Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ballast Nedam benaderd voor overname

2.672 Posts
Pagina: «« 1 ... 129 130 131 132 133 134 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mr Greenspan 4 februari 2016 22:05
    quote:

    Onweer schreef op 4 februari 2016 20:50:

    Heb er nog steeds wat op de plank liggen :-)

    Ja als je het een tijdje kan missen, why not. Die Turken hebben wel op precies het juiste moment toegeslagen zeg. Sinds de verlaging van het bod zijn de vooruitzichten toch aanzienlijk verbeterd.
  2. gerrit 69 4 februari 2016 22:18
    quote:

    Onweer schreef op 4 februari 2016 20:50:

    Heb er nog steeds wat op de plank liggen :-)
    Uiteindelijk zul je die plank toch leeg moeten maken anders zit je straks tegen aandeeltjes te kijken die niet meer verhandelbaar zijn na 25 februari.
    De timing van Renaissance is achteraf ideaal geweest met de huidige aantrekkende markt.
  3. forum rang 10 voda 18 februari 2016 20:32
    Heijmans en Ballast-Nedam gaan samenwerken in gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heijmans (HEIJM.AE) en Ballast-Nedam (BALNE.AE) slaan de handen ineen om samen het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy in Rotterdam te vernieuwen en versterken, meldden de twee bedrijven donderdagavond.

    Het werk beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een contractwaarde van ongeveer EUR200 miljoen.

    "Het ondertekenen van de financieringsovereenkomst is voorzien in het eerste kwartaal van 2016", aldus de bedrijven.

    Heijmans en Ballast-Nedam verwachten in het tweede kwartaal met de eerste werkzaamheden te starten.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com
  4. forum rang 10 voda 25 februari 2016 14:50
    Ballast Nedam verkoopt onderhoudscontracten wind

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ballast Nedam (BALNE.AE) heeft 4 onderhoudscontracten voor windmolenparken verkocht aan Deutsche Windtechnik. Dat meldt het bouwbedrijf donderdag.

    Deze desinvestering is conform de strategie van Ballast om zich te richten op huisvesting en mobiliteit. Eind 2014 werden de offshore-activiteiten verkocht.

    Het is vandaag de laatste dag dat het aandeel van Ballast Nedam kan worden verhandeld. Vanaf morgen wordt de beursnotering beeindigd, aangezien het concern is overgenomen door Renaissance Infrastructure.


    Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. [verwijderd] 25 februari 2016 17:18
    Vandaag is de laatste handelsdag in aandelen Ballast Nedam.

    Tegen wie nog aandelen heeft, wordt een uitkoopprocedure gestart. Dit duurt ongeveer 1 jaar. Aangezien de markt herstelt, is het waarschijnlijk dat de uitkoopprijs fors hoger ligt dan de huidige beurskoers. Het neerwaarts risico is gering. Wel is geduld nodig.
  6. forum rang 10 voda 25 januari 2017 14:05
    Beursblik: Ballast Nedam terug van weggeweest

    Concurrentie voor BAM en Heijmans neemt toe volgens NIBC.

    (ABM FN-Dow Jones) Ballast Nedam is terug van weggeweest, waardoor BAM Groep, Heijmans en beurskandidaat Volker Wessels rekening moeten houden met een toenemende concurrentie. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag.

    De Jong sprak zich positief uit over Ballast Nedam na enkele interviews met topman Erman Elicak in onder meer Cobouw en Het Financieele Dagblad te hebben gelezen. Uit de interviews kreeg de analist de indruk dat de bouwer een gedisciplineerde aanpak heeft om de markt te benaderen en dat is "duidelijk positief".

    Evenwel blijft het volgens De Jong nog afwachten wat de nieuwe ambities van Ballast Nedam betekenen voor andere grote bouwbedrijven als BAM Groep, Volker Wessels en Heijmans. Toch zal er door een gestroomlijnder Ballast Nedam extra concurrentie zijn voor BAM en Heijmans, zowel in het segment woningbouw maar vooral in projecten die niet bestemd zijn voor bewoning, zo verwacht de marktvorser.

    "Dit is geen probleem nu de markt sterk en groeiende is, maar het valt nog te bezien wat dit betekent als de markt weer gaat krimpen", aldus De Jong.

