Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: De grote verwarring

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Manofaction 12 maart 2017 14:38
    Als er een echt vrije markt zou bestaan, dan heeft Arend Jan gelijk met zijn verhaal over Akzo. Maar de laatste jaren wordt alles gestuurd door FED,ECB en hun kleinere broertjes in diverse markten. De Dollar gaat omhoog en de Amerikanen willen met hun waardeloze groene papier maar wat graag Europese bedrijfjes kopen, voordat de storm, zeg maar orkaan, los gaat barsten. En Akzo maakt meer winst op hun omzet. Dat is mooi, want omzet kun je verhogen, als je tenminste je winst behoudt. Anders is het alleen meer werk om minder binnen te harken. Dus ze doen het relatief beter dan US boeren. Dat mag je best beschermen. En zeker als Europa weer een gezonde open markt wordt, zonder politieke en economische dictatuur van Brussel en ECB, dan moet je dat soort bedrijven achter de hand hebben. De laatste jaren kunnen ze weinig. De USA markt is veel meer flexibel, maar daardoor valt die ook weer harder in een crash. Staat iedereen daar weer snel op straat en de huizen leeg. Moet je dat willen ? Denk het niet, want dan krijg je daarna de Chinezen die de restanten gaan opkopen van de failliete bedrijven die de Yanks in Europa achter laten. Dus de boel dicht timmeren en lekker doorwerken. Kom het helemaal goed. Concurrentie doet de rest.
  2. EuroFool 12 maart 2017 16:49
    quote:

    gva380 schreef op 12 maart 2017 14:17:

    Geen woord over de politieke rel met de turken. Welke bedrijven of bedrijfstakken zijn het meest kwetsbaar indien de turken maatregelen nemen tegen Nederland.
    Er komt momenteel veel opgeblazen theater lucht van de regering in Ankara. Want Turkije is economisch veel afhankelijker van Nederland dan andersom. Door de onrust daar zullen steeds meer NL-bedrijven daar afhaken en/of weggaan. En het zal zeker ook hun toeristenindustrie geen goed doen.

    "Nederland is een van de grootste investeerders wereldwijd in Turkije. Veel Nederlandse bedrijven hebben een vestiging in Turkije, bijvoorbeeld in de sectoren levensmiddelen, energie en technologie.

    De belangrijkste Nederlandse exportproducten zijn metaalhoudende ertsen, kunststoffen in primaire vorm, voertuigen, aardolie (producten) en organische chemicaliën (top 5 export producten).

    De Nederlandse invoer uit Turkije omvat diverse goederen, vooral kleding en accessoires, voertuigen, textielgaren en stof, groenten en fruit en ijzer en staal."
  3. [verwijderd] 12 maart 2017 17:12
    toeristen industrie, zover kwam ik nog wel. je zou eventueel op overheid.nl kunnen kijken, daar zou wel het 1 en ander staan, wat voor handel en dergelijke wij doen. ook houd de eu het bij. maar goed, hoe is het met de toeristen industrie gesteld in turkije op dit moment? ik hoorde een aantal maanden geleden, dat het geen gouden eeuw meer betreft. of zijn de gemoederen weer bedaard, en gaan we weer 2x per maand all inclusive voor een appel en een ei, ons bruinbakken en volvreten?

    maar goed, dan hebben we natuurlijk de navo nog. hoe is die boel daar opgebouwd. ga ervan uit, dat elke lidstaat gewoon bij de informatie kan, die daar de ronde gaat? of worden daar intern nu allerlei informatie achter gehouden. psssst, daar hebben we mustafa, laten we hier om de hoek verder babbelen.

    dat lijkt me aardig zorgwekkend, en dan hebben we het nog geeneens over de geografische ligging gehad.

    volgens mij hoorde ik jaap de hoop scheffer iets zeggen over putin, wat als hij 95% rationeel is. dan hebben we een probleem. ik weet niet of onze jaap helemaal weet wat rationeel is. maar ik begrijp nu een beetje wat hij bedoelde te zeggen. volgens mij, wat als we die knakker op de knieeën hebben gekregen, een kat in het nauw maakt rare sprongen, die kan dan als een dolle stier om zich heen gaan meppen.

