Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wake Up!

6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 299 300 301 302 303 ... 326 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 februari 2017 16:10
    Schrokoppen doen zich tegoed aan besmette paddenstoelen
    Tsjechen in maag met radioactieve zwijnen
    19 min geleden

    PRAAG - De Tsjechen hebben deze winter te kampen met een opmerkelijk probleem met het vlees van wilde zwijnen, een delicatesse in het land. De helft van de zwijnen in het zuidwesten van het land is oneetbaar omdat de beesten radioactief zijn.

    Een koude en natte winter dwingt de zwijnen tot het eten van ’valse truffels’; een paddenstoelensoort die onder de grond groeit rond de Sumava-berg, een grensgebied met Duitsland en Oostenrijk.

    De paddenstoel waar de zwijnen zich aan tegoed doen, kan grote hoeveelheden Caesium 137 absorberen. De radioactieve stof daalde dertig jaar geleden als een deken op het gebied neer na de ramp met de kerncentrale bij Tsjernobyl.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2017 11:30
    Raadslid Zweden voor sekspauze
    1 uur geleden

    ÖVERTORNEA - Een gemeenteraadslid in de Zweedse gemeente Övertornea wil het mogelijk maken dat alle werknemers een uur betaald vrij krijgen om thuis seks te hebben. Dat meldt persbureau AFP.

    „Er zijn onderzoeken die aantonen dat seks gezond is”, meldt raadslid Per-Erik Muskos (42). Daarnaast vindt hij dat stellen te weinig tijd met elkaar doorbrengen. „Het is bedoeld om relaties te bevorderen”, aldus Muskos.

    Er kleeft wel een groot nadeel aan het plan. Het is namelijk niet te controleren of de vrije tijd ook daadwerkelijk volgens de regel wordt gebruikt. Daar hoort volgens Muskos ook een stukje vertrouwen van de werkgever bij.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2017 15:23
    Advocaat Klaas Otto had drugslaboratorium in huis

    Gepubliceerd: 23 februari 2017 14:33 Laatste update: 23 februari 2017 15:08

    Advocaat Jan Piet van R., die is opgepakt in het onderzoek naar Klaas Otto, had een niet meer werkend drugslaboratorium voor het maken van xtc in zijn huis. Ook lag er 3.4 kilo amfetamine in zijn woning en wordt hij verdacht van het beïnvloeden van getuigen.

    Volgens het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant wordt ook de 45-jarige partner van Otto verdacht van het beïnvloeden van getuigen. Beiden worden donderdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris die beslist of de twee langer vast blijven.

    "De man en vrouw zouden in opdracht van de hoofdverdachte diverse mensen hebben benaderd of hebben laten benaderen om anders dan de waarheid te verklaren", aldus het OM. "De advocaat zou briefjes hebben aangenomen en buiten de gevangenis hebben gesmokkeld."

    Voorwaarden

    Otto (49) werd een week geleden onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Vrijdag werd hij alweer aangehouden en terug naar de gevangenis gestuurd omdat hij zich niet aan de regels had gehouden: hij had verboden contact gehad met zijn rechterhand en medeverdachte Janus de V. (46).

    Inval

    De politie deed maandagavond wederom een inval op het woonwagenkamp in Bergen op Zoom waar Otto woont en doorzocht zijn en nog twee andere woningen. Ook op zeven andere plekken in het land waren invallen, namelijk in Wouw, Halsteren, Gouda en Zwijndrecht. Bij de doorzoekingen werd onder meer een vuurwapen, munitie en geld in beslag genomen.

