Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,722 25 apr 2024 16:36
  • -0,030 (-0,52%) Dagrange 5,690 - 5,812
  • 3.057.018 Gem. (3M) 6,7M

AEGON MAART 2017: TOBE OR NOT TO BE?

1.885 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Justme 31 maart 2017 19:22
    Onze zuiderburen moesten het afgelopen jaar 30% van de winst die zij maakten op aandelenbezit (mits de aandelen binnen drie maanden verkocht zouden worden) inleveren bij de schatkist.

    Inmiddels is die maatregel weer afgeschaft omdat het administratief verwerken ervan meer kostte dan het aan extra inkomsten genereerde.

    Uit het uitgelekte document zou blijken dat GroenLinks-voorman Jesse Klaver desondanks een dergelijk model in Nederland wil invoeren. Het voorstel zou de volgende bepalingen bevatten: 

    1 Vermogensrendementsheffing op beurswinsten van 30%

    Volgens het GL-document is de AEX de afgelopen 8 jaren met 150% gestegen en is het daarom niet meer dan logisch dat 30% van die beurswinst (het gaat immers om winst op vermogen) wordt afgedragen aan de staat.

    Mensen zonder vermogen zouden niet in staat zijn geweest via de beurs extra vermogen te genereren. Een geheime bron in Den Haag zegt dat de beurs de afgelopen twee regeerperiodes alleen maar omhoog is gegaan.

    "Die 150% winst op de AEX is verkregen met pure speculatie en niet met hard werken. Logisch dat de Staat daar dan ook van meeprofiteert", aldus die geheime bron. 

    2 Dividendbelasting omhoog naar 35%

    GroenLinks kijkt hier vooral naar de ons omringende landen, waar de dividendbelasting een stuk hoger is. Ook hier gaat het weer om het afromen van vermogenswinst. 

    Een voorstel waarin bedrijven verplicht werden alle dividendbetalingen boven de 2% aan de Staat te betalen zou het overigens niet hebben gehaald, omdat de partijen bang waren voor de toorn van de Oranjes. Die zitten immers groot in Koninklijke Olie. 

    3 Toeslag op beurstarieven van 10 euro

    Om verdere beurstransacties te ontmoedigen, stelt het document voor dat bij elke beurstransactie 10 euro extra in rekening wordt gebracht.

     8 miljard euro aan ombuigingen

    Hiermee wordt voor 8 miljard euro aan ombuigingen gerealiseerd. Dat geld zou onder andere gaan naar de wederopbouw van Oost-Groningen (4 miljard euro), uitbreiding van de publieke omroep, investeringen in duurzame energie en een basisbeurs voor abstracte kunstenaars.

    Een lid van een partij ter linkerzijde van het politieke spectrum verwoordde het zo: 'we halen geld van de ene beurs en besteden het aan een andere beurs!'

    Uit het memorandum komt verder naar voren dat het uiteindelijke doel is het terugdringen van de macht van het grootkapitaal. Door mensen flink te belasten op vermogenswinsten zou de beurs als platform voor de rijken aan kracht verliezen. 

    Vermogen opbouwen juist nu belangrijk

    Uiteraard zijn wij het hiermee niet eens. De beurs is juist nu, met de extreem lage rentes, bij uitstek een plaats om vermogen op te bouwen. Wanneer de regering met haar begerige vingertjes de winsten gaat afromen heeft het opbouwen van vermogen geen enkele zin.

    Als belegger loopt u wel de risico's (wanneer we de verkeerde aandelen in onze portefeuilles opnemen) maar als het per ongeluk goed gaat snoept de overheid lekker mee. Zo zijn we natuurlijk niet getrouwd. 

    Krachtig protest

    Omdat D'66 beslist niet met de ChristenUnie wil regeren, is zij naar verluidt geneigd grotendeels in de plannen van GroenLinks mee te gaan. Het is daarom belangrijk dat wij als beleggers krachtig protesteren tegen deze vorm van kapitaalvernietiging.

    IEX, als platform van beleggers, voor beleggers wil dan ook een petitie aanbieden aan mevrouw Schippers waarin we krachtig afstand nemen van deze onzalige plannen.

    Bent u het daarmee eens, kopieer dan onderstaande tekst en stuur die op naar redactie@iex.nl:

     

    'De beurs is als centrale marktplaats voor vermogensopbouw en vermogensverschaffer onmisbaar voor een goed functionerende samenleving. Ik ben tegen een belasting op beurstransacties en op vermogenswinsten.'

     

    Hoe meer handtekeningen we verzamelen, hoe krachtiger het signaal. We rekenen op u, of eigenlijk, iedereen die vermogen wil opbouwen in de toekomst rekent op u! Voor veel jonge mensen mag Jesse dan als Verlosser gelden, met deze plannen maakt hij van het de rijkere Nederlander juist een verliezer
  2. [verwijderd] 31 maart 2017 19:23
    quote:

    Zeeuwtje schreef op 31 maart 2017 19:20:

    Kabinet: 30% taks op koerswinst

    Door Nico Inberg op 31 mrt 2017 om 18:30 | Views: 1.584 | Categorie: Beurs vandaag

    ArtikelReacties (20)

    Tweet

    inShare

    Morgen wordt een cruciale dag in de onderhandelingen inzake de vorming van het nieuwe kabinet. De formatie dreigt in een impasse te komen nu GroenLinks heeft gedreigd uit het overleg te stappen als haar voorstellen inzake een in te voeren beursbelasting niet worden gehonoreerd.  

