Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,320 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,280 - 14,600
  • 257.091 Gem. (3M) 96,2K

Wereldhave in 2017

1.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 10 maart 2017 11:37
    quote:

    Bas Trader schreef op 10 maart 2017 11:09:

    Alle leegstaande kantoren en retailpanden in Nederland kunnen en worden hergebruikt. Een mooi voorbeeld is het oude ABB kantoor in Den haag; wordt nu omgetoverd tot appartementencomplex.
    Zodra dit besef bij beleggers doordringt, zullen de koersen van de betreffende vastgoedfondsen weer stijgen.
    Ja, omgetoverd maar vergeet niet dat zo'n ombouw hartstikke duur is en dus is het maar de vraag of deze oude kantoren na jaren leegstand nog een redelijk rendement opbrengen.
    NB. Onlangs gelezen dat VIVAT een half miljard aan kantoren van Black Rock heeft overgenomen ter diversificatie van de investeringen.
  2. [verwijderd] 10 maart 2017 20:29
    Nog steeds worden door diverse gemeenten bedrijfsterreinen ontwikkeld, waarop weer de nodige bedrijfsruimten/kantoren worden gebouwd. Ze verpesten nog steeds de markt door het overschot nog verder te laten toenemen, terwijl in de centra en oude bedrijfsterreinen ruimten leeg komen te staan. Er zal eerst een flinke afwaardering moeten komen, alvorens deze markt weer winstkansen krijgt.
  3. forum rang 6 matad 11 maart 2017 14:08
    Lees steeds dat aandelen van W.H. en consorten het zo slecht doen omdat de rente omhoog gaat. Dat die omhoog gaat lijkt me wel aannemelijk doch als je bedenkt dat de meeste goede o.g. ondernemingen rentelooptijden hebben van minimaal zes jaar dan begrijp ik dit argument niet. Overigens is de rentestand behoorlijk gekoppeld aan de inflatie en die is weer geindexeerd in de huurovereenkomst.

    Met vriendelijke groet.
  4. forum rang 4 junkyard 11 maart 2017 14:32
    Wereldhave zal in het beste scenario de huren vlak kunnen houden, ook bij hogere inflatie, hopend op een verbeterde bezetting. Dit gaf CEO Dirk Anbeek afgelopen week ook aan in BNR. Het is goed mogelijk dat bij Wereldhave de huren komende jaren verder omlaag gaan, aangezien het moeilijk huurders vinden is in het B segment waar Wereldhave actief is. In bestaande huurcontracten is een indexatie afgesproken, maar bij afloop van het huur contract wordt de huur opnieuw onderhandeld (als de huurder wil blijven) waarna de huur over het algemeen daalt naar markt niveau.

    Een verhoogde rente heeft niet direct effect op de financieringslast en het directe resultaat, aangezien financiering grotendeels meerjarig is vastgezet. Het zal de vastgoed waarderingen wel negatief beïnvloeden, aangezien investeerders een hoger rendement / dividend wensen bij een hogere rente.
  5. [verwijderd] 13 maart 2017 11:57
    WHA blijft een drama club... Het management is niet sterk, de bezittingen met de hakken over de sloot "B". Ik had een stille hoop dat er in het optimisme wat kopers voor de aandelen zouden zijn met oog op de waardering. Het is en blijft echter kommer en kwel. Dividend gaat vermoed ik ergens gedurende dit of komend boekjaar verlaagd worden, daarmee is WHA volkomen onaantrekkelijk. Heb nog een paar Dec calls waar ik telkens korter lopende calls op schrijf. Hierdoor blijft het verlies binnen de perken, maar als er tussendoor een miraculeus moment van enthousiasme komt en de koersen wat stijgen mik ik ze er gelijk uit. Heb WHA een tijd gevolgd, met een ander management was het allicht wat geworden, maar ik zie hem niet meer. Wacht rustig af, maar zoek een aardig exit moment.
  6. forum rang 6 matad 13 maart 2017 13:24
    quote:

    JohnDoe250 schreef op 13 maart 2017 11:57:

