Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,242 18 apr 2024 13:06
  • -0,076 (-5,77%) Dagrange 1,238 - 1,298
  • 1.539.838 Gem. (3M) 2,2M

PostNL April 2017 - Dividend at last!

690 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 DWB Happy 20 april 2017 09:28
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 20 april 2017 09:19:

    Zou er ook nog interim dividend betaald gaan worden?
    PostNL streeft naar jaarlijkse uitkering van interim en slotdividend in de vorm van keuzedividend, hetgeen inhoudt dat de aandeelhouders bepalen of zij het dividend in contanten of in aandelen willen ontvangen.
    Behoudens onvoorziene omstandigheden, zal de uitkering van interim dividend plaatsvinden na publicatie van de halfjaarresultaten plaatsvinden.
    Interim dividend zal een derde bedragen van het totale dividend dat over het voorgaande boekjaar is uitgekeerd.
  2. alida1 20 april 2017 09:35
    quote:

    DWB Happy schreef op 20 april 2017 09:28:

    [...]

    PostNL streeft naar jaarlijkse uitkering van interim en slotdividend in de vorm van keuzedividend, hetgeen inhoudt dat de aandeelhouders bepalen of zij het dividend in contanten of in aandelen willen ontvangen.
    Behoudens onvoorziene omstandigheden, zal de uitkering van interim dividend plaatsvinden na publicatie van de halfjaarresultaten plaatsvinden.
    Interim dividend zal een derde bedragen van het totale dividend dat over het voorgaande boekjaar is uitgekeerd.
    dus in augustus krijgen we weer 4 ct.
  3. forum rang 4 DWB Happy 20 april 2017 09:40
    quote:

    alida1 schreef op 20 april 2017 09:38:

    [...]over het voorgaande boekjaar, 2016, wordt toch 12ct uitgekeerd? en daar 1/3 van is 4ct.
    Helaas, je hebt helemaal gelijk:)

    "Interim dividend zal een derde bedragen van het totale dividend dat over het voorgaande boekjaar is uitgekeerd."
  4. [verwijderd] 20 april 2017 10:13
    quote:

    Spes schreef op 19 april 2017 21:07:

    Herna Verhagen is toe aan een volgende klus
    Het was haar zesde algemene vergadering van aandeelhouders als ceo van PostNL en dat was te zien. Routineus en zakelijk beantwoordde Herna Verhagen dinsdag vragen van haar aandeelhouders, of het nou ging om sorteercentra of duurzaamheid. Na vijf jaar zit de Brabantse stevig in het zadel bij het Nederlandse postbedrijf.
    Zonder kleerscheuren
    Vanzelfsprekend is dat niet. PostNL heeft een roerig jaar achter de rug waarin de Belgische concurrent Bpost meerdere pogingen deed om het Nederlandse postbedrijf in te lijven. De Belgen lonkten naar beleggers met een bod van €5,75 per aandeel, een flinke overnamepremie voor een bedrijf dat al jaren kampt met een krimpende postmarkt.
    PostNL-CEO Herna Verhagen lijkt de overnamestrijd met Bpost zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen.
    PostNL-CEO Herna Verhagen lijkt de overnamestrijd met Bpost zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen. Hollandse Hoogte

