Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,240 24 apr 2024 13:13
  • -0,001 (-0,08%) Dagrange 1,237 - 1,245
  • 428.973 Gem. (3M) 2,2M

PostNL MAART 2017

906 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 maart 2017 17:19
    quote:

    Accuboor schreef op 8 maart 2017 17:11:

    Nabrander...

    Deutsche Post en Post hebben hun Investor Relations wel voor elkaar en de jaarcijfers van deze partijen geven denk ik extra aandacht voor de hele logistieke sector. Aangezien PostNL nu dividend betaald lijkt de gigantische (35%) onderwaardering van PostNL nu opeens niet meer logisch als de analisten naar de spreadsheets kijken. Zomaar een gedachte.
    Lijkt me nog wat vroeg voor dat verhaal, vergeet niet dat de koers zich nog steeds onder de stand voor de Q4 cijfers staat.

    (Beweging van vandaag kan worden verklaard als enerzijds technisch - gevoed door goed nieuwe rondom Bruna + goed nieuws over de groeimogelijkheden in Duitsland, want Deutsche Post is vandaag immers goed gestemd over de groeimogelijkheden ofschoon dit wel natuurlijk vooral over de pakketjes gaat)

    PS. Ben het wel eens dat de onderwaardering rondom PostNL niet goed meer valt te verklaren, ofschoon 2x maal op rij licht teleurstellende resultaten in combinatie met een beperkt groei perspectief qua omzet wel het een en ander verklaard (mede omdat de marges bij PostNL lager zijn dan bij een aantal andere grote internationale postbedrijven - maar soms komt dit door verschillen tussen landen, in België wordt de markt bijvoorbeeld voor een flink deel door de overheid gereguleerd).
  2. forum rang 6 Lector 8 maart 2017 17:35
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 8 maart 2017 17:15:

    Mark my words>>nabeurs of voorbeurs nieuws
    Oh jee, daar is meneer "Mark my words" weer. Rond de mislukte overname door bpost zei je ook meerdere keren "Mark my words" dit m.b.t. een verwacht bod van minimaal € 6,00. Dat bod kwam nooit en de afloop is inmiddels ook bekend, dus "Mark my words" heeft uit jouw mond niet zoveel waarde :-)
  3. [verwijderd] 8 maart 2017 17:46
    quote:

    williedevil schreef op 8 maart 2017 15:57:

    [...]

    Ze krijgen dan ieder in hun eigen land een te dominante markpositie, wordt nooit goedgekeurd, maar wellicht wel als ze de briefpost scheiden van de paketten.
    Precies zo als ik het zie. Onder voorwaarden zit een overname er in. Maar blijft ongewis, kan ook niet. Ik gok een beetje op het eerste, meer dan een gok is het niet.
  4. [verwijderd] 8 maart 2017 17:55
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 maart 2017 17:41:

    Ik meen gisteren te hebben gelezen dat de Bpost cijfers voor 17:45 staan gepland... ben benieuwd.
    Ze zijn er corporate.bpost.be/~/media/Files/B/Bp...

    Zonder een directe mening over de cijfers te hebben kun je dus bij bpost binnen een paar tellen de waardering van bpost uitrekenen. 200mln aandelen , net debt van MINUS 492,7mln en een EBITDA van 586,9mln. Dit geeft dus een EV/EBITDA16A van 6,9X voor bpost

    Plak je deze waardering op PostNL (met 442,5mln aandelen, EBITDA16A van 383mln en een net debt van MINUS 86mln) dan is de 'indicatieve waardering voor PostNL EUR6,14 per aandeel.

    Vergelijk je PostNL met Deutsche Post kom je nog veel hoger uit, maar Deutsche Post heeft ook betere groeivooruitzichten dan bpost of PostNL

    ERGO, IR PostNL kijk eens wat de belgische collega's doen...
  5. [verwijderd] 8 maart 2017 18:04
    quote:

    Accuboor schreef op 8 maart 2017 17:55:

    [...]
    ...

    ERGO, IR PostNL kijk eens wat de belgische collega's doen...
    Verschil is dat de Belgische politiek zelf aandeelhouder is van Bpost en de postmarkt niet openstelt voor nieuwe partijen, verklaard voor een belangrijk deel waarom de marges bij Bpost veel hoger zijn.

    (PostNL weet natuurlijk echt wel hoe de Belgen hun handeltje bedrijven, verschil is dat de Nederlandse overheid dus heeft gekozen voor de privatisering van de post... en die is jammerlijk mislukt - vandaar dat er sinds december een plan op tafel ligt met de suggestie om de postmarkt opnieuw te organiseren met slechts 1 grote speler: PostNL - zo is het in België eigenlijk ook geregeld)
  6. [verwijderd] 8 maart 2017 18:36
    quote:

    Accuboor schreef op 8 maart 2017 18:10:

    Marges zijn geen onderdeel van deze waarderingsmethode. Alleen een beter winstgroeiperspectief rechtvaardigd een hogere EV/EBITDA multiple. Koop svp het boek Valuation van McKinsey en verdiep je in 'waarderingen'.
    De relatief lage winst uit de bedrijfsvoering PostNL (UCOI, PostNL werkt niet met EBITDA) komt natuurlijk direct voort uit de relatief lage marges - ofschoon qua marges viel Q4 behoorlijk mee.

