Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.449 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 februari 2017 20:46
    Olieprijs lager gesloten

    Tegenstrijdige berichtgeving over naleving OPEC-deal drukt op olieprijs

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, vanwege zorgen over de aanhoudend hoge Amerikaanse olievoorraden, met name door de stijgende schalie-productie in de Verenigde Staten.

    Mohammed bin Saleh al-Sada, de olieminister van Qatar, drukte zich woensdag daarentegen uit in superlatieven over het succes van het OPEC-besluit om de olieproductie te verlagen en zei dat het besluit tot een positief sentiment heeft geleid op de oliemarkt in 2017.

    De minister sprak tijdens de International Petroleum Week in London. Al-Sadah sprak van een historische deal, waarbij de 13 OPEC-leden, waaronder Qatar, en 11 niet OPEC-leden in december overeenkwamen om over een periode van zes maanden vanaf 1 januari de productie in te perken.

    "Deze inspanningen en de consensus hebben geresulteerd in een significant [opwaarts] effect op de olieprijs, waardoor de vooruitzichten voor de oliemarkt op positieve wijze zijn verbeterd.", zei hij. De olieprijs is sindsdien vrijwel verdubbeld en beweegt binnen de marge van 50 - 60 dollar per vat. Het overaanbod zal door de overeenkomst naar verwachting afnemen, waardoor de balans in de markt later dit jaar zal herstellen", voegde hij toe.

    OPEC-secretaris-generaal Mohammed Barkindo sloeg een vergelijkbare positieve toon aan tijdens een speech in London. Barkindo zei ingenomen te zijn met de naleving van de overeenkomst. "Het nalevingspercentage van de deal bedraagt circa 90 procent", zei hij.

    Commentaar van Al-Sada leidde woensdag echter tot druk. De minister zei dat het nalevingspercentage onder de niet-OPEC-leden, waaronder Rusland en Mexico, circa 50 procent bedraagt. De minister waarschuwde dat de schattingen mogelijk incompleet zijn.

    "We zijn er van overtuigd dat alle leden uiteindelijk hun verplichting voor 100 procent nakomen", voegde Barkindo toe.

    Dinsdag sloot de olieprijs hoger vanwege de verwachting dat de OPEC de duur van de productieverlaging zal verlengen. De OPEC zal een besluit over de verlenging van de overeenkomst nemen op basis van de dalingen van de wereldwijde voorraden, zei Barkindo reeds dinsdag. De markt reageerde optimistisch over een mogelijke verlenging van de deal tot in de tweede helft van het jaar in het geval het mondiale overaanbod nog steeds een probleem is.

    Donderdag publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport. Normaliter verschijnt dit rapport op woensdag, maar aangezien de financiële markten maandag in de Verenigde Staten waren gesloten vanwege President's Day verschijnt het rapport een dag later.

    De april-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,74 dollar, ofwel 1,4 procent, lager op 53,59 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 23 februari 2017 17:20
    Amerikaanse olievoorraden blijven toenemen

    Benzine- en stookolievoorraden wel gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week toegenomen Dit bleek donderdag uit cijfers van de Energy Information Administration. De data verschenen een dag later vanwege de viering van Presidents Day afgelopen maandag.

    In de week eindigend op 17 februari stegen de voorraden met 0,6 miljoen naar een totaal van 518,7 miljoen vaten. Hiermee staan de voorraden boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar, aldus EIA.

    Woensdagavond rapporteerde industriegroep American Petroleum Institute dat de Amerikaanse voorraden vorige week juist met circa 1 miljoen vaten afnamen. Dit rapport wordt vaak als indicator gezien voor de officiële overheidscijfers van EIA.

    De benzinevoorraden daalden afgelopen week met 2,6 miljoen vaten tot een totaal van 256,4 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten slonken met 4,9 miljoen vaten tot 165,1 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde van 85,4 naar 84,3 procent.

    De april-future op een vat West Texas Intermediate noteerde rond het verschijnen van het rapport 2,0 procent hoger op 54,68 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 23 februari 2017 21:11
    Olieprijs stijgt

    Amerikaanse olievoorraden groeien minder dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. De april-future op een vat West Texas Intermediate steeg 1,6 procent op 54,45 dollar.

