Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niet panieken om de dalende Euro.

2.456 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 123 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 februari 2017 16:03
    Valuta: euro onder druk

    Europese munt kent vooral neerwaartse risico's.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro ligt woensdag onder druk, vooral vanwege de politieke onzekerheden die de eurozone momenteel omgeven.

    "De Europese munt heeft de laatste tijd nogal wat moeite om zich boven de grofweg 1,10 dollar te verheffen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Met de presidentsverkiezingen in Frankrijk en later dit jaar in Duitsland is er voor beleggers genoeg reden om terughoudend te zijn ten aanzien van de euro. Dit legt de risico's voor de euro aan de onderkant, waarbij een koers van 1,04 dollar niet is uitgesloten", aldus Boele.

    Boele wees verder op de relatief rustige macro-economische agenda van deze week, waarmee de aandacht vooral uit gaat naar het bezoek van de Japanse premier Abe aan de Verenigde Staten. "Trump heeft de afgelopen twee weken al een en ander laten vallen dat ook verband hield met de yen. De vraag is nu of hij zich aanstaand weekend een diplomatieke rol aanmeet of toch de wat directe communicatie kiest", aldus Boele.

    De euro noteerde woensdag op 1,0649 dollar. De dollar noteerde op 112,33 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 13 februari 2017 16:21
    Valuta: euro nog iets verder omlaag

    Macro-economisch zwaartepunt ligt op dinsdag en woensdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro is ten opzichte van de dollar nog wat verder gedaald met een uitgebleven voortgang in de onderhandelingen met Griekenland en een verder opgelopen dollar.

    "Met Griekenland verlopen de onderhandeling vooralsnog stroef en in combinatie met de zorg over de politieke stabiliteit in Frankrijk, zorgde dat voor wat druk op de euro", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury.

    Daarnaast is de dollar nog wat verder opgelopen, mede op basis van het rustig verkopen bezoek van de Japanse premier aan de Verenigde Staten, dat duidelijk een verschil maakte met eerder geplaatste opmerkingen van president Donald Trump over de lagere koers van de yen en het vermoede beleid daarvoor.

    "Gelet op de macro-economische agenda zien wij voor maandag geen grote bewegingen. Anders wordt dat op dinsdag en woensdag wanneer een aantal inflatie- en groeidata voor meer kleur kunnen zorgen", aldus Erdmann.

    De euro noteerde maandag op 1,0648 dollar, de dollar noteerde op 113,54 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 15 februari 2017 16:24
    Valuta: dollar zet stijging nog niet door

    Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen cruciaal.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft na het als positief opgevatte eerste optreden van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve in het Amerikaanse Congres een zetje omhoog gekregen.

    Yellen gaf dinsdag voor de Senaat aan dat de rente verder wordt verhoogd als de werkgelegenheid en de inflatie zich blijven ontwikkelen conform de verwachtingen.

    "De dollar zit alleen nog niet in een rally", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "De beweging van de dollar stokte, maar kan vandaag met beter dan verwachte inflatiecijfer en detailhandelsverkopen toch nog flink oplopen. Dit zijn voor de munt de meest cruciale cijfers", aldus Boele.

    Vanmiddag maakt Yellen haar opwachting in het Huis van Afgevaardigden. "Doorgaans verschilt dat optreden niet van dat in de Senaat, maar het leent zich wel voor nog wat meer verduidelijking", aldus Boele.

    Het Britse pond kan in beweging komen aan de hand van de Britse werkloosheidscijfers. "De Britse economie lijkt goed te draaien. Toch denk ik dat de Bank of England voorlopig vasthoudt aan het monetaire beleid", aldus Boele.

    De euro noteerde woensdag op 0,8482 Britse pond.

    De ruimte om aan te passen heeft de Zweedse centrale bank wel met het rentebesluit. De Zweden hanteren momenteel een negatieve rente van 0,5 procent. "Mogelijk dat het nu nog wat vroeg is om de rente te verlagen, maar de economie van het land kan het naar ons idee hebben", aldus Boele. De Zweedse Riksbank besloot woensdag om het belangrijkste rentetarief ongewijzigd te laten.

