Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 62,380 24 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,16%) Dagrange 62,160 - 63,520
  • 796.918 Gem. (3M) 410,7K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. drulletje drie 5 april 2017 13:47
    De druk op AKZO zal alleen maar groter worden op deze manier!
    Binnen een uur reageren dat je WEER niet wil praten.
    AKZO kan denken dat dit allemaal geen problemen gaat opleveren maar er gaan een hoop aandeelhouders niet blij zijn!

    Wachten is op een hoger bod van PPG waardoor AKZO wel moet!
  2. [verwijderd] 5 april 2017 13:49
    quote:

    Accuboor schreef op 5 april 2017 13:25:

    Er zijn nu nog drie routes denkbaar naar mijn mening, alle drie beter dan de huidige beurskoers!

    1. AKZO blijft weigeren, PPG druipt af en AKZO gaat zelf leuke dingen doen voor de aandeelhouder, koersdoel EUR85 (mijn huidige inschatting 15% kans)
    2. PPG gaat in gesprek met AKZO en doet wat concessie mbt personeel, koersdoel EUR100 (mijn huidige inschatting 60% kans)
    3. Vijandige bieding PPG, koersdoel EUR105 (huidige inschatting 25% kans)

    Op basis van bovenstaande kans-inschatting heb ik dus een koersdoel van EUR99,-
    *AkzoNobel gaat niet in op uitnodiging PPG Industries voor gesprek fusievoorstel

    Oké Ton gaat dus voor de EUR105,- (personeel kan hem blijkbaar niets schelen, wat een CEO)

    25% kans op scenario 1
    75% kans op scenario 3

    Mijn koersdoel is nu EUR100
  3. drulletje drie 5 april 2017 13:52
    nos.nl/artikel/2166674-ppg-akzonobel-...

    PPG: AkzoNobel en zijn werknemers zijn bij ons in goede handen

    De Amerikaanse verffabrikant PPG geeft zijn pogingen om AkzoNobel over te nemen niet op. Het bedrijf deed al twee keer een vijandig bod, die beide door AkzoNobel werden afgewezen.

    PPG zegt nu in een nieuw persbericht te blijven geloven dat een combinatie van de twee bedrijven "een zeer aanlokkelijke en unieke kans is voor zowel AkzoNobel als PPG. Samen kunnen we een sterker bedrijf creëren voor alle belanghebbenden, inclusief de Nederlandse werknemers van AkzoNobel."

    'Duizenden banen op het spel'

    PPG moest volgens de wet deze week duidelijk maken of het bedrijf verder wil met AkzoNobel. De Amerikaanse topman van PPG kwam twee weken geleden speciaal naar Nederland voor een charmeoffensief. AkzoNobel had toen geen interesse in een gesprek en de topman waarschuwde dat een overname duizenden banen zou kosten.

    PPG zegt bij een overname door te willen gaan met dingen die belangrijk zijn voor AkzoNobel, zoals research & development, het honoreren van cao's en sociale plannen en het behouden van vestigingen in Europa en Nederland. Het bedrijf nodigt Akzo opnieuw uit om in gesprek te gaan.

    PPG zegt nog steeds een officieel bod te willen doen op alle aandelen van AkzoNobel. Uiterlijk 1 juni zal het bedrijf bij de Autoriteit Financiële Markten een zogeheten biedingsmemorandum indienen, waarin het precies uit de doeken doet wat het bod inhoudt.
  4. TheBateman 5 april 2017 13:53
    quote:

    Accuboor schreef op 5 april 2017 13:49:

    [...]

    *AkzoNobel gaat niet in op uitnodiging PPG Industries voor gesprek fusievoorstel

    Oké Ton gaat dus voor de EUR105,- (personeel kan hem blijkbaar niets schelen, wat een CEO)

    25% kans op scenario 1
    75% kans op scenario 3

    Mijn koersdoel is nu EUR100
    Ja Ton is niet bepaald snugger. Als hij praat met PPG namelijk kan hij hun nog concessies laten doen mbt werknemers. Zodra dat vijandig bod komt, is het geklaard.
  5. [verwijderd] 5 april 2017 13:59
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 5 april 2017 13:55:

    Ze hadden het bod wel al naar de 97.50 mogen opschroeven dan had de koers nu hoger gestaan en AKZO geen benen meer om op te staan omdat dat bedrag onweigerbaar is
    Slot vandaag tene de 80
    Als de presentatie van Akzo Nobel in de ogen van de beleggers tegenvalt, zal de koers ook terugvallen. Ik denk dat PPG niet zoveel haast heeft hoor. Wanneer de koers terug zou vallen is hun bod ineens wel bespreekbaar gok ik.
  6. drulletje drie 5 april 2017 14:05
    Update: PPG herhaalt uitnodiging aan AkzoNobel voor fusiegesprek
    AkzoNobel blijft focussen op presentatie eigen strategie aanpassing.

    (ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel gaat niet in op de uitnodiging van PPG Industries voor het aangaan van gesprekken over een fusie. Dit zei een directiewoordvoerster van het Nederlandse verf- en chemiebedrijf woensdag tegen ABM Financial News.

    "De twee door PPG gedane overnamebiedingen zijn onacceptabel. We blijven volledig gefocust op onze plannen om significante waarde te ontsluiten voor aandeelhouders en alle andere stakeholders, die we op 19 april zullen presenteren", zo luidde de verklaring van de woordvoerster. AkzoNobel zal op die datum een nieuw strategisch plan en aangepaste financiële richtlijnen presenteren, waarbij ook de voorgenomen afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals wordt toegelicht.

    PPG Industries heeft woensdag de uitnodiging aan de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel voor het aangaan van gesprekken over een fusie herhaald.

    PPG bracht op 20 maart een verhoogd bod uit van 90,00 euro per aandeel AkzoNobel, inclusief dividend uit, waarop het Nederlandse verf- en chemieconcern wederom niet wilde ingaan. In eerste instantie bood PPG 83 euro per aandeel.

    Het Amerikaanse concern moest uiterlijk vandaag aan de markt en autoriteiten bekendmaken of het zijn overnamebod wilde doorzetten, dan wel intrekken.

    "De reacties die we uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en van elders hebben ontvangen, rechtvaardigen de verdiensten van de combinatie van PPG en AkzoNobel", zei CEO Michael McGarry van het Amerikaanse bedrijf woensdag in een persbericht. "We zijn er nu nog meer van overtuigd dat deze combinatie het beste de belangen dient van alle stakeholders van AkzoNobel", voegde hij toe.

    In het persbericht meldde het bedrijf verder te hebben toegezegd om verschillende door AkzoNobel aangedragen aandachtsgebieden te adresseren, waaronder het waarborgen van de onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van het Nederlandse bedrijf, het respecteren van de arbeidsvoorwaarden van het personeel, inclusief het sociaal plan, het vestigen van kernactiviteiten in Europa en Nederland, behoud van belangrijke publiek/private samenwerkingsverbanden, versterking van gemeenschapsinvesteringen en verbintenis aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

    Het concern zei ook antwoorden te hebben op vragen en twijfels van AkzoNobel over mededingingscomplicaties. "We nodigen AkzoNobel nogmaals uit om met ons in gesprek te gaan over onze specifieke voorstellen", aldus McGarry.

    Het bedrijf wilde uiterlijk 1 juni een concept biedingsnota bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) indienen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel woensdag 0,5 procent hoger op 78,33 euro.

    Update: om reactie AkzoNobel toe te voegen en koers aandeel te actualiseren.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links