    Uit het rapport van de Energy Information Administration bleek donderdag dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week met krap een miljoen zijn gestegen, waardoor het totaal op recordniveau blijft. De toename viel echter mee want de markt ging uit van een stijging met ruim 3 miljoen vaten. Dat de olievoorraden minder sterk toenamen had te maken met een lagere olie import. Verder daalden de benzine- en stookolievoorraden.

    "De Noord-Amerikaanse markt heeft nog steeds een ruim overaanbod", benadrukte vermogensbeheerder Bob Yawger bij Mizuho Securities USA.

    Ondertussen blijven de olieprijzen binnen een krappe bandbreedte, waarbij de torenhoge voorraden het effect van de productie-inperking van de OPEC negatief drukken. "We zitten aan de bovenkant van de bandbreedte en daar gaan we vooralsnog niet doorheen", aldus Ric Navy van RJ O'Brien & Associates.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 27 februari 2017 21:12
    Olieprijs sluit hoger

    Beleggers kijken uit naar macrocijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten.

    Beleggers zullen deze week vooral letten op woensdag, met het wekelijkse olievoorradenrapport en de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie.

    Vrijdag bleek uit cijfers van de Amerikaanse oliedienstverlener Baker Hughes al dat het aantal actieve Amerikaanse olieplatformen afgelopen week met 5 steeg tot 602.

    De Amerikaanse olieproductie ligt bijna op het hoogste niveau in een jaar tijd, terwijl oliekartel OPEC samen met een aantal niet-leden waaronder Rusland tegelijkertijd de productie juist terug probeert te schroeven.

    "Hoewel de huidige Amerikaanse groei de plannen van de OPEC nog niet in de war schopt, zien Amerikaanse producenten van schaliegas wel kans om weer in de markt te springen om de hogere prijzen [voor olie] te verzilveren", aldus Stuart Ive van OM Financial. Ook marktstrateeg Michael McCarthy van CMC Markets noemde de hogere productie van Amerikaanse producenten "nauwelijks een verrassing" gelet op de hogere prijzen.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,06 dollar hoger, of 0,1 procent, op 54,05 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 28 februari 2017 21:18
    Olieprijs sluit nauwelijks lager

    Kleinste prijsstijging op maandbasis in een jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De oliefutures zijn dinsdag licht lager gesloten, omdat handelaren verwachten dat de aankomende Amerikaanse overheidscijfers voor de achtste week op rij een toename van de olievoorraden zullen laten zien.

    De aprilfuture voor een vat West Texas Intermediate olie op de Nymex-grondstoffenbeurs in New York sloot 0,1 procent lager op 54,01 dollar per vat.

    Op maandbasis steeg de olieprijs met 2,3 procent. Dit was de kleinste stijging sinds februari vorig jaar, volgens cijfers van FactSet.

    Een aprilfuture Brent-olie zakte dinsdag 0,7 procent tot 55,53 dollar per vat.

    Op dit moment zit de oliemarkt in een mondiale duw-trek-situatie, zei Mark Watkins van U.S. Bank in Utah. "De Verenigde Staten duwen om het gat te vullen dat valt door het OPEC-akkoord, terwijl de OPEC tegelijkertijd de mondiale imbalans van vraag en aanbod weer in evenwicht probeert te brengen."

    De organisatie van olie-exporterende landen, samen met een aantal niet-OPEC-leden, kwamen overeen om vanaf begin dit jaar de productie met ruwweg 1,8 miljoen vaten per dag te verlagen om een mondiaal overschot in de olie-aanvoer te verlagen en de prijzen te laten stijgen. De productie in de Verenigde Staten, dat geen lid is van het oliekartel, is intussen aan het herstellen.

    "Wereldwijd heeft het OPEC-akkoord olie van de markt afgehaald", zei Watkins. Intussen blijven de VS olie de markt opduwen. Zo lang de olieprijs boven 50 dollar per vat ligt, zullen Amerikaanse producenten van schalie-olie hun productie blijven opvoeren, verwacht hij.

    Overheidsbureau EIA zal woensdag zijn wekelijkse update geven over de Amerikaanse olievoorraden. Analisten rekenen op een toename van de voorrraad ruwe olie met 2,1 miljoen vaten. Dit zou de achtste stijging op rij zijn.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 1 maart 2017 16:54
    Amerikaanse olievoorraden lopen op

    Raffinaderijen benutten capaciteit beter.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

    In de week eindigend op 24 februari namen de olievoorraden met 1,5 miljoen vaten toe tot 520,2 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden daalden met circa 0,5 miljoen vaten tot een totaal van 255,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 0,9 miljoen vaten tot 164,2 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting steeg van 84,3 naar 86,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 1 maart 2017 21:19
    Olieprijs sluit lager

    Wekelijkse olievoorraden omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, na volatiele bewegingen volgend op het wekelijkse olievoorradenrapport waaruit een toename naar voren kwam.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,18 dollar lager, of 0,3 procent, op 53,83 dollar.