    dat zelfde geld voor de heer erdogan, en we zien nu allerlei tekenen, dat de paranoia, de waanideeën zich hebben voltrokken. we hebben het over syrië en irak en dergelijke, maar het ligt ook tegen onze griekse vrienden aan.

    ten tweede wonen er allerlei verschillende mensen, en we vinden het al, gatsie he bah, als de heer erdogan zijn frustratie botviert op een groepje koerden. stel je nou eens voor als ik met mijn zakkie chips en mijn aldi colaatje net het journaal zit te kijken, ik moet er niet aan denken, dan smaakt mijn goedkope paprika chips in 1 keer minder. jakkie bah.

    als mensen je over het algemeen lang niet altijd, van allerlei zaken. en framen, dan is 1 van de uitwerkingen daarvan, dat ze zelf buitenschot blijven. waarom is dit een uitwerking, ik zou het maar even netjes zeggen, omdat politiek heel lastig is voor mensen zoals ik te volgen, vond het al moeilijk toen ik 5 jaar was.

    als het makkelijk begrijpbaar is, en je leest je in in onderwerpen, dan doet zo'n framing, en beschuldiging, van jullie zijn facisten helemaal niets. omdat namelijk je burgers dat soort dingen doorzien en afstraffen.

    waarschijnlijk als ik zelf lelijk ben, dan ga ik me bemoeien met jouw uiterlijk. moet je niet sporten, moet je geen creme gebruiken. zodat mijn eigen lelijkheid buitenschot blijft.

  4. [verwijderd] 12 maart 2017 18:52
    okay, wou eigenlijk lekker achterover leunen(rust houden), maar er zijn allerlei opmerkelijke dingen aan de hand. de heer erdogan wil volgens mijn windowskrantje, die een rtl artikel aanhaalt, niet verzoenen met de navo voordat nederland boet voor zijn sancties. ik volg die fitti niet heel nauwgezet, maar hij verwijst naar het tegenhouden van de turkse minister van buitenlandse zaken.

    ook begint die turkse minister familie zaken begint allerlei beschuldigingen te uiten, die ik niet kan verifiëren. maar lijkt me volk opruiend genoeg te klinken.

    ook roept de heer erdogan het internationale bedrijfsleven op, om nederland te boycotten.

    laat ik even de objectiviteit te betrachten, mochten wij helemaal bij het juiste end hebben, dan lijkt mij het bedrijfsleven goed genoeg geinformeerd, ik onderschat het internationale bedrijfsleven niet. noch onderschat ik de intellectuele capaciteit van de heer erdogan, dan moet hij dit doen, om zijn volk een idee te geven, dat hij stoer is.

    lijkt mij ook dat nederland dit vooraf goed onderzocht heeft, of een minister tegenhouden, niet zoveel narigheden met zich mee brengt, dat het misschien niet meer in verhouding is. we kunnen lacherig doen over onze politici, leuk, bravo, vlag uit, ga maar in de hoek staan en hier heb je een veer. maar ze hebben natuurlijk meer mensen op het ministerie.

    het lijkt mij ook dat er vooraf even gepeild is bij de andere eu landen. ook al spreken ze zich nog niet heel erg uit. lijkt me dat je toch even pols hoogte neemt.

    aparte situatie. ben benieuwd hoe het afloopt. ben dit niet heel erg gewend, zo heel persoonlijk, laat ik zeggen heel land gericht.

    ik ben vooral benieuwd, hoe de heer erdogan dat geroeptoeter intrekt, mocht hij zijn zin niet krijgen. dan heb je net de longen uit je lijf lopen schreeuwen, je krijgt niet je lollie. terwijl je allemaal beloftes hebt gedaan. hoe red je je daaruit?

    je hebt net gezegd dat je de sterkste bent, en in 1 keer blijkt dat niet zo te zijn. tot nu toe, wijst alles erop dat het niet het geval is. dus overschreeuwt hij zichzelf.

    zoals ik al zei, als het goed is, hebben wij pols hoogte genomen zo hier en daar. en was dit goed te voorspellen, omdat wij een goed geinformeerde overheid hebben. waardoor de maatregelen die zijn genomen, en de daarop volgende stap, de heer erdogan die gaat schreeuwen, overdacht zijn.

    hoe gaat iemand zich hier uit redden. ik bedoel, als je volk erachter komt, dat je gewoon wat roept en met hangende pootjes weer bij de navo terug komt. van dat boeten doen, grapje, geintje moet kunnen. en niemand reageert op je oproep om nederland te boycotten. dan heb je net gedaan of je invloed hebt op je vrienden en kennissen op het wereldtoneel, en dan sta je gewoon moederziel alleen in je hemt.

