Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel New Sources Energy AEX:NSE.NL, NL0009822014

  • 0,019 25 apr 2024 16:30
  • +0,001 (+5,56%) Dagrange 0,019 - 0,020
  • 5.550 Gem. (3M) 245,8K

Deze lege dop kost nog steeds 27,4 miljoen!!

69 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juli 2015 20:05
    quote:

    voda schreef op 28 juli 2015 17:50:

    NSE koopt Duitse solarparken

    Gepubliceerd op 28 jul 2015 om 17:45 | Views: 0

    BORCULO (AFN) - New Sources Energy (NSE) heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van twee solarparken in Duitsland. Dat maakte het beursgenoteerde energiebedrijf dinsdag bekend.

    NSE legt 7,2 miljoen euro op tafel voor de solarparken Kleinschwabhausen en Altentreptow. Volgens het bedrijf leveren beide parken de komende zestien jaar naar verwachting gezamenlijk een netto bijdrage 450.000 euro per jaar.
    Dat is grappig: dus na 16 jaar heeft NSE precies de aankoopsom terugverdiend....!!!??
    Dat is echt FANTASTISCH......!!!

    Waar vind je tegenwoorig nog een investering die je in 16 jaar kunt terugverdienen...???
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 januari 2017 19:58
    NSE voldoet niet aan informatieverzoek AFM
    1 uur geleden

    AMSTERDAM (AFN) - New Sources Energy heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een last onder dwangsom gekregen, omdat het bedrijf bepaalde informatie waar de toezichthouder om heeft gevraagd maar niet verstrekt. Volgens de AFM heeft NSE in berichtgeving aan het publiek onduidelijke informatie over activiteiten gegeven, waarmee mogelijk regels worden overtreden.

    Iedere dag dat de beursgenoteerde onderneming niet aan de informatie-eis van de AFM voldoet, loopt de dwangsom op met 5000 euro tot een maximum van 50.000 euro. Sinds 29 december is NSE verplicht de dwangsom te betalen, zo meldde de AFM vrijdag.
  3. orap 18 januari 2017 14:26
    Vandaag in de krant (Tubantia): ENERGIEPROJECT TEN ONDER !!
    Holding van Wieringa, die 80% van de aandelen NSE heeft is failliet verklaard. Wieringa laat niets van zich horen (schijnt in het ziekenhuis te liggen) en collega bestuurder Valkenburg is per direct afgetreden. Einde verhaal; neem je verlies nu het nog kan
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 januari 2017 15:52
    quote:

    orap schreef op 18 januari 2017 14:26:

    Vandaag in de krant (Tubantia): ENERGIEPROJECT TEN ONDER !!
    Holding van Wieringa, die 80% van de aandelen NSE heeft is failliet verklaard. Wieringa laat niets van zich horen (schijnt in het ziekenhuis te liggen) en collega bestuurder Valkenburg is per direct afgetreden. Einde verhaal; neem je verlies nu het nog kan
    Kun je een link geven en de juiste naam van de holding?
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 februari 2017 15:59
    Een Nederlandse particuliere belegger die met zijn zelf ontworpen systeem van flitshandel het veilingsysteem voor kleine beursfondsen te slim af dacht te zijn, is terecht voor zijn handelswijze beboet door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit oordeel heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) woensdag in hoger beroep geveld.

    Net als eerder de rechtbank Rotterdam is het CBb van mening dat de particuliere belegger terecht door de AFM met een boete van € 100.000 is gestraft omdat hij de koers van het aandeel New Sources Energy (NSE) - het vroegere Management Share - kunstmatig heeft opgestuwd in augustus en september 2011.

    De particuliere belegger was tegen dit rechtbankvonnis in beroep gegaan bij het CBb.

    'Geen bepaalbare waarde'

    De particuliere belegger is naar eigen zeggen een 'hobbyist'. Hij had een methode ontwikkeld om voor de illiquide NSE-aandelen, die gewoonlijk tweemaal per dag werden geveild, steeds een iets hogere prijs te bieden dan eigenlijk noodzakelijk was om ze te kunnen verkrijgen. Dit was de AFM opgevallen. De waakhond voor de financiële markten meent dat de particuliere flitshandelaar zich bezondigde aan koersmanipulatie.

    Volgens het CBb mocht de AFM bij het bestraffen in 2013 van zijn handelswijze uitgaan van de theoretische openingsprijs van de aandelen. Dit omdat NSE 'geen bepaalbare waarde in het economisch verkeer had', aldus het CBb. Bij de mondelinge behandeling van het hoger beroep bleven de AFM'ers dan ook een antwoord schuldig op de vraag van het rechtscollege wat een juiste prijs van een aandeel NSE ('een lege huls') zou zijn geweest.

    Door zijn handelswijze krikte de particuliere belegger de waarde van zijn aandelenportefeuille, die nagenoeg alleen maar uit aandelen NSE bestond, kunstmatig op. Daarmee verkreeg hij meer kredietruimte op zijn aandelenrekeningen bij de ING-bank. De bank had de aandelenbeleggingen van de particulier als onderpand voor de leningen aan hem. De bank bepaalde de kredietruimte van de particulier als een percentage van de waarde van zijn aandelenportefeuille.

