Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Internationale verslechteringen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

362 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. diepvrieskip 8 maart 2017 15:14
    Por supuesto El Bassico allí al lado. Ese muchacho va por el toro aullando. Lo que un hombre TA malo es esto. Yo prefiero escuchar a mi amigo el hombre hanging man colgando. Aunque él ha estado ausente por un tiempo ya que corrió con el mar es en la madre de varios candlestick. Espero que no que él se ahogó, debo beber todos los doji's oro sí mismo. También no es ninguna pena. Sólo tome una tapa de tweezer top.
  2. [verwijderd] 8 maart 2017 15:25
    Zo, vandaag de correctie eindelijk gehad. Nu kunnen we weer omhoog kijken naar de 564 die trekt. Heeft Bas uiteindelijk toch nog gelijk gekregen met zijn correctie.

    Renteverhogingen per definitie heel goed voor beurskoersen. DOW naar 24 K, S&P naar 2500 en NQ naar 6000 dit jaar is heel goed mogelijk.
  3. [verwijderd] 8 maart 2017 16:02
    quote:

    StudeerRoeiHandel schreef op 8 maart 2017 15:57:

    Als een half puntje omhoog de reactie is van de AEX op bovenverwachting goede banencijfers in de VS, snap ik niet hoe jullie denken dat het stevig omhoog zal gaan.
    Er is een interessantere vraag... Als de VS zelf niet eens in beweging komt op die cijfers, waarom zou de aex dan überhaupt iets doen. Begint er toch stilletjes op te lijken dat er een moment van bezinning aan komt. Ware het niet dag goud al een paar dagen in het verdoem hoekje zit dan zou ik er actiever op gokken. Het huidige beeld is mij te verwarrend om meer te doen dan wat gedekte posities. Dat gezegd hebbende liever down dan up wat mij betreft.
  4. [verwijderd] 8 maart 2017 16:12
    quote:

    snuf13 schreef op 8 maart 2017 15:32:

    Yanks trekken langzaam omhoog.
    Jammer van Unilever en Olie, anders was er al meer dan een % bijgewerkt.......
    Maar goed die zijn morgen weer aan de beurt om te stijgen!!!
    hoewel ik groot respekt voor je analyses heb ,gebeurt er volgens mij helemaal niets
  5. [verwijderd] 8 maart 2017 16:14
    quote:

    Henk Snaph schreef op 8 maart 2017 16:11:

    [...]

    Waar heb je dit gelezen?
    FD:

    Avantium-beleggers tot eind 2018 in onzekerheid over fabriek
    Beleggers die hun geld in chemiebedrijf Avantium steken, zitten nog tot zeker eind volgend jaar in onzekerheid of de belangrijkste investering die zij financieren er echt komt. Het gaat om de proeffabriek voor bioplastics in Antwerpen. Dat blijkt uit het prospectus van Avantium.
    Avantium gaat volgende week woensdag naar de Amsterdamse en de Brusselse beurs. Het bedrijf wil daarmee ten minste €?90 mln ophalen. Het grootste gedeelte van dat bedrag (€?65 mln tot €?75 mln) is bestemd voor de aanleg voor een proeffabriek voor de productie van pef, een bioplastic dat onder meer voor frisdrankflessen kan worden gemaakt. Dat doet Avantium in een joint venture met het Duitse chemieconcern Basf, waarin Avantium een 49%-belang heeft.
    Pas in 2018 besluit
    De fabriek is het belangrijkste project van Avantium. De fabriek, die volgens de planning in 2021 moet draaien, moet aantonen dat het mogelijk is om op grote schaal pef te produceren uit suikers. Als dat lukt, dan gaan Avantium en Basf licenties op het procedé verkopen.
    Maar uit het prospectus blijkt dat het nog onzeker is of de fabriek er echt komt. Basf en Avantium verwachten pas in het vierde kwartaal van 2018 een beslissing over de definitieve bouw van de fabriek te nemen. Eind dit jaar wordt het al spannend voor beleggers, wanneer Basf en Avantium de verwachte bouwkosten vaststellen. Die worden nu geschat op tussen de €?275 mln en €?325 mln.
    Stekker uit project
    Als de bouwkosten tegenvallen, dan kan zowel Basf als Avantium besluiten om de stekker uit het project te trekken. Dat kan als de geschatte bouwkosten boven de €?400 mln uitkomen of als de joint venture onvoldoende schuldfinanciering aan kan trekken. De bedoeling is om de helft van de bouwkosten met schuld te financieren.
    Mocht een van de partners in de joint venture de bouw van de fabriek afblazen, dan moet Avantium Basf uitkopen uit de joint venture. Het Amsterdamse bedrijf zegt overigens dat het daarvoor voldoende geld in kas heeft. Avantium krijgt dan wel weer het intellectueel eigendom op het pef-productieproces terug; die rechten heeft het bedrijf in de joint venture ingebracht in ruil voor het 49%-belang.
    Verwatering
    Avantium schetst ook wat er gebeurt als de bouwkosten wel hoger uitvallen dan geraamd, maar onder de €?400 mln blijven. Als het chemiebedrijf zijn deel in de meerkosten niet kan betalen, dan kan het ook bijdragen door zijn belang in de joint venture te laten verwateren. Basf moet daar dan wel mee instemmen.
    Avantium maakte woensdag bekend dat het voldoende beleggers heeft gevonden om de geplande aandelenverkoop te kunnen afronden. Het bedrijf kan nog besluiten om extra aandelen uit te geven, maar heeft nog niet laten weten of het van die opties gebruikmaakt. In dat geval kan de opbrengst van de beursgang stijgen tot maximaal €118 mln, voor aftrek van kosten.
    Suikers uit houtsnippers
    Naast het pef-project heeft Avantium nog andere ijzers in het vuur, al zijn die minder vergevorderd. Zo werkt het bedrijf samen met AkzoNobel, RWE en Staatsbosbeheer aan een project om suikers te maken uit houtsnippers. Daarvoor staat nu een pilotfabriek gepland, maar dat is nog op een veel kleinere schaal dan het plan met Basf.
    Ook heeft Avantium plannen voor een pilotfabriek om glucose om te zetten naar etheenglycol, een belangrijke grondstof voor de chemische industrie.
    Uit het prospectus blijkt ook dat er 1,23 miljoen aandelenopties uitstaan — bij onder meer de raad van bestuur. Als die allemaal uitgeoefend worden, zou dat een verwatering van ruim 13% opleveren.
362 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links