    De voorraden stegen minder hard dan verwacht. Het Energy Information Administration zei dat de Amerikaanse olievooraden met 1,5 miljoen vaten waren opgelopen tot 520,2 miljoen vaten. Voor de tijd van het jaar is dit aan de hoge kant volgens de organisatie. Analisten geraadpleegd door The Wall Street Journal hadden gerekend op een groei van 2,4 miljoen vaten olie.

    De benzinevoorraden namen daarentegen af, met 546.000 vaten tot 255,9 miljoen stuks. Hier waren analisten uitgegaan van een grotere daling met 1,6 miljoen vaten ten opzichte van de voorgaande week.

    "Het is een zeer gemengd rapport", zei Kyle Cooper van ION Energy Group. "Als je er iets positiefs of negatiefs in kan vinden, dan is dat goed mogelijk."

    De raffinagecapaciteit steeg met 1,7 procentpunt tot 86 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 2 maart 2017 16:59
    Valuta: dollar in de lift

    Federal Reserve nu belangrijkste vliegwiel.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar zit donderdag in de lift nu de verwachting dat de Federal Reserve deze maand de rente verhoogd verder is toegenomen.

    "De kans is zeer groot dat de Fed de rente halverwege de maand [maart] verhoogt", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury. In het geval de Fed inderdaad de rente opwaarts bijstelt kan de dollar nog verder oplopen, waarmee de euro richting de 1,04 dollar kan tenderen.

    Erdmann wees donderdag op de goede macro-economische data uit de Verenigde Staten, met als meest recente cijfer de verder opgelopen inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie over februari, terwijl rekening was gehouden met een stabiele ontwikkeling.

    De valutahandelaar kijkt donderdag uit naar de voorlopige inflatiecijfers van de eurozone over februari en voor vrijdag naar de speech van Janet Yellen, voorzitter van de Fed, na tal van commentaren van Fed-prominenten die zinspeelden op een aanstaande renteverhoging, nu de belangrijkste indicator voor het courante beleid.

    Ondertussen is het Britse pond onder druk komen te staan met op de achtergrond een House of Lords dat een juridische aanpassing wil, waarmee het verblijf van 3 miljoen ingezetenen met een EU-achtergrond met een aankomende Brexit veilig wordt gesteld.

    De Australische dollar noteerde donderdag lager. Vanochtend bleek dat de export van het land in januari te zijn gedaald gecombineerd met een stevige plus voor de import.

    De euro noteerde donderdag op 1,0539 dollar, een verlies van 0,2 procent. De euro noteerde op 0,8571 Britse pond. De Australische dollar zakte 0,2 procent naar 0,7657 Amerikaanse dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 2 maart 2017 21:25
    Olieprijs sluit lager

    Sterke dollar drukt op olieprijs.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege de sterkere dollar, na commentaar van een aantal Fed-functionarissen dat de grootste economie ter wereld klaar is voor een renteverhoging.

    De olieprijs stond tevens onder druk nadat woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de Amerikaanse ruwe olievoorraden zijn opgelopen. In de week eindigend op 24 februari namen de olievoorraden met 1,5 miljoen vaten toe tot 520,2 miljoen vaten.

    De stijging van de ruwe olievoorraden werd grotendeels gedreven door een aanzienlijke invoer uit Saoedi Arabië, Irak en Canada, evenals een sterke binnenlandse productie. De binnenlandse productie steeg voor de tweede week op rij boven de 9 miljoen vaten per dag.

    Door de recente stijging van de Amerikaanse output vervliegt het effect van de productieverlaging van de OPEC en Rusland. "De twee tegenkrachten zorgen ervoor dat de olieprijs in een kleine bandbreedte beweegt", aldus analisten.

    "Nadat januari 2017 qua prijsbeweging een saaie maand bleek, was februari nog erger", meldde de Singapore Exhchange, erop wijzend dat de Brent-prijs in één van de smalste marges in de recente geschiedenis bewoog. Brent bewoog in februari tussen 54 dollar per vat tot iets meer dan 57 dollar per vat.

