Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Portefeuille met enkele Filters

838 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 17 april 2017 11:30
    Bolo,

    Bedankt voor je werk en grondig je opsommingen bekeken en mij valt op dat PostNL, Carrefour, Arcelor en Aperam er enkele keren in voorkomen. Vooral Arcelor en Aperam is opmerkelijk omdat die twee laatste jaar, anderhalf jaar zo goed gepresteerd hebben. Blijkbaar zou er dus méér in het vat kunnen zitten.

    Carrefour staat er waarachtig ook tussen. Al twee maand aankooporder van 20,65 uitstaan en bespaar mij de vraag waarom geen 20,70 of 20,50.....

    Ik blijf erbij, er bestaat geen formule of rekentuig die aangeeft op welke prijs je iets koopt of verkoopt.

    Er bestaan wel ontieglijk veel financiële dienstverleners, die je voorliegen en voorspiegelen dat zij dat wel kunnen....Het is hun business.

    Peter
  2. forum rang 6 marique 17 april 2017 11:51
    quote:

    Bolo schreef op 16 april 2017 08:44:

    Overzicht waardering door de jaren heen.

    Mijn willekeurige selectie, lijkt momenteel wat aan de dure kant te zijn, echter
    1) Er wordt voor de komende twee jaar aardige groei verwacht
    2) tov van de afgelopen 3 jaar (2013-2015) lijkt de overwaardering wel mee te vallen.

    De drie groei ratio's onderaan de lijst, meet je die per opeenvolgend jaar?
  3. [verwijderd] 17 april 2017 19:24
    quote:

    ffff schreef op 17 april 2017 11:30:

    Bolo,

    Bedankt voor je werk en grondig je opsommingen bekeken en mij valt op dat PostNL, Carrefour, Arcelor en Aperam er enkele keren in voorkomen. Vooral Arcelor en Aperam is opmerkelijk omdat die twee laatste jaar, anderhalf jaar zo goed gepresteerd hebben. Blijkbaar zou er dus méér in het vat kunnen zitten.

    Carrefour staat er waarachtig ook tussen. Al twee maand aankooporder van 20,65 uitstaan en bespaar mij de vraag waarom geen 20,70 of 20,50.....

    Ik blijf erbij, er bestaat geen formule of rekentuig die aangeeft op welke prijs je iets koopt of verkoopt.

    Er bestaan wel ontieglijk veel financiële dienstverleners, die je voorliegen en voorspiegelen dat zij dat wel kunnen....Het is hun business.

    Peter
    Betreffende Aperam en Arcelor, blijven het voorspellingen, waardoor ze goedkoop lijken.

    Ik denk dat op de lange termijn, met jouw diporders niets mis is. You win some, you lose some. Heb het idee dat je het ook voornamelijk bij "degelijke"aandelen doet.
  4. forum rang 7 ffff 18 april 2017 13:59
    Bolo,

    Wat een dag weer hè en wat leerzaam.

    Die Carrefour staat al m a a n d e n als aankoop en wordt maar niet opgepikt of zo je wilt aangesmeerd. En zie vandaag: Ineens zakken en zakken en heb je ze......
    Het is gewoon een strategie.

    Ook nog Ahold Delhaize vandaag gevolgd??? Ook weer zo leerzaam omdat we daarover vorige week in andere draad zo'n discussie hadden. Tja, wat is een juiste prijs voor een aandeel? ONMOGELIJK te zeggen, maar vorige week nog hele discussie op IEX bij koers van 19,15: waarom koop je dan niet gewoon en de koers schoot door naar 19,39 slotkoers.
    Vanmorgen.... Plots in de vernieling en zelfs de OPENINGSKOERS was onder de 19,05 ! Ik heb ze dus aangesmeerd voor 19,00 Euro

    Deze postings zijn bedoeld om aan te geven heo ik al tientallen jaren te werk ga. Je kunt natuurlijk altijd nog lagere koersen in je hoofd hebben, maar wat men er dan niet bij vertelt is, dat de kans heel groot is dat je ze voor die koersen nooit ga verwerven.

    Juist die hele discussie over Ahold Delhaize vorige week: 19,05 en al die commentaar en kritiek.... Maar Nu zit de koers er flink onder

    Gewoon voor JOUW lol, Bolo: Aankoop KBC 58,05 Ageas 35,50 en Retail Estates 74,25 en ING en TUI , al gepost, lopen nog.

