Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Let op de bodemlijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

421 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2017 18:10
    quote:

    4finance schreef op 1 maart 2017 17:46:

    AEX....geweldig...! inmiddels stevig boven de 500 punten....De verwachting is dat we nog wel even door gaan lopen... Er is niet echt een reden om te zakken.... Kijk niet gek op als we de komende tijd doorlopen richting 550.....
    Nee, de wereld is een mooie stabiele plek... Trump nul concreet, stijging op dromen, gaat een groot deel van zijn plannen nooit door het senaat krijgen... Europa is prachtig, mooie nieuwe politieke beweging naar rechts, stabiele banken in Italie en Spanje, Griekenland gaat netjes op tijd aflossen, de inflatie gaat niet omhoog en de rentes wel zodat de consument niet dik inlevert. Pensioenfondsen in NL sturen geen brieven dat er mogelijk negatieve indexatie nodig is (ja in deze markt, zaten ze soms short?), etc.

    Vermoed overigens dat het inderdaad nog wel wat verder up kan, maar gok zelf toch op in elk geval een tijdelijke correctie rond de verkiezingen. Protectionisme en xenofobie zijn op geen enkel moment in de geschiedenis het recept geweest voor stabiliteit en groei, dat zal ook ditmaal niet het geval zijn. Leuk dat we concurrentie afdwingen tussen bedrijven, maar dat we 75% importheffing introduceren op staal uit China. Dat is goed en netjes, maar als Trump onze kasgroenten met 100% wil belasten is het ongehoord en ongepast :)

    Maar goed, we gaan het zien, vooralsnog grotendeels langs de zijlijn met enkel wat volledig gedekte posities en wat aan zeldzame metalen, goud en zilver gerelateerde fondsen. Overigens is tegenwoordig een aankondiging van verwachte rentestijgingen aanleiding om omhoog te knallen, ook interessant...
  2. [verwijderd] 1 maart 2017 18:12
    quote:

    expert@info schreef op 1 maart 2017 18:01:

    DIT WAS 'M ... Alle shorts die eruit moesten zijn gepakt en nu gaat men draaien om de winst te pakken van de particulier die stomweg ingestapt is ...
    In de U.S. dendert de trein gewoon keihard door. De S&P gaat gewoon door de 2400 heen. Er zijn geen beursplafonds meer en ook geen schuldenplafonds. De enige weerstanden komen nog vanuit TA perspectief door fictief wat lijntjes door te trekken en projecties te maken. Als je zover bent doorgeschoten in het luchtledige dan glijd je vanzelf verder in de richting die al was ingezet. Een kantelpunt zal waarschijnlijk één of andere verschrikkelijke gebeurtenis moeten zijn.
  3. [verwijderd] 1 maart 2017 18:14
    quote:

    JohnDoe250 schreef op 1 maart 2017 18:10:

    [...]

    Nee, de wereld is een mooie stabiele plek... Trump nul concreet, stijging op dromen, gaat een groot deel van zijn plannen nooit door het senaat krijgen... Europa is prachtig, mooie nieuwe politieke beweging naar rechts, stabiele banken in Italie en Spanje, Griekenland gaat netjes op tijd aflossen, de inflatie gaat niet omhoog en de rentes wel zodat de consument niet dik inlevert. Pensioenfondsen in NL sturen geen brieven dat er mogelijk negatieve indexatie nodig is (ja in deze markt, zaten ze soms short?), etc.

    Vermoed overigens dat het inderdaad nog wel wat verder up kan, maar gok zelf toch op in elk geval een tijdelijke correctie rond de verkiezingen. Protectionisme en xenofobie zijn op geen enkel moment in de geschiedenis het recept geweest voor stabiliteit en groei, dat zal ook ditmaal niet het geval zijn. Leuk dat we concurrentie afdwingen tussen bedrijven, maar dat we 75% importheffing introduceren op China. Dat is goed en netjes, maar als Trump onze kasgroenten met 100% wil belasten is het ongehoord en ongepast :)

    Maar goed, we gaan het zien, vooralsnog grotendeels langs de zijlijn met enkel wat volledig gedekte posities en wat aan zeldzame metalen, goud en zilver gerelateerde fondsen. Overigens is tegenwoordig een aankondiging van verwachte rentestijgingen aanleiding om omhoog te knallen, ook interessant...
    Ja heb nu ook future long meelopen op de S&P, houd m nog even aan tot dat stijging voorbij is, schade blijft zodoende beperkt. Wil call spreads AEX ook nog vasthouden kans geven rond de verkiezingen, anderzijds kan nog wel even doorstijgen m.i. als stijging gevolg is van vooronderstelde renteverhoging in maart. Eigenlijk zou je ook alleen nog maar positie long/short kunnen innemen bij dit soort rentegelateerde trends, en tussendoor je vingers niet branden aan de meer speculatieve bewegingen.
  4. [verwijderd] 1 maart 2017 18:31
    quote:

    Baudolino schreef op 1 maart 2017 18:14:

    [...]
    Ja heb nu ook future long meelopen op de S&P, houd m nog even aan tot dat stijging voorbij is, schade blijft zodoende beperkt. Wil call spreads AEX ook nog vasthouden kans geven rond de verkiezingen, anderzijds kan nog wel even doorstijgen m.i. als stijging gevolg is van vooronderstelde renteverhoging in maart.
    Heb een zelfde constructie op de S&P. Puts mei, Calls april, vooralsnog lopen die ongeveer gelijk op. Had op DOW puts mei en calls maart (verhouding 1:2). Hierop door deze maffe stijging winst. Posities op DOW vandaag grotendeels gesloten, geen zin in teveel exposure op deze cowboy beurzen. Heb nog 1 open put er in, gewoon als gokje, maar die sluit ik ook einde dag, zit een stop op voor het geval dat, maar verwacht er weinig van. Overweeg een pluk ICG op te pikken, mooi fonds.

