Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AkzoNobel luistert niet naar aandeelhouders'

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr Beursblik: chemiesector is door voorraden heen
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 maart 2017 14:38
    Nee, NL zit vast in het poldermodel. Al was het maar om de gratis lunch, onze "vriend" Buchner zou gewoon een gesprek moeten hebben. Maar goed, pruts bestuurders en activistische aandeelhouders... Gaat nog interessant worden. Zelfs als die deal niet door gaat kunnen ze wat mij betreft de directie akzo afschrijven.
  2. Romano 23 maart 2017 18:18
    Beste forumleden,

    Reageren doe ik niet zo vaak op artikelen maar in de kwestie Akzo moet ik toch het een en ander kwijt. Ik vind ons poldermodel in eerste instantie een geweldig model en beter dan Angelsaksisch model. Maar het poldermodel (rijnlands model) moet over gaan in een bureaucratisch model waar eigen belang vooraan komt te staan.

    Dat het bestuur het eerste bod direct heeft afgewezen is hun goed recht en wellicht ook het tweede bod, maar na de persoonlijke toenadering vanuit PPG kun je er niet meer omheen. Het liberale in mij en het geloof in marktwerking neemt dan de overhand.

    Dat daarnaast de overheid als haviken er bovenop zitten en samen met het bestuur loopt te schreeuwen dat het niet in ons belang is etc.... i.v.m. werkgelegenheid is natuurlijk schreeuwen van de hoogste toren zonder dat je de feiten weet. Wellicht (zoals iemand anders heeft geopperd) zijn de plannen van PPG juist om in Nederland de hub van Europa te maken!!!! Of kunnen ze inderdaad de garanties afgeven voor werkgelegenheid.

    Tot slot! Als wilt dat je nog enige zekerheden wilt hebben ten aanzien van duurzaamheid, personeel etc.... Dan moet je de toenadering serieus overwegen want als het tot een vijandelijk bod komt ben je dat recht naar mijn mening kwijt!!! Zoals altijd willen wij Nederlands voor een dubbie op de eerste rang! Knock-out bod plus behoudt van personeel etc....

    Heel simpel; als het bestuur niet wilt praten bij een bod van 88-90 omdat het blijkbaar ondergewaardeerd is (dan had je moeten zorgen dat de koers daar al stond). Daar komt bij dat PPG niet voor niets nog geen knock-out bod heeft gedaan. Indien PPG wel een knoch-out bod doet moet het meer gaan bezuinigen om de extra overname waarde te rechtvaardigen. Dus zeg het maar bestuur? Een knoch-out bod zodat jullie wellicht een nog hogere bonus krijgen en er dan niet omheen kunnen. Of het huidige bod van 88-90 met behoud van duurzaamheid en personeel!!!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

65,560 11:51
-0,380 -0,58%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links