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 april 2017 10:45
    Wel jammer dat ook de turbo gebruikers die wel beheerst met het product omgaan, in deze periode de dupe zijn. Slechts beperkte collateral damage is zulks voor de overheid.

    Want ik heb zo'n vermoeden dat de regelneverij pas aan zn startpunt staat. Een compleet verbod op het aanbieden van turbo's met een hefboom hoger dan 5, sluit ik niet uit.

    Is het niet vanuit Den Haag dan wel vanuit Brussel, zoals jullie Nederlanders dat zo mooi kort zeggen, als het om EU regelgeving gaat..
  2. forum rang 5 adritromp 21 april 2017 10:53
    quote:

    Daxwatcher schreef op 21 april 2017 10:01:

    [...]

    Ik heb het begrip "geld afpak machine" met de ondertussen legendarische afkorting GAM hier nog weten lanceren, alleen weet ik niet meer precies wie er de bedenker van is geweest.

    Was het Pakka?

    Misschien dat onze gewaardeerde archivaris Reigah dit even kan opsnorren of misschien zelfs uit het hoofd weet.
    Ik heb het wel gelezen, maar geen idee wie de bedenker was
  3. [verwijderd] 21 april 2017 11:01
    quote:

    MFC schreef op 21 april 2017 10:53:

    Ow oke.

    Lekkere patatekes daar he? :)

    PS: tot welk niveau ga jij je shorties aanhouden? Had jij shorties DOW of Dax?
    Moeilijke vraag.

    Ik zal allicht er wel weer ergens uitspringen en dat kan vandaag nog zijn als de fdax zowat boven 12.090 komt. Dat is dan een minder gunstige uitdraai en dat verwacht ik niet als favo scenario. Daarboven kom je dan aan de ma50-ma20 op de 8h fdax en dat is zone 12.150. Ook daar zijn er terug shortkansen, liefst met een nieuwe positie eerder dan gewoon alles maar te laten lopen...

    Ingeval van neerwaarts heb je natuurlijk de lowzone van eerder deze week met als prikkertje daar die 11.963 op de fdax...Daar denk ik wel dat er een countertrendje long komt. Kan ik of jij (niemand) nog niks over zeggen, dat moet je dan op dat ogenblik bekijken/inschatten.

    Maar voor de komende weken is mijn favoriet scenario nog steeds een fdax die afreist naar regio lage 11.000. Dat dat met één vaste aanhoudende positie zal zijn, durf ik te betwijfelen.
  4. forum rang 4 ONN 21 april 2017 11:01
    quote:

    MFC schreef op 21 april 2017 10:10:

    Poeh net even naar Wessanen gekeken. Dat is toch echt een gemiste kans geweest.

    Heb daar in 2014 de overtuiging in gehad dat ze hard gingen stijgen toen nog op 4 euro. Volgens mij rond 7 eruit gegaan. En nu kijk ik er soms nog naar maar niet meer in durven te handelen. Knallen gewoon door.

    Maar een aandeel 3 jaar vasthouden daar ben ik ook te ongeduldig voor denk ik. Al heb ik wel wat aandelen al bijna een jaar.
    Breek me de bek niet open. Grrr....
  5. [verwijderd] 21 april 2017 11:12
    @ Onn

    WOW.

    Daar laat je dus bijna 50.000e liggen. Pfff echt balen. Met iets van 5.000e verlies eruit ofzo? Nou dat is echt balen ja.

    Wel sportief van je. Zie ik ook eens een verliesgevende trade van jou (maar vooral een enorme gemiste kans). Ik dacht eigenlijk dat jij bijna altijd wint. Serieus. Denk ik nog steeds trouwens. :)
  6. [verwijderd] 21 april 2017 11:16
    Idd balen maar je mag niet te snel uitgaan van het gegeven dat je die stukken nu nog in porto zou hebben. Vanuit een gezond beheer is het zelfs aanemelijker dat die stukken al veel eerder proportioneel waren verkocht.

    Desalniettemin, balen. maar iedereen zal wel ergens zo'n aandeel hebben waarvan de rued opporunities gigantisch zijn.
  7. [verwijderd] 21 april 2017 11:19
    ik moet dan steeds denken aan die bitcoin miners die op een spare pc daar 1.000'en van die muntjes hebben gehad.

    De ene heeft er 3 pizza's voor gekocht, de andere is gehackt of heeft zn pc gecrashet en weggesmeten...

    Is nog een verhaal van een jonge gast uit Zweden dacht ik, die was vergeten dat ie op een pctje in de berging of tuinhuis, al jaren continu aan het minen was. Gast heeft er een huis mee gekocht. Dat zijn dan de winnaars van het verhaal. Had die kerel dat eerder in de smiezen, had ie er misschien ook een pizzatje van besteld. Want dat waren zn bitcoins waard luttel een jaar voor die massieve surge. Tulip mania berzerk... That'slife...

    Je zou haast kunnen zeggen dat enkel de gekken die bitcoins nog steeds in port hebben. Als je koopt op 1 en het staat 100 dan neem je toch een groot deel van tafel, als je mentaal gezond bent? Morgen kon dat spelletje niks meer waard zijn...maar misschien zijn die gekken wel de lachers op het einde!

    Als zo'n coin nog eens honderd keer over de kop in waarde gaat, dan is de rijkste belegger ter wereld een bitcoin-belegger en niet warren Buffett...
  8. forum rang 4 ONN 21 april 2017 11:22
    quote:

    MFC schreef op 21 april 2017 11:12:

    Wel sportief van je. Zie ik ook eens een verliesgevende trade van jou (maar vooral een enorme gemiste kans). Ik dacht eigenlijk dat jij bijna altijd wint. Serieus. Denk ik nog steeds trouwens. :)
    Dat klopt, bijna altijd :)

    Gevalletje goede visie, duurde alleen te lang. En eigenlijk heb ik ook helemaal geen geduld met aandelen. Ben er op een gegeven moment ook mee gestopt, alleen nog maar core business. lol...
351 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links