    De dollar noteerde 0,1 procent lager op 8,9216 Zweedse kroon.

    De yen is met de relatieve kracht van de dollar verder verzwakt. "Wij zien de dollar dit jaar nog richting de 120 yen koersen en met een negatieve perceptie rondom de eurozone zou dat hand-in-hand kunnen gaan met een pariteit voor de euro", aldus de valutaspecialist.

    De euro noteerde op 1,0564 dollar. De dollar noteerde op 114,49 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 16 februari 2017 16:36
    Valuta: dollar valt licht terug

    Notulen ECB en top G-20 in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zijn recente stijging niet kunnen voortzetten in een afwachtende markt. Niettemin lijkt het opwaarts potentieel voor de greenback nog wel intact.

    "Voor de lichte daling van de Amerikaanse munt was niet direct een doorslaggevende reden", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "Wij denken dat de toonaangevende signalen voor de dollaromgeving nog steeds duiden op een sterkere dollar", aldus de handelaar.

    De gouverneur van de Federal Reserve van New York, William Dudley gaf aan dat de macro-economische data van de afgelopen tijd voldoende reden gaven om het monetaire beleid geleidelijk in te perken. Een hogere rente in de Verenigde Staten voedt de vraag naar dollars.

    Phielix ziet voor vandaag in de notulen van de meest recente vergadering van de Europese Centrale Bank een belangrijk richtpunt, "zeker met het oog op de inflatiedata van de eurozone die volgende week verschijnen", aldus Phielix.

    Verder kan de bijeenkomst van de G-20 donderdag en vrijdag in Bonn voor richting zorgen. "Donald Trump kan met zijn opmerkingen over valutamanipulaties deze meeting een extra dimensie meegeven", aldus de handelaar.

    De euro noteerde donderdag op 1,0610 dollar en op 0,8499 Britse pond. De dollar noteerde op 113,99 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 17 februari 2017 14:05
    Valuta: euro koerst zijwaarts na herstel

    Weinig impulsen die bewegingen kunnen veroorzaken.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro heeft ten opzichte van de dollar zijn eerder deze week opgelopen verlies weer weggepoetst. Met een lage agenda lijkt de munt zich vooral zijwaarts te bewegen.

    "Het herstel van de euro is lastig te duiden in het licht van het optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen en de aanhoudende onzekerheid over de politieke stabiliteit in de eurozone", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

    Jongbloed voorziet voor vrijdag weinig dynamiek. "Om vier uur loopt er nog een optie van 1,2 miljard euro op 1,0685 dollar af. Die kan nog een invloed hebben, maar daarmee hebben we het dan ook helemaal gehad. Ik verwacht geen impact van de Amerikaanse leading indicators over januari", aldus Jongbloed.

    De Australische dollar is verder ook licht opgelopen, volgens Jongbloed "mede op basis van de positieve verhalen over de Chinese economie. De vraag is alleen of de beleidsmakers in Australië zo blij zijn met een oplopende nationale munt".

    De euro noteerde vrijdag op 1,0659 dollar. De dollar noteerde op 113,39 yen. De euro noteerde 0,2 procent lager op 1,3842 Australische dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 21 februari 2017 17:06
    Valuta: dollar gewild

    Inkoopdata en Carney in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar is dinsdag een gewilde munt met een opgelopen lange rente in de Verenigde Staten.

    "Daarnaast speelt ook mee dat volgens sommige prominenten binnen de gelederen van de Federal Reserve een renteverhoging in de Verenigde Staten in maart nog niet van tafel is", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "En wij denken dat dit terecht is", zo voegde Phielix dinsdag toe.

    Morgen, woensdagavond, volgen de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve.

    Phielix zag ondertussen de euro licht verzwakken, nadat uit Frankrijk een matige samengestelde inkoopmanagersindex uitkwam.

    Naast de overige nog te publiceren inkoopdata zal de valutamarkt volgens Phielix aandacht hebben voor de speech van de voorzitter van de Bank of England, Mark Carney, voor het Britse parlement later vandaag, en de groei van de Britse economie over het vierde kwartaal, die woensdag naar buiten wordt gebracht. Dan volgen ook inflatiedata uit de eurozone over januari.

