Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NSI AEX:NSI.NL, NL0012365084

  • 17,660 19 apr 2024 13:50
  • +0,140 (+0,80%) Dagrange 17,480 - 17,720
  • 17.405 Gem. (3M) 32,1K

NSI 2017

613 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 junkyard 4 april 2017 20:48
    Als een huurder vertrekt hoor je het niet. Amsterdam Houthavens moet in deze markt goed verhuurd kunnen worden, een top lokatie.

    Ik heb de indruk dat de HNK's in de randstad prima vol raken, lijkt mij meer lokatie gedreven dan dat dit te maken heeft met het HNK concept. De HNK's buiten de randstad kennen meer problemen, niet voor niets heeft NSI de transformatie naar HNK in Eindhoven vorig jaar afgeblazen wegens vernieuwde inzichten, en dit kantoor verkocht (met boekverlies).
  2. Jan Willem 6 april 2017 11:18
    quote:

    010wim schreef op 5 april 2017 17:31:

    nsi koers al maanden rondom 3,80; hoe kan dat?

    Heel vreemd, verleden week hadden we nog kans op een uitbraak naar boven, nu lijkt er weinig meer van over . Ook zijn er al verbeteringen door de nieuwe ( CEO ) Stahli doorgevoerd, dan nog de voortgaande economie die in ieder geval de waarde van het bedrijf ook verder in dit jaar nog zal kunnen gaan verhogen . Of we daarmee ook een verdere wijziging van het normale jaarverloop krijgen is voor mij niet te zeggen maar tenslotte is dit geen share voor korte termijnspelers, maar voor diegene die juist een wat rustiger lopend share met vaste uitbetalingen per jaar perfecteren .
  3. forum rang 4 junkyard 7 april 2017 00:43
    Het is nu afwachten wanneer en tegen welke prijs de winkels worden verkocht, en wat hiervoor terugkomt. De verkoop zal niet eenvoudig zijn, er zijn meer partijen die NL winkels op b lokaties willen verkopen (o.a. Vastned) en de interesse hiervoor is beperkt. Na de forse afwaardering van de winkel portefeuille in 2016 wordt verwacht dat de verkoop dicht tegen boekwaarde zal plaatsvinden.
  4. [verwijderd] 10 april 2017 12:59
    Zit al een jaar of 4 in NSI en blijf maar wachten op verbetering. Koers ligt stil en de fut is er een beetje uit. Ik denk dat we nog een jaar moeten wachten om te kunnen oordelen over de topman.

    Momenteel is het gewoon een heel onbetrouwbaar aandeel omdat goed- en slecht nieuws elkaar afwisselen. NSI is niet meer wat het geweest is. Twijfel al jaren om bij te kopen, maar vooralsnog blij dat ik dit nog niet gedaan heb.
  5. [verwijderd] 10 april 2017 16:33
    De vorige CEO heeft alle zittende aandeelhouders genaaid door de aandelen te verwateren met 300 miljoen, een faillerend fonds (VNOI) over te nemen waar heel veel aandeelhouders kritisch/op tegen waren...de nieuwe CEO heeft al gezegd eenzelfde spelletje "niet uit te kunnen sluiten, en dat je als bedrijf moet kijken naar de verhoudingen tussen aandeelhouders en de onderneming".

    Reversed stock listing: 100.000 aandelen worden er 20.000, vervolgens gaat de koers uiteraard omhoog op basis van de reversed listing waarna de aandeelhouders weer genaaid gaan worden met een nieuwe aandelenuitgifte a minimaal 10% van het aantal uitstaande aandelen.

    Voorspelling: over 5 jaar is je huidige aandeel gedeeld door 8 en de koers, als je geluk hebt, op 20 p.stuk door deze spelletjes en aandelenuitgiftes.

    Wat mij betreft een fonds om met je vingers van af te blijven tot er zekerheid komt dat bovenstaand traject NIET gespeeld gaat worden!
    Ik ben in ieder geval helemaal klaar met NSI en het gesodemieter dat zeker niet in het belang is van haar aandeelhouders.
    Mijn mening:Je moet van een speciaal soort domheid zijn om deze route niet aan te zien komen.
  6. Jan Willem 11 april 2017 10:18
    quote:

    rationeel schreef op 29 maart 2017 23:23:

    Governance
    NSI botste in het recente verleden met particuliere aandeelhouders toen het een grote partij
    aandelen met forse korting plaatste bij institutionele beleggers, waardoor andere
    aandeelhouders hun belang flink zagen verwateren. Een herhaling van een dergelijk actie kan
    Stahli niet uitsluiten: “Er kunnen situaties zijn dat een uitgifte wenselijk, of zelfs noodzakelijk
    is. (…) De financiële positie van NSI is momenteel uitstekend. Omdat er de komende twee
    jaar honderden miljoenen cash uit de verkoop van winkelvastgoed komt voorzie ik voorlopig
    geen problemen.
    Maar er zijn altijd spanningen tussen stakeholders in een bedrijf en daar moet je als bestuur
    naar kijken.

    Beetje vreemde laatste zin.
    Mij klonk dat ook wat vreemd, maar bij een gesprek met de VEB vind ik het eigenlijk normaal dat er op een andere manier gesproken wordt dan met de aandeelhouders . www.veb.net/media/3465/gespreksversla...
  7. forum rang 10 rationeel 11 april 2017 11:52
    Ik vind het een warrig artikel. en je kunt er wel het nodige tegen in brengen. Dat hoeft niet perse aan de CEO te liggen. Zijn woorden kunnen niet juist weergegeven zijn,

    Wat te denken van:

    In de wereldeconomie is Nederland op dit moment relatief goedkoop. We
    kochten recent een pand in Utrecht met een aanvangsrendement van 10 procent. In Parijs mag
    je je gelukkig prijzen met 3,5 procent.

    Het lijkt mij niet zo relevant wat in Parijs de prijzen zijn. Wij bevinden ons op de Nederlandse markt. En daar moet rendement gehaald worden.
  8. gyronando 11 april 2017 18:31
    hij houdt zich het recht voor om opnieuw rap aandelen uittegeven.
    als (benadeelde) particuliere belegger kunnen we nu al enige tijd
    instappen onder de 4 euro.De laatste uitgegeven aandelen was voor de gekwalificeerde beleggers a 4 euro, particulieren worden hier duidelijk niet toegerekend .Op het forum werd er toen moord en brand geschreeuwd dat we benadeeld werden.We kunnen nog steeds goedkoper de aandelen van
    deze gekwalificeerde beleggers overnemen.
  9. forum rang 4 junkyard 11 april 2017 20:44
    Ik vermoed dat gyrolando destijds geen aandeelhouder was en deze kwestie niet begrijpt, of er genoegen in schept zout te strooien in de wonden van de particuliere aandeelhouder die is gepakt. Dat de koers na deze dubieuze emissie verder is gedaald onderstreept het mismanagement onder de CEO J. Buijs, maar is geen indicatie dat de zittende particuliere aandeelhouders geen schade hebben geleden. Ter vergelijk, welke aandeelhouder zou nu blij zijn met een emissie tegen 30% van de huidige beurskoers (=2,70) aan een selecte groep beleggers?

    Jammer dat dhr Stahli geen afstand heeft genomen van deze misdadige actie, mogelijk dat hij dit niet chique vindt richting zijn voorganger. Maar ik denk dat hij in het interview alleen aangaf dat in bepaalde gevallen een emissie wenselijk of noodzakelijk is, waarmee hij een open deur intrapt.
613 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Stevige winstdruk bij kantorenfonds NSI

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links