    Het is een strategie waarbij je ontvangen dividenden weer aan het werk zet. Ik hoor nooit een belletje rinkelen wanneer je op juiste moment koopt of verkoopt.

    Sterkte en succes, Peter
  5. forum rang 7 ffff 18 april 2017 14:21
    Tja, GROTE MESSIAS....

    Als ik DAT nu eens wist, was ik rijker dan Buffet!

    Maar wees nu eens niet zo'n klier om mensen die hier al jarenlang hun nek uitsteken, voortdurend denigrerend te bejegenen.

    Ik zag je juist Hythloday afkafferen. Waar was JIJZELF ineens met je maandelijkse updates die je mij toestuurde in 2008?
    Ineens was Ben verdwenen ! Ik begrijp dat heus wel hoor. Mensenkennis, maar je zou er toch uit moeten leren dat je eens wat anders tegen andere beleggers moet spreken.

    Over twee jaar..... Ahold noteert 14 Euro en Carrefour 14,10 Euro Dus verkeerd getimed en verlies Maar bij koersen 24,00 euro voor beide aandelen... Klasse vermogensbeheer , Peter !

    Kom jij nu eens NIET af met van die totaal ondoorzichtige postings, waar zo nu en dan 90 procent van de bezoekers hier, geen benul hebben waar die het over heeft en noem gewoon eens man en paard VOORAF !!

    NU hoor ik jou ook niet over je verwijt....bla.bla,bla omdat ik NIET kocht bij 19,15 maar die aankooporder gewoon liet staan.

    Achteraf heb jij gruwelijk veel babbels Ben, maar gelukkig heb ik nog zo ongeveer TWINTIG rapporten van jou, waarvan ik er eentje een tweetal weken geleden postte. Nou, Ben: Op jou valt ook genoeg aan te merken !

    Peter

  6. [verwijderd] 18 april 2017 14:33
    Het is een klassiek probleem voor market makers in aandelen Peter.

    Uiteraard maak ik net zoals ieder ander fouten. De markt is nu eenmaal grotendeels onvoorspelbaar.

    Mijn postings moet je niet lezen als kritiek, of wel - maar niet persoonlijk. Je kunt het zien als een kritische tweede oog. Van je fouten kun je namelijk leren. En je hoeft niet zelf elke fout te maken. Je kunt ook van andermans ervaring en fouten leren.

    Ik heb Hyth ook helemaal niet afgekafferd, maar erop gewezen dat hij weer dezelfde selectiemethode hanteert die in 2008 niet zo goed uitpakte.
  7. forum rang 7 ffff 18 april 2017 14:49
    Ben,

    Ik heb juist totaal geen moeite met kritiek. Integendeel: Daar leer je van.
    Maar ik heb jou al jarenlang op gewezen dat jij geen kritiek geeft, maar juist mensen het liefst onder de mestvaalt wil trappen. Je denigrerende opmerkingen waren niet sporadisch maar lopen als een rode draad van meer dan twaalf jaren in je postings gericht aan mij. Of het nu in individuële draadjes was als aankoop Volkswagen in Volkswagen draad, of de vele felle aanvallen in de Fiscale optimalisatiedraden of ook alweer in deze draad.
    Tenslotte uitmondend in een bijna wanhopige: Kun jij niet gewoon wegbblijven? Wat zoek je hier op een Nederlands forum als je in Luxemburg zit. En of het nu Repelsteeltje is, of bla, bla ,bla bij een duidelijk omschreven antwoord, of WC eend verhalen bij heldere ontwikkelingen. Je kan en kon het niet laten, al jaren lang!

    Overigens is dat eigenlijk nog een voordeel voor jou: Ik ken je als mijn broekzak na zoveel jaren.

    Waar het mij om gaat: DIT is een beleggersforum en respecteer mensen die hier goede beleggingspostings plaatsen. Hoef je het helemaal niet eens mee te zijn, maar mensen als Coldplay, Bolo, Marique, Hythloday verdienen in mijn ogen het nodige respect omdat ze keer op keer hun nek uitsteken, dan wel godsgruwelijk veel werk voor de bezoekers hier verrichten.

