Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,800 18 apr 2024 17:35
  • +0,290 (+1,23%) Dagrange 23,560 - 23,960
  • 2.676.573 Gem. (3M) 2,4M

APRIL ARCELOR MITTAL VOOR BELIEVERS

2.388 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 120 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 12 april 2017 19:01
    www.mining.com/iron-ore-market-keeps-...

    Advies om het gehele artikel eventjes te lezen. Zelfs de experts twijfelen over wat het verhaal c.q. de reden is achter de daling vd Iron ore.

    Iemand die al jaren meeloopt zegt echter het volgende:

    If we go back nine or eight months, iron ore was in the $40s and everyone was saying there was no reason to see a recovery, and that it would probably stay in the range of $40 to $60 for the next two to three years,” Wholley told MINING.com last month. “Those pundits were shown to be very wrong (…) If you look at current prices in context, you’ll see all of the majors are making incredibly good margins at the moment and even small or mid-tier iron producers are making money at current prices.”

    The consultant, with more than 25 years of experience in exploration and mining geology, particularly in the iron ore sector, said he didn’t believe prices would return to the highs hit between 2008 and 2012, but he added that as far as they hover in the $60-$90 range, it’d be enough for most producers to keep their business not just going, but doing well.
  2. [verwijderd] 12 april 2017 19:01
    quote:

    kusadasi schreef op 12 april 2017 18:55:

    ColumnsAdviezenWaarderingenRendementEncyclopediaTHEMA'S

    Zoek fonds...
    Market Monitor
    HomeColumns'60% kans op recessie binnen een jaar'
    '60% kans op recessie binnen een jaar'
    Door Belegger.nl op 12 apr 2017 om 10:32 | Views: 2.859

    '60% kans op recessie binnen een jaar'
    Er is kans van meer dan 60% dat er binnen nu en 12 tot 18 maanden een wereldwijde economische recessie komt. Dat denkt de hoofdeconoom van de Deense investeringsbank Saxo Bank, Steen Jakobsen.

    In een gesprek met Cnbc zegt de econoom dat de wereldwijde economische groei aanzienlijk kan terugvallen, mede doordat Trump-mania aan glans verliest. “De brede markt ziet een kans van 10% dat zich een recessie voor zal doen, maar wij denken eerder aan 60%.”

    Positiever over Europa
    Jakobsen is positief over Europa voor het tweede en derde kwartaal van dit jaar, en daar staat de econoom niet alleen in. Verschillende investeringshuizen verhoogden onlangs al hun outlooks op Europese aandelen. De angst voor de opkomst van het populisme in de regio zwakt af, mede doordat de pro-Europese Macron naar verwachting hoge ogen zal gooien bij de Franse verkiezingen.

    Mike Bell, marktstrateeg bij JP Morgan Asset Management, gaf onlangs aan dat hij Europese aandelen goedkoop vindt in vergelijking met Amerikaanse. “De underperformance qua winsten die je zag sinds de financiële crisis, verdwijnt”, zegt hij. “We zien een fundamentele acceleratie in de economie van de eurozone.”

    Maar volgens Jakobsen wordt Europa’s momentum niet gevolgd door de rest van de wereld. “Eén ding is duidelijk: Azië zal vrijwel niets bijdragen aan de wereldwijde groei in 2017. China is een total standstill.”

    Hoop
    Daarnaast is hoop de belangrijkste drijvende kracht achter Amerikaanse aandelen, denkt Jakobsen. “Veel aandelenanalisten voorzien een significant hogere S&P 500, maar dat is vooral gebaseerd op hoop. En hoop hoort in de kerk thuis.”

    - See more at: www.beursduivel.be/Column/263007/60-k...
    EU blijf bij elkaar! Laat Turkije er buiten! Denk terug aan de VOC mentaliteit en we will rule/ dominate the world. Hahahaha wat erg dit. Helaas worden we genoodzaakt de handen in een te slaan en een duidelijke(re) rol te gaan vervullen op geo-politiek niveau. Dat hoeft niet perse slecht te zijn en ook niet gepaard te gaan met VOC mentaliteit. Europa is de mix van Oost en West!
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 12 april 2017 19:06
    De man spreekt van standstil mbt de groei in China.....dacht toch iets van 6,5% BNP groei voor het jaar. Voor kwartaal 1 is de verwachting 6,8% las ik vandaag.