    De euro noteerde dinsdag op 1,0570 dollar, een verlies van 0,4 procent. De dollar noteerde op 113,49 yen, een winst van 0,3. De euro noteerde 0,1 procent lager op 0,8511 Britse pond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 22 februari 2017 14:04
    Valuta: euro verder onder druk

    Notulen Fed in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag lager in een markt die wacht op inflatiedata uit de eurozone, Britse groeicijfers en de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve. De dollar noteerde op zijn beurt ook iets lager ten opzichte van onder andere de yen en het Britse pond.

    "Het eerste cijfer moet ons leren of het beleid van de Europese Centrale Bank werkt, het tweede cijfers of de Britten inmiddels een Brexit-effect ervaren en de notulen, het belangrijkste agendapunt van vandaag, of een renteverhoging in de Verenigde Staten in maart nog steeds waarschijnlijk is", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury.

    Dinsdag liep de dollar nog op, gevoed door nieuwe signalen dat de Fed eerder vroeger dan later de rente verder zal verhogen.

    De voorzitter van de Philadelphia Fed, Patrick Harker, zei in een interview dat hij nog steeds uitgaat van drie renteverhogingen dit jaar, waarbij een verhoging in maart tot de mogelijkheden behoort.

    Zijn collega van de Minneapolis Fed, Neel Kashkari, hield een slag om de arm. Deze centraal bankier ziet nog wat meer ruimte voor de inflatie om te stijgen tot de twee procent die de Fed nastreeft. Beide centraal bankiers hebben dit jaar stemrecht binnen het beleidscomité van de Fed.

    In Japan zei de voorzitter van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda dat een verdere verlaging van de rente naar een nog lager negatief niveau van tafel was gezien de inflatie-ontwikkelingen. Kuroda's woorden werden in de markt niet als verrassend ervaren.

    De euro noteerde woensdag 0,4 procent lager op 1,0505 dollar en 0,8405 Britse pond, een verlies van eveneens 0,4 procent. De dollar zakte op zijn beurt 0,3 procent ten opzichte van de yen naar 113,39 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 23 februari 2017 16:16
    Valuta: euro krijgt iets meer lucht

    Verhouding in Franse verkiezingsstrijd gewijzigd.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteert halverwege de week stabiel ten opzichte van de dollar, nadat beleggers in een eerder stadium onzeker waren over het verloop van de Franse presidentsverkiezingen.

    "In Frankrijk heeft François Bayrou zich als presidentskandidaat teruggetrokken en zijn steun toegezegd aan Emmanuel Macron. Dat kan de positie van Marine Le Pen onder druk zetten", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabrokers Ebury.

    Erdmann verwacht naar aanleiding van de notulen van de Federal Reserve dat maart nog steeds de maand kan zijn waarin de Amerikaanse rente wordt verhoogd. De notulen werden woensdagavond vrijgegeven.

    Erdmann zag in de valutamarkten donderdag geen opmerkelijke bewegingen als gevolg van de stabiel gebleven Duitse groeicijfers, het licht gedaalde consumentenvertrouwen in Duitsland en het gestegen Franse ondernemersvertrouwen.

    "De valutamarkten blijven overigens wel omgeven met relatief veel dynamiek en gebeurtenissen, die ook niet snel van het toneel verdwijnen. De aankomende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland zijn er twee, maar monetair beleid en het optreden van de Amerikaanse president Donald Trump doen daar zeker niet voor onder", aldus Erdmann.

    Eén van de eerste richtpunten voor valutabeleggers met betrekking tot Trump is zijn toespraak voor het Amerikaanse Congres van dinsdag 28 februari.

    De euro noteerde donderdag op 1,0556 dollar en op 0,8466 Britse pond. De dollar noteerde op 113,30 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 24 februari 2017 11:45
    Valuta: dollar onder druk

    Congresrede Trump aanstaande dinsdag eerstvolgende richtpunt.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar staat van donderdag op vrijdag onder druk met nog altijd geen al te grote duidelijkheid over een renteverhoging in maart in de Verenigde Staten.