    Hierbij mag wel worden aangetekend dat PostNL haar zaakjes inmiddels op orde heeft t.a.v. de toekomst (buitenstaanders menen dat dit bij Bpost niet het geval is). Komende jaren moet vooral de balans nog op orde worden gebracht; zodra het negatief eigen vermogen is verdwenen is er eigenlijk niets meer dat een verdere inhaalslag qua waardering van het aandeel in de weg staat.
  7. [verwijderd] 8 maart 2017 18:44
    'PostNL? De kater was snel doorgespoeld'
    2016 stond voor Bpost maandenlang in het teken van de geplande overname van PostNL. Heel Nederland verzette zich tegen Bpost, tot grote ontsteltenis van de Belgische regering. 'De kater was heel snel verwerkt', blikt Van Gerven terug. 'Je moet aan zo’n dossiers met veel intensiteit werken, maar je moet ze met dezelfde intensiteit weer loslaten. Bovendien is er zoveel te doen. Weet u dat Bpost vorig jaar tien overnames heeft gedaan? Ik had geen tijd om depressief te zijn.'
    Koen Van Gerven, Bpost (foto: HH).
    Koen Van Gerven, Bpost (foto: HH).
    Is de kater van PostNL verwerkt?
    'De kater was heel snel doorgespoeld. Je moet aan zo’n dossiers met grote intensiteit werken, maar je moet ze met dezelfde intensiteit weer loslaten. Je bent daar een paar dagen een beetje ontgoocheld over – ik vind een mooi project dat ik graag had gedaan -, maar er is zoveel te doen. Weet u dat we vorig jaar tien overnames hebben gedaan? Lagardère Travel, De Buren, Parcify,… Al had ik depressief willen zijn, ik had daar geen tijd voor gekregen.'
    PostNL publiceerde onlangs tegenvallende resultaten. Het gaat ook in zijn eigen vel snijden om weer een dividend uit te betalen… Leest u dat dan met een glimlach?
    'Ik bekijk die cijfers zoals die van andere concurrenten. Ik zal u niet verbergen dat de evolutie van de resultaten van PostNL mij niet verwonderde. Maar daarna sla ik de bladzijde om.'
    PostNL gaat een dividend uitkeren, terwijl het er het geld niet voor heeft.
    'U hebt de reactie van de markt gezien. Wel, laat de markt maar reageren.'
    Komt het dossier nooit meer terug op uw tafel?
    'Ik ben er in ieder geval vandaag niet mee bezig. Je moet je energie steken in positieve zaken. En die zijn er genoeg. Wekelijks zijn er dossiers die voorbijkomen.'
    U zou met een negatief eigen vermogen – zoals dat het geval is met PostNL – geen dividend uitkeren?
    'Ik ken de situatie niet, ik ga er geen uitspraken over doen. Ik weet dat niet. Iedereen moet zijn rekening maken.'
    Is Bpost het kind van de rekening geworden van de Nederlandse verkiezingskoorts?
    'Een van de dingen die ik in dit proces geleerd heb is dat Nederland op een andere manier kijkt naar zijn industrieel weefsel. Iemand zei me: 'Jullie zijn net als ons een land, maar wij zijn ook een natie.' Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. De vermogensbeheerder Causeway verkocht een groot deel van zijn belang in PostNL en meent dat Nederland 'oninvesteerbaar' is geworden. Je hebt gezien wat er met Kraft Heinz en Unilever is gebeurd. Ik heb hetzelfde voor gehad als Warren Buffett. Ik ben in goed gezelschap (lacht)!'
    PostNL-CEO Herna Verhagen noemde het verzet tegen Bpost 'logisch'. Wat denkt u daarvan?
    'Ik neem er akte van.'
    U bent uitermate voorzichtig voor iemand die het deksel op de neus kreeg. U heeft de hoop nog niet opgegeven?
    'Het zou flauw zijn moest ik nu leedvermaak hebben. We zijn allebei lid van een postale gemeenschap en wij werken met PostNL goed samen. Als je niet tegen een tegenslag kunt, dan moet je in deze business niet bezig zijn. Er zijn nog dossiers waar we naar gekeken hebben, maar die minder visibel waren en die niet gelopen zijn zoals ik gehoopt had. You win some, you lose some.'
    Is PostNL’s uitdager Sandd ook een potentieel doelwit?
    'Nee. Zij hebben een apart model. Ze zijn enkel actief in brievenpost en verdelen die ook nog niet dagelijks. Voor onze ambitie is dat niet het juiste doelwit.'
    Bpost wordt in Nederland – en ook door sommigen in België - gezien als een overheidsbedrijf. De overheid beslist er misschien niet, maar moet wel geconsulteerd worden. Vecht u die perceptie aan?
    'Ja, absoluut. Ik ga niet elke week op de koffie bij mijn voogdijminister of waar dan ook om instructies te halen. Wij zijn een normaal bedrijf. Wij hebben een normaal bestuur. Dat kan ook niet anders als je beursgenoteerd bent. Ik denk dat een aantal bijzondere kenmerken die we nog hadden – en die soms wel wat wenkbrauwengefrons met zich meebrachten -, nu verdwenen zijn dankzij de wetswijzing van 2015. De CEO en de voorzitter worden nu niet meer via Koninklijk Besluit benoemd. Nu gebeurt dat door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur. We gaan binnenkort een aantal bestuurders en een nieuwe voorzitter moeten benoemen. Ik heb begrepen dat de voogdijminister wil dat de voorzitter apolitiek is. Dat zijn toch belangrijke signalen.
    Wij zijn een normaal bedrijf met een raad van bestuur waarin de hoofdaandeelhouder vertegenwoordigd is. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat die instructies gaf. De overheid in dit land is bovendien geen homogeen blok.'
    Voor zaken als de verhoging van de postzegelprijs moet u u toch naar de overheid wenden?
    'Het is ingewikkelder dan dat. De overheid beslist daar niet over, wel de regulator. En dat is verre van hetzelfde.'
    Copyright De Tijd
  8. [verwijderd] 8 maart 2017 18:51
    quote:

    frankies schreef op 8 maart 2017 18:44:

    ...

    Is PostNL’s uitdager Sandd ook een potentieel doelwit?
    'Nee. Zij hebben een apart model. Ze zijn enkel actief in brievenpost en verdelen die ook nog niet dagelijks. Voor onze ambitie is dat niet het juiste doelwit.'

    ...
    Binnenkort bezorgt Sandd hun brieven wellicht zelfs 0 dagen in de week? ;-)

    (Bij een overname door PostNL zou Sandd immers grotendeels kunnen worden opgeheven, nog wel even afwachten of het echt zo ver zal komen)
  9. [verwijderd] 8 maart 2017 19:15
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 maart 2017 18:36:

    [...]

    De relatief lage winst uit de bedrijfsvoering PostNL (UCOI, PostNL werkt niet met EBITDA) komt natuurlijk direct voort uit de relatief lage marges - ofschoon qua marges viel Q4 behoorlijk mee.
    Lees het boek en dan praten we verder...
  10. [verwijderd] 8 maart 2017 19:19
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 maart 2017 18:51:

    [...]

    Binnenkort bezorgt Sandd hun brieven wellicht zelfs 0 dagen in de week? ;-)

    (Bij een overname door PostNL zou Sandd immers grotendeels kunnen worden opgeheven, nog wel even afwachten of het echt zo ver zal komen)
    Denk zelf dat de voordelen van de grote jongens (niet tijdkritische post tegen een lager tarief) bij een samengaan van SANDD en PostNL gedeeld (kunnen) gaan worden met de burgers. Een postzegel Nr. 1 voor bezorging de volgende dag en een postzegel Nr. 2 voor niet tijdskritische post.
  11. jessebrown 8 maart 2017 21:51
    De bedrijven genoteerd aan het Damrak,staan bij de Amerikanen (grote spelers bulken van het goedkope geld)onder belangstelling,doordat deze bedrijven maar matig presteren in het speelveld van keiharde concurentie,is het oog nu gevallen
    op Akzo-Nobel,2 wkn terug was het Unilever,Jeroen opperde al dat er veel bedrijven
    genoteerd aan het Damrak een prooi kunnen worden,dit alles is een logisch gevolg
    van zwak presteren (bestuur ) en een beschermings wal opwerpen is het in stand houden van deze zwakte,aandeel houders moeten veel feller het bestuur aan vallen op hun zwakke prestaties en zo nodig ook weg sturen,er is geen plek voor
    het Old-Boys netwerk,van pappen en nat houden.
  12. Rising hope 9 maart 2017 06:44
    quote:

    R Invest schreef op 8 maart 2017 22:52:

    Michael Sephiha , De Tijd • Economie & Politiek: Komt het dossier nooit meer terug op uw tafel?

    Koen Van Gerven, Bpost:"Ik ben er in ieder geval vandaag niet mee bezig."

    De komt dus nog een dag(en)dat Van Gerven er wel mee bezig zal gaan als voorbereiding op een bod op PostNL.

    of gisteren.
906 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links