    "Maar volgens Jakobsen wordt Europa’s momentum niet gevolgd door de rest van de wereld. “Eén ding is duidelijk: Azië zal vrijwel niets bijdragen aan de wereldwijde groei in 2017. China is een total standstill.”
  4. forum rang 4 Kogovus 12 april 2017 19:35
    Oeps, vandaag ook even geschrokken. Heb besloten de PC even op slot te zetten. De verkooptargets staan in het laat vak en ik zie wel wanneer er wat gebeurd. Kan een dag , week maand of een jaar zijn. Verkopen met verlies zie ik niet zitten, dan is het zeker weg. Als hij omdraait of hij omdraait moeten we gaan zien. Mijn laatste target staat op 8,82, mijn eerste op 7,76. Een verschil van 1,688 moet er overbrugd worden alvorens alle posities zijn verzilverd. Als alles word verzilverd heb ik nog steeds een leuk rendement op mijn investering. Op de bank levert het net niets op, wet niet eens wat het rentebedrag is , maar veel is het niet. Ben ik teleurgesteld? Zeker, teleurgesteld omdat ik nu niet dagelijks meer bezig hoef te zijn met traden, voor zolang dit duurt. Het is net als een beetje afkicken, vreemd en onwennig maar daarentegen heb ik nu weer veel tijd voor de zaak en mijn vrouw, die hoorde ik vaak niet als ik bezig was met de trades.

    Zo zie je maar weer, elk nadeel heb z'n voordeel.

    Vannacht lekker slapen, afkicken is begonnen, en morgen weer fris op met andere bezigheden.

    Graag spreek ik jullie tot het moment dat MT weer in beter water verkeert.

    Sterkte allemaal, geen domme dingen doen.

    Groet John ;-)

  5. forum rang 10 voda 12 april 2017 20:18
    quote:

    debo schreef op 12 april 2017 19:42:

    Kunnen we niet weer gewoon een nieuw draadje plaatsen en daar posten ipv op 2 verschillende? Wees eerlijk, 2 draadjes is toch echt niet volwassen...
    Wees eerlijk zeg, door al die negatieve roeptoeters, waaronder Mr staalknuppel! :_( werd er als unikum een 2e maanddraad geopend.
    Niemand is hier blij mee, maar we moesten roeien met de riemen die we hadden.
    Ik vind/vond het een goede oplossing, en probeer de oude april draad zoveel mogelijk te ontwijken.

    Ik wil trouwens nog wel kwijt, dat ik nog nooit zoveel onheilsprofeten, zo snel, als strontvliegen eigenlijk, op dit forum heb zien af komen. Alsof Arcelor Mittal opeens een rottend karkas is!! Ik loop hier als lid al meer dan 11 jaar mee, en daarvoor las ik mee.

    Ik zou zeggen, ga hier vrolijk verder a.u.b.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1343164/44/Apr...

    Met vriendelijke dank,

    Voda (namens de positivisten) :-)
  6. finance2u 12 april 2017 20:28
    Wat een krankzinnig overtrokken reactie van de arcelor mittal koers op een daling van voornamelijk de ijzerertsprijs...fijn dat er minder ijzererts in china nodig is doordat staalfabrieken moeten sluiten. Eindelijk afname van het te grote aanbod...weg met de (goedkope) overcapaciteit...komt de outlook ten goede.
  7. [verwijderd] 12 april 2017 20:34
    quote:

    voda schreef op 12 april 2017 20:18:

    [...]
    Wees eerlijk zeg, door al die negatieve roeptoeters, waaronder Mr staalknuppel! :_( werd er als unikum een 2e maanddraad geopend.
    Niemand is hier blij mee, maar we moesten roeien met de riemen die we hadden.
    Ik vind/vond het een goede oplossing, en probeer de oude april draad zoveel mogelijk te ontwijken.