    "De notulen van de Federal Reserve boden nog niet die duidelijkheid die nodig is om vrijwel voetstoots aan te nemen dat de Federal Reserve de rente in maart verhoogt" , aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

    Jongbloed wees vrijdag op een duidelijk gedaald percentage waarnemers die voor half maart nog rekening houdt met een renteverhoging. "Een en ander zal afhangen van de arbeidsdata over februari en die komen pas over twee weken", aldus Jongbloed.

    De valutahandelaar kijkt uit naar dinsdag, wanneer de Amerikaanse president het Congres toespreekt. "Dan kan ook duidelijk worden hoeveel belasting bedrijven gaan betalen als ze hun buitenlandse winsten naar de Verenigde Staten terug willen halen. Als dat een meevaller impliceert kan dat nog de nodige vraag naar dollars met zich meebrengen", aldus Jongbloed.

    De euro noteerde vrijdag op 1,0580 dollar en op 0,8437 Britse pond. De dollar noteerde op 112,67 yen.

    De valuta van Australië en Nieuw-Zeeland noteerden hoger. De oplopende prijzen voor grondstoffen biedt deze valuta volgens Jongbloed steun.

    De Australische dollar noteerde vrijdag op 0,7710 Amerikaanse dollar tegen 0,7687 dollar een etmaal eerder. De Nieuw-Zeelandse dollar op 0,7230 Amerikaanse dollar tegen 0,792 dollar donderdagochtend.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 27 februari 2017 16:43
    Valuta: markt wacht op rede Trump voor Amerikaanse Congres

    Op langere termijn overheerst rentebeleid Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft maandag ten opzichte van de belangrijkste valuta wat terrein moeten prijsgeven. Veel marktpartijen zijn in afwachting van de rede van de Amerikaanse president voor het Amerikaanse Congres die hij dinsdag afsteekt.

    "Donald Trump is voor nu het belangrijkste richtpunt, maar wel met een slag om de arm", aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury. "Mocht Trump dinsdag een deel van zijn eerder gedane fiscale en infrastructurele toezeggingen inlossen dan verwachten wij dat de dollar omhoog gaat", aldus Croonen.

    Voor vandaag staan in de Verenigde Staten twee macro-economische punten op de agenda: de orders voor duurzame goederen en de verkopen van bestaande woningen, beiden over januari. "Ik verwacht niet dat deze twee cijfers maandag een doorslaggevende impact op de dollar hebben, en dat de markt echt wacht op Trump", aldus Croonen.

    Niettemin dicht de handelaar voor de wat langere termijn het rentebesluit van de Federal Reserve meer belang toe. "Wij denken dat bij de beleidsvergadering van half maart een renteverhoging tot de mogelijkheden behoort en dat dit meer impact op de valutamarkten heeft dan de woorden van Trump. Deze week treedt nog een aantal bestuurders van de Fed met toespraken naar buiten en die zullen nauwlettend worden gevolgd", aldus de handelaar.

    De euro noteerde maandag op 1,0575 dollar. De dollar noteerde op 112,34 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 1 maart 2017 17:08
    Valuta: vooral Fed zet dollar hoger

    Impact Trump blijkt neutraal.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft op de woorden van de Amerikaanse president Donald Trump voor het Amerikaanse Congres per saldo niet al te veel beweging laten zien. De meeste impact hadden de uitspraken van verschillende bestuursleden van de Federal Reserve.

    "De waarschijnlijkheid dat de Fed half maart met een renteverhoging naar buiten komt is flink toegenomen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Ondanks de recente stijging heeft de dollar moeite met hogere niveaus, op basis waarvan wij de euro voorlopig rond de 1,05 dollar zien", aldus Boele.

    Boele wees in het licht van de relatieve traagheid in de dollarkoers op de goede macro-economische data uit de Verenigde Staten. "En met het oog op wat er in Europa, vooral ook politiek, speelt, zou je een veel lagere euro verwachten.