    NIBC heeft een koopadvies op BAM Groep en Heijmans, mede vanwege de sterke Nederlandse bouwmarkt en lage waarderingen. Op een groen Damrak koerste het aandeel BAM woensdagochtend 1,5 procent hoger, terwijl Heijmans 0,3 procent verloor.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 9 juni 2017 15:59
    Ballast Nedam snijdt in leasekosten

    Gepubliceerd op 9 jun 2017 om 12:07 | Views: 709

    NIEUWEGEIN (AFN) - Ballast Nedam gaat zijn leasekosten beperken door alle leasecontracten onder te brengen bij Pon. De twee partijen tekenen een meerjarig contract waarvan de looptijd niet bekend is gemaakt. Daarnaast wordt het beheer van het volledige wagenpark de komende twee jaar uitbesteed aan het bedrijf fleetkennis.

    Ballast Nedam heeft nu nog leasewagens van 18 verschillende automerken die bij verschillende maatschappijen werden geleaset. Dat wordt nu één leasemaatschappij en een veel beperkter aantal automerken, wat zowel qua leasekosten als beheerkosten een besparing oplevert.
  8. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:20
    Ballast Nedam werkt aan circulair paviljoen

    Gepubliceerd op 28 jun 2017 om 10:29 | Views: 967

    UTRECHT (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam slaat de handen ineen met branchegenoot Strukton, facilitair dienstverlener Facilicom en cateraar Albron voor de komst en exploitatie van een ,,circulair horecapaviljoen'' in Utrecht. Het paviljoen wordt voor vijftien jaar neergezet in het stationsgebied en moet behalve horecagelegenheid ook een inspiratie voor de circulaire economie worden.

    Het hele paviljoen wordt binnen drie maanden gebouwd uit geprefabriceerde en hergebruikte elementen. Na de periode van vijftien jaar kan het dan elders worden neergezet.

    Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
  9. forum rang 10 voda 9 oktober 2017 16:22
    'Ballast beticht van concurrentievervalsing'

    Gepubliceerd op 9 okt 2017 om 07:24 | Views: 875

    AMSTERDAM (AFN) - BAM, VolkerWessels, Boskalis en TBI slepen Rijkswaterstaat voor de rechter. Zij vinden dat de Blankenburgtunnel ten onrechte is gegund aan Ballast Nedam, aldus bouwblad Cobouw.

    Cobouw heeft de dagvaarding in handen. Daaruit blijkt dat de combinatie Ballast Nedam beschuldigt van concurrentievervalsing. Ook de rol van Rijkswaterstaat en Witteveen + Bos is dubieus.

    Er is sprake van voorkennis omdat adviesbureau Witteveen + Bos eerst Rijkswaterstaat adviseerde en daarna werd ingehuurd door Ballast Nedam, aldus de eisende partij. De order voor toltunnel werd voorlopig gegund aan Ballast Nedam, Macquarie en Deme en heeft een waarde van 1 miljard euro.
  10. forum rang 10 voda 22 november 2017 10:54
    Ballast Nedam waagt zich aan windmolens

    Gepubliceerd op 22 nov 2017 om 10:37 | Views: 52

    Boskalis 10:32
    30,76 -0,06 (-0,19%)

    NIEUWEGEIN (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam gaat zich richten op de markt van duurzame energie. Het bedrijf gaat zijn kennis en kunde onder meer inzetten voor de realisatie van windparken op zee. De stapt volgt twee jaar nadat het bedrijf juist een deel van de offshoreactiviteiten van de hand deed.

    Voor de duurzame tak richt de onderneming de divisie Ballast Nedam Renewebles op. Daarbij zal het bedrijf zich ook wagen aan wind- en zonneparken op land. Financiële details over de plannen werden niet gemeld.

    Volgens directeur Arno Uiterweerd was Ballast 25 jaar geleden verantwoordelijk voor de realisatie van het eerste windpark op zee in Nederland. Hij noemt de ervaring die het bedrijf heeft met de installatie van onder meer 500 funderingen voor windmolens op zee een ,,sterke basis" voor verdere uitbreiding.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 november 2017 13:32
    Een voormalige bestuurder van Ballast Nedam sluisde jarenlang miljoenen euro’s aan steekpenningen van het bouwbedrijf, bedoeld voor de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal, weg via geheime bankrekening van een voormalige collega in Zwitserland.

    UTRECHT - UPDATE 10.32 uur - Een voormalige bestuurder van Ballast Nedam sluisde jarenlang miljoenen euro’s aan steekpenningen van het bouwbedrijf, bedoeld voor de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal, weg via geheime bankrekening van een voormalige collega in Zwitserland. De verduisterde miljoenen liet hij vervolgens in kleine bedragen per jaar terugboeken naar Nederland.