    De invallen maken volgens de politie onderdeel uit van het grote en al langlopende onderzoek naar Otto. Hij wordt onder andere verdacht van afpersing en witwassen.
    Door: NU.nl
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2017 17:34
    Belangrijke beveiligingsmethode gekraakt
    1 uur geleden

    AMSTERDAM - Cryptograaf Marc Stevens is erin geslaagd het SHA1-algoritme te kraken. Dat wordt gebruikt om elke e-mail, elke betaling en elk wachtwoord een unieke vingerafdruk te geven. Het is de basisbeveiliging van internet. Stevens, die bij het Centrum Wiskunde & Informatica in Amsterdam werkt, had al aangetoond dat SHA1 kwetsbaar was, maar nu is ook een echte aanval geslaagd. Hij is voor zover bekend de eerste die dat lukt.

    Een digitale vingerafdruk moet ''uniek en onvoorspelbaar zijn, het mag zelfs met inspanning niet lukken om twee berichten dezelfde vingerafdruk te geven'', zegt Stevens. Maar dat is hem wel gelukt. Stevens en zijn team hebben er samen met Google voor gezorgd dat twee pdf-bestanden dezelfde vingerafdruk kregen. Het kostte jaren om een broncode voor de aanval te schrijven en een paar maanden om het eerste salvo af te vuren. Op basis daarvan werd de aanval aangepast en verfijnd. De uiteindelijke kraak kostte acht dagen. Van begin tot eind waren er 9,2 triljoen (miljard keer miljard) berekeningen nodig. ''Dat was aanzienlijk minder dan we verwacht hadden, maar dat is ook een kwestie van geluk. Als we het opnieuw zouden doen, duurt het misschien langer.''

    Wie SHA1 kraakt, kan een computer bijvoorbeeld laten geloven dat malware een onschuldige foto is. ''Je kunt vervalste handtekeningen creëren. Dat was in de theorie al aangetoond, maar wij hebben het nu in de praktijk laten zien'', aldus Stevens.

    Moeilijker

    Zijn geslaagde aanval was vrij basaal, met twee vergelijkbare documenten. Een moeilijkere aanval kan dezelfde vingerafdruk geven aan volkomen verschillende soorten software. ''Dan kun je verschillende versies van een programma maken. Je geeft de een een schone versie en de andere een variant met een backdoor. Beide versies zijn officieel onschuldig en de gebruiker gaat ervan uit een veilige versie te hebben. Je kunt doen wat je wil, je hebt veel meer vrijheid en het is dus veel gevaarlijker.''

    SHA2

    SHA1 wordt nog veel gebruikt in browsers. Stevens roept op om over te stappen op de sterkere opvolger, SHA2. Google Chrome heeft dat al gedaan, Firefox van Mozilla doet het binnenkort.

    Voor cyberspionnen is het nu niet interessant om SHA1 te kraken, zegt Stevens: ''Het kost best wat om onze code te ontwikkelen en de aanval duurde vrij lang. Zulke mensen werken om de cryptografie heen. Ze hebben andere manieren om hun doelen te bereiken. Ze besmetten zwakke apparaten en gebruiken zero days en andere kwetsbaarheden. Dat is gemakkelijker, sneller en toegankelijker.''
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 februari 2017 18:16
    DNB waarschuwt over pinautomaten buiten EU
    4 min geleden

    AMSTERDAM - Banken moeten uitkijken met welke exploitanten van pinautomaten zij buiten Europa in zee gaan. Daarvoor waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag. De toezichthouder heeft signalen ontvangen dat er partijen zijn in landen als Suriname of Colombia die de apparaten gebruiken voor het witwassen van drugsgeld.

    Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer mensen geld afschrijven via een betaalautomaat in de winkel waarbij het bedrag vervolgens direct contant wordt uitgekeerd vanuit de kassa van de betrokken winkelier. Dergelijke transacties zijn voor Nederlandse banken niet of nauwelijks te controleren. Daarom is het volgens DNB beter geen zaken te doen met exploitanten van die apparaten in landen waar verhoogde integriteitsrisico's spelen.

