Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aperam AEX:APAM.NL, LU0569974404

  • 27,200 19 apr 2024 17:35
  • -0,240 (-0,87%) Dagrange 26,920 - 27,320
  • 157.223 Gem. (3M) 189,7K

Aperam naar 50 euro in 2017?

354 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 februari 2017 22:22
    quote:

    Barbiedoll schreef op 9 februari 2017 22:18:

    Thanks Voda, maar die had ik al gezien ;-)

    Vind het maar vreemd dat bij een van de meer lucratievere aandelen (qua koersstijgingen) het de laatste maanden zo ontzettend rustig hier is op het forum.
    Ik begrijp er ook niets van, maar dit aandeel, is nooit zo'n forum "trekker" geweest, ook niet in de goede jaren.

    Nah, ik heb het geprobeerd vanaf de start leven in te blazen!

    Aan mij ligt het niet, ook niet aan de leiding van Aperam, noch de resultaten.
    Het is blijkbaar geen "sexy" aandeel.

    Misschien moeten er meer vrouwen posten? :-)
  2. forum rang 10 voda 10 februari 2017 07:25
    Geweldig aandeel Aperam

    Door Nico Inberg op 9 feb 2017 om 22:30 | Views: 1.185
    Reacties

    eweldig aandeel Aperam
    Wat is dat Aperam een prachtig bedrijf. En wat een mooie cijfers gisteravond nabeurs. Waar andere cyclische bedrijven nog vol in een transformatiefase zitten, lijkt Aperam wel een degelijk, saai defensief aandeel geworden.

    Kijk mee naar het cijferwerk:

    De KW4-cijfers van #Aperam zijn uit en hier is het tabelletje met de cijfers uit het persbericht.https://t.co/uUM6lnVm15 pic.twitter.com/K3M1viY7ys
    — Nick Bakker (@NickBakkerandCo) 9 februari 2017

    U ziet dat de omzetcijfers veel lager zijn, maar er toch veel meer winst is gemaakt. Lagere prijzen, want de hoeveelheid staal dat verkocht is steeg met bijna 2%. De winst per aandeel was in 2016 2,75 dollar, tegenover 2,21 dollar een jaar eerder.

    Schuldpositie wordt steeds beter

    Aperam is bezig de schuldpositie flink aan te pakken. Dat was in 2015 al een heet hangijzer, en vorig jaar is de schuld verder afgebouwd. Niet een beetje, maar redelijk rigoreus. De nettoschuld per einde jaar kwam uit op 154 miljoen dollar, tegenover 316 miljoen dollar een jaar eerder.

    Wat betreft de vooruitzichten is het concern niet heel erg scheutig met informatie. Het bedrijfsresultaat wordt in ieder geval hoger dan in het afgelopen kwartaal (133 miljoen dollar), maar daar zat dan ook een eenmalige last in van 11 miljoen dollar.

    De cijfers lijken een oase van rust vergeleken met de cijfers van voormalig moederbedrijf ArcelorMittal. Het dividend werd in 2012 geschrapt in verband met de hoge schuldenlast.

    Dividendverhoging met 20%

    Vorig jaar werd echter alweer 1,25 dollar betaald en dit jaar krijgt u als aandeelhouder 1,50 dollar, gewoon omdat het kan. De cashflow bedroeg het afgelopen jaar 417 miljoen dollar.

    Onderstaand de ex-dividenddata voor dit jaar, zodat u uw grotere aankopen er vast op kunt afstemmen.

    Elke drie maanden dus 0,375 dollar op de rekening. Het lijkt wel een vastgoedaandeel, in plaats van een cyclisch staalbedrijf.

    Eigen aandeleninkoop

    De meeste bedrijven hebben een dividendbeleid waar ze zich zoveel mogelijk aan proberen te houden. Een consistent beleid is belangrijk, dat wordt door aandeelhouders gewaardeerd. Vraag maar na bij Shell.

    Als er dan wat extra's te verdelen valt, is de draai naar het inkopen van eigen aandelen gemakkelijk gemaakt. Het heeft nog meer voordelen: je pompt je eigen koers mooi op, en als je de aandelen intrekt zien de parameters er ook meteen mooier uit.

    Zo kun je moeiteloos slecht renderend kasgeld aan het werk zetten. Aperam begint er ook mee dit jaar. Het gaat tussen 14 februari en 30 september voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen inkopen.