    Wat de AEX aangaat zal ik eens zien wat NL doet in aanloop naar de verkiezingen en op de uitslagen en op basis daarvan blijf ik of zitten of sluit ik het gros van mijn posities tot ergens de pleuris echt uit breekt. Tegen die tijd zijn we zo ver omhoog dat er nog meer dan genoeg neerwaarts potentieel is als je de dag zelf mist.

    Dingen als ICG, SBGL, allicht LEM, HL, etc bekijk ik tegen die tijd nog eens in detail en dan pak ik waarschijnlijk nog wat plukken daarvan voor de LT. Vervolgens stap ik lekker op het vliegtuig en ga ik heel ver weg van de rust en ruimte genieten.
  5. [verwijderd] 1 maart 2017 18:47
    Jullie moeten goed ( en volledig) lezen naar het artikel (van vandaag) van Bas i.p.v. zeggen dat........
    Quote uit artikel: De euforie was (en is) nog steeds hoog in de markten. Een correctie lijkt voor velen nog steeds geen reële mogelijkheid. Het is in een zeer euforische markt altijd lastig om het precieze draaipunt te voorzien en een markt kan dan verder en langer doorlopen dan verwacht
  6. forum rang 7 Kaviaar 1 maart 2017 18:55
    Bas,

    Je kan beter even een aantal maanden stoppen met je analyse, zolang de euforische belegger met roze bril, klakkeloos de woorden van een labiele kakatoe Trump geloofd. Er is geen enkel probleem in de wereld. Geen Noord Korea, geen senaat die de grootse plannen van Trump goed moet keuren. Nee, niets houdt deze belegger tegen. Een waas voor de ogen.

    Totdat...het tij keert en de beurzen nog sneller dan een F 35 naar beneden knallen. Dwars door de geluidsbarrière.

    Af en toe zal Trump de belegger een worst voorhouden om ze weer euforisch te houden. Ik zie hem nog niet gauw met z'n complete plannen komen, want dan keert zeker het tij. Hij gaat de plannen er niet door krijgen!

    Maar ach, de roze brillen belegger gelooft de kaketoe op z'n woord.

    Trump weet het ook altijd beter....

    www.youtube.com/watch?v=IdpygZkbJX4
  7. [verwijderd] 1 maart 2017 19:25
    Mensen kinderen, hou toch eens op met Bas bashen!
    Je bent allemaal verantwoordelijk voor je eigen keuzes.
    Ik heb drie dagen op rij dikke pakken centen gepakt, jawel met puts.
    Jullie denken ik lees een gratis stukje van bas en loop ff binnen, man man.
    Ik heb vandaag ook verlies, mag het een keer na drie dagen, kon het missen, was een deel van pure winst. En wiens schuld is dat, mijn eigen want ik maak zelf keuzes.
    Die euforie hier is trouwens weer prachtig, allemaal weer vol in de calls gestapt zeker.
    Nou daar ben je eind van de week niet meer zo blij mee hoor.
    GEwoon weer lekker omlaag, dus ik heb spotgoedkoop weer een lading puts gekocht eind van de dag.

    Jihaaaaaaaaaaaaaaaaa Bennie Gek!
  8. [verwijderd] 1 maart 2017 19:29
    @ Alex

    Community Health systems loopt wel wat achter vandaag. Reden?
    Waarschijnlijk omdat het als een defensief fonds wordt gezien?

    Cymabay is werkelijk een giller. +4% weer.
    ruim 20% rendement nu en heb ze sinds vrijdag.

    Begin toch een beetje hoogtevrees te krijgen bij deze beurs.

    Of knallen we in een ruk door naar 30.000 dit jaar? :)
  9. [verwijderd] 1 maart 2017 19:42
    quote:

    Oerend hard schreef op 1 maart 2017 19:25:

    Mensen kinderen, hou toch eens op met Bas bashen!
    Je bent allemaal verantwoordelijk voor je eigen keuzes.

    Wat een onzin.
    Bas wil IEDERE godganze dag hier in het OPENBAAR met een Collumn op de IEX, maar IEDERE godganze slaat hij de plank COMPLEET mis met zijn eeuwige correctie. !!!

    Als je zo graag in het openbaar komt met je verhalen, moet je ook tegen kritiek kunnen. EN die kritiek is ZWAAR terecht.........3 maanden wat zeg ik het is alweer maart......4 maanden lang hoor je Bas over niks anders dan de aanstaande correctie.

    Ik heb plaatsvervangende schaamte.

421 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links