    WHA blijft een drama club... Het management is niet sterk, de bezittingen met de hakken over de sloot "B". Ik had een stille hoop dat er in het optimisme wat kopers voor de aandelen zouden zijn met oog op de waardering. Het is en blijft echter kommer en kwel. Dividend gaat vermoed ik ergens gedurende dit of komend boekjaar verlaagd worden, daarmee is WHA volkomen onaantrekkelijk. Heb nog een paar Dec calls waar ik telkens korter lopende calls op schrijf. Hierdoor blijft het verlies binnen de perken, maar als er tussendoor een miraculeus moment van enthousiasme komt en de koersen wat stijgen mik ik ze er gelijk uit. Heb WHA een tijd gevolgd, met een ander management was het allicht wat geworden, maar ik zie hem niet meer. Wacht rustig af, maar zoek een aardig exit moment.
    Bedgrijp je reaktie komt me bekend voor doch had zelf altijd spijt als ik emotioneel handelde. Vastgoed is even niet in trek doch plots springt iedereen erop.

    Gewoon stilzitten is het beste.
    Kijk naar de shorters die zijn aan het afbouwen en dat zegt veel.

    Sterkte.

    Met vriendelijke groet.

  7. forum rang 6 matad 13 maart 2017 19:55
    quote:

    PJ schreef op 13 maart 2017 16:47:

    Hallo, eind april waarschijnlijk weer dividend.
    Bizar het slechte sentiment alle vastgoed door recente uitspraken over
    snel stijgende rente enzo.
    Heb ook een tijd in NSI gezeten zelfde laken en pak.
    Een jaar geleden rond deze tijd bijna 50 euro
    En dat was een slecht jaar
    Groeten
    50 euro????? en dat was een slecht jaar??????
    Nu circa € 3,80
  8. [verwijderd] 14 maart 2017 10:36
    quote:

    hjs64 schreef op 13 maart 2017 16:14:

