Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 65,700 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 65,700 - 67,720
  • 512.027 Gem. (3M) 363,7K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 matad 24 maart 2017 11:47
    quote:

    Horizongloort schreef op 24 maart 2017 09:51:

    Nee, de belangen zijn te groot. o.a. provincies zullen proberen de werkgelegenheid te beschermen (5000!) Bod wordt echt niet geaccepteerd.
    Kijk eens hoeveel mensen hun werk verloren toen AKZO rücksichtloos Organon verkocht. Het vijandige bod van AKZO op ICI, zo´n 10 jaar geleden, zegt ook genoeg. En nu huilt AKZO. Stelletje hypocrieten.
    Nee, dan kunnen die Amerikanen nog eens waarde creëren voor hun aandeelhouders. Daar kan AKZO veel van leren.

    Met vriendelijke groet.

  2. forum rang 7 A3aan 24 maart 2017 11:57
    Even bijgelezen en zie dat Kamp gewoon de deur dicht houdt. Het is toch bar en boos dat ambtenaren willen bepalen of een overname toegestaan is of niet. Ook zo'n Kamp. Die man (ik blijf netjes,) die verdulleme helemaal niets te zeggen heeft bij particuliere ondernemingen, gaat even bepalen of ik als aandeelhouder mag profiteren van een overnamebod of niet. Kan dat zo maar? Dit is dan dit jaar al de derde keer dat hij mij grote bedragen ontneemt (ik noem het stelen).
    Kijk bij PostNL heeft de staat ooit zijn belang verkocht voor de hoofdprijs. Alle particulieren die zich toen het aandeel hebben laten aansmeren hebben geld eraan verloren en nu konden ze wat terug verdienen en zegt men daar in de Haag....nee, terwijl men niet eens meer aandeelhouder is. Maar bij Unilever en Akzo heeft de Staat nooit wat te zeggen gehad en nu dus negatief zijn. Het lijkt Rusland wel.
    Ik heb niets met Amerikanen, maar het gedrag van Kamp en consorte staat mij zo tegen dat ik zeg, gewoon doordouwen en een vijandig bod neerleggen en zoveel mogelijk op de beurs opkopen. Laat je niet piepelen door personen, die gewoon niets te zeggen hebben bij Akzo. Aandeelhouders zijn de baas en niet Ministers, Ambtenaren en benoemde directieleden.
  3. forum rang 5 Hoppschwiiz 24 maart 2017 12:04
    Ik vrees dat de aandeelhouders het uiteindelijk voor het zeggen hebben. Büchner & Co zijn ingehuurde zetbazen van de eigenaren. Meer niet. Dat Kamp en de provincialen niet willen praten op dit moment, is logisch. Zij zijn geen partij. Goed wel dat ze dit ook beseffen. Ach, het bestuur weet al tijden geen waarde te creeren. Met de huidige lage rente en nog wat mooie assets die te verkopen zijn, kon je hier op wachten.
  4. [verwijderd] 24 maart 2017 12:59
    quote:

    willemn schreef op 24 maart 2017 11:48:

    minister Kamp????
    wat heeft die man de afgelopen jaren wel gepresteerd dan?
    niks voor de Groningers gedaan
    aandeelhouders Post bestolen
    Ik vond het altijd op zich een aardige kerel
    Maar na dat PostNL debacle en nu weer zijn stem laten horen mbt AKZO
    wat een griezel
    Hij beinvloedt mijn portemonnee

  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 24 maart 2017 13:03
    quote:

    willemn schreef op 24 maart 2017 12:59:

    handel is bijna tot stilstand gekomen lijkt het
    ben benieuwd of we vanmiddag nog iets gaan horen
    Het is stilte voor de storm. Want die storm komt er. Maar up of down ? Dat weet niemand.

    Beurs vandaag saaiheid in optima forma. Ga terrasje pakken.

    allen nog veel kijkplezier
  6. [verwijderd] 24 maart 2017 13:33

    Hoe zal de overnamestrijd rond AkzoNobel aflopen?