    ANS meldde dat de prijsvolatiliteit op zijn laagste niveau sinds 2014 noteerde.

    Daarnaast bleek uit de data van de EIA dat de benzinevoorraden met circa 0,5 miljoen vaten zijn gedaald tot een totaal van 255,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 0,9 miljoen vaten tot 164,2 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg van 84,3 naar 86,0 procent.

    Marktvolgers verwachten dat de 'stilte' op de oliemarkt de komende weken zal aanhouden, waarbij de vergadering van de OPEC in mei waarschijnlijk het volgende richtinggevende evenement is. Tijdens de bijeenkomst vergaderen de lidstaten of de productieverlaging na de eerste periode van zes maanden verlengd zal worden.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,22 dollar lager, ofwel 2,3 procent, op 52,61 dollar per vat.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 3 maart 2017 20:50
    Olieprijs sluit hoger

    Op weekbasis daling.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, voor de eerste keer in vier handelssessies. De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 72 dollar hoger, of 1,4 procent, op 53,33 dollar.

    Op weekbasis was er echter sprake van een daling met 1,2 procent.

    De stijging werd ondersteund door berichtgeving over evacuatie van een van de grootste oliehavens van Libië en door de aanhoudende lagere productieniveaus van oliekartel OPEC. Libië en Nigeria zijn leden van OPEC die uitgezonderd zijn van de productiebeperkende deal die begin dit jaar in werking is getreden.

    Vrijdag bleek uit de wekelijkse gegevens van Baker Hughes, een dienstverlener aan de olie industrie, dat het aantal actieve booreilanden in Amerika in de afgelopen week met zeven is toegenomen naar 609. Deze data wordt beschouwd als graadmeter voor activiteit in de oliesector. In oktober 2014 waren er nog 1.609 olieplatforms in Amerika actief, voordat de dalende olieprijzen de sector onder druk zetten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 6 maart 2017 17:54
    'Sterke vraag naar olie na 2020'

    Gepubliceerd op 6 mrt 2017 om 17:25 | Views: 637

    24,81 0,00 (-0,22%)

    HOUSTON (AFN) - De wereldwijde vraag naar olie zal de komende jaren sterk toenemen. In een rapport over de nabije toekomst van de oliemarkt waarschuwt het Internationale Energie Agentschap (IEA) voor stevige prijsstijgingen na 2020 als er niet snel goedkeuring komt voor nieuwe projecten.

    Vooral in Azië zal er volgens het IEA veel meer vraag zijn naar olie. Van de tien vaten die er extra nodig zijn om aan de behoefte te voldoen, zijn er volgens het agentschap zeven nodig voor dat continent. India zal daarbij China overtreffen als het land met de grootste oliebehoefte in de regio.

    Volgens het agentschap zal de wereldwijde productie moeite krijgen om gelijke tred te houden met de vraag. Dit komt mede doordat de investeringen in de oliemarkt vanwege de lage olieprijzen de afgelopen jaren sterk zijn teruggelopen. Ook voor dit jaar zijn de vooruitzichten qua uitgaven ,,weinig bemoedigend".
  12. forum rang 10 voda 6 maart 2017 19:05
    Olieaanbod zal in 2020 achterblijven bij vraag - IEA

    Agentschap voorziet verkrapping van wereldwijde oliemarkt.

    (ABM FN-Dow Jones) Het mondiale olie-aanbod zal na 2020 moeite hebben om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar olie, met als risico een sterke prijsstijging, tenzij er snel nieuwe projecten worden goedgekeurd. Dit meldde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) maandag in zijn jaarlijkse marktanalyse en prognose rapport, waarin het agentschap vijf jaar vooruit kijkt.

    Het IEA sprak van een "comfortabele" situatie in de komende drie jaar, maar waarschuwt ervoor dat de groei van het aanbod daarna aanzienlijk vertragen. Volgens het rapport wijzen de vraag en aanbodtrends op een krappe wereldwijde oliemarkt, waarbij de onbenutte productiecapaciteit in 2022 naar verwachting gedaald zal zijn tot het laagste niveau in 14 jaar.

    In de komende jaren zal het olieaanbod in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en elders groeien, maar deze groei kan volgens het IEA in 2020 tot stilstand komen als de teruggang in investeringen van de afgelopen jaren niet wordt gekeerd. "Hoewel de investeringen in de Verenigde