    Voor woensdag zijn de ogen gericht op de verschillende inkoopmanagersindexen uit de eurozone en de Verenigde Staten. Later deze week gaat de aandacht uit naar een rede van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve, die vrijdag in Chicago aantreedt.

    De euro noteerde woensdag 0,4 procent lager op 1,0531 dollar. De dollar noteerde 0,6 procent hoger op 113,55 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 9 maart 2017 16:25
    Valuta: dollar in de lift

    Euro wacht op inflatieverwachting ECB.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zijn positie ten opzichte van de euro weten te versterken, maar het is de vraag of dit tijdelijk is.

    "De Europese Centrale Bank neemt vandaag naar verwachting het besluit de rente ongemoeid te laten, maar wij verwachten wel een opwaartse bijstelling van de inflatieverwachtingen en dat kan de euro steunen", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Tijdens de toelichting op het rentebesluit door voorzitter Mario Draghi sluiten wij niet uit dat hij de stijging van de euro wat tempert", aldus Erdmann.

    De euro noteerde donderdag op 1,0550 dollar.

    Het Britse pond heeft de afgelopen vierentwintig uur niet veel laten zien, "ook al hebben de Britten de groeiramingen voor dit jaar verhoogd", aldus Erdmann.

    De euro noteerde op 0,8672 pond, een winst van 0,1 procent.

    Erdmann wees donderdag nog op de valuta van landen die in relatief sterke mate afhankelijk zijn van olie-inkomsten. "De olieprijs had het lastig de laatste tijd en dat zie je onder andere terug in de koers voor de Canadese dollar", aldus Erdmann.

    De Amerikaanse dollar noteerde donderdag op 1,3484 Canadese dollar, tegen 1,3419 dollar vierentwintig uur terug.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 10 maart 2017 16:48
    Valuta: euro blijft op niveau

    Amerikaanse banendata in het vizier.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro lijkt op het huidige niveau een steunpunt te hebben gevonden na het vertrouwenwekkende beeld dat de ECB donderdag aanreikte.

    "De euro oogt stabiel na het optreden van de voorzitter van de ECB donderdag", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank. "Hij ondersteunde de euro met zijn uitgesproken vertrouwen. Daarbij komt dat de politieke omgeving in Europa milder lijkt en dat zorgt voor wat meer stabiliteit rondom de Europese munt", aldus Jongbloed.

    Over de euro zei Draghi donderdag dat deze zal blijven bestaan. "Dit is onherroepelijk", aldus de bankier, die het productiever noemde om na te denken over hoe de welvaart verhoogd kan worden.

    Jongbloed schat in dat de Amerikaanse arbeidsdata over februari met een groei van het aantal banen onder de 150.000 de euro op 1,07 dollar en met een groei boven de 250.000 de euro op 1,0550 dollar zet. De verwachting ligt op een groei met 197.000 tegen een over januari gemelde plus van 227.000.

    Een tweede punt van aandacht betreft de industriële productie van het Verenigd Koninkrijk over januari. "De data uit de regio zijn de laatste tijd niet zo geweldig. Als dit cijfer tegenvalt zet dat naar verwachting toch weer druk op het Britse pond", aldus Jongbloed.

    Voor de langere termijn wordt het rentebesluit van de Federal Reserve van belang. "Niet vanwege de volledig ingeprijsde verhoging, maar wel door de vraag wat het tempo van de Fed na aanstaande woensdag wordt of kan worden", aldus Jongbloed.

    De euro noteerde vrijdag op 1,0601 dollar en op 0,8720 pond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 13 maart 2017 13:25
    Valuta: euro gewild

    Drukke monetaire week op de agenda.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde maandag hoger, nadat de Europese Centrale Bank eind vorige week de inflatieverwachtingen opwaarts bijstelde en de mildere uitslag in de tussentijdse peiling voor de Franse presidentsverkiezingen.

    "Dat zette de euro hoger in een week die naar ons idee behoorlijk dynamisch kan worden", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Deze week staat namelijk niet alleen de Federal Reserve met een rentebesluit op de agenda, maar ook de centrale banken van Japan, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland", aldus Erdmann.