    AkzoNobel weigert het gesprek aan te gaan met belager PPG. Zelfs een charmeoffensief van de Amerikanen (de top van het verfconcern vloog donderdag naar Nederland) maakt geen enkele indruk. Tot grote ergernis van aandeelhouders van het Nederlandse chemieconcern blijft de deur dicht. Hun geduld raakt op en ze dreigen inmiddels met grof geschut als het bestuur van AkzoNobel de deur voor PPG gesloten blijft houden.



    Dossier

    AkzoNobel en PPG



    Bekijk de artikelen

    Zes meer en minder waarschijnlijke scenario’s voor de afloop van deze overnamestrijd op Hollandse bodem.

    Scenario 1: AkzoNobel zwicht voor de druk van zijn aandeelhouders en gaat alsnog in gesprek met PPG

    Gezien de ferme weigering van bestuursvoorzitter Ton Büchner van AkzoNobel tot nu toe, is dit niet erg waarschijnlijk. Hij vindt dat het bod AkzoNobel onderwaardeert. Bovendien is er veel overlap in de combinatie, wat er volgens Büchner waarschijnlijk toe zal leiden dat mededingingsautoriteiten in actie komen en er onderdelen moeten worden afgestoten. Dat geeft veel onzekerheid en risico's voor werknemers en klanten.

    AkzoNobel vindt daarmee kredietbeoordelaar Fitch aan zijn zijde. Die liet afgelopen week weten dat PPG en AkzoNobel samen ‘significante synergievoordelen’ kunnen behalen en hun marktpositie kunnen versterken. Maar het zal ‘uitdagend’ zijn om toestemming voor de overname te krijgen van Amerikaanse en Europese mededingingsautoriteiten, aldus Fitch.

    Büchner wil zelf meer waarde uit AkzoNobel halen en vindt dat er naar meer betrokkenen moet worden gekeken dan alleen de aandeelhouders. Aandeelhouder Franklin Templeton, dat naar eigen zeggen een belang heeft van 3% tot 4%, is het daarmee eens. ‘De stakeholderargumenten zijn valide. Het is goed om oog te hebben voor andere belanghebbenden.’ Maar volgens Martin Cobb, fondsbeheerder bij Templeton kan AkzoNobel die zaken prima bespreken met PPG. ‘Breng die zaken te berde en als er onzekerheden blijven bestaan, laat PPG dan een eerlijke prijs betalen die deze zaken meeneemt.’

    David Herro van Harris Associates, dat een belang van 1% heeft in AkzoNobel, bekijkt de situatie heel klinisch. 'Akzo is een commercieel bedrijf, geen overheidsinstelling of goed doel. Hoewel de belangen van anderen ook moeten worden meegewogen, zijn ze ondergeschikt aan die van de de eigenaren van het bedrijf.’

    PPG-bestuursvoorzitter Michael McGarry is donderdag met zijn financiële rechterhand naar Nederland gevlogen voor een groot charmeoffensief, maar de kans is dus groot dat McGarry met iedereen kan praten behalve met zijn begeerde prooi.

    Scenario 2: PPG verhoogt zijn bod voor een derde keer, al dan niet vijandig


    PPG-topman Michael McGarry (links) wil AkzoNobel graag inlijven. Ceo Ton Büchner van de Nederlandse verffabrikant voelt daar niets voor.

    PPG-topman Michael McGarry (links) wil AkzoNobel graag inlijven. Ceo Ton Büchner van de Nederlandse verffabrikant voelt daar niets voor.

    Foto's: Peter Boer, Cees Elzenga

    Na twee eerdere biedingen van €82 per aandeel en respectievelijk €90, lanceren de Amerikanen een derde bod. Uit verschillende analistenrapporten blijkt dat PPG zijn bod tot ongeveer €95 per aandeel zou kunnen verhogen. Zakenbank ING acht zelfs een bod van €97 per aandeel tot de mogelijkheden. ‘We constateren dat PPG nog steeds in gesprek wil met AkzoNobel en dat PPG synergie verwacht van ten minste €690 mln in de gecombineerde groep. Dat geeft ons het vertrouwen dat PPG terug zal komen met een derde, aantrekkelijker, bod, dat naar onze schatting €97 zou kunnen bereiken.’