    Soms wel gerechtvaardigd

    Volgens het CBb kunnen de gewraakte aandelentransacties in bepaalde gevallen gerechtvaardigd zijn als de handelaar aantoont dat het een gebruikelijke marktpraktijk is. Of als de belegger aantoont dat hij een gerechtvaardigde reden had voor zijn handelwijze. Daarin is deze belegger volgens het CBb niet geslaagd.

    Het CBb ziet geen gronden om de opgelegde boete van €100.000 te verminderen. Daarbij weegt het CBb mee in het nadeel van de belegger dat belang dat hij weinig inzicht heeft gegeven in zijn financiële omstandigheden.

    De uitspraak van het CBb is definitief. Er is geen nieuwe beroepsgang tegen mogelijk.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2017 09:55
    Directeur Wieringa weg bij NSE

    Gepubliceerd op 14 mrt 2017 om 09:41 | Views: 117

    New Sources Energy 13 mrt
    0,26 0,00 (-7,14%)

    BORCULO (AFN) - Directeur Frans Wieringa vertrekt per direct bij New Sources Energy (NSE). Dat komt vanwege het recente faillissement van Dumapa, een indirecte minderheidsaandeelhouder van NSE, en het persoonlijk faillissement van Wieringa zelf dat dinsdag werd uitgesproken.

    Eind december vertrok niet-uitvoerend bestuurder Falco Valkenburg nog bij NSE, vanwege een aanhoudend verschil van inzicht over het te voeren beleid. Hij stond eerder nog tijdelijk aan het roer van NSE, toen Wieringa had gemeld af te treden. Laatstgenoemde wilde daar destijds de schijn van belangenverstrengeling mee voorkomen, die kon ontstaan door de aankoop door NSE van drie Duitse solarparken van het bedrijf Zoneco GmbH.

    Korte tijd later werd bekend dat Wieringa toch zou aanblijven totdat een andere bestuurder zou worden benoemd.

    NSE kreeg eind vorig jaar een dwangsom opgelegd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), omdat het niet aan informatieverzoeken van de toezichthouder voldeed. Het bedrijf tekende beroep aan tegen die boete, die kon oplopen tot maximaal 50.000 euro.
  7. forum rang 10 voda 14 maart 2017 11:48
    Handel in New Sources Energy opgeschort

    AFM stopt handel in afwachting van persbericht.

    (ABM FN-Dow Jones) De handel in het aandeel New Sources Energy is stilgelegd door de Autoriteit Financiele Markten in afwachting van een persbericht. Dit maakte de toezichthouder dinsdag bekend.

    De handel werd stilgelegd vanaf half twaalf op een koers van 0,26 euro.

    Er was bij New Sources Energy dinsdagochtend niemand telefonisch bereikbaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 maart 2017 12:59
    quote:

    guusje schreef op 23 maart 2017 12:48:

    [...]Begin nu pas leuk te worden.
    Je had natuurlijk moeten verkopen, toen ik gewaarschuwd heb.

    Als lege huls is NSE nog veel te duur, dus de koers moet eerst flink omlaag en daarna mag je nog 5 jaar wachten.....
    Gelukkig speelt tijd en geld voor jou geen rol! lol
  9. forum rang 4 guusje 23 maart 2017 15:18
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 maart 2017 12:59:

    [...]
    Je had natuurlijk moeten verkopen, toen ik gewaarschuwd heb.

    Als lege huls is NSE nog veel te duur, dus de koers moet eerst flink omlaag en daarna mag je nog 5 jaar wachten.....
    Gelukkig speelt tijd en geld voor jou geen rol! lol
    Aandelen NSE kosten mij niets, heb ze gratis gekregen als overboeking van erfdeel familie lid toen het nog als Mshare bekend was.
    De lol duurt langer dat een lotje uit de loterij en is meer waard dat het bezit van NSE.
  10. forum rang 10 voda 9 mei 2017 17:24
    Ex-directeur NSE opgepakt door FIOD

    Gepubliceerd op 9 mei 2017 om 17:20 | Views: 0

    BARCHEM (AFN) - De voormalige directeur van het in Amsterdam genoteerde New Sources Energy (NSE) is dinsdag door de FIOD opgepakt in een onderzoek naar beleggingsfraude met zonnepanelen en zonneparken. De fiscale opsporingsdienst vermoedt dat hij van het ingelegde geld van circa 6 miljoen euro slechts een fractie heeft belegd en de rest in andere zaken heeft gestopt.

    Het gaat om beleggingsproducten van onder andere Zoneco Holding, LW Holding, Dumapa Holding en Crowdwatcher. De vennootschap Dumapa Holding ging in januari failliet en de verdachte is in maart ook persoonlijk failliet verklaard. Het onderzoek begon na een aangifte door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    De handel in het aandeel NSE ligt al sinds 14 maart op last van de AFM stil. Die dag werd bekend dat de directeur per direct vertrok bij NSE.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 mei 2017 17:27
    quote:

    guusje schreef op 23 maart 2017 15:18:

    [...] Aandelen NSE kosten mij niets, heb ze gratis gekregen als overboeking van erfdeel familie lid toen het nog als Mshare bekend was.De lol duurt langer dat een lotje uit de loterij en is meer waard dat het bezit van NSE.
    De lol wordt steeds groter: je erfdeel heeft je opgescheept met een enorme fraudeur als mede-aandeelhouder en directeur...!!

    Nu is de Grote Vraag of deze ex-directeur het bedrijf heeft opgezadeld met schulden.

    En ik heb notabene talloze keren gewaarschuwd....
69 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links