    De euro noteerde maandag 1,0678 dollar, na eerder even boven de 1,07 dollar te hebben genoteerd.

    De macro-economische agenda is maandag leeg, maar de voorzitter van de ECB, Mario Draghi, komt maandag in de loop van de ochtend wel naar een bijeenkomst in EU-verband over economische en monetaire zaken.

    In het Verenigd Koninkrijk trekt deze week niet alleen de bank of England de aandacht, ook de vorderingen met betrekking tot de Brexit zijn een richtpunt. De euro noteerde maandag op 0,8743, een verlies van 0,4 procent

    De yen is recent onder druk komen te staan en de verwachting is dat die nog wel even aanhoudt, omdat er geen inperking van het monetaire speelveld wordt voorzien. De dollar noteerde maandag op 114,66 yen.

    De diplomatieke onenigheid tussen Turkije en Nederland heeft vooralsnog de koers van de euro ten opzichte van de Turkse lira op een termijn van vijf dagen nauwelijks geraakt. Een euro noteerde maandag op 4,0025 lira.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 15 maart 2017 16:37
    Valuta: dollar trekt meeste aandacht

    Guidance Federal Reserve woensdag cruciaal.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar staat woensdag prominent in de schijnwerpers met de inflatiecijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

    "Die inflatiedata zijn vandaag cruciaal", aldus valutaspecialist Georgette Boele. "Wat voor de dollarkoers niet goed is, is een inflatietrend die voor de Fed de aanleiding vormt de rente te verhogen. Idealiter doet de Fed dat als de economische trends daarom vragen", aldus Boele.

    ABN AMRO houdt rekening met een viertal renteverhogingen in 2017, inclusief de renteverhoging van vanavond en die door de markt geheel is verdisconteerd, tegen tot nu toe nog drie verhogingen. "Het draait vanavond om de guidance. Houd bij de dollarkoers goed de trend in de reële en de nominale rente in de gaten. Als die beiden stijgen, is dat negatief voor de dollar", aldus Boele.

    De Federal Reserve maakte vanavond om zeven uur het rentebesluit bekend met aansluitend een persconferentie.

    Boele stelt woensdag vast dat er in het valutaspeelveld een relatief grote verscheidenheid aan factoren een rol spelen. "Zo wacht de markt bijvoorbeeld ook nog op de Amerikaanse president Donald Trump, die ook fiscaal moet 'leveren' en dat nog niet heeft gedaan", aldus Boele.

    Door die veelheid aan aandachtspunten bewegen veel valuta zich binnen een relatief beperkte bandbreedte. "Je ziet dat terug bij het euro/dollar-paar, maar ook bij het Britse pond, die wel omlaag gaat nu de Brexit steeds meer op de voorgrond treedt, maar ook weer niet zo hard", aldus Boele.

    Later deze week komen ook de centrale banken van het Verenigd Koninkrijk, Japan, Noorwegen en Zwitserland met hun rentebesluiten naar buiten.

    De euro noteerde woensdag op 1,0632 dollar en op 0,8696 pond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 15 maart 2017 21:32
    Fed en verkiezingen jagen euro op

    Gepubliceerd op 15 mrt 2017 om 21:30 | Views: 0

    AMSTERDAM (AFN) - De waarde van de euro ten opzichte van de dollar is woensdagavond stevig opgelopen. In de markt werd gereageerd op de renteverhoging in de Verenigde Staten en de eerste prognoses voor de uitslagen van de verkiezingen in Nederland.

    De euro stond rond 21.25 uur op 1,0735 dollar, tegen 1,0635 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De stijging van de euro zette om 19.00 uur in, doordat de Fed de rente in de VS verhoogde en aangaf dat er waarschijnlijk nog twee renteverhogingen zullen volgen dit jaar.