    Familie verkoopt mee

    Eigenlijk nog iets meer, want tegelijkertijd met de aandelen die op de beurs worden ingekocht, koopt het ook stukken in bij de familie Mittal, tegen dezelfde voorwaarden.

    Lakshmi Mittal en zijn familie bezitten 40,8% van Aperam en zal zijn procentueel bezit op deze manier exact op dit niveau houden. Daar valt dit jaar dus een miljoentje of 40 te verdelen onder de kerstboom.

    Daar hoeven we trouwens niet zo minachtend over te doen, want de man heeft een dure huishouding. Lakshmi resideert in Londen, en daar zijn de huizenprijzen net even wat harder gestegen dan in pakweg Oost-Bellingwolde. Hier ziet u de gezellige doorzonwoning van de familie.

    Beetje overdreven want zo groot is de familie niet. Mittal heeft een zoon en een dochter. Die zoon is zijn rechterhand (CFO) in het bedrijf. Zijn dochter is een ander verhaal.

    Terwijl broerlief juist op de centjes moet letten, is dochterlief niet te beroerd een paar centen stuk te slaan. Haar huwelijk met bankier Amit Bhatia kostte naar verluidt 66 miljoen dollar en duurde vijf dagen.

    De jongeman in kwestie, hier ziet u hem, kan zijn geluk natuurlijk niet op. Schoonvaders zette hem op de troon bij hobbyproject Queens Park Rangers en heel lelijk is Vanisha ook niet.

    Terug naar Aperam

    Niettemin, we dwalen af. Nog even terug naar Aperam. Lakshmi heeft al vanaf zijn jonge jaren als een wildeman allerlei staalbedrijven overgenomen. Dat begon in Indonesië, maar later ook in Oekraïne, Polen, Kazachstan en Ierland. Oude beursmensen kennen misschien Ispat nog wel, zoals het bedrijf vroeger heette.

    De lakmoesproef kwam in 2006, toen Mittal in juni van dat jaar het Luxemburgse Arcelor in handen wist te krijgen. ArcelorMittal werd daarmee de grootste staalleverancier ter wereld.

    In 2011 werd de roestvastpoot afgescheiden van het grote bedrijf en ging door onder de naam Aperam. De familie Mittal heeft nog steeds ruim 40% van de aandelen in bezit.

    Roestvrij bestaat niet

    Aperam is de roestvrijstaalpoot, of zoals sommigen zeggen, roestvast staal. Roestvrij schijnt niet te bestaan, roestvast wel. Het verschil tussen roestvast (stainless) staal en gewoon staal zit hem in de toevoeging van chroom. Chroom beschermt het staal tegen corrosievorming.

    Voor de liefhebbers: hieronder ziet u de verschillende staalsoorten die Aperam onderscheidt. Uiteraard kan voor elke leverancier/toepassing een staalsoort op maat worden gemaakt. Graag zelfs, want dat levert meer knaakjes op. Toegevoegde waarde heet dat, added value.

    Het roestvaststaal van Aperam wordt in vele sectoren gebruikt. Uitlaten, boilers, pannen, u kunt het zo gek niet bedenken of er zit wel roestvaststaal in. De marktfundamentals zijn sterk voor Aperam.

    Het gevaar komt dan ook van de inkoopkant. De prijzen van de benodigde materialen kunnen de kostprijs opdrijven. Nikkel bijvoorbeeld deed Aperam in 2015 al eens de das om.

    Afgezien daarvan heeft Aperam de zaakjes aardig voor elkaar. Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen we dan maar hopen.

    www.iex.nl/Column/261466/Geweldig-aan...
  3. forum rang 10 voda 10 februari 2017 08:10

    Beursblik: Credit Suisse zet Aperam op kooplijst

    Koersdoel naar 59,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag na de jaarcijfers van Aperam het advies voor het aandeel verhoogd van Neutraal naar Outperform en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 53,00 naar 59,00 euro.

    Volgens de analisten van de Zwitserse zakenbank behaalde Aperam in het vierde kwartaal van 2016 een "sterk" bedrijfsresultaat (EBITDA) van 133 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat werd gedrukt door een eenmalige last van 11 miljoen dollar, waar de analisten van Credit Suisse geen rekening mee hadden gehouden in hun taxaties. Geschoond lag de EBITDA in het vierde kwartaal op 144 miljoen euro. Credit Suisse rekende vooraf op 141 miljoen dollar, hetgeen al 10 miljoen dollar meer was dan de consensus.

