Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Good, bad & vele ugly's

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Moneyball 19 april 2017 23:09
    "'TomTom waarvan iedereen hoopt en bidt dat het wordt overgenomen"

    Nee hoor, in mijn ideale scenario wordt het over een tijdje (2018) gesplitst en gaat de kern door met focus op automotive en licencing + urban mobility. Misschien met wat strategische investeerders uit de keten a la ASML, maar geen overname aub. Consumer wegwezen en telematics afsplitsen.
  2. forum rang 4 nb 20 april 2017 09:39
    Er mag misschien weinig elan zitten bij Akzo, er staat een schitterend bedrijf. Ze geven aandeelhouderswaarde mee door een aardig dividend uit te keren.
    Maar dat is in deze hebberige tijd niet voldoende. De onderdelen leveren meer op, dan het geheel alleen.
    Daarvoor beleg ik niet, voor deze snelle winsten en dus uitverkoop.

    TT vind ik een ander verhaal, die leveren niets. Geen verhaal, geen hoop, geen groeipad. Het is er wel, maar wordt niet verteld. Bij TT heb je het gevoel dat je een noodzakelijk kwaad bent geweest, goed genoeg om de boel aan te slingeren, maar verder rot je maar op. Niet eens vooruitzicht op een normaal stukje dividend.
  3. forum rang 5 theo1 20 april 2017 11:15
    Heineken, Vopak en Tomtom hebben alledrie een controlerende aandeelhouder. Overnemen kan alleen als de controlerende aandeelhouder wil verkopen.

    Charlene wil niet verkopen en zal niet verkopen. Iedere poging Heineken over te nemen is dus kansloos. SAB Miller had dat moeten weten. Waarschijnlijk wisten ze dat ook heel goed en was die "overnamepoging" alleen maar een schijnvertoning voor de bühne. Pas de volgende generatie is er misschien iets mogelijk, maar daarvoor zeker niet.

    Bij Vopak is HAL controlerend aandeelhouder. Tot nu toe hebben die geen enkele haast iets anders te doen dan gewoon blijven zitten. Maar als het bod hoog genoeg is, is alles te koop bij de HAL.

    Bij Tomtom zijn de oprichters controlerende aandeelhouders en die hebben ook helemaal geen zin te verkopen. Ze zijn rijk zat en houden hun speeltje liever in eigen hand. Ik denk dat je lang kan wachten. Misschien tot Goddijn en co te oud worden om zich nog actief met de zaak te bemoeien, maar tot nu toe vinden ze het kennelijk nog veel te leuk. Zo lang dat zo blijft, hebben ze geen enkel incentive om zich iets aan te trekken van buitenaandeelhouders.

    En Dik Wessels is gewoon een opportunist. Als de beurs hoog staat, brengt hij zijn toko naar de beurs, als de beurs laag staat haalt hij hem er weer vanaf. En hij houdt altijd 100% zeggenschap in eigen hand. Bij hem zou ik ook niet gaan verwachten dat hij de zaak als iets anders dan zijn privé-eigendom gaat beschouwen. Je mag meedoen zolang het Dik uitkomt, en je krijgt misschien wat kruimels toegegooid, maar hij zal zich niet laten leiden door andere belangen dan zijn eigen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links