  5. [verwijderd] 12 maart 2017 19:04
    de denen nemen stelling volgens een kort bericht van het anp. de heer rasmussen noemt volgens dit artikel, turkije de agressor, en ziet daarom ook af van een bezoek aan denemarken. volgens het artikel zegt hij: "turkse aanvallen op nederland".

    ik begin misschien het plaatje te zien. nederland en duitsland nemen het voortouw, maar er zijn natuurlijk door heel europa bezoekjes, dus 1 voor 1 gaan ze dus stelling nemen. maar wachten gewoon geduldig. ook om eerst de heer erdogan zijn 'fouten' te laten maken. maar dit was natuurlijk allang duidelijk.

    nu nog de gemoederen binnenslands kalmeren. rutte is ook wat bijgedraaid. haalt ook wat andere statistieken over integratie erbij. noemt geen cijfers.

    we worden wel vaker voor van alles uitgemaakt. misschien is mijn geheugen niet zo heel erg goed intakt, ik volg ook vaak helemaal geen nieuws. maar zo'n rel, met deze hevigheid, hebben we heel lang niet gezien, naar mijn mening.
  6. [verwijderd] 12 maart 2017 19:14
    Erdogan is een machthebber van de oude stempel. Hij heeft naast een grote mond ook een groot leger met raketten die in Amsterdam kunnen komen. Tot nu tot heb ik hem nog niet op enige intelligente acties kunnen betrappen en dat maakt de situatie zo gevaarlijk. Als NL met gestrekt been erin is het beste.
  7. [verwijderd] 12 maart 2017 19:22
    er schiet mij net wat te binnen, als ik even vrijelijk mag gaan interpreteren, hoeft niet veel te doen te hebben met de waarheid. ik las laatst dat de amerikanen en de russen samen optrokken om hun koerdische 'vrienden' te steunen in de strijd tegen isis. lijkt me voor meer stabiliteit kunnen zorgen dus ook voor minder vluchtelingen stroom en dus ook voor vluchtelingen uitstroom uit turkije op de langer termijn.

    zou dus een race tegen de klok kunnen zijn voor de heer erdogan, nu die nog een soort van dwangmiddel heeft. want als er geen vluchteling meer richting europa gestuurd kan worden, dan heeft die alleen maar een slecht functionerende economie te bieden. waar vooralsnog geen invloed op de wereld economie in zijn geheel in zit.

    anders hadden we allang klappen ontvangen ervan. zoiets.

    wij hebben rakketschilden en afweer systemen. volgens mij stonden dat soort dingetjes van ons ook daarzo, om hun luchtruim veilig te houden.

    kan zijn dat hun technologie niet goed genoeg is om te penetreren. ik weet het niet.
  8. [verwijderd] 12 maart 2017 19:27
    een leger moet zichzelf verplaatsen. bepaalde onderdelen zullen gezien worden. alleen blijkbaar langeafstandraketten. misschien met kernkoppen, die zouden onderschept kunnen worden. mits iedereen bereid is, de juiste informatie te verschaffen op de juiste momenten. we delen die schilden onder andere met alle bondgenoten.

    het is heel lang geleden dat ik er iets over zag. maar volgen mij was er ook ooit spraken rusland erbij te betrekken.

    ik denk dat het met een sisser afloopt. ik ga ervan uit, dat iedereen ervaren en intelligent genoeg is. alleen die onrust onder alle vrome lieden, daar wordt je dood en dood moe van.
  9. [verwijderd] 12 maart 2017 19:57
    ik ken de uitspraak, economische sancties zijn altijd lastig. wie ga je waar raken. vooralsnog heeft hij een redelijk grote groep sympathisanten.