    Omdat het om automaten buiten de EU gaat, geldt hiervoor geen vergunningplicht. DNB hamert er echter op dat opsporingsdiensten wereldwijd dit soort criminaliteit in de gaten houden. Banken worden geacht maatregelen te nemen om te voorkomen dat zij bij dit soort praktijken betrokken raken.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 februari 2017 08:34
    'Halfbroer Kim Jong-un gedood met chemisch wapen

    Gepubliceerd: 24 februari 2017 02:43 Laatste update: 24 februari 2017 08:15

    De Maleisische politie zegt dat uit een voorlopig onderzoeksrapport blijkt dat Kim Jong-nam om het leven is gebracht met VX zenuwgas.

    Volgens de politie werd het zeer giftige middel gevonden op monsters die werden genomen van het gezicht en het oog van de vermoorde Noord-Koreaan. VX zenuwgas is door de Verenigde Naties bestempeld als een massavernietigingswapen en is geur- en smaakloos.

    Volgens de Maleisische politie heeft één van de twee vrouwen die werden opgepakt in verband met de moord ook geleden onder de effecten van VX. Maleisië onderzoekt de herkomst van het VX zenuwgas nog. De politie heeft ook gemeld op het vliegveld te gaan zoeken naar sporen van radioactief materiaal.

    Kim Jong-nam is de halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un. Hij werd op 14 februari vermoord op het vliegveld van Kuala Lumpur.

    Diplomaat

    Er werden door de Maleisische politie al meerdere aanhoudingen gedaan na de moord. Ook een hoge diplomaat van de Noord-Koreaanse ambassade is als verdachte aangemerkt. Hij werd opgeroepen voor een verhoor maar heeft hier geen gehoor aan gegeven. De ambassadeur geniet diplomatieke onschendbaarheid.

    De Noord-Koreaanse ambassade in Maleisië liet weten dat de opgepakte verdachten "onmiddelijk moeten worden vrijgelaten". Volgens de ambassade zijn een Vietnamese vrouw, een Indonesische vrouw en een Noord-Koreaanse man ''op onredelijke gronden opgepakt".

    Diskrediet

    Kim Jong-nam was de oudste zoon van de vroegere Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il. Hij kwam in diskrediet als opvolger van de Noord-Koreaanse dictator nadat hij in 2001 probeerde om met een vals paspoort naar Japan te reizen.

    Daar zou hij een bezoek hebben willen brengen aan Disneyland. In 2010 zei Kim Jong-nam in een interview dat hij een tegenstander was van de Noord-Koreaanse erfopvolging.
    Door: NU.nl/Reuters
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 februari 2017 15:31
    Kim Jong-nam stierf binnen twintig minuten aan gevolgen zenuwgif

    Gepubliceerd: 26 februari 2017 10:56 Laatste update: 26 februari 2017 15:05

    Kim Jong-nam overleed vijftien tot twintig minuten nadat hij werd vergiftigd op het vliegveld van Kuala Lumpur. Dat zegt de Maleisische minister van Volksgezondheid, Subramaniam Sathasivam, zondag op een persconferentie.

    Kim overleed zo snel door een hoge dosis van het zenuwgif VX, schrijft persbureau AP. Eerder werd nog gedacht dat de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un pas enkele uren later overleed.

    Circa 10 milligram van VX is dodelijk. "Ik denk dat de hoeveelheid die is toegebracht (bij Kim -red.) vele malen hoger was", aldus de minister.

    Luchthaven

    De Maleisische autoriteiten verklaarden zondag de luchthaven van Kuala Lumpur veilig. Er zijn geen sporen van het zenuwgif VX aangetroffen, blijkt na onderzoek op het vliegveld.

    Mannen in beschermende groene pakken onderzochten zaterdag terminal 2 van Kuala Lumpur International Airport op de aanwezigheid van giftige stoffen. Het onderzoek volgde op de bekendmaking dat de moord op Kim-Jong-nam is uitgevoerd met een sterk zenuwgif VX.