    Ik wil trouwens nog wel kwijt, dat ik nog nooit zoveel onheilsprofeten, zo snel, als strontvliegen eigenlijk, op dit forum heb zien af komen. Alsof Arcelor Mittal opeens een rottend karkas is!! Ik loop hier als lid al meer dan 11 jaar mee, en daarvoor las ik mee.

    Ik zou zeggen, ga hier vrolijk verder a.u.b.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1343164/44/Apr...

    Met vriendelijke dank,

    Voda (namens de positivisten) :-)
    zo ken ik je niet Voda, het was maar een vraag en iedereen kan op ieder draadje posten, dat is vandaag wel gebleken dus ik verwachtte dat je dat ook wel had gezien. Sorry ik heb me vergist. maar ik begrijp dat als je al 11 jaar meeloopt en weer op verlies staat dat het niet meevalt allemaal. Trouwens, ik loop al 15 jr mee hier maar dat terzijde.
    Er zijn inderdaad wel veel onheilsprofeten, meer dan gelovigen want die zie ik niet meer hier. Zouden dat afvalligen zijn geworden?
  8. [verwijderd] 12 april 2017 20:34
    quote:

    debo schreef op 12 april 2017 19:42:

    Kunnen we niet weer gewoon een nieuw draadje plaatsen en daar posten ipv op 2 verschillende? Wees eerlijk, 2 draadjes is toch echt niet volwassen...
    Ik sluit me aan bij de voorgangers, twee draden zijn prima.
    Het lijkt wel of men slachtoffers nodig heeft om te trollen en het daarom niet fijn vindt dat er een aparte draad is voor de believers, mensen die aandelen gekocht hebben met het doel om daar winst uit te halen.

    Het schijnt voor sommigen ook echt moeilijk te begrijpen te zijn dat "de believers" graag onderbouwde tegenargumenten lezen, doch niet in de volgende vorm:
    "het is een k.. aandeel", "we gaan lager, ben je blind of zo", "IK HAD GELIJK..."
    en zeker niet zitten te wachten op de persoonlijk aanvallen, het uitlokken zoals "de big four, wat zijn ze stil", etc.

    Er zijn een hoop posters die nu wegblijven die leuke anecdotes vertelde en nuttige informatie deelde; dat nu de koers ondanks alle goede berichten lager staat, is triest, doch inherent aan de aandelenmarkt die sinds zijn bestaan fluctueerd.

    Dankje voor het initiatief.

    Success,

    Ozzy

  9. forum rang 10 voda 12 april 2017 21:05
    quote:

    debo schreef op 12 april 2017 20:34:

    [...]zo ken ik je niet Voda, het was maar een vraag en iedereen kan op ieder draadje posten, dat is vandaag wel gebleken dus ik verwachtte dat je dat ook wel had gezien. Sorry ik heb me vergist. maar ik begrijp dat als je al 11 jaar meeloopt en weer op verlies staat dat het niet meevalt allemaal. Trouwens, ik loop al 15 jr mee hier maar dat terzijde.
    Er zijn inderdaad wel veel onheilsprofeten, meer dan gelovigen want die zie ik niet meer hier. Zouden dat afvalligen zijn geworden?
    Debo, natuurlijk ken ik jou al langer dan gisteren. Eens was je een Cruceller immers! Begrijp mij niet verkeerd, het was geen "persoonlijke" aanval o.i.d.
    Je bent negatief, dat is je goed recht, en doet het op een nette manier.
    Ik heb daar geen moeite mee. En ja, ik word een beetje moe van al die z.g. ééndagsvliegen die het allemaal zo goed weten! Toch wel opvallend, keer na keer, dat als een aandeel leuk loopt, en bijna geen "ziekers" aanwezig zijn, het forum lekker loopt, maar oh wee, als de koers (even) gaat dalen!