    Vastgoed is even uit de gratie, ECP is een soortgelijk verhaal. Beide fondsen met een mooi dividend rendement en een waardering beneden intrinsiek. Kopen en op de plank leggen.
    Haha Matad, je blijft een goede ambassadeur voor WHA. Emotioneel handelen is inderdaad en slechte raadgever, ook een dure. Vandaar mijn "geduld" om een aardig exit moment te vinden. Ik ga niet zomaar alles er uit gooien om vervolgens of langs de zijlijn te staan als het een keer beter gaat. Momenteel, zeker met een oog op de geopolitieke en monetaire ontwikkelingen zie ik geen heil in long zitten op de index. Zou ook niet zo 1,2,3, een leuk ander aandeel uit kunnen pikken. Zat in AMG maar dat heb ik verkocht. Verder heb ik wat beleggingen in goud en zilver mijnen, rafinaderijen en streamers en wat lithium en grafiet gerelateerde bedrijven. Zeker de startende ondernemingen zijn zeer volatiel, derhalve fysiek metaal en WHA voor wat rust. Op zich zou ik genegen zijn WHA gewoon aan te houden, maar ik heb twee overwegingen om op een leuk moment toch uit te stappen. 1. Ik kan me niet vinden in de investeringen en plannen van het management. 2. Onder normale economische en politieke omstandigheden zou ik WHA zien als een fonds wat baat heeft bij een dalend vertrouwen in andere fondsen. Relatief veilig, goed dividend rendement, etc. Echter, op dit moment acht ik de kans groter dat de beurs integraal een tik krijgt en geld naar metalen, bitcoins (doe ik niks mee, ver van mijn bed show) en andere alternatieven zal gaan dan naar defensieve fondsen.
    Als je de discussies in de hoofdcolumns volgt valt me het volgende op. Er zitten een hoop schreeuwlelijkerds die de meest obscure fondsjes aanprijzen en zeggen te handelen. Hetzelfde geldt voor derivaten. Ondertussen weten de meesten niet waar ze mee bezig zijn. Vragen als: "waarom wordt mijn positie door de broker gesloten?", "ik heb een paar calls geschreven, als ik er nu terug koop, is de positie dan gesloten of moet ik hem houden tot het eind?" en "mijn broker naait me, ik kan niet handelen (snel in prospectus kijken en zien wat de reguliere handelsuren voor bepaalde producten zijn wordt niet gedaan). CFDs lijken ook populair. Kortom, (heel) veel risico, weinig kennis en ervaring, enorm veel emotie. Nu vooral "harken en wie niet long zit is gek" en "het is oneerlijk, de banken spannen samen en ik verlies altijd". Onderbouwingen voor koop / verkoop overwegingen zie je eigenlijk niet, het is "zack's pick" of "het staat oneerlijk laag". Met de niet bestaande rente op dit moment zit er ook veel particulier geld in de beurzen. Het resultaat hiervan op het moment dat het mis gaat laat zich raden. Ondertussen zitten veel grote partijen opportunistisch in de markt, maar zullen hier als we een tik van een paar procent krijgen snel de stop-losses overnemen. Gecombineerd met een erg gespannen markt, verkiezingen, een falende Trump (zijn healthcare bill die gepubliceerd werd gaat 14 miljoen additionele onverzekerden oplever en gaat het dus niet halen. travel ban, tax reform, etc idem dito), gedoe met Turkije, Griekse economie, Italiaanse banken en de spanningen in Korea (ok, ik hou op, het wordt eentonig) doet mij vermoeden dat de herallocatie van middelen in eerste instantie niet naar defensieve fondsen gaat maar naar andere assets.
    Dat gezegd hebbende is in een geleidelijker correctie scenario WHA een leuke kanshebber, evenals de overige vastgoed fondsen. De tijd zal het leren en ik sta zeker open voor suggesties. Vooralsnog zie ik WHA weer netjes zijn dagelijkse .5% inleveren en staan we hiermee einde week weer onder de 40 euro. Speculatief allicht weer wat aantrekkelijker voor het geval een Chinese investeerder iets wil overnemen? Helaas levert dat alleen dan weer beperkt wat op omdat ik mijn Dec calls gebruik om kortlopende calls op te schrijven en zodoende het verlies wat binnen de perken te houden :)
  9. wn 14 maart 2017 14:08
    Deze vreemde krantenberichten horen wel niet helemaal bij dit aandeel dat wat gezakt is
    www.hbvl.be/cnt/dmf20170311_02774946/...
    www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/arti...
    Partijen die zoiets toelaten? En ook nog: President Trump zei voor de verkiezingen zoiets als, op knopje republikein drukken en er komt democraat op.
    www.nemokennislink.nl/publicaties/waa...
  10. Chasse_Patate 14 maart 2017 16:36
    quote:

    PJ schreef op 14 maart 2017 09:34:

    Sorry hoor,kreeg een beetje last van galgenhumor.
    Ik geloof ergens niet dat het zoveel slechter zal gaan met Wereldave

    Ik word hier ook heel erg zwartgallig van: in het afgelopen jaar is de AEX zo'n 20% gestegen en het vastgoed (de zogenaamd stabiele beleggingingen laat mij niet lachen), met zo'n 20% gedaald. Vandaag zakt de AEX en wat doet het vastgoed: het zakt nog harder.
  11. forum rang 6 matad 14 maart 2017 19:23
    quote:

    Chasse_Patate schreef op 14 maart 2017 16:36:

    [...]

    Ik word hier ook heel erg zwartgallig van: in het afgelopen jaar is de AEX zo'n 20% gestegen en het vastgoed (de zogenaamd stabiele beleggingingen laat mij niet lachen), met zo'n 20% gedaald. Vandaag zakt de AEX en wat doet het vastgoed: het zakt nog harder.
    Beste,

    Gelet op het dividend van minimaal 7% (nog vele jaren zoals aangetoond) de extra 3% die je kunt cashen door je in bezit zijnde aandelen te "veroptieën" ontvang je dus zo´n 10% rente per jaar. Over 5 jaar mag dit aandeel dus op 20 euro staan om nog niets te hebben verloren. De intrinsieke waarde is dan te gek voor woorden.

    Met vriendelijke groet.
1.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Wereldhave overweegt inkoop eigen aandelen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links