    Verder wezen de analisten op het verhoogde dividend. Credit Suisse zal 1,50 dollar per aandeel uitkeren, tegen 1,25 dollar een jaar eerder. Ook zal Aperam voor 100 miljoen dollar eigen aandelen inkopen. De marktvorsers opperden daarbij dat een speciaal dividend en verdere aandeleninkopen tot de mogelijkheden behoren, onder meer wijzend op de goede kasstroom van de fabrikant van roestvaststaal.

    Het aandeel Aperam sloot donderdag 0,4 procent hoger op 46,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

  4. forum rang 10 voda 10 februari 2017 08:50
    Beursblik: Deutsche Bank haalt Aperam van kooplijst

    Koersdoel naar 49,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft na de jaarcijfers het advies voor Aperam verlaagd van Kopen naar Houden en stelde verder het koersdoel licht opwaarts bij van 48,00 naar 49,00 euro.

    Volgens de analisten van de Duitse bank behaalde Aperam opnieuw "solide" resultaten en verhoogt de fabrikant van roestvast staal het dividend van 1,25 naar 1,50 dollar per aandeel. Daarbovenop gaat het ook nog eens voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen inkopen.

    Hoewel Aperam overnames niet uitsluit, menen de analisten dat de dividendverhoging en het inkoopprogramma goed nieuws zijn en een "sterk signaal" naar aandeelhouders.

    Deutsche Bank is de afgelopen vijf jaar vrijwel altijd positief over het aandeel Aperam geweest met een koopaanbeveling. Inmiddels zijn de winstverwachtingen echter correct en zien de analisten op korte termijn vrijwel geen aanjagers voor de koers.

    Het aandeel Aperam sloot donderdag 0,4 procent hoger op 46,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 10 februari 2017 10:19
    'Aperam boekt goede resultaten'

    Gepubliceerd op 10 feb 2017 om 08:57 | Views: 412

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft vorig kwartaal goede resultaten geboekt. Dat stelden analisten van Goldman Sachs vrijdag.

    Aperam sprak donderdag nabeurs van een recordjaar en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van maximaal 100 miljoen dollar. Daarnaast verhoogde het concern het dividend van 1,25 dollar naar 1,50 dollar per aandeel. Daarbij kijkt het voormalige dochterbedrijf van ArcelorMittal positief uit naar 2017.

    Goldman Sachs greep de resultaten aan voor de verhoging van het koersdoel van het aandeel Aperam naar 53,50 euro. Analisten van Credit Suisse gaven het bedrijf vrijdag het positieve predicaat outperform. Bij Deutsche Bank werd Aperam daarentegen op hold gezet, waarmee het van de kooplijst van de Duitse analisten verdween.

    Aperam sloot donderdag op 46,95 euro. Het aandeel werd dit jaar al 8 procent meer waard, na een koerswinst van 34 procent in heel 2016.
  6. forum rang 10 voda 10 februari 2017 13:11
    Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aperam

    Koersdoel naar 57,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Aperam verhoogd van 56,00 naar 57,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    De verhoging volgt op de resultaten van de producent van roestvast staal over het vierde kwartaal, waaruit de belangrijkste boodschap volgens Berenberg is dat Aperam sterke vrije kasstromen blijft genereren. Dit biedt aandeelhouders "genereuze rendementen", met bovendien de mogelijkheid tot groei ondanks dat er volgens de marktvorsers genoeg beperkende factoren aanwezig zijn.

    Berenberg ziet tegenwind in de grote blootstelling aan de markt van Brazilië, dat in een diepe recessie verkeert. Verder is er sprake van een zwakke vraag naar roestvast staal in Europa, waar slechts recent tekenen van herstel zichtbaar zijn.

    Toch verhoogde Aperam het dividend en wil de onderneming voor 100 miljoen dollar aan eigen aandelen inkopen.

    De analisten stelden dat het zinvol zou zijn om de divisie Alloys & Specialties af te stoten. Dit onderdeel kan dan een meer eigen karakter krijgen. Een logische stap zou een joint venture met VDM zijn, het voormalige roestvast staal onderdeel van ThyssenKrupp dat in april 2015 aan een investeringsfonds werd verkocht.

    Op een vlak Damrak noteerde het aandeel Aperam vrijdag 3,5 procent hoger op 48,61 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. Isildur1 10 februari 2017 15:09
    quote:

    wampie schreef op 10 februari 2017 10:44:

    Mooie cijfers hoor maar ik vind het een mooi moment ook om short te gaan.

