Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman PPG stuurt open brief over AkzoNobel

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. TheBateman 17 april 2017 14:17
    Ik heb een enquete gemaakt waarin iedereen van dit forum kan aangeven voor of tegen de overname te zijn, met hoeveel stuks aandelen, en voor of tegen het ontslaan van Burgmans. Gelieve eerlijk in te vullen. Dan weten we daarna hoeveel kapitaal op dit forum zit en hoeveel daadkracht voor een overname onder ons.

    www.survio.com/survey/d/A4F3X2F4V7B0A...
  2. [verwijderd] 17 april 2017 14:42
    Onderstaand de brief die McGarry stuurde:

    Bij PPG hebben we een lange, vaststaande geschiedenis van het consistent uitvoeren van strategische maatregelen om ons bedrijf te laten groeien en waarde te creëren – met andere woorden: het versterken van ons bedrijf ten gunste van alle belanghebbenden. We blijven jaarlijks meer investeren in onderzoek en ontwikkeling dan elk ander verf- en coatingsbedrijf en we zijn leider op het gebied van duurzaamheid, wat onderstreept wordt door de vele awards die we rechtstreeks van onze klanten, externe onderzoek en ontwikkelingsorganisaties en overheden hebben ontvangen.

    Onze belanghebbenden rekenen erop dat wij investeringen doen en daadkrachtige maatregelen nemen die ons helpen groeien en die een duurzamer bedrijf creëren dat beter gepositioneerd is voor de toekomst. Dit omvat onder meer het succesvol integreren van meer dan 50 overnames en het uitvoeren van verschillende grote afsplitsingen gedurende de afgelopen 15 jaar. Daarom blijven we van mening dat een combinatie van PPG en AkzoNobel een unieke en aantrekkelijke kans voor de toekomst biedt.

    PPG is wereldwijd actief om de wensen van onze klanten te vervullen. We zijn geen Amerikaans bedrijf, maar een wereldwijd bedrijf met een significante aanwezigheid in elke grote regio ter wereld, waaronder vijf belangrijke locaties en ongeveer 1.000 PPG- medewerkers in Nederland. Omdat we verf produceren, een product dat om economische redenen niet over lange afstanden vervoerd wordt, zullen we altijd lokale fabrieken en medewerkers houden in de gebieden waar onze verf wordt gebruikt.

    PPG heeft een bewezen, aantoonbare staat van dienst wat betreft het nemen van strategische maatregelen en het aanwakkeren van prestaties en groei. In de afgelopen 10 jaar zijn we met succes gegroeid van10 miljard naar 15 miljard dollar omzet en van 32.000 naar 47.000 medewerkers. Hierdoor hebben we wereldwijd meer mogelijkheden gecreëerd en meer geld gegenereerd om te investeren in onderzoek en ontwikkeling, duurzame initiatieven en onze lokale gemeenschappen. Over deze periode was het totale aandeelhoudersrendement van PPG 282 procent in vergelijking met 87 procent voor AkzoNobel.

    We zijn voortdurend bezig met het evalueren van opties om verder te bouwen op deze staat van dienst. Het zal daarom geen verrassing zijn dat we AkzoNobel hebben benaderd om de mogelijkheid van het combineren van de twee bedrijven te bespreken.

    Eigenlijk hebben we in het najaar van 2013 al een vertrouwelijk gesprek met AkzoNobel gevoerd over de mogelijkheid de twee bedrijven te combineren. AkzoNobel was niet geïnteresseerd en bleef in de daaropvolgende jaren intern gericht; een periode van significante activiteiten en groeimogelijkheden binnen de verfindustrie.

    Omdat wij de voordelen van een combinatie bleven inzien hebben we besloten om begin maart 2017 een vertrouwelijk, formeel voorstel te doen. Ik heb geluncht met de heer Büchner en hem een formeel voorstel overhandigd met een aanbod om PPG met AkzoNobel te combineren. Daarnaast heb ik onze wens uitgesproken om de vertrouwelijkheid van het voorstel te bewaren en achter gesloten deuren te onderhandelen om tot een overeenkomst van de transactie te komen. Helaas kondigde AkzoNobel de week erna, als reactie op geruchten in de markt, niet alleen in het openbaar aan dat ze ons voorstel hadden ontvangen, maar ook dat ze het voorstel hadden geweigerd zonder deze überhaupt met ons te hebben besproken.