    Kim Jong-nam overleed nadat hij werd aangevallen op het vliegveld van Kuala Lumpur. Hij wachtte daar op een vlucht naar Macau.

    Een van de twee vrouwen die na de moord zijn aangehouden, een 25-jarige Indonesische, heeft gezegd dat ze iets meer dan 90 dollar (ruim 85 euro) kreeg om mee te werken aan een aanval op de halfbroer. Net als de andere verdachte, een Vietnamese vrouw, claimt de Indonesische dat ze dacht dat het om een grap ging.

    Door: NU.nl/ANP
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 februari 2017 18:20
    Ajax boekt €30 mln. halfjaarwinst
    1 uur geleden

    Ajax heeft vorig jaar over de eerste zes maanden €29,5 miljoen winst geboekt op al zijn activiteiten.

    De aan de Amsterdamse beurs genoteerde eredivsieclub zag zijn eigen vermogen over het halfjaar tot 31 december 2016 met €29,8 miljoen stijgen tot in totaal €138,7 miljoen.

    Dat gunstige resultaat meldt de club maandagmiddag.

    Ajax boekte vooruitgang dankzij een aantal spelerstransfers. Het saldo daarvan bedroeg een plus €36,4 miljoen.

    Transfers profijtelijk

    Dat was vooral te danken is aan de transfers van Arkadiusz Milik naar Napoli tegen €32 miljoen, het vertrek van Jasper Cillessen richting Barcelona voor €13 miljoen, de €12 miljoen voor Riechedly Bazoer die nu voor het Duitse Wolfsburg speelt.

    De omzet van de club steeg vorig jaar met €2,8 miljoen tot €26,7 miljoen, waarbij de nationale recettes uit kaartverkopen met €0,7 miljoen zijn gedaald. Zijn inkomsten uit seizoenskaarten nam van €0,7 miljoen toe tot €6 miljoen.

    ijn inkomsten uit de Europese premies stegen met €3,1 miljoen tot dik €8 miljoen. Doordat Ajax in de play-offs voor de Champions League speelde, ontving de club daarvoor nog €0,3 miljoen premie.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 februari 2017 18:28
    Utrecht bij meest competitieve regio's Europa
    Vandaag, 12:43

    BRUSSEL - Utrecht is wederom hoog geëindigd op een lijstje van de meest competitieve regio's van Europa. De provincie heeft wel zijn eerste plaats moeten afstaan aan Londen, dat bij de vorige editie in 2013 nog op de tweede plek belandde.

    De Europese Commissie beoordeelt sinds 2010 elke drie jaar welke gebieden het beste scoren op tal van thema's die belangrijk zijn voor de economie, zoals infrastructuur en innovatie. Utrecht is ditmaal op een gedeelde tweede plaats geëindigd, samen met het Britse Berkshire, Buckinghamshire en Oxfordshire.

    Concurrentiekracht

    In de top 10 van 2016 komen verder geen andere Nederlandse regio's voor. Daarmee doet ons land het wat concurrentiekracht betreft ietsje minder dan drie jaar terug. Nederland behoort samen met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Zweden niettemin nog altijd tot de best scorende landen in de EU.

    De minst competitieve regio's bevinden zich voornamelijk in Roemenië, Bulgarije, Griekenland en Zuid-Italië. Helemaal onderaan de lijst staat het Zuid-Amerikaanse Frans-Guyana, dat ook als een EU-regio wordt beschouwd.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 februari 2017 23:54
    SpaceX gaat volgend jaar twee burgers naar de maan vliegen

    Gepubliceerd: 27 februari 2017 23:08 Laatste update: 27 februari 2017 23:28

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat volgend jaar twee toeristen naar de ruimte brengen. Zij gaan om de maan vliegen.

    Dat heeft het bedrijf maandag gemeld.

    Het tweetal, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, heeft SpaceX zelf benaderd. Zij hebben "een significante aanbetaling gedaan" voor de reis om de maan, liet SpaceX-baas Elon Musk weten.