    Na 21.00 uur liep de waarde van de Europese munt verder op, na de exitpoll voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daaruit bleek dat de VVD duidelijk de grootste partij blijft, terwijl de eurosceptische PVV maar een paar zetels wint.
  17. forum rang 10 voda 17 maart 2017 15:16
    Valuta: euro blijft gewild

    G-20 top in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro heeft van donderdag op vrijdag extra ondersteuning gekregen als gevolg van de indicatie dat de Europese Centrale Bank eerst de rente verhoogt, alvorens het programma voor de inkoop van obligaties in te perken.

    "De dollar speelt uiteraard ook een rol, nadat de Federal Reserve woensdag niet op nog een extra renteverhoging hintte, waar de markt wel op had gehoopt", aldus valutahandelaar Joost Phielix van valutabroker Ebury. "Eigenlijk reageerde de dollar alsof de Fed de rente had verlaagd, terwijl de Fed niets anders deed dan de timing aanpassen", aldus Phielix.

    Er staan vrijdag nog twee Amerikaanse macro-economische data op de agenda die de koers van de dollar kunnen beïnvloeden, namelijk de industriële productie over februari en het consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

    Volgens Phielix gaat dan vanaf vrijdag veel aandacht uit naar de G-20 top in Duitsland, terwijl er ook een ontmoeting staat gepland met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse president Donald Trump.

    De verwachting is dat de Amerikanen in Duitsland de overige 19 landen aanspreken op hun respectievelijke valutakoersen.

    Voor de wat langere termijn is volgens Ebury de inflatie van het Verenigde Koninkrijk van belang. Die komt aanstaande dinsdag uit. "Voor het beleid van de Bank of England is dat natuurlijk een cruciaal cijfer. Donderdag bleef de Britse rente staan waar deze stond, maar er was onverwacht wel een dissident. Dat zorgde toch even voor wat meer vraag naar het Britse pond", aldus Phielix.

    De euro noteerde vrijdag op 1,0768 dollar en op 0,8714 pond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 20 maart 2017 11:00
    Valuta: euro houdt stand

    Franse verkiezingen worden belangrijk voor valuta.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro bleef ten opzichte van de dollar op niveau, terwijl er in toenemende mate aandacht is voor de Franse presidentsverkiezingen.

    "In de peiling gaan Marine Le Pen en Emmanuel Marcron gelijk op met elk 26 procent", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "Vanavond volgt het eerste verkiezingsdebat op de Franse televisie. Iedere winst voor Le Pen zal de komende tijd druk op de euro zetten, zo is onze verwachting".

    Erdmann verwacht dat deze verkiezingsstrijd de komende weken de markten herhaaldelijk beinvloeden, waarbij de euro voorlopig beweegt tussen de 1,05 en 1,10 dollar.

    De olieprijs noteerde maandag lager en dat bracht vooral enige druk op de Canadese dollar met zich mee. Een euro noteerde maandag op 1,4358 Canadese dollar, een stijging met 0,2 procent.

    In Duitsland kwam over februari de producentenprijsindex over februari naar buiten. Die viel in februari weliswaar duidelijk hoger uit, maar bleef met een stijging met 3,1 procent wel 20 basispunten onder de verwachtingen.

    De macro-economische agenda van maandag is verder relatief leeg met uit het eurogebied de arbeidskosten over het vierde kwartaal en vanmiddag in de verenigde Staten de Chicago Fed-index over dezelfde maand.

    Dinsdagochtend komt de consumentenprijsindex van het Verenigd Koninkrijk naar buiten, waarbij gelet wordt op een indicatie voor een mogelijke Britse renteverhoging. Dat kan een opwaarts effect voor het Britse pond met zich meebrengen. Het Britse pond noteerde maandag iets hoger ten opzichte van de euro. De euro noteerde maandag op 0,8669 pond.

    Later in de week volgen rentebesluiten in Rusland en Nieuw-Zeeland. Ook treedt een aantal Fed-prominenten in de openbaarheid met om te beginnen vanavond Charles Evans van de Fed van Chicago, die een rede zal afsteken in New York bij de Association for Business Economics.

    Verder komt de Eurogroep ter vergadering bijeen en houdt de voorzitter van de Duitse Bundesbank, Jens Weidmann een speech.