    Tenslotte le laatste vraag: vraag je je nooit af of het wel zo belangrijk is waar je precies je dividenden herbelegd?

    Natuurlijk vraag ik mij dat af. Bijna dagelijks, maar als ik over goud begin, dan..... Als ik over diamanten begin, dan..... Als ik over kwalitatief hoogstaand onroerend goed begin, dan......

    Kortom: JIJ zal het nooit geloven: maar ik houd mij waarachtig nog vaak hier in. Tip: Als je kinderen keihard studeren, heb ik nog een tip voor je waar je tienduizenden Euro's kwijt kunt......

    Peter
  8. Hallo! 18 april 2017 14:58
    quote:

    BEN heel geheim schreef op 18 april 2017 14:33:

    maar erop gewezen dat hij weer dezelfde selectiemethode hanteert die in 2008 niet zo goed uitpakte.
    Alle oude portefeuilles van 1991 t/m 2016 heb ik bewaard en heb zojuist 2008 eens grondig bekeken. Ik denk dat je fantasie op hol is geslagen. In 2008 had ik juist een heel gelukkige aandelenkeuze. Maar vanaf het moment dat ik een week in het ziekenhuis had gelegen en blij was dat ik niet tussen 6 planken in werd afgevoerd, heb ik weinig aandacht aan mijn portefeuille besteed. Het probleem ligt totaal anders.

    Ik vrees dat je een aantal postings uit 2007 hebt geprojecteerd op 2008. Ik herinner me de tijd nog dat je je echt met beleggen bezig hield en zinvolle opmerkingen plaatste. Medio 2007 plaatste ik een posting met de vraag of er sprake was van een trendomkeer. Jij schreef toen:

    "Valt me op dat in Europees verband small en midcap fondsen het minder goed gaan doen tov large caps. Denk dat die trend zich nog wel door gaat zetten.
    NL smallcaps hebben zich vooralsnog daaraan onttrokken.

    Daarnaast inderdaad de top gezet bij vastgoedfondsen. Terug naar realistische waarderingen?

    Voor aandelen erg goeie 12 maanden geweest."

    Dat was in de goeie ouwe tijd waarin beleggen centraal stond. Helaas is die tijd voorbij.
  9. forum rang 7 hirshi 18 april 2017 15:46
    Wat Ahold betreft wordt het nu spannend of de bodem van € 18,70 houdt. Ik denk van wel. Een aantal keren kwam er rond dat niveau vandaag kooplust opzetten.
    Als die bodem houdt denk ik dat er mooie koopkansen liggen.

    Waarom?

    De lagere koers kan niet los gezien worden van de algehele mineurstemming van vandaag.
    En wat is dan de oorzaak van die sterkere daling?
    Mogelijk speelt de koersdoelverlaging door UBS een rol, maar wat zegt dat nu eigenlijk helemaal?

    Mogelijk speelt een lagere omzet in maart een rol maar daarvoor is als oorzaak aan te wijzen dat Pasen dit jaar in april viel en vorig jaar in maart.

    De stiptheidsacties in het distributiecentrum te Pijnacker dan? Ach die zijn van voorbijgaande aard, geloof me.

    Neen - ik hecht meer aan de dividendverhoging van bijna 10%. Dat straalt vertrouwen uit voor de toekomst.

    Wie laag wil kopen heeft nu een kans.

    En dan iets over die discussie over een aankooplimiet van € 19,05.
    Wat een geëmmer! Koersen vinden vaak hun beslag rond hele getallen, dus dat je daar met je aankooporder een paar centen boven gaat zitten vind ik niet meer dan logisch.

  10. [verwijderd] 18 april 2017 15:58
    quote:

    hirshi schreef op 18 april 2017 15:46:

    De lagere koers kan niet los gezien worden van de algehele mineurstemming van vandaag.
    En wat is dan de oorzaak van die sterkere daling?
    Mogelijk speelt de koersdoelverlaging door UBS een rol, maar wat zegt dat nu eigenlijk helemaal?


    Ahold gaat ex dividend vandaag
  11. [verwijderd] 18 april 2017 16:05
    quote:

    hirshi schreef op 18 april 2017 15:46:

    Wat Ahold betreft wordt het nu spannend of de bodem van € 18,70 houdt. Ik denk van wel.