    Hel en verdoemenis, de uitgang is te klein, bloedbad en allerlei andere doemscenario's.
    BTW, mijn verlies in dit aandeel is slechts een paar tientjes, ik zit hier niet met duizenden aandelen in. Trouwens, over Biotech gesproken, zit jij als ex-Crucell aandeelhouder ook in Galapagos? Want dat is toch nu echt wel een cash machine!
  10. [verwijderd] 12 april 2017 21:07
    quote:

    voda schreef op 12 april 2017 21:05:

    [...]
    Debo, natuurlijk ken ik jou al langer dan gisteren. Eens was je een Cruceller immers! Begrijp mij niet verkeerd, het was geen "persoonlijke" aanval o.i.d.
    Je bent negatief, dat is je goed recht, en doet het op een nette manier.
    Ik heb daar geen moeite mee. En ja, ik word een beetje moe van al die z.g. ééndagsvliegen die het allemaal zo goed weten! Toch wel opvallend, keer na keer, dat als een aandeel leuk loopt, en bijna geen "ziekers" aanwezig zijn, het forum lekker loopt, maar oh wee, als de koers (even) gaat dalen!

    Hel en verdoemenis, de uitgang is te klein, bloedbad en allerlei andere doemscenario's.
    BTW, mijn verlies in dit aandeel is slechts een paar tientjes, ik zit hier niet met duizenden aandelen in. Trouwens, over Biotech gesproken, zit jij als ex-Crucell aandeelhouder ook in Galapagos? Want dat is toch nu echt wel een cash machine!
    Nee ooit wel gehad maar al lang geleden verkocht. Ik doe niet meer zo veel op de beurs, heb alleen MT en die staat zwaar op verlies hier.
  11. [verwijderd] 12 april 2017 21:48
    Ik ga mijn oude werkwijze weer oppakken: daytraden. Bij winst direct winst pakken en lager terugkopen. De beurs staak vaker in het rood dan in het groen. Vorig jaar met AM en Aegon flink winst gepakt. Nu strategie op langer vasthouden gezet. Maar ik zie dat hoe langer je een aandeel vasthoudt hoe groter de kans dat je in de min komt te staan. Dat is nu dus gebeurd.Dus ik ga weer daytraden. Korte termijn beleggen en bij winst de hele handel eruit trappen. Wat analisten ook zeggen. De analisten zijn boeven.
  12. Banks 12 april 2017 21:53
    Tot wanneer zou zo een daling nu door kunnen gaan ?
    Dit kan toch niet lang meer duren?
    We staan alweer bijna 2 euro onder de top...
    het moet toch op een gegeven moment ook voor de grote jongens zo zijn van nu gaan we terug de andere kant op ?
    Ik hoop op een ommekeer met de eerste kwartaalcijfers volgende week met de daarbij horende outlook.
    Is die goed dan hebben we de weg terug omhoog gevonden. Is de outlook slecht of onvoorspelbaar, dan zal het bloedbad voortduren denk ik.
    Eigenlijk te belachelijk voor woorden, we staan onder de koers van voor de Q4 cijfers... kan er bij mij gewoon niet in.
  13. [verwijderd] 12 april 2017 21:54
    quote:

    WMB strateeg schreef op 12 april 2017 21:48:

    Ik ga mijn oude werkwijze weer oppakken: daytraden. Bij winst direct winst pakken en lager terugkopen. De beurs staak vaker in het rood dan in het groen. Vorig jaar met AM en Aegon flink winst gepakt. Nu strategie op langer vasthouden gezet. Maar ik zie dat hoe langer je een aandeel vasthoudt hoe groter de kans dat je in de min komt te staan. Dat is nu dus gebeurd.Dus ik ga weer daytraden. Korte termijn beleggen en bij winst de hele handel eruit trappen. Wat analisten ook zeggen. De analisten zijn boeven.
    Er is een spreekwoord en die zegt, Wiens brood men eet diens woord men spreekt.
    JPM had tenminste nog een echte 1 april grap.
2.388 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 120 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links