    Zie bovenstaand; aandeel al heel hard gestegen (+- 42%)
    Veel risico's
    Ik vind het dividend gelijk zo verhogen nou niet 1,2,3 zo slim ook

    Wederom baseer je short gaan op het feit dat een aandeel al gestegen is. Dat is onzin.

    Stel een aandeel is EUR5 waard en stijgt naar EUR10 doordat men 10 miljoen winst heeft gemaakt. Als dat aandeel dus hierna 3 miljard winst maakt mag het volgens jou niet meer stijgen omdat het al teveel gestegen is. Complete onzin dus en een zeer slechte manier van beleggen.

    Dividend verhoging was al aangekondigd en past ruim in het cashflow budget. Ik zie dan ook niet het probleem van het verhogen. Sterker nog het zou dom zijn om dit niet te doen nadat ze dit al eerder bekend hadden gemaakt.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 februari 2017 08:34
    Aperam wil notering in Brussel
    10 min geleden

    LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam wil een notering aan de beurs in Brussel, naast de bestaande noteringen in Amsterdam en Parijs. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, aldus Aperam.

    De notering in Brussel moet vanaf donderdag ingaan. Aperam denkt dat een notering in Brussel positief zal zijn voor het bedrijf en aandeelhouders, onder meer door een vergroting van de zichtbaarheid op de Belgische markt.
  9. [verwijderd] 13 februari 2017 10:08
    13-2-2017 09:45:02

    Beursblik: ING verhoogt koersdoel Aperam

    Koersdoel naar 50,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Aperam verhoogd van 42,00 naar 50,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies.

    Analist Jaap Kuin stelde dat het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) van 144 miljoen dollar dat Aperam vorige week rapporteerde boven verwachting was. Hierin werd rekening gehouden met een non-cash afschrijving van 11 miljoen dollar.

    Kuin rekent op een verdere winstgroei in 2017, geholpen door hogere verkoopprijzen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Aperam 4,1 procent hoger op 50,89 euro.

    Door: ABM Financial News.

    De Deutsche Bank had een paar dagen geleden ook al zo'n geweldig advies: verkopen.
  10. forum rang 10 voda 13 februari 2017 16:24
    Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Aperam

    Koersdoel naar 53,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Aperam verhoogd van 51,00 naar 53,50 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies.

    Het bedrijfsresultaat (EBITDA) dat Aperam rapporteerde over het vierde kwartaal van 133 miljoen dollar was grotendeels conform verwachting van zowel Goldman Sachs als de consensus, maar indien rekening wordt gehouden met een eenmalige post van 11 miljoen dollar, dan overtreft het bedrijfsresultaat de verwachtingen volgens de analisten.

    De Amerikaanse zakenbank wees ook op de verhoging van het dividend en het opkoopprogramma die de kracht van de resultaten ondersteunen. De analisten hebben hun winsttaxaties voor 2017 en 2018 met 4 en 3 procent opgeschroefd.

    Het aandeel Aperam is afgelopen vrijdag dik 4 procent hoger gesloten op 48,88 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. [verwijderd] 16 februari 2017 12:55
    quote:

    voda schreef op 15 februari 2017 17:10:

    [...]
    Nee, al in 2015 verkocht! (met flinke winst), daarna vol in Galapagos gestapt.
    Daar zit ik ook in sinds 5-1-2010; toen de 1e 1000 gekocht voor Euro 8,24. Sindsdien gestaag uitgebreid. Maar ook sinds de splitsing in Aperam. Door hiermee te handelen al leuke resultaten bereikt. Het leek mij namelijk nuttig om niet alleen in de biotech te beleggen, hoewel dat wel verleidelijk is.
  12. forum rang 7 bezinteergebelegt 9 mei 2017 21:30
    quote:

    Azoia schreef op 9 mei 2017 21:25:

    Weinig mensen geïnteresseerd in dit aandeel merk ik terwijl hier toch echt geld mee te verdienen is, ik heb er een mooi aantal ingeslagen verwacht morgen goede cijfers en dus een mooie up! Succes
    Cijfers komen morgen pas nabeurs dus die mooie up wordt dan pas donderdag.

    www.beleggersagenda.eu/aandelen/apera...
354 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het zit Aperam niet mee

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links