    Dit bleek donderdagochtend tijdens een regiezitting in de strafzaak tegen Martin W. (73), tot 2000 lid van de raad van bestuur bij bouwbedrijf Ballast Nedam. Hiermee maakte W. zich schuldig aan oplichting van zijn werkgever. Volgens justitie verstopte W. het verduisterde smeergeld op een geheime bankrekening van zijn ex-collega Kamphuys in Zwitserland. „Dit wegboeken kon W. vrij gemakkelijk doen, omdat bijna niemand bij Ballast Nedam wist hoe de betalingen van smeergeld aan Saoedi-Arabië plaatsvonden en ook niet duidelijk was welke ontvanger bij welke nummerrekening hoorde. De Saoedische ontvangers werden door W. in de correspondentie ’Jules de Corte’ en ’Ali’ genoemd”, aldus de officier van justitie. Het geld kwam vervolgens terug bij W. in jaarlijkse betalingen van 80.000 door het bedrijf van Kamphuys, onder de vermelding ’consultancy werkzaamheden’. „Martin W. stak dit geld vervolgens in beleggingen en in een villa in Spanje”, stelde de aanklager.

    Ballast Nedam kreeg in de jaren negentig voor miljarden euro’s bouwopdrachten in Saoedi-Arabië. Nederlanders bouwden zowel militaire objecten (vliegvelden voor de Saoedische luchtmacht) als civiele projecten (bruggen en paleizen). Maar om deze opdrachten binnen te kunnen slepen, betaalde het bouwbedrijf honderden miljoenen euro’s smeergeld via bankrekeningen in Zwitserland en New York aan leden van het Saoedische koningshuis. Het bedrijf zelf kocht in 2012 strafvervolging voor deze omkooppraktijken af door het OM vijf miljoen euro te betalen.

    Douceurtjes

    Los van de smeergeldbetalingen die W. stiekem in eigen zak stak, ontving de ex-bestuurder van Ballast volgens het OM ook betalingen van prins Al-Waleed terug, door W zelf ’douceurtjes’ genoemd. De advocaten van W. maakten tijdens de regiezitting bezwaar tegen de weigering van het OM om de prins en een Saoedische medewerker te horen over de betalingen. Volgens het OM heeft het geen zin om een dergelijk rechtshulpverzoek aan Saoedi-Arabië te sturen. „Deze wordt door de Saoedische autoriteiten niet in behandeling genomen”, aldus de officier van justitie.

    Martin W. bevestigde eerder aan deze krant prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed, een neef van de koning en een van de rijkste inwoners van Saoedi-Arabië, te hebben ingeschakeld als tussenpersoon voor het binnenhalen van de opdrachten. „Hij is een paar keer als agent voor ons opgetreden. Dat is een wettelijke verplichting in Saoedi-Arabië. Hoe je die dan betaalt, dat is een tweede”, beaamde W. destijds.

    Geen steekpenningen

    Ook de prins zelf erkende betrokken te zijn geweest bij de bouwopdrachten van Ballast Nedam. Van betaling van steekpenningen was geen sprake, volgens de prins: „Dat is onjuist.”

    Accountantsconcern KPMG zou zijn klant Ballast Nedam hebben geholpen bij het in de boekhouding verborgen houden van de steekpenningen. Het strafrechtelijk onderzoek tegen drie betrokken KPMG-accountants loopt nog.
  12. forum rang 10 voda 25 januari 2018 16:43
    Ballast aan de slag met woontoren Rotterdam

    Gepubliceerd op 25 jan 2018 om 08:53 | Views: 970

    NIEUWEGEIN (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam gaat aan de slag met een 150 meter hoge woontoren in Rotterdam. De bouwer kreeg de opdracht voor de Cooltoren in het centrum van de stad gegund van UVastgoed. Met de bouw is een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid.

    De Cooltoren verrijst nabij de Witte de Withstraat, de Schiedamsedijk en het Vasteland. Het complex telt vijftig verdiepingen en is goed voor 270 appartementen met woonoppervlakten uiteenlopend tussen de 60 en 400 vierkante meter.

    Dit jaar wordt nog gestart met de bouw. In 2021 moet de Cooltoren worden opgeleverd.
  13. forum rang 10 voda 11 april 2018 18:09
    Ballast Nedam bouwt nieuwe pier Schiphol

    Gepubliceerd op 11 apr 2018 om 17:44 | Views: 77

    SCHIPHOL (AFN) - Bouwer Ballast Nedam en zijn Turkse branchegenoot TAV Construction bouwen een nieuwe pier op Schiphol. Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt.

    De nieuwe pier krijgt een oppervlakte van 55.000 vierkante meter. De opdracht behelst ook de bouw van gates en vliegtuigopstelplaatsen. Financiële details zijn niet openbaar gemaakt.