    Zij zullen wel van tevoren alle gezondheidstest moeten doen die gewone astronauten ook met goed gevolg moeten voltooien. Onlangs maakte SpaceX ook bekend vanaf 2020 missies naar Mars te gaan aanbieden.
    Door: NU.nl
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 februari 2017 07:42
    SpaceX vliegt volgend jaar twee toeristen naar de maan

    Gepubliceerd: 27 februari 2017 23:08 Laatste update: 28 februari 2017 04:03

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX gaat volgend jaar twee toeristen naar de ruimte brengen. Zij gaan om de maan vliegen.

    Dat heeft het bedrijf maandag gemeld.

    Het tweetal, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, heeft SpaceX zelf benaderd. Zij hebben "een significante aanbetaling gedaan" voor de reis om de maan, liet SpaceX-baas Elon Musk weten.

    Zij zullen wel van tevoren alle gezondheidstests moeten doen die gewone astronauten ook met goed gevolg moeten voltooien. Onlangs maakte SpaceX ook bekend vanaf 2020 missies naar Mars te gaan aanbieden.
    Door: NU.nl
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 februari 2017 11:21
    Van Gansewinkel en Shanks verder als Renewi
    50 min geleden

    LONDEN - Afvalverwerker Van Gansewinkel gaat na de fusie met het Britse Shanks Group verder onder de naam Renewi. Dat maakte het concern met circa 8000 medewerkers in negen verschillende landen dinsdag bekend.

    Met de nieuwe naam leggen de bedrijven de nadruk op hun grote gecombineerde capaciteit op het gebied van recycling. "Wanneer we afval ophalen, geven we het een nieuw leven", verklaarde topman Peter Dilnot. "Afval bestaat niet."

    Van Gansewinkel en Shanks bereikten in september al een akkoord over de samensmelting, maar het hele fusieproces liep vervolgens lichte vertraging op. De aandeelhouders van Van Gansewinkel hebben in totaal 366 miljoen euro in contanten ontvangen van Shanks. Daarnaast kregen ze een belang van 23,8 procent in het fusiebedrijf. Inmiddels zijn alle toezichthouders akkoord en hebben de bedrijven de deal afgerond.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 februari 2017 15:30
    Zeewier gedijt goed voor kust van Scheveningen

    Gepubliceerd: 28 februari 2017 15:13 Laatste update: 28 februari 2017 15:13

    Zeewierzaad dat bij een proef is uitgezet voor de kust van Scheveningen, blijkt goed te gedijen. Van enkele millimeters in oktober is het wier gegroeid tot meer dan 40 centimeter deze maand, meldt Stichting Noordzeeboerderij dinsdag.

    Het zogeheten suikerwier wordt in april geoogst als het naar verwachting door meer zonlicht-uren en minder golven nog verder is gegroeid. Daarna wordt het getest op kwaliteit en veiligheid.

    Zeewier is breed toepasbaar. Het is te gebruiken als voedsel, maar zit ook in allerlei producten als tandpasta, kleding en make-up. Bovendien heeft het een zuiverende werking op het zeewater.

    In het proefakkertje bij Scheveningen is in een raamwerk 80 meter draad met zaad uitgezet. Het bevindt zich op 15 kilometer uit de kust. Op die afstand liggen op de Noordzee ook windmolenparken. Daartussen (in de toekomst een gebied van zo’n 1000 vierkante kilometer) zou zeewierkweek kunnen plaatsvinden.

    Texel

    Eerder lukte het kweken bij een proef op de Noordzee bij Texel ook al. Toen werd gekeken of het wier wel wilde groeien. Nu gaat het er vooral om te kijken of het interessant is voor ondernemers en investeerders om in deze vorm van teelt te stappen.