    De euro noteerde maandag op 1,0764 dollar, een plus van 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 22 maart 2017 10:09
    Valuta: dollar kent meeste neerwaartse risico's

    Britse pond mogelijk op het punt van uitbreken.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar lijkt momenteel van de toonaangevende valuta de meeste neerwaartse risico's te hebben.

    "De munt heeft moeite met stijgen en tegelijkertijd is er meer rust rondom de euro, lijkt het Britse pond voor een groot deel het negatieve nieuws te hebben verdisconteerd en ligt de yen er goed bij. Die laatste wil niet omlaag", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

    Boele wees woensdag op de omvangrijke shortposities in het pond. "Als negatief nieuws rondom de Britse munt niet leidt tot een daling, zouden de 'shorts' wel eens zenuwachtig kunnen worden en dan kantelt de munt de andere kant uit. Eerder deze week zag je al meteen een flinke opwaartse beweging in het pond na goede inflatiecijfers", aldus Boele.

    De dollar noteerde twee keer boven de 115 yen, maar kreeg het niet voor elkaar daar te blijven. "De dollar heeft ook duidelijk moeite om dat niveau vast te houden", aldus Boele.

    De euro zelf kwam in rustiger vaarwater met een voor de eurozone gunstiger vooruitzicht voor de verkiezingsuitslag van de Franse presidentsverkiezingen in april en mei, nu Marine Le Pen na het debat van maandag niet als voorlopige overwinnaar uit de bus is gekomen.

    Het is macro-economisch gezien woensdag geen rumoerige dag. Wel staan een aantal speeches van centrale bankiers deze week geagendeerd. Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve spreekt donderdag bij de Development Research Conference in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

    De voorzitter van de centrale bank van Noorwegen houdt vandaag een speech. Boele wees in relatie tot Noorwegen op de gedaalde olieprijs waarmee investeringen onder druk staan of kunnen komen te staan. De inflatie van het land kende aanvankelijk een goed niveau, maar is recent gedaald.

    De euro noteerde woensdag op 1,0792 dollar, op 0,8644 pond en op 9,1611 Noorse kroon. De dollar noteerde op 111,38 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 27 maart 2017 16:07
    Dollar onder druk

    Lagere olieprijs zorgt voor lagere Canadese dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar zit in een neerwaartse spiraal, nadat de nieuwe Amerikaanse zorgwet het vrijdag in het Huis van Afgevaardigden het niet haalde.

    "De dollar ondervindt momenteel de meeste druk van de belangrijkste valuta's", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. "De ingredienten die aanstaande zijn leveren daarbij ook een beeld op waarin de munt de meeste risico's ervaart, ofschoon een overwinning voor Le Pen bij de Franse presidentsverkiezingen de euro op zijn beurt geen goed zal doen", aldus Erdmann.

    De euro ondervond maandag steun van de verkiezingsoverwinning voor het CDU in Saarland. Daar kan bij een goed Ifo-cijfer van Duitsland over maart nog het een en ander bij komen. Dit cijfer verschijnt om 10.00 uur.

    Het zwaartepunt van de macro-economische agenda ligt maandag in de tweede helft van de week en dan met name op vrijdag.

    De olieprijs liep maandag verder terug nadat de OPEC dit weekend volgens persbureau Reuters de productiebeperking wilde verlengen. Erdmann zag met name in de Canadese dollar een daling optreden.

    Deze week wordt in het Verenigd Koninkrijk artikel 50 van kracht, het startsein voor de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit. De gesprekken daarover zullen nauwgezet worden gevolgd en dan met name met betrekking tot de consequenties voor de Britten.

    De euro noteerde maandag 1,0872 dollar, een winst van 0,7 procent. De dollar daalde ook ten opzichte van de yen en noteerde 110,24, een min van 1 procent. De euro steeg 0,4 procent ten opzichte van de Canadese dollar en kwam uit op 1,4492 Canadese dollar. De euro zakte ten opzichte van het Britse pond 0,1 procent naar 0,8645 pond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
2.456 Posts
Pagina: «« 1 ... 57 58 59 60 61 ... 123 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.785,50 -1,34%
Gold spot 2.391,95 +0,37%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links