Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 66,280 19 apr 2024 17:38
  • +0,180 (+0,27%) Dagrange 64,780 - 66,540
  • 688.711 Gem. (3M) 371,2K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. twinkletown 21 april 2017 09:27
    Beursgenoten schrijft op 21 april:

    We zien dat beleggers allemaal massaal op Akzo zijn gesprongen. Dat is goed nieuws omdat we mooi op tijd waren met een vet koopadvies en de positie op dikke winst staat. Beleggers geloven dus duidelijk in een hoger bod van PPG. Op onze site kunt u ook lezen dat we verwachten dat PPG met een hoger bod zal komen en dat het paaien van de aandeelhouders onvoldoende zal blijken. Daar hebt u als belegger wat aan lijkt ons.
  2. [verwijderd] 21 april 2017 09:45
    quote:

    ressiva_ schreef op 21 april 2017 09:37:

    Ze verdienen miljoenen, maar een kind ziet dat ze volkomen verkeerde beslissingen nemen. Ze moesten eens een onderzoek houden onder de aandeelhouders wat die er van vinden.
    Binnenkort zullen ze wel ontslagen worden!
    Het schrijnende is dat dat dus niet gebeurd... Zou wel gepast zijn, gezien de wanprestatie en wat mij betreft het "mismanagement". Liefst zonder pensioen en met terugvordering van bonussen, optieplannen, etc. In NL zal dit echter niet ter sprake komen. Zelfs als ze 100% overtuigd zijn dat ze het zelf beter kunnen, zou het gepast zijn in elk geval een keer koffie te drinken met de heren van PPG. Als vervolgens op onderbouwde argumenten een negatieve keuze wordt gemaakt is dat prima. De arrogantie om maar te roepen dat het niks is, is niet meer of minder dan waardevernietiging. Zeker als er geen valide "plan B" is. Enfin, ik heb nog een paar gokcalls, verder mijn positie afgebouwd, leuke lunch overgehouden aan het circus, maar ik verwacht hier een langslepend tranendal. Mocht er toch nog een bod komen dan verdien ik nog wat op mijn rest positie, zo niet, soit. Ga er niet om treuren, is allemaal onderdeel van het spel.
  3. [verwijderd] 21 april 2017 10:07
    Zo veel publieke oproepen zijn er gedaan door partijen om tenminste de dialoog aan te gaan met PPG. Van activistische aandeelhouders, maar ook andere grootaandeelhouders. Ook de VEB is zeer kritisch. En zelfs veel bankanalisten vinden dat er gesproken moet worden. Doe het dan gewoon voor de bühne, neem er een paar weken de tijd voor, en kom dan met een inhoudelijke verklaring waarom je het niet ziet zitten. Mocht er dan toch een vijandelijk bod volgen dan sta je als bestuur toch ook sterker in je weigering. Maar dit bestuur en RvC trekt gewoon haar eigen (slechte) plan, en trekt zich nergens wat van aan. Als je niet uitkijkt verpatsen ze hun kroonjuweel (Chemietak) nog tegen een habbekrats, en krijgt de aandeelhouder nog niet eens de volledige opbrengst maar slechts een "vast majority", wat dat inhoud weet helemaal al niemand.
    Van mij mag Elliot er vol ingaan nu. Het is de enige weg om dit schip nog te keren.
  4. d' olle grieze 21 april 2017 10:07
    Als je de spelregels van de AFM bekijkt, dan kan dit spel nog maanden duren.. AKZO zal pas in gesprek gaan als het Conceptbiedingsbericht bij AFM ligt.
    Uitgaande dat dit uiterlijk op 1 juni is, zal AKZO wel op 16 juni bekend maken dat ze in gesprek zijn.

    Vijandig bod

    Als de doelvennootschap niet geïnteresseerd is in een overname door de bieder of de bieder anderszins niet de medewerking van de doelvennootschap heeft, maar toch een bod wil uitbrengen, dan moet hij een 'vijandig traject' doorlopen. De bieder is op grond van de biedingsregels overigens niet verplicht de doelvennootschap van zijn voornemen op de hoogte te brengen voordat hij zijn voorgenomen bod aankondigt in de markt.