    En dan iets over die discussie over een aankooplimiet van € 19,05.
    Wat een geëmmer! Koersen vinden vaak hun beslag rond hele getallen, dus dat je daar met je aankooporder een paar centen boven gaat zitten vind ik niet meer dan logisch.
    Ik denk van niet. Veert telkens maar een paar centen op van die 18,70 en valt dan weer terug, ook wanneer de indices relatief meer stijgen.
    En Carrefour daalt flink en breekt steunniveau van 24-6-2016, op 20,90.
    En wat betreft die 19,05: natuurlijk is het niet gek een paar centen boven een rond getal te gaan zitten, maar zeg dat dan. Het kon ook zijn dat hij van mening was dat daar steun lag. Bij 19,027 had je bijvoorbeeld een (zwakke) fibonaccisteun.
  12. [verwijderd] 18 april 2017 16:15
    quote:

    Bolo schreef op 18 april 2017 15:58:

    [...]

    Ahold gaat ex dividend vandaag
    Hahahaha!

    Valt hier iemand even door de mand (alweer).

    ffff 13 apr 2017 om 12:17
    Overigens : Mijn bank haalt altijd aankooporders weg als dividend wordt uitbetaald en uiteraard terecht.
    Peter

    ffff 18 apr 2017 om 13:59
    Ook nog Ahold Delhaize vandaag gevolgd??? Ook weer zo leerzaam omdat we daarover vorige week in andere draad zo'n discussie hadden. Tja, wat is een juiste prijs voor een aandeel? ONMOGELIJK te zeggen, maar vorige week nog hele discussie op IEX bij koers van 19,15: waarom koop je dan niet gewoon en de koers schoot door naar 19,39 slotkoers.
    Vanmorgen.... Plots in de vernieling en zelfs de OPENINGSKOERS was onder de 19,05 ! Ik heb ze dus aangesmeerd voor 19,00 Euro
  13. forum rang 7 hirshi 18 april 2017 16:18
    quote:

    Norske schreef op 18 april 2017 16:05:

    [...]

    Ik denk van niet. Veert telkens maar een paar centen op van die 18,70 en valt dan weer terug, ook wanneer de indices relatief meer stijgen.
    En Carrefour daalt flink en breekt steunniveau.
    En wat betreft die 19,05: natuurlijk is het niet gek een paar centen boven een rond getal te gaan zitten, maar zeg dat dan. Het kon ook zijn dat hij van mening was dat daar steun lag. Bij 19,027 had je bijvoorbeeld een (zwakke) fibonaccisteun.
    Bij een eventuele doorbraak met substantiële omzet wordt mogelijk een trend omlaag ingezet.
    Maar dat dacht ik in december ook en gebeurde toen niet, dus we zullen zien.

    Hoe dan ook. Ook ik vind het wel vreemd dat een doorlopende order niet geroyeerd wordt bij het ex-dividend gaan. Bij de brokers met wie ik te maken heb gebeurt dat wel en dat vind ik wel zo prettig.
  14. forum rang 7 ffff 19 april 2017 13:34
    Ha, ha, ha......

    Ben wordt toch wel heel kinderachtig! Terwijl hij zelf nog maar eergisteren een nieuwe draad in de KK opende over IEX - cijfers en zich daar in vergiste....... Zo kan hij niet voorstellen dat Peter zich heel eenvoudig gistermiddag vergist heeft. Zie bovenstaande postings. Ik heb op dat moment niet gezien dat Ahold ex-dividend was gegaan en werd de aankooporder van 19,05 gewoon door de bank weggehaald. Alleen had ik dat op dat moment nog niet door en ging ervan uit dat ik ze aangekocht had, vanwege de uitstaande aankooporder.

    Kortom D'r is niks gekocht, terwijl ik nog wel dacht dat de koers onder de " aankooplimiet" was gezakt.
    Gistermiddag pas opgemerkt, dus uiteraard na mijn posting in deze draad, dat Ahold ex-dividend is gegaan. En van dat " aansmeren" is dus niks in huis gekomen. Overigens wel bij Carrefour.

    Bolo: Gisteravond de aankooplimiet opnieuw ingezet op 18,55

    Peter
838 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0730 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,28 +0,70%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links