    Pas na de publiekelijke afwijzing van ons vertrouwelijke aanbod is AkzoNobel van strategische koers gewijzigd. Op basis van hun eigen opmerking van vorige week, "ontwikkelt" AkzoNobel nu pas een nieuw strategisch plan, dat volgens ons riskanter zal zijn, meer onzekerheid zal creëren voor de medewerkers van AkzoNobel, vanwege de opsplitsing meer gestrande kosten voor AkzoNobel zal opleveren en minder waarde zal creëren dan ons voorstel.

    We hebben zorgen gehoord dat onze eerdere voorstellen "weinig betrokkenheid of concrete oplossingen" bevatten. Toen PPG AkzoNobel's Noord-Amerikaanse bedrijfsonderdeel Decorative Coatings overnam, hebben we 18 specifieke en meetbare toezeggingen gedaan aan de Canadese overheid. Binnen de vereiste periode van drie jaar hebben we aan al deze verplichtingen voldaan of deze overtroffen doordat we toegang hadden tot de juiste niveaus van 'due diligence' toen we het bedrijf overnamen. PPG is bereid om soortgelijke verplichtingen met duidelijke oplossingen aan te gaan voor de zorgen van de aandeelhouders. Dit is echter alleen mogelijk wanneer PPG en AkzoNobel constructief gaan samenwerken.

    Bij PPG evalueren we alle opties voordat we strategische beslissingen nemen, en dat beschouwen we als een goede bestuursnorm. Ik zou zeggen dat het nu tijd wordt voor het Bestuur en de Raad van Commissarissen van AkzoNobel om met PPG te gaan praten en eindelijk eens een volledige evaluatie en overweging te maken van de aantrekkelijke kans voor het combineren van PPG en AkzoNobel in het belang van alle belanghebbenden. Samen zullen we sterker staan.
  3. forum rang 6 matad 17 april 2017 15:37
    quote:

    Kaviaar schreef op 17 april 2017 14:56:

    Bij een overname gaat er keihard gesaneerd worden. Dat weten we uit het verleden bij overnames. En PPG zou het braafste jongetje van de klas zijn??

    Arme Akzo medewerkers.
    Als het saneren wat u bedoelt een efficientere bedrijfsvoering teweeg brengt dan is daar toch niets mis mee? Daar is toch onze hele maatschappij op gebaseerd en gelukkig maar.
  4. forum rang 9 objectief 17 april 2017 17:21
    quote:

    ressiva_ schreef op 17 april 2017 17:05:

    Dit Akzo bestuur is zo traag als een slak in een teerton.
    Het wordt spitsroeden lopen woensdag voor die jongens !!
    Hoezo traag...de onderneming draait gewoon door en gelukkig zijn ze niet zo dom om op elke reactie van PPG te reageren.
  5. forum rang 4 nb 17 april 2017 17:27
    quote:

    matad schreef op 17 april 2017 15:37:

    [...]

    Als het saneren wat u bedoelt een efficientere bedrijfsvoering teweeg brengt dan is daar toch niets mis mee? Daar is toch onze hele maatschappij op gebaseerd en gelukkig maar.