    De nieuwe pier moet eind volgend jaar in gebruik worden genomen. Later wordt de pier aan de nieuwe terminal van Schiphol verbonden. Die moet in 2023 gereed zijn.
  14. forum rang 10 voda 22 mei 2018 16:33
    OM eist tonnen van voormalig topman Ballast

    Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 12:58 | Views: 726

    UTRECHT (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bij de rechtbank in Utrecht 50.000 euro boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een voormalig topman van Ballast Nedam. Ook moet de verdachte het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen aan de Staat.

    Het OM verwijt de bestuurder het witwassen van het persoonlijk behaalde voordeel, dat hij zou hebben verkregen sinds eind 2001 uit betalingen door Ballast aan buitenlandse agenten in Suriname en Saudi-Arabië.

    De verdachte was vanaf 1990 directeur van verschillende werkmaatschappijen van Ballast, waaronder financieel directeur van Ballast Nedam International. Dat laatste deed hij tot zijn vertrek in 1997. Daarna bleef hij nog ‘advieswerkzaamheden’ uitvoeren. Uit het FIOD-onderzoek blijkt volgens het OM dat de verdachte op de hoogte was van het omkopen van buitenlandse agenten om zo bouwopdrachten voor Ballast Nedam te verkrijgen in Suriname en in het Midden Oosten.

    Donderdag staat een andere directeur van Ballast Nedam voor de rechter. Vrijdag staat nog een zittingsdag ingepland.
  15. forum rang 10 voda 25 mei 2018 16:02
    OM eist miljoenen van voormalig topman Ballast

    Gepubliceerd op 25 mei 2018 om 08:42 | Views: 1.061

    UTRECHT (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 200.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden tegen een voormalig topbestuurder van bouwbedrijf Ballast Nedam. Verder moet hij bijna 12,5 miljoen euro aan persoonlijk voordeel terugbetalen aan de Staat.

    Volgens het OM heeft de oud-topman zich schuldig gemaakt aan het witwassen van 3,4 miljoen euro, verkregen uit betalingen door Ballast Nedam aan invloedrijke Arabieren. De verdachte was in de jaren negentig lid van de raad van bestuur van Ballast Nedam. In 2000 vertrok hij, maar daarna bleef hij nog 'advieswerkzaamheden’ uitvoeren. Uit het FIOD-onderzoek blijkt volgens het OM dat de verdachte op de hoogte was van het omkopen van buitenlandse agenten, om zo bouwopdrachten voor Ballast Nedam te verkrijgen in Suriname en in het Midden Oosten.

    Het OM meldde dat gezien het feit lang geleden plaatsvond en de gevorderde leeftijd van de verdachte alleen een flinke geldboete en voorwaardelijke straf worden geëist. De verdachte zou het vermogen dat hij zich heeft toegeëigend hebben uitgegeven aan vakantiereizen, kunst, antiek en onroerend goed in Spanje.

    Dinsdag werd door het OM bij de rechtbank in Utrecht in dezelfde zaak tegen een andere oud-topman van Ballast Nedam een boete van 50.000 euro plus een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist. Hij moet daarnaast het persoonlijke voordeel van ruim 8 ton terugbetalen.
  16. forum rang 10 voda 23 juli 2018 14:55
    BAM-dochter en Ballast kopen ING uit

    Gepubliceerd op 23 jul 2018 om 13:56 | Views: 1.170

    BAM 14:28
    3,40 +0,01 (+0,35%)

    ING 14:29
    12,56 +0,13 (+1,05%)

    AMSTERDAM (AFN) - BAM-dochter AM en Ballast Nedam Development hebben het belang van ING in de ontwikkelcombinatie OMC overgenomen. OMC is de samenwerking tussen de drie partijen. Met deze deal worden Ballast en AM elk voor 50 procent deelnemer in OMC en zullen ze samen verder gaan met hun project in ArenAPoort Amsterdam-Zuidoost. Er is geen overnamesom gemeld.

    OMC werkt al sinds 1996 aan de ontwikkeling van het gebied. Momenteel is het plan om direct tegenover de Johan Cruijff ArenA onder meer vier clusters met circa 410 sociale huurwoningen neer te zetten.

    Ook moeten er ongeveer 540 huurwoningen voor de vrije sector, circa 30.000 vierkante meter aan kantooroppervlak, een theater, een hotel, cafés, restaurants en een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage gebouwd worden. Recent heeft OMC de overeenkomst met de gemeente Amsterdam over het programma en de grondprijs voor dit project getekend.
2.672 Posts
Pagina: «« 1 ... 129 130 131 132 133 134 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0641 -0,29%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,81 +0,80%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links