    Het project wordt uitgevoerd met het Zeewierplatform. Daarbij kijken meer dan vijftig verschillende bedrijven en overheden samen of het mogelijk is stapsgewijs tot een duurzame zeewiersector te komen. Zeewier komt nu vooral uit het buitenland.
    Door: ANP
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 maart 2017 18:19
    Pensioenfondsen verbeteren positie verder in februari

    Gepubliceerd: 01 maart 2017 13:07 Laatste update: 01 maart 2017 13:43

    De pensioenfondsen hebben hun positie afgelopen maand verder weten te verbeteren. Stijgende koersen van aandelen en obligaties en de toenemende waarde van vastgoed zorgden voor een groter vermogen.

    De gemiddelde dekkingsgraad van de pensioenfondsen steeg daardoor in februari van 103 naar 104 procent, stelt onderzoeksbureau Aon Hewitt woensdag.

    Daarmee werd een vervolg gegeven aan de stijgende lijn die eind vorig jaar al is ingezet. De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde van de afgelopen twaalf maanden, ging van 98 naar 99 procent.

    Dit percentage is leidend bij beslissingen over het eventueel korten of indexeren (het laten meestijgen) van pensioenen. Bij een beleidsdekkingsgraad van onder ongeveer 104,3 procent is sprake van een dekkingstekort.

    Afgelopen jaar leek het er lang op dat veel fondsen mogelijk moesten gaan snijden in de pensioenen. Die vrees week pas in het laatste kwartaal van 2016.
    Rente

    Aon wijst erop dat de rente in februari is gedaald. Dit kwam mede door de onrust rondom het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank en de politieke onrust in Frankrijk.

    Ook de zogenoemde Ultimate Forward Rate (UFR), onderdeel van de rekenrente waarmee pensioenfondsen de waarde van hun toekomstige verplichtingen moeten berekenen, is in februari gedaald. Daardoor groeiden de verplichtingen van pensioenfondsen. Dit zijn de pensioenen die fondsen nu en naar verwachting in de toekomst moeten uitkeren.

    Tegelijkertijd hebben fondsen in februari met hun aandelen een rendement van zo'n 5 procent behaald. Ook het onroerend goed is in waarde gestegen. Per saldo is het vermogen van de fondsen vorige maand met ruim 3 procent gestegen.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 maart 2017 11:22
    Parlement China telt meer dan 100 miljardairs
    19 min geleden

    SHANGHAI - Parlementslid zijn in China is een lucratieve baan. Meer dan honderd functionarissen hebben ieder omgerekend meer dan een miljard euro op hun rekening staan.

    De leden van het Chinese volkscongres en het adviesorgaan van de regering, bijna allemaal van origine zakenlieden, zagen hun vermogens de afgelopen vier jaar met 13 procent per jaar toenemen, zo blijkt uit het jaarlijkse Huran-rapport, dat de verdeling van rijkdom in China onderzoekt.

    In totaal zijn de parlementsleden goed voor zo’n 3,5 biljoen yuan (483 miljard euro). Dat is meer dan het bruto nationaal product van België. Sinds het aantreden van president Xi Jinping in 2013 is het vermogen van parlementsleden en leden van het adviesorgaan van de Chinese regering veel sneller gestegen dan de Chinese economie, die gemiddeld met 7 procent per jaar steeg.

    De Chinese machthebbers maken graag gebruik van de diensten van hun rijke landgenoten. Volgens Rupert Hoogewerf, oprichter van het Hurun Report is de belangrijkste reden dat de rijkste inwoners loyaal zijn aan de staat.
  16. forum rang 9 josti5 2 maart 2017 11:46
    China, Rusland, Amerika, Afrika, Europa: het is overal hetzelfde: graaien, graaien, graaien...
    Steeds meer geld in handen van steeds minder mensen.
    En naar buiten toe maar leuteren over 'economische groei'...

    Tsja, wat is beter voor de economie: 100 mensen, die hun toiletpapier kunnen betalen, of 100.000 mensen...???
6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 299 300 301 302 303 ... 326 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links