    De overnamestrijd was tot in de hoogste regionen van de politiek onderwerp van gesprek, maar Verhagen bleef kalm volharden in haar afwijzing van het Belgische bod. Ze lijkt de strijd zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen. Op de Amerikaanse vermogensbeheerder Causeway Capital na hebben grote aandeelhouders hun belang in het Nederlandse postbedrijf behouden.
    Tijd over
    Kritische geluiden waren dan ook nauwelijks te horen op de aandeelhoudersvergadering in Den Haag. Dat PostNL na vijf jaar eindelijk weer dividend uitkeert zal beleggers ook positief hebben gestemd. De winstuitkering is tevens een teken dat het vertrek van Verhagen dichterbij is, zeggen mensen in haar omgeving. 'Na het dividend is Herna klaar', zegt een vriend.
    Dat Verhagen tijd over heeft, bleek al afgelopen zomer. Toen schreef ze een rapport over digitale veiligheid in opdracht van de Cyber Security Raad, een adviesorgaan van het kabinet. In juni aanvaardde de house-liefhebster een nieuw commissariaat bij het Koninklijk Concertgebouw.
    High potential
    Dat Verhagen voorbestemd was voor de top was al vroeg duidelijk, zegt een generatiegenoot die in de sector werkt. ‘Ze was altijd een van de echte high potentials.' De 50-jarige Verhagen wordt geroemd om haar intelligentie, gestructureerde aanpak en analytische kwaliteiten. 'Ze kan problemen heel snel doorgronden. Herna analyseert zaken echt vanuit elk denkbaar scenario, tot in den treure', zegt een ingewijde.
    ‘Verhagen heeft heel veel energie en een ijzeren discipline.’ • Generatiegenoot
    De topvrouw - die in het weekend graag tuiniert of gaat kamperen in Frankrijk - staat bekend als een extreem efficiente control freak. 'Op een email heb je binnen een half uur antwoord. Als je belt krijg je altijd een sms-je: 'ik bel je terug', zegt haar generatiegenoot. 'Wat dat betreft is het bijna niet menselijk. Ze heeft heel veel energie en een ijzeren discipline.' Geld is niet haar drijfveer. 'Dat laat haar volstrekt koud', zegt de ingewijde. Macht en status zijn belangrijker. 'Het moet wel complex en groot zijn.'
    Commotie
    Verhagen werkt al haar hele loopbaan in de postsector. Na een jeugd in Sint-Oedenrode en studies rechten en personeelswetenschappen begon ze in 1996 haar carriere bij Mailprofs, een onderdeel van TPG Post. Sneller dan verwacht volgde ze in 2012 Harry Koorstra op als CEO bij PostNL. Ze zette zijn omstreden reorganisatie stop, om vervolgens in langzamer tempo uit te voeren.
    Verhagen wist de commotie over de inhuur van zelfstandige pakketbezorgers te beperken.
    Verhagen wist de commotie over de inhuur van zelfstandige pakketbezorgers te beperken. Marcel van den Bergh
    Verhagen wist de neergang van postvolumes - die in Nederland het snelst krimpen van Europa - op te vangen met groei in de bezorging van pakketten. Commotie rond lastige dossiers als de inhuur van zelfstandige pakketbezorgers en een dreigend pensioenprobleem bleef beperkt.
    Politiek lonkt
    Niet al haar doelen haalde ze. Er kwam weing terecht van haar ambitie om in Italië, Duitsland en Engeland de tweede speler op de postmarkt te worden. Sinds haar aantreden in april 2012 werd PostNL bijna 17% meer waard op de beurs, maar in dezelfde periode steeg de Midkap met 36%. Het uitkeren van dividend werd op de lange baan geschoven.
    ‘Ze houdt er rekening mee dat ze gevraagd kan worden om minister te worden.’ • Een vriend.
    Wat Verhagen in de toekomst gaat doen is nog onduidelijk. Buitenlandse bedrijven trekken aan haar. Tegelijk lonkt de politiek. Verhagen is lid van de VVD en schreef in 2009 mee aan het verkiezingsprogramma van haar partij. De topvrouw houdt er rekening mee dat ze gevraagd kan worden om minister te worden, zegt een vriend. Ze staat op de lijstjes, bevestigt ook een andere vriend. ‘Ik zou oprecht verbaasd zijn als Mark Rutte niet aan haar denkt.’
    fd.nl/profiel/1198293/herna-verhagen-...
    "PostNL-CEO Herna Verhagen lijkt de overnamestrijd met Bpost zonder kleerscheuren te zijn doorgekomen. ... Kritische geluiden waren dan ook nauwelijks te horen op de aandeelhoudersvergadering in Den Haag... Sinds haar aantreden in april 2012 werd PostNL bijna 17% meer waard op de beurs, maar in dezelfde periode steeg de Midkap met 36%. ... Buitenlandse bedrijven trekken aan haar. Tegelijk lonkt de politiek."

    PS. Als je dit leest zou je haast gaan denken dat de onderwaardering van PostNL deels te maken heeft met de mogelijkheid dat Verhagen zou kunnen gaan vertrekken. De mensen die nu nog durven te verklaren dat de positie van Verhagen onder druk staat... die hebben duidelijk problemen om de realiteit onder ogen te zien.

    Verhagen heeft afgelopen dinsdag ook benadrukt dat Causeway al aan boord zat voor de splitsing ten tijden van het voormalige TNT en dat er altijd sprake is van een goede samenwerking met PostNL waarbij het beleid in het verleden altijd werd gesteund. Het besluit van Causeway om grotendeels uit te stappen was dus echt vooral ingegeven door de invloed van de politiek bij het besluit om niet in gesprek te gaan met Bpost... en dat zie je ook terug in het stemgedrag t.a.v. sommige bestuurders - o.a. Jongerius kreeg slechts ongeveer 85% steun - blijkbaar hadden aandeelhouders juist van haar meer verwacht tijdens het spel rondom Bpost, ofschoon van haar kon worden verwacht dat het PostNL personeel in bescherming zou worden genomen.

    (De kritische geluiden t.a.v. de top van PostNL die werden geuit door prinszicht, williedevil, toekomstbeeld en enkele anderen mogen soms dus echt met een korreltje zout worden genomen... want vooral t.a.v. de top van PostNL sloegen ze de plank eigenlijk helemaal mis. De PostNL belegger blijkt over het algemeen inmiddels best tevreden over de gang van zaken; de genoemde 'katjes' zijn blijkbaar na enkele jaren PostNL te hebben gevolgd nog steeds niet in staat om in te zien dat de koersontwikkeling van PostNL afgelopen jaren vooral werd gedrukt door enkele externe factoren, waarop de top van PostNL geen enkele indruk kon uitoefenen. Als ze hun peilen afgelopen maanden op Jongerius hadden gericht, dan hadden ze wel een punt gehad... ofschoon die naam op dit forum in het verdere verleden met enige regelmaat is genoemd, hebben de katjes Verhagen achteraf bezien geheel ten onrechte tot een 'kop van jut' proberen te maken. Als je zo weinig van een aandeel begrijpt en ontevreden bent... dan doe je vast zelf iets verkeerd. M.a.w. stap dan gewoon helemaal uit zou ik zeggen en richt je pijlen op een ander aandeel, maar hou vooral op met ongein te uiten op dit forum t.a.v. de top van PostNL, want je schrikt er andere beleggers eigenlijk alleen maar onnodig mee af)
690 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links