Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De fantasie in Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 15 maart 2017 14:02
    Bedreiging is dat iedereen met een fiets, app, smartphone en zo'n koffer op de rug deze markt kan betreden.

    Zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Pizza's rondbrengen is inderdaad niet moeilijk. Het moeilijke gedeelte is om de eerste naam te zijn waar mensen aan denken als ze zin hebben in een pizza.

    In theorie is Coca Cola ook een commodity. Een zoet prikdrankje maken is in principe ook niet moeilijk. Toch is het niet na te maken.
  2. [verwijderd] 15 maart 2017 14:13
    Theo1, misschien heb je ten dele gelijk, maar de bottomline is in mijn ogen de terechte vraag in hoeverre je het kopen van een verlieslatend aandeel in een luchtbel-branche een belegging kunt noemen, en waar het overgaat in lomp gokken. Ook het laatste is niks mis mee natuurlijk, maar je kan je afvragen wat dit met beleggen (=investeren met als doel rendement maken op vermogen) te maken heeft.
  3. forum rang 5 theo1 15 maart 2017 14:45
    Ja, ik zou dan ook de voorkeur geven aan Just Eat. Zelfde sector, maar groter, winstgevend en actief in grotere markten. Het bedrijf is al langere tijd beursgenoteerd, dus heeft meer historie en is over het algemeen al wat verder in zijn ontwikkeling.

    Het blijft een tricky business. Het is lastig te voorspellen of het een "winner takes all" situatie wordt, of een dodelijke vechtmarkt waar niemand echt iets verdient. Maar een bedrijf als Amazon heeft bewezen dat het kan. Ook Amazon doet in wezen niks revolutionairs. In theorie geen "moat", en gemakkelijk te copiëren. Toch hebben ze een ijzersterke positie. En desondanks is er plaats voor regionale varianten zoals Bol.com dat in wezen niks doet dat Amazon niet ook doet. Uiteindelijk zijn hun marktposities gebaseerd op het merk, niet op het doen van iets dat niemand anders kan.
  4. [verwijderd] 15 maart 2017 14:59
    Interessant vraagstuk. Voer bezorgen kan iedereen en Takeway doet dat nu goed. Maar 'een Amazon' hoeft maar één keer te blazen en het huisje valt uit elkaar.

    En als fervent besteller valt mij op: via Takeaway (thuisbezorgd) bestel je vooral de ranzige hap. Voor gezonder spul of restaurants uit een iets hogere klasse ga je naar Deliveroo of Foodora.

    Massa is kassa en wat dat betreft heeft Takeway voor nu het gelijk aan zijn zijde. Maar de wispelturige consument en de beperkte keuze v.w.b. de gezonde keuken maken het volgens mij tricky.

    PS. Leest mevrouw Kamp niet mee op IEX of mag jij gewoon op date AJK? ;)

  5. Marco1337 17 maart 2017 15:14
    Is het niet een kwestie van tijd voordat ook de gezondere opties mogelijk zijn op thuisbezorgd? Ik denk dat thuisbezorgen momenteel nog maar in de kinderschoenen staat. Ik vergelijk foodora etcetera dan ook het liefst met een marktplaats vs autoscout oid. Tuurlijk kunnen mensen hun auto ook op autoscout verkopen en kost dit marktplaats bij wijze van ''marktaandeel''. Maar overall blijven ze toch veruit de grootste. Of vergelijk het met bol.com en Coolblue. Kwa elektronica gaat bol er misschien op achteruit maar overall blijven ze de grootste.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links