    Zo’n bod maakt het voor de top van Akzo steeds lastiger om PPG te blijven negeren. Een prijs van €95 zou een premie van 46% betekenen op de koers van AkzoNobel vlak voordat het eerste bod werd geopenbaard. Büchner zal dan grote moeite hebben zijn aandeelhouders ervan te overtuigen dat hij op eigen kracht zo’n waarde kan bereiken.

    Of zo’n bod opnieuw vriendelijk zal worden voorgelegd of vijandig wordt gelanceerd direct aan aandeelhouders van AkzoNobel, is moeilijk in te schatten. Een vijandig bod heeft grotere risico’s voor PPG, omdat het dan vooraf geen toegang heeft tot de boeken van Akzo. Bovendien zal Akzo zeer waarschijnlijk zijn beschermingsconstructie in stelling brengen in de vorm van de Stichting AkzoNobel.

    Toch sluit PPG-topman Michael McGarry een vijandig bod niet uit. ‘Ik heb een voorkeur om het in samenwerking te doen, maar ik laat alle opties op de tafel liggen.’

    Scenario 3: Aandeelhouders van AkzoNobel voeren de druk op het bestuur op en proberen het bestuur naar huis te sturen

    Hedgefonds Elliot hintte op deze mogelijke route als AkzoNobel blijft weigeren in gesprek te gaan. Volgens Elliott kunnen één of meer aandeelhouders die gezamenlijk 10% van de aandelen AkzoNobel in handen hebben, een vergadering bijeenroepen waar (als meer dan de helft van het uitgegeven aandelenkapitaal is vertegenwoordigd) aandeelhouders met een meerderheid van stemmen de raad van commissarissen en de raad van bestuur naar huis kunnen sturen. 'Het zal niet lastig zijn hier steun voor te krijgen als AkzoNobel in deze houding blijft', zegt een andere aandeelhouder tegen het FD op voorwaarde van anonimiteit.

    Scenario 4: PPG houdt het voor gezien en trekt biedingen in

    De beschermingsconstructie, de aanhoudende weigering van Akzo om te praten, de steunbetuigingen van de vakbonden, de ondernemingsraad, lokale en landelijke politici, worden bij elkaar te risicocol voor PPG. Het Amerikaanse bedrijf kiest eieren voor zijn geld en trekt zijn biedingen in. Gezien de vastberadenheid van de PPG-top een moeilijk voor te stellen scenario, maar wel één waar aandeelhouders rekening mee moeten houden.



    €77

    Hoewel de koers nu ver onder de door PPG geboden prijs van €90 schommelt, is die met ongeveer €77 wel fors hoger dan een maand geleden, voordat de overnamestrijd losbarstte

    Toen PPG het eerste bod uitbracht, noteerde het aandeel AkzoNobel iets onder de €65. Hoewel de koers nu ver onder de door PPG geboden prijs van €90 schommelt, is die met ongeveer €77 wel fors hoger dan een maand geleden, dus voordat de overnamestrijd losbarstte. Een grote correctie ligt dus in het verschiet als PPG het inderdaad voor gezien houdt.

    Scenario 5: AkzoNobel komt versneld naar buiten met een eigen plan om de waarde in het bedrijf beter te ontsluiten

    Het bedrijf heeft al aangekondigd snel met een plan te zullen komen. Onderdeel hiervan is de verkoop van de speciale chemietak. Via die afsplitsing en verkoop zou AkzoNobel flink wat kasgeld krijgen om zelf een overname te doen. De verkoop van de chemietak kan tussen de €7 à €12 mrd (zeg €10 mrd) opleveren, zo berekende het FD onlangs. Naast dat bedrag heeft AkzoNobel sowieso het een en ander te spenderen. Het concern is conservatief gefinancierd: het kan nog eens €3 mrd of €4 mrd bijlenen.

    Büchner zal aandeelhouders waarschijnlijk echter meer moeten bieden om hen te overtuigen een premie van meer dan 40%, die ze nu kunnen incasseren met het bod van PPG, te laten liggen. Bovendien zijn niet alle aandeelhouders overtuigd. ‘We hebben gesprekken met Büchner gehad over de structuur van het bedrijf: zet de chemietak apart. Maar Akzo heeft gezegd dat ze de kasstroom nodig heeft om hun pensioenplan te betalen’, zegt een aandeelhouder die anoniem wil blijven.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links