    Uit uitgelekte documenten, in het bezit van IEX, wordt duidelijk dat GroenLinks-voorganger Jesse Klaver een aantal verregaande voorstellen heeft gedaan waarbij het Belgische model van vorig jaar volledig verbleekt.   

    Echt waar:-)?
  3. forum rang 4 Machiavelli 31 maart 2017 19:24

    Aegon - Correctie in uptrend
    De beren zorgen voor tumult op het speelveld door de koers zuidwaarts
    te drukken. Maar dit mag vooralsnog gezien worden als een correctiebeweging binnen de uptrend. Swingteller op -2, RSI worstelend met de 50-lijn en de 38,2% Fibo retracement op 4,64 bevestigen dit. Wellicht dat er nog een zwarte candle bijkomt, maar dan wordt het hoog tijd dat de bulls zich vermannen. Witte candles zijn gewenst rond de huidige niveaus als bodemvorming op de plek waar je dat mag verwachten. Vervolgens aantrekkende bewegingen richting de 5,50 zone, zo is het beeld
  4. Marc.D 31 maart 2017 19:34


    Die Knotwilg krijgt opeens medelij met Aegon
    Eerst 550 miljoen rente pakken op 3 miljard staatsteun pfffff

    Gevolg lage rente steeds nijpender
    De lage rente begint een serieus probleem te worden. Het wordt daarom tijd dat de Europese Centrale Bank haar lage rentebeleid los laat, vindt Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank.

    Peet Vogels 31-03-17, 08:14
    126
    57
    De lage rente is een zorg voor alle financiële sectoren
    Klaas Knot, president De Nederlandsche Bank
    De lage rente is bedoeld om de economie en de inflatie aan te jagen. Dat doel is bereikt volgens Knot. ,,De economie ontwikkelt zich opvallend positief en de inflatie loopt op. Ook voor de middellange termijn zijn de inflatieverwachtingen goed.''

    De negatieve effecten van de lage rente worden steeds nijpender. Spaarders doen een moord voor hogere rente bijvoorbeeld. En de pensioenfondsen kunnen ook wel een renteopkikkertje gebruiken. ,,De lage rente is een zorg voor alle financiële sectoren,'' zegt Knot. ,,Vooral voor pensioenfondsen en verzekeraars, met name de levensverzekeraars. Een levensverzekering is erg duur geworden door de lage rente.''

    Voor pensioenfondsen is 2016 een verloren jaar geweest. De dekkingsgraad, die aangeeft in hoeverre er voldoende vermogen is om aan de huidige en toekomstige verplichtingen te voldoen, is gemiddeld niet gestegen het afgelopen jaar. Dat komt vooral door de alsmaar dalende rente. Veel pensioenfondsen blijven daardoor in de gevarenzone.

    Het gevolg is dat de pensioenen verlaagd moeten worden als de situatie niet verbetert. Dat betekent minder koopkracht. Bovendien dreigt een verhoging van de pensioenpremie om de tekorten op te vangen. Ook dat is slecht voor de economische groei.

    Gevaar
    Knot waarschuwt ook voor minder bekende problemen. ,,Het risico bestaat dat overheden, bedrijven en huishoudens zich teveel aan de lage rente laven.'' Door de lage rente is de neiging voor huizenkopers groot zich tot de nek in de schulden te steken om dat droomhuis te kunnen kopen. Als de rente gaat stijgen zouden huizenkopers in de problemen kunnen komen omdat hun hypotheeklasten fors toenemen. Voor bedrijven is lenen nu ook aantrekkelijk. Ook daar dreigt het gevaar dat bedrijven meer lenen dan goed voor ze is. Bovendien houdt de lage rente bedrijven op de been die nauwelijks levensvatbaar zijn. Een hogere rente zou hun kosten zo verhogen dat ze omvallen. Alleen efficiënte bedrijven blijven dan over en dat is beter voor de economische groei.

    De lage rente maakt bovendien de regeringen lui. Aanpakken van tekorten heeft geen prioriteit en hervormingen doorvoeren, om de economie te laten groeien en daardoor de belastinginkomsten te verhogen, is ook niet nodig. Door het uitblijven van maatregelen blijft ook de economische groei achter. Zo blijven landen maar doorkwakkelen.

    Rente verhogen
    Als het aan Knot ligt houdt de Europese Centrale Bank (ECB) zo snel mogelijk op met haar stimuleringsbeleid en verhoogt ze de rente weer. Maar dit jaar zal er niets van komen, verwacht hij. ,,Volgend jaar kan de ECB het opkopen van schuldpapier gaan afbouwen. Als dat is afgebouwd kan de rente verhoogd worden.''

