Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 23 apr 2024 17:35
  • +0,016 (+1,31%) Dagrange 1,226 - 1,248
  • 949.579 Gem. (3M) 2,2M

PostNL April 2017 - Dividend at last!

690 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 april 2017 17:44
    4,463 euro, hoogste slotkoers van 2017... maar ik krijg steeds meer het gevoel dat het benoemen van dit feit voor sommigen welhaast klinkt als 'vloeken-in-de-kerk'.

    Morgen weer een dag... en die 4,50 euro weerstand gaat vroeg of laat vast wel weer opnieuw gebroken worden - wordt overigens pas eigenlijk de 3de keer in 5 jaar tijd (wellicht een goede reden om ook dat niveau binnenkort definitief achter ons te laten).
  2. forum rang 5 Cerburus 10 april 2017 17:48
    Martijn volgens mij probeer je telkens met je posts weerstand te creëren die er bijna niet is. Volgens mij is vrijwel iedereen content met de koers van vandaag. Tja.. en verschillen van mening is op een forum meer dan normaal. Zowel jij als anderen hebben goede argumenten maar hebben een andere visie. Dan kan he :)
  3. [verwijderd] 10 april 2017 18:00
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 10 april 2017 17:50:

    haha die Accuboor die moet toch echt eerst zijn neer gekalkte teksten eens beter lezen en redigeren, alvorens halve waarheden te verkondigen op dit blitse forum!? haha "toch ook een BELG misschien??"
    Je hebt gelijk ik bedoel tm mei 2018. Excuses excuses
  4. [verwijderd] 10 april 2017 18:06
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 10 april 2017 18:04:

    Accuboor trek het je niet aan, ik zat maar wat te stangen, begreep je wel, maar als ik dan de reacties lees van verschillende forumleden kan ik het niet laten om .............

    Maar even goeie vrienden Acciboor en we gaan weer vrolijk verder!
    Doen we analyse_B3CD ;-)
  5. forum rang 6 prinszicht 10 april 2017 19:45
    quote:

    Martijn van M schreef op 10 april 2017 10:15:

    [...]

    Toe maar, afgelopen vrijdag bleef er uiteindelijk een min van -1,23% op de borden staan... maar in de herinnering van onze zwarte kater was het natuurlijk allemaal nog veel erger: de toon lijkt voorbeurs daarmee al weer gezet voor deze week.

    (Ondertussen is de realiteit wel dat de koers de weg boven de 4,42 euro heeft hervonden; laten we hopen dat ons prinselijke katertje vandaag zijn zin krijgt - +2% zou vandaag wel bijzonder prettig zijn, ofschoon het kattengejank ook dan nabeurs ongetwijfeld zal aanhouden onder het bekende zwartgallige motto 'eigenlijk zijn we er weer helemaal niets mee opgeschoten'... geldt eigenlijk vooral als je als katje een koers-dip aangrijpt om te verkopen - zou niet zo vreemd zijn als aan het herstel vervolgens ook weer een nare smaak wordt overgehouden - allemaal weer de schuld van anderen natuurlijk, contrair handelen op de opinies van andere forumleden is natuurlijk eigenlijk per definitie een hachelijke avontuur)
    Ok, op dit niveau haak ik af. 2 procent van vrijdag is een plus van 0,7 op de AEX versus een min van 1,2 op Post. Maar ik haak serieus af. Succes Martijn met je kattegejank.
  6. forum rang 7 A3aan 10 april 2017 20:14
    Mijn ervaring is dat je gewoon uit moet stappen voor de cijfers. De laatste jaren ging bij 90% van de bedrijven de koers omlaag na de cijfers. Reden! De belegger is veel te optimistisch en verwachtingen zijn te hoog ingeschat en na de cijfers is men teleur gesteld.
    Eens kijken of dat voor PostNL ook op gaat. Torenhoge verwachtingen omdat men denkt dat men de aandeelhouder gaat kietelen na die afzegging BPost. Nou vergeet het maar!
  7. [verwijderd] 10 april 2017 21:59
    quote:

    prinszicht schreef op 10 april 2017 19:45:

    [...]