    de uitwerking van sancties kan ook betekenen dat je hem die groep groter maakt. vooral als zijn propaganda machine op volle toeren blaast, en nog meer met het beschuldigende vingertje gaat wijzen.

    we hebben ook leuk contact met landen die buiten de navo zijn. lijkt me dat turkije buiten de navo op dit moment handig is. en als ze zichzelf al buiten de navo plaatsen, dan is dat kat op het spek binden.

    het gaat mij als simpele burger, leek erom dat er behoorlijk wat informatie de ronde gaat daar in die hoofdkwartieren. met zo'n onvoorspelbare vriend, lijkt me dat niet handig. en vooral als je democratie wilt verdedigen, is je aanzien niet je van het.

    maar goed geen woord meer vuil maken, ik ga even acht uur journaal kijken. groetjes.
  10. [verwijderd] 12 maart 2017 20:49
    even voor alle duidelijkheid, ik borduurde voort op een rationele overdachte keuze van de landelijke politiek. het nos journaal wekte de schijn, dat andere leden binnen de eu, het een beetje overtrokken vonden.

    t/f

    sorry mensen maar we kunnen niet allemaal gelijk hebben. onze politici of anderen hebben gelijk. misschien hebben we iets te ondoordacht, onze tanden in een mening gezet, aangezien onze turkse bondgenoten, ietsjes vel van leer trokken.

    nog maar eens opnieuw alles bekijken, misschien even nieuwsuur kijken vandaag.

    overigens is het ook handig om de emoties van dergelijke personen te kanaliseren. lijkt me onhandig om nu op burgers in te gaan hakken, die lopen ook maar gewoon onnozel rond op deze aardkloot.

    toch weer even een paar uurtjes zoet. inmiddels gul'dan ook gevloerd. ben beetje te ongeduldig om het op een hoger niveau te doen. dus doe vooral pvp met matige gear. maar goed.
  11. Manofaction 12 maart 2017 20:54
    Als ik morgen Mark Rutte een Nazi noem, dan heb ik een probleem. Als Erdogan dit doet, dan is de verklaring van de Nederlandse regering, dat zij gaan zoeken naar overeenstemming met de Turken. Dit lijkt erg op 1935. Hitler deed hetzelfde en ook toen reageerden de Nederlanders uiterst laf. De Duitsers hadden maar 5 dagen nodig om de Nederlanders in 5 jaar ellende te storten. Geschiedenis herhaald zich altijd weer. Erdogan moet de Nato verlaten. De Russen weten wel raad met hem. In Rusland komt geen Turk zomaar binnen. Die angst van de Westerlingen voor de Russen wordt hun ondergang. Als Erdogan de Nederlanders Nazi's noemt, dan moet de reactie duidelijk zijn. Eruit, eruit en heel snel eruit. En alles wat achter Mr. Erdogan ( en zijn uitspraken ) staat,... ook eruit. Snel naar je geliefde dictator, want hier heb je niets te zoeken als je de Nederlanders als Nazi's beoordeelt.
  12. [verwijderd] 12 maart 2017 21:57
    ik weet niet precies wat jouw relatie met de heer rutte is. maar volgens mij kan je hem gewoon een nazi noemen zonder daar consequenties aan te hebben.

    volgens mij is het niet het punt of je iemand een nazi mag noemen jah of nee. erdogan noemde nederland een nazi overblijfsel, dat is niet alleen gericht naar de nederlandse politiek(ik weet niet of ik hem correct citeer btw). maar naar nederland in zijn geheel.

    dit zei hij, nadat wij allerlei politici uit hun land hebben proberen te dwarsbomen, politici die naar ons land wouden en zijn afgereisd. ik zie niet in wat dat precies te maken heeft met 1935?

    dit is een grapje toch?

    de geschiedenis herhaald zich nooit precies. ik dacht dat ik al vrijelijk aan het fantaseren geslagen was, maar jij doet er nog 5 schepjes bovenop.

    ik ga soms teveel ervan uit, dat politici wel serieus hun keuzes maken op grond van informatie. vandaar dat ik verwacht dat erdogan ook niet zomaar allerlei dingen gaat ondernemen.

    ik moet echt even wat anders gaan doen. morgen allerlei plannen.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links