    Het biedingsproces kan dan beginnen doordat door toedoen van de bieder concrete informatie over de inhoud van het voorgenomen openbaar bod bekendgemaakt is. Van concrete informatie is in ieder geval sprake indien de bieder de naam van de doelvennootschap openbaar maakt in combinatie met een voorgenomen prijs of in combinatie met een concreet omschreven voorgenomen tijdschema voor het verloop van het voorgenomen bod. De concrete informatie hoeft daarbij door de bieder niet noodzakelijkerwijs via een persbericht bekend te zijn gemaakt.

    Een doelvennootschap kan echter voorkomen dat een openbaar bod is aangekondigd. Namelijk als een doelvennootschap onmiddellijk na de mededeling met concrete informatie van de bieder publiek maakt dat de bieder en de doelvennootschap in gesprek zijn. De mededeling van de bieder geldt dan niet langer als een aankondiging van een openbaar bod, met als gevolg dat de wettelijke termijnen niet gaan lopen.
  5. [verwijderd] 21 april 2017 10:21
    Iemand anders had het er ook al over, als PPG zo graag Akzo wil overnemen en die overname ook in cash en niet in aandelen PPG wil betalen, waarom beginnen ze dan nu niet met aandelen te kopen voor ruim een tientje minder per aandeel ? Of betekent dat inderdaad dat ze de overname alleen door betaling in eigen aandelen kunnen betalen, aandelen die wij misschien helemaal niet willen hebben ?
  6. d' olle grieze 21 april 2017 10:26
    quote:

    ressiva_ schreef op 21 april 2017 10:22:

    Het is ondenkbaar dat PPG zich zal terugtrekken, maar het is nog gekker te denken dat de koers omhoog zal gaan als PPG zich daadwerkelijk terug zou trekken.
    Ik denk ook niet dat PPG zich terugtrekt, maar verwacht wel dat het nog maanden gaat duren..
  7. Excelsi 21 april 2017 10:37
    ik vrees dat het maanden als duren. Ik herinner me een acquisitie van PPG van een kleine entiteit en dat het 6 / 8 maanden duurde over een discussie van de prijs voor een fabriek, die part of de deal was. Ze zullen wel geduld hebben en niet teveel betalen, twijfel over bods van 95, 100euro en meer, proces is nu ook lang 6 maanden bezig (sinds oktober). PPG rekent nu op akzo aandeelhouders om de weg te ruimen..
  8. [verwijderd] 21 april 2017 11:00
    Het probleem is dat Goldman Sachs bijvoorbeeld ook al een partij is in deze kwestie, want ik meen dat PPG al een soort van krediet overeenkomst heeft.
    En wie weet hoeveel meer partijen inside info hebben, en lekker kunnen speculeren met de beurskoers van Akzo.
    Een lagere beurskoers is gunstig voor PPG, want dat benadrukt hun "hoge" bod en laat zien dat er weinig vertrouwen is in de plannen van Akzo zelf.
    Helaas beschikken wij niet over enige info en zal iedereen zelf zijn beleggingskeuze moeten maken. Vooralsnog wordt de koers "netjes" naar beneden geleid, het moet ook niet opvallen natuurlijk.
  9. Excelsi 21 april 2017 12:15
    Een vijandig bod is voor PPG of elk ander bedrijf geen evidentie en steeds een risico. Ik denk dat van de 52 acquisities in de laatste 10 jaar geen enkele vijandig was. Een vijandig bod compliceert de verdere integratie. Ik denk dat er nu achter de schermen wel wat gebeurt. (afspraken met leveranciers, stakeholders, vakbonden akzo, ...), juist met de bestuurders en CEO zal er niet gesporken worden maar ze zetten zich daarmee vanzelf buiten spel..
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links