    Ok, op dit niveau haak ik af. 2 procent van vrijdag is een plus van 0,7 op de AEX versus een min van 1,2 op Post. Maar ik haak serieus af. Succes Martijn met je kattegejank.
    Ja hoor... je noemde enkel 2 procent - zonder te vermelden dat je het verschil met de AEX in gedachte had; overigens, de AMX waar PostNL een onderdeel van is bleef afgelopen vrijdag op -0.00% steken, maar neer hoor, daar is onze zwarte kater natuurlijk dan weer helemaal niet in geïnteresseerd. Want dat is niet negatief genoeg.

    Kortom, altijd weer hetzelfde liedje met jou: je was blijkbaar gewoon weer vrolijk bezig om de meeste negatieve conclusie aan PostNL te koppelen - zonder enige zelf-reflectie, want uit jouw post kon immers geen hond opmaken wat je precies bedoelde.

    En vervolgens hier achteraf ook nog komen zeiken dat het aan het niveau van je forumgenoot ligt... en ondertussen iedere poging in de richting van enige nuance genadeloos cynisch van tafel vegen.

    Aan het eind van afgelopen jaar kondigde je ook al aan dat je van plan was om niet meer te reageren om mijn input, ik gaf welwillend aan dat ik bereid was om je te helpen door zelf ook niet meer op jouw posts te reageren... maar dat hield je helaas slechts een paar weken vol.

    Doe verder maar lekker waar je zin in hebt hoor, maar ik ga me niet opnieuw welwillend opstellen... want je zit hier op het PostNL forum welhaast dagelijks als een 'trol' de sfeer behoorlijk te verzieken, waarbij niet alleen PostNL het voortdurend moet ontgelden met vrijwel alleen maar bewust gezochte selectieve negatieve waarnemingen - zelfs op dagen dat PostNL de dag relatief goed heeft afgesloten. Kortom, wat er op een willekeurige dag ook gebeurd je trekt je er al behoorlijke lange tijd nooit meer iets van aan: alleen maar bagger over PostNL.
  8. [verwijderd] 10 april 2017 22:06
    quote:

    prinszicht schreef op 7 april 2017 23:27:

    Poesje Miauw, je geniet te veel van het door je zelf gecreëerde podium. Tegendraads roeptoeteren dat het heel goed gaat en daarbij doodleuk vermelden dat je je positie verdubbeld hebt. Dan gaat het mij niet om de bewijslast. Maar vooral om het draaien van de feiten. We stonden stijf onderaan de ranglijst en als je vergelijk dan ff misloopt en we lazeren uit de trend, dan verdubbel je gewoon, toch!? Daar waar anderen zich groen en geel ergeren aan de aanhoudende wanprestatie van onze Danny Blind. En voor de meeste hier is dat gewoon een bijzonder treurig gegeven. En ja, ik handel ook. Maar contrair aan jou gereutel. Vandaag bij sluiten van de beurs ongeveer 10 procent er uit. Niet met overtuiging. Maar uit vrees dat Herna niet gaat leveren in deze cruciale maand. En het begin is daar. Waar met de CMD het falen wederom gestalte kreeg, biedt het zicht op het dividend geen reddingsboei. En alleen al dat we hier collectief hopen op een rivival van de Belgen zegt genoeg. De ava moet ik helaas aan mij voorbij laten gaan. Dat heeft met mijn agenda te maken en een stukje lijfsbehoud. Ik ben namelijk echt bang dat ik mezelf niet kan inhouden wanneer ik de mevrouw van 10 miljoen daar zie zitten met een strak getrokken kop en hoor verkondigen dat de uitgezette strategie de juiste is. We weten namelijk allemaal beter.
    Niks 'we lazeren uit de trend'... volgende handelsdag (vandaag dus) gewoon weer op het hoogste niveau van het jaar gesloten.

