Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Meer nodig voor een correctie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

229 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 23 februari 2017 21:48
    quote:

    impanis schreef op 23 februari 2017 20:47:

    Bij tesla heeft men er blijkbaar genoeg van dat Musk weer eens met de klak moet rondgaan om een miljardje of twee op te halen. hij draait ze er wel aan sneltempo door de miljardjes
    Ik weet het niet met die auto's die op batterijtjes rijden, stel je nu eens voor een miljard auto's of meer op accu's, deze techniek is voorbij voor je er erg in hebt.
    Bovendien zijn deze auto's niet weggelegd voor het grote aantal particulieren die nu een benzine/diesel auto rijden.

    Zelf geloof ik veel meer in auto's die op waterstof rijden, men test o.a. in Voorschoten de mogelijkheden om waterstof op een andere manier toe te passen, maar ook elders in de wereld wordt hard gezocht naar een goed toepasbare vorm van waterstof.

    www.zelfenergieproduceren.nl/nieuws/n...
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 23 februari 2017 22:07
    Maar de aandelen van de olieboeren moet je echt nog niet van de hand doen, zolang mensen over de hele wereld als gekken van hot naar her vliegen zal er nog een grote vraag naar fossiele brandstoffen zijn.

    Zit ik energiezuinig te zijn met ledlampjes , isolatie, super zuinige ketel etc. dendert het ene na het andere vliegtuig over m'n erf tot soms 40 x en meer per uur.
    De vertrekkende vliegtuigen van Schiphol laten een uitlaatgas wolk achter die de werking van mijn zonnepanelen ernstig hinderen.

    Wanneer m'n RDS aandelen hun geld opbrengen met dividend en optie constructies vliegen ze er maar op los, zal mijn tijd wel duren.
  3. [verwijderd] 23 februari 2017 22:22
    quote:

    'd Aandelen schreef op 23 februari 2017 22:07:

    Maar de aandelen van de olieboeren moet je echt nog niet van de hand doen, zolang mensen over de hele wereld als gekken van hot naar her vliegen zal er nog een grote vraag naar fossiele brandstoffen zijn.

    Zit ik energiezuinig te zijn met ledlampjes , isolatie, super zuinige ketel etc. dendert het ene na het andere vliegtuig over m'n erf tot soms 40 x en meer per uur.
    De vertrekkende vliegtuigen van Schiphol laten een uitlaatgas wolk achter die de werking van mijn zonnepanelen ernstig hinderen.

    Wanneer m'n RDS aandelen hun geld opbrengen met dividend en optie constructies vliegen ze er maar op los, zal mijn tijd wel duren.
    En zo denken er velen...
    Als de aandeeltjes maar..., kan de rest...
  4. [verwijderd] 23 februari 2017 23:30
    ik zou rds laten vallen en investeren in de tankers die momenteel de dure olie dankzij opec exporteren over gans de wereld.euronav moet stilaan de vruchten gaan plukken.export vanuit de vs is de laatste maanden verdubbeld.rds is amper rendabel en moet alles uitbetalen aan dividend.moest de olieprijs zakken heb je meteen prijs in rds.maar ja borderline en manisch depressief volgens de heren van het selecte clubje van de borrelhapjes.laat de VS maar pompen zou ik zeggen.Elke dollar hoger starten er meer pompen in de vs
  5. [verwijderd] 24 februari 2017 00:33
    quote:

    raarmaarwaar schreef op 24 februari 2017 00:18:

    [...]

    Moet ik nu een last minute vakantie boeken naar Marokko:-).
    raad je l amphitrite palace, ik heb daar prachtige vakantie gehad leuke mensen lekker vis direct op barbeque maar ze kunne wel moeilijk doen met de auto daar in de stad kenitra rabat koop een paard op de kameel met rode sliertjes
    www.lamphitrite-palace.com/default-fr...
  6. Henri-Trader-Zonder-Trades 24 februari 2017 06:22
    Ik denk dat F1F alvast aan de polonaise is begonnen nu er eens geen groene fruts op de borden staan... :-)

    Mooi dat je er weer bent dan Henk!

    En waar zijn de Marsipulami's? Ik denk dat velen ze missen. Go With The Flow mist nu zelfs zijn motivatie om te posten... :-)

    Iedereen weer een mooie dag gewenst!
  7. [verwijderd] 24 februari 2017 06:42
    Het moest er ooit van komen. Tostrams tegen de Telegraaf:

    ’AEX op weg naar record’
    Vandaag, 00:01 Johan Wiering
    Het is meer dan twintig jaar geleden dat Royce Tostrams zo’n sterke technische conditie op de aandelenbeurzen zag. In combinatie met signalen die op een sterk aantrekkende economie wijzen, is groot optimisme voor de AEX volgens hem gerechtvaardigd. Nederlands bekendste technisch analist acht het waarschijnlijk dat de index over een paar jaar een top boven 700 punten neerzet.

    ,,De markten sorteren tegelijkertijd voor op de nieuwe situatie. In navolging van de Amerikaanse beursindices hebben onder meer de Duitse DAX en de Nederlandse herbeleggingsindex nieuwe records bereikt. Dat ze elkaar bevestigen, geeft mij vertrouwen dat de beursindices in meerjarige opgaande trends terecht gekomen zijn”, aldus Tostrams.

    Hij ziet zich gesterkt door signalen die op een krachtige economische groei wijzen. „Aan de structurele daling van de kapitaalmarktrente is een eind gekomen. Dit bevestigt dat het goed gaat met de economie. Het lijkt er op dat na de economische winterperiode die in 2000 met het knappen van de internetzeepbel begon, nu de lente is aangebroken.”

    Voor de AEX is zijn koersdoel voor de komende paar jaar 700 punten, wat betekent dat het in september 2000 neergezette record van 703 punten binnen afzienbare tijd zou kunnen sneuvelen. Tostrams acht voor 2025 zelfs een niveau van 1000 punten haalbaar. Voor de Dow Jones mikt hij op 25.000 punten over anderhalf jaar en op ongeveer 35.000 punten over vijf tot acht jaar.

    Economie en Trump risico’s
    Een tegenvallende economische ontwikkeling ziet hij als een belangrijk risico voor zijn positieve visie. En ook de onvoorspelbaarheid van de Amerikaanse president. „Maar toch dusverre reageren de markten positief op het beleid van Trump.”

    Zijn visie blijft intact zolang de AEX zich boven de belangrijke steun op 380 punten bevindt. „Zelfs na een correctie van meer dan 20% blijft de opgaande trend intact. Een dergelijke terugval zou zelfs een prachtige instapkans bieden.”

    Gemengde reacties uit beleggingswereld
    Steef Bergakker, Director Trends Investing van Robeco, kan zich grotendeels vinden in de positieve boodschap van Tostrams. Hij wijst erop dat de economische verbetering en opwaartse bijstellingen van de taxaties van bedrijfswinsten verdere koersstijgingen rechtvaardigen. Ook ziet hij ruimte voor een daling van de huidige hoge risicopremies van aandelen ten opzichte van de risicovrije rente, wat voor een extra impuls zorgt.

    Jaap van Duijn, econoom en voormalig bestuurslid bij Robeco, is kritischer. Hij ziet geen ruimte voor hogere koers-winstverhoudingen en de bedrijfswinsten de komende jaren niet sterk verbeteren. Bovendien meent hij dat de economische groeivertraging in China en het beleid van de centrale banken grote risico’s voor beleggers vormen.

229 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links