    tis maar net hoe je t bekijkt. Als je uitgaat van goedkoop , moet je misschien staal uit China halen, je voedsel uit het Oostblok, etc. Dan zitten wij hier met onze armen over elkaar en worden een derde wereld land.
    De Amish kunnen echt wel efficienter produceren, maar ze doen het nog op de 18 eeuwse manier en maken daaarnaast niks op. Ze zijn een van de rijkere gemeenschappen van Amerika.
    Ga je voor korte termijn profijt, dan roep je even "yes". Je maakt het geld op, en dan.... is er niks meer.
    Ik ben voor eigen industrie, een leefbare gemeenschap. Werken voor je geld, en niet achter je pc gokken op overnames. Al pik ik die ook mee, als er niet aan te ontkomen valt en ik de kans krijg.
    Als Akzo vecht voor lijfsbehoud, dan heb ik daar alle respect voor.
    Beter dan een paar rijke kl.. nog rijker te maken en de werknemers op straat.
  6. forum rang 4 nb 17 april 2017 18:48
    ieder is verantwoordelijk voor zichzelf, en natuurlijk is er de aantrekkelijkheid van gemak, neemt niet weg, dat je de industrie in NL wilt houden en verder je eigen broek op kunt halen in tijden van nood. Dat betekent ook een normaal ontwikkelde eigen voedselvoorziening.
    En ik moet zeggen, aan het meeste van je lijst voldoe ik wel
  7. Bonost 18 april 2017 13:50
    Wie denken jullie draaien op voor de kosten van de ontslagen werknemers? Of dat nu de mensen van Akzo of de huidige werknemers van PPG in Nederland zijn. Dat betekent dus geld verdienen over de ruggen van anderen.

    Daarnaast komen die winsten natuurlijk ergens vandaan, want goedkoper worden de producten niet als ze de tent overnemen.
    Dus niks mis met concurrentie in deze markt. Tenzij jij graag meer wilt gaan betalen voor je potje verf.
  8. Bonost 18 april 2017 13:58
    En als die activistische beleggingsvehikel niet tevreden is, dan verkopen ze toch gewoon hun aandelen.
    Maar de indruk is toch echt heel groot dat zij in december met een bepaald doel die aandelen hebben ingekocht. De relatie wordt dan wel ontkent, maar ik heb er in ieder geval een vies smaakje van in de mond. En als je met voorbedachte rade deze strategie hanteert dan voorspelt dat in mijn ogen niet veel goeds voor Akzo.
  9. [verwijderd] 18 april 2017 14:15
    quote:

    TheBateman schreef op 17 april 2017 14:17:

    Ik heb een enquete gemaakt waarin iedereen van dit forum kan aangeven voor of tegen de overname te zijn, met hoeveel stuks aandelen, en voor of tegen het ontslaan van Burgmans. Gelieve eerlijk in te vullen. Dan weten we daarna hoeveel kapitaal op dit forum zit en hoeveel daadkracht voor een overname onder ons.

    www.survio.com/survey/d/A4F3X2F4V7B0A...
    Burgmans was - laten we wel wezen - mislukt bij Unilever.

    Akzo is gemismanaged door Hans Wijers - wat een zakkenvuller zeg
  10. [verwijderd] 18 april 2017 14:20
    quote:

    nb schreef op 17 april 2017 17:27:

    [...]

    Als Akzo vecht voor lijfsbehoud, dan heb ik daar alle respect voor.

    Akzo vecht voor lijfsbehoud... of een paar RvC and RvB leden die hun fors betaalde baantjes graag willen houden terwijl ze niet goed performen?

    Sinds van Leede is Akzo een typisch ouwe jongens krentenbrood vier handen op een buik bedrijf qua bestuurders... stroperig, ons kent ons, waardeloos... Akzo is een voorbeel van hoe het niet moet, hoe kapitalisme door een select gezelschapt wordt verkracht.

    Akzo moet bevrijd worden van zulke sujetten. PPG lijkt daar prima toe in staat.
  11. [verwijderd] 18 april 2017 14:22
    quote:

    Bonost schreef op 18 april 2017 13:58:

    En als die activistische beleggingsvehikel niet tevreden is, dan verkopen ze toch gewoon hun aandelen.
    Maar de indruk is toch echt heel groot dat zij in december met een bepaald doel die aandelen hebben ingekocht. De relatie wordt dan wel ontkent, maar ik heb er in ieder geval een vies smaakje van in de mond. En als je met voorbedachte rade deze strategie hanteert dan voorspelt dat in mijn ogen niet veel goeds voor Akzo.

    Malloot - ze verkopen niet want ze vinden dat het aandeel meer waard is dan de huidige markt prijs... en ze hebben ook een koper die bereid is die meerprijs te betalen. Akzo moet gewoon bek houden en verkopen. Hun plan om aandeelhouderswaarde te creeren is too little, too late.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

63,240 09:49
+0,960 +1,54%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links