    Als er hier iemand de feiten verdraaid, dan ben jij het toch echt zelf: alleen maar bagger over PostNL van jou kant.
  9. forum rang 6 prinszicht 10 april 2017 22:48
    quote:

    williedevil schreef op 10 april 2017 14:46:

    Omdat Post NL op dit moment zo'n beetje dezelfde koersen noteert als exact vijf jaar geleden, heb voor de lol en omdat ik er zin in had even wat huiswerk gedaan.
    Van alle fondsen binnen de AEX en de AMX die langer dan vijf jaar op deze beurs staan genoteerd heb ik de ratio berekend van de koers heden gedeeld door de koers van vijf jaar geleden. Van de in totaal 50 fondsen vielen er 9 st weg omdat zij nog geen 5 jaar een notering hebben (altice, asr, flowtraders, grandvision, imcd, intertrust, oci, philips lighting en refresco). Daarnaast heb ik de 3 maximalen (Galapagos, BE semi, en Aperam) en de 3 minimalen (KPN, Delta LLoyd en Fugro) ook uit de statistiek gehaald omdat ze het beeld wellicht teveel zouden vertekenen. In totaal hield ik zo 35 fondsen over waarvan ik de ratio had. Het blijkt dat de gemiddelde koersprestatie van die 35 fondsen over deze vijf jaar 69 % bedraagt. (hetgeen overeenkomt met de stijging van de aex in die tijd van 306 naar 518 en niet gelijk is aan de stijging van de AMX die slechts 45% bedraagt, nl van 515 naar 745). Hieruit blijkt maar weer eens hoe ver PostNL achterloopt bij de gemiddelde prestatie van het nederlandse bedrijfsleven.

    Rendementen uit dividend die bij nogal wat bedrijven in deze staatjes over de afgelopen vijf jaar zijn uitgekeerd zijn niet in deze berekeningen opgenomen

    PostNL doet in vijf jaar 0% en het gemiddelde (let wel het gemiddelde) nederlandse bedrijf doet 69%.
    Mijn vraag luidt: waar gaat er iets fout??
    Dank je voor de moeite! De vraag stellen is hem beantwoorden. De periode waaraan je refereert is dezelfde periode dat ik in dit specifieke aandeel handel. Vaak met een grote voorraad vast en een kleiner deel variabel. Waarbij ik op zogenaamde pieken bijna alles er uit doe. Vandaar ook dat mijn koersdoel voor nu ook op de intraday piek van Bpost2 ligt. Dat is ongeveer 5,10 en het liefst een beetje meer.

    Vandaag een dag van reflectie waarbij het mij opvalt dat de meeste hier wat korter op de bal zitten en daar hun geluk uit halen. Die hebben de blunders van onze Herna aka Danny Blind mogelijk wat minder aan den lijve hebben ondervonden. Ieder zijn strategie en hopelijk ook zijn winst. Maar om je een beetje op weg te helpen; Herna is een niet al te beste CEO. En als je mijn woorden in twijfel trekt, bel Causeway.

  10. [verwijderd] 11 april 2017 10:46

    Koersen boven de 4,470 euro zijn weer vertrouwd (voor het eerst weer gezien op 20 maart):
    inmiddels al op 6 van de 7 handelsdagen in april op de borden gezien.

    Mede doordat de rentes afgelopen dagen zijn blijven dalen - staan ook vandaag weer onder druk - was het lastig om een echte aanval op de 4,50 euro te lanceren.

    Wellicht later deze week alsnog, en anders wellicht volgende week dinsdagmiddag wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering achter de rug is???

    PS. 4,48 euro inmiddels aangetikt, 5de handelsdag sinds 21 maart; 1/3 procentje verwijderd van de 4,50 euro... het zou ook vandaag zomaar plots kunnen gaan gebeuren.
  11. BASF en BAYER kopen 11 april 2017 11:39
    quote:

    Martijn van M schreef op 11 april 2017 10:46:

    Koersen boven de 4,470 euro zijn weer vertrouwd (voor het eerst weer gezien op 20 maart):
    inmiddels al op 6 van de 7 handelsdagen in april op de borden gezien.

    Mede doordat de rentes afgelopen dagen zijn blijven dalen - staan ook vandaag weer onder druk - was het lastig om een echte aanval op de 4,50 euro te lanceren.

    Wellicht later deze week alsnog, en anders wellicht volgende week dinsdagmiddag wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering achter de rug is???

    PS. 4,48 euro inmiddels aangetikt, 5de handelsdag sinds 21 maart; 1/3 procentje verwijderd van de 4,50 euro... het zou ook vandaag zomaar plots kunnen gaan gebeuren.
    Martijn ga jij ook naar de AVA?
    Accuboor en ik zijn daar dan ook.
690 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links