Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-4,68%) Dagrange 5,700 - 5,925
  • 569.243 Gem. (3M) 307,3K

Tom Tom april 2017

2.857 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 143 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dutchy Ron 6 april 2017 15:39
    We create HD 3D maps for autonomous driving with cameras and GPS alone
    www.youtube.com/watch?v=G8I9kcMHFQ4
    www.youtube.com/watch?v=nU1Y_jpDpJ8
    www.youtube.com/channel/UCq3MfxuoMqXD...
    www.atlatec.de/en/ (zie ook de referenties/klanten)

    Hier vinden GB en HIK vast iets van........of BDB ;-)

    Kleine Duitse speler.......ook maar overnemen voor hun expertise ;-)
  2. [verwijderd] 6 april 2017 15:51
    @DR

    Ik zie vooralsnog weinig spannends.

    Grote vraag is natuurlijk wat ze voor die klanten doen/hebben gedaan. Testen ADAS doen er velen en men huurt je maar wat graag in als je iets op dat gebied kunt leveren.

    Als het echt iets unieks is, dan was het door die grote jongens al opgekocht.
  3. Halte 6 april 2017 15:57
    Het Duitse Bosch, als een van de leveranciers van apparatuur voor zelfrijdende auto's en partner van Tom Tom, gaat met UVA samenwerken op Science Park Amsterdam op gebied van KI( van FD.nl:

    UvA-onderzoek naar kunstmatige intelligentie trekt wereldspelers

    Het is de Universiteit van Amsterdam (UvA) opnieuw gelukt een internationale partij naar het Amsterdamse Science Park te halen. Het Duitse elektronicaconcern Bosch opent met de universiteit een lab voor onderzoek naar kunstmatige intelligentie. Dat hebben de UvA en Bosch donderdagmiddag bekend gemaakt.

    Bosch steekt in de komende vier jaar €3 mln in het Delta Lab, dat staat voor Deep learning Technologies Amsterdam. Met dit bedrag worden zeven aio's en drie postdoctorale studenten gefinancierd. 'Bosch krijgt zo toegang tot onze kennis, maar ook tot ons talent,' zegt Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA.

    Gerenommeerd

    Het is de tweede publiekprivate samenwerking die het instituut voor Informatica met een internationale partij aangaat. In 2015 opende de Amerikaanse chipproducent Qualcomm Technologies op het science park al het QUVA-lab. Arnold Smeulders, hoogleraar computer Vision aan de UvA, legde de basis voor deze samenwerking.

    Het is de internationale erkenning voor Smeulders en Welling die Bosch naar Amsterdam heeft getrokken. 'In de laatste tien jaar hebben zowel Max Welling als Arnold Smeulders baanbrekende publicaties gehad op het gebied van machine learning', zegt Christoph Peylo, hoofd van het Bosch Center for Artificial Intelligence (BCAI). 'Zij zijn internationaal gerenommeerde leiders in kunstmatige intelligentie.'

    Zelfrijdende auto's

    Bosch was volgens Welling ook degene die het initiatief nam voor het Delta Lab. De multinational is als toeleverancier een actieve speler bij de bouw van systemen voor de zelfrijdende auto. Om die te bouwen is kennis nodig van algoritmes die kunnen analyseren wat er op straat gebeurt. Deze algoritmen worden getraind met gelabelde (waarvan bekend is wat er op staat) en ongelabelde plaatjes. Die kennis heeft de UvA. Aan Bosch de taak die kennis toepasbaar te maken, zodat de auto bijvoorbeeld begrijpt dat er een kind de weg op kan komen rennen zodra hij een bal ziet rollen.

    'Wij doen vooral fundamenteel onderzoek,' zegt Welling. 'Dat is abstract en niet áltijd een-op-een over te zetten in Bosch-producten. Maar er kan synergie worden gecreëerd.' Ook met andere producten, zoals de keukenapparatuur van Bosch die aan het internet wordt gekoppeld. 'Er zijn zo veel plaatsen op de wereld waar de resultaten van ons onderzoek kunnen worden gebruikt,' zegt Smeulders. 'In intelligente camera’s, in zelfrijdende auto’s, in de thuiszorg. Ik zou eigenlijk niet weten waar niet.’

    Bosch werkt op het gebied van kunstmatige intelligentie wereldwijd samen met tien universiteiten.
  4. [verwijderd] 6 april 2017 16:01
    quote:

    JohnnyLosteverything schreef op 6 april 2017 15:53:

    [...]

    Slaat deze regel op TomTom ...?
    TomTom kan bepaalde expertise/software direct aanbieden bovenop/via het bestaande real-time platform. Moet je natuurlijk wel eerst zo'n platform hebben ontwikkeld (kost je 5 jaar).
    Autonomos is bijvoorbeeld qua software en expertise erg interessant om snel een visual layer toe te voegen aan het platform. Zo'n crowd sourced visual layer kan dan als goedkope laag fungeren voor de onderkant van de ADAS-markt. Of als een redundant laag in het aanbod worden meegenomen (ben je de enige die dat kan leveren). Of gewoon om snel en goedkoop voor bepaalde stedelijke gebieden een level 2/3 oplossing te kunnen leveren. Voor de hoge snelheden op de hoofdwegen/snelwegen lever je dan het robuustere en veiligere roadDNA.
    Kortom, er zijn allerlei strategische en tactische redenen te bedenken om een kleine technische speler op te kopen.
  5. forum rang 7 Dutchy Ron 6 april 2017 16:15
    Voor de liefhebbers webinar van een uur over Qualcomm irt Autonomous cars.....op 33min wordt aangegeven dat in de 2e helft van 2017 vele demo's vh Qualcomm platform volgen over de hele wereld........misschien dat dit nog meer zicht geeft op de relatie tussen TT en Qualcomm.

    www.youtube.com/watch?v=1a2w46c6LiE
  6. JLE2 6 april 2017 16:52
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 6 april 2017 16:49:

    Mercedes S-Class
    Thanks to enhanced camera and radar systems, the new S-Class has an even better view of the traffic situation: In addition, for the first time it makes use of map and navigation data to calculate driving behaviour.

    www.automotiveworld.com/news-releases...
    Mercedes kiest voor de beste kwaliteit materialen en heeft Here aan boord...
2.857 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 143 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links