    Misschien dat het zelfs allemaal nog wat eerder kan. ,,Dat zou kunnen als de economische cijfers beter zijn dan we verwachten. Dat is de laatste tijd al steeds het geval. Als dat zo blijft kan de ECB eerder gaan afbouwen en de rente verhogen.''

    Knot had ook nog een waarschuwing voor de politici die nu onderhandelen over een nieuw kabinet. Hij wil dat het verwachte overschot op de begroting grotendeels wordt gebruikt om te sparen voor magere tijden. Alleen als het overschot boven de 1 procent uitkomt mag het meerdere worden uitgegeven. Door zuinig aan te doen wordt voorkomen dat in tijden van economische recessie zwaar moet worden bezuinigd.

    Als dat zo blijft kan de ECB eerder gaan afbouwen en de rente verhogen
  5. biglion 31 maart 2017 20:57
    Na het nieuws dat er een Amerikaanse investeerder een belang had opgebouwd van plm. 10% in Aegon, lees ik vandaag het onderstaande nieuws.
    Tezamen met het rare koersverloop van de afgelopen tijd wordt er nu toch wat duidelijker(lijkt me).
    Gr LK

    Investeerder VS neemt bank Portugal over

    Gepubliceerd op 31 mrt 2017 om 20:23 | Views: 117 | Onderwerpen: Portugal, Verenigde Staten

    Artikel

    Reacties

    LISSABON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij Lone Star heeft overeenstemming bereikt met de Portugese overheid over de overname van Novo Banco in ruil voor een kapitaalinjectie van 1 miljard euro in de bank. Dat werd vrijdag gemeld.

    Lone Star krijgt met de transactie 75 procent van Novo Banco in handen. De Portugese bank bestaat uit de gezonde delen van het in 2014 met staatssteun geredde financiële concern Banco Espirito Santo, destijds de tweede bank van Portugal. Met die redding was 4,9 miljard euro gemoeid.

    Ad by Streamads

    De Portugese overheid was ruim twee jaar bezig met een verkoop van Novo Banco. In eerste instantie steekt Lone Star 750 miljoen euro in de bank en de rest van het geld over de komende drie jaar.

  6. Marc.D 1 april 2017 01:01
    quote:

    Starbuck schreef op 31 maart 2017 22:54:

    Komt wel goed, beetje zware overreactie. Zwaar oversold nu. Fubon heeft vlgns mij veel verlies op DL niet? Maar Aegon is zeker een potentiële kandidaat. Ik heb de tijd heb weer wat positie ingenomen vandaag.
    Overname Hoop het !!! Maar wel realistisch blijven .

    Volgens mij worden verzekeringsbedrijven alleen maar overgenomen
    als ze op sterven na dood zijn ( Delta Loyd Fortis ASR Reaal )
    Denk ook niet dat iemand 10 miljard wil betalen voor deze failliete hut
    En over die Aegon beschermingswal van 35% maar niet te spreken in deze falende overname strijdperk ( KPN UNILEVER AKZO)
  7. forum rang 4 2012 dewegomhoog 1 april 2017 09:47
    quote:

    Dirk23 schreef op 31 maart 2017 15:35:

    Nu ben ik er al een paar dagen uit . En wat doet Aegon het boven verwachting wat een topper is het . die 5 zie je dit jaar niet weer
    Dirkie Dirkie Dirkie toch je snapt het nog niet helemaal.
    Je wil zo graag bevestigd zien dat je verkoop met verlies de juiste beslissing was.
    Als je nu rustig was gebleven en een paar maandjes achterover was gaan hangen dan was je heel blij geweest dat je ze niet verkocht had.
    Zoals al eerder gepost de rente gaat volgend jaar ook in Europa omhoog.
    Dit heb ik al diverse malen gepost , maar nu heeft Klaas Knot het bevestigd.
    (Ik denk dat hij hier op het forum stiekem meeleest.)
    Dit zijn allemaal signalen die je op moet pikken dan blijf je vanzelf rustig als je een langere termijn voor ogen hebt.
  8. forum rang 4 2012 dewegomhoog 1 april 2017 09:53
    quote:

    trust 49 schreef op 31 maart 2017 17:01:

    in mijn engste dromen zie ik een Delta Loyd scenario.ik kan mijzelf niet begrijpen dat ik na DL naar Aegon ben gegaan
    Rust jongen komt goed dat DL scenario komt er niet.
    DL is voor een spotprijs vergeven dat gaat bij Aegon nooit gebeuren.
    Aegon heeft een beschermings-- constructie en een eigen vermogen per aandeel van 12 a 13 euro.
    Als er een bod zou komen en er zou een discount op zitten van 20 a 30% dan komik nog op 10 euro uit.
    Dat bod zou er uiteindelijk op tafel moeten komen anders gaat de Elite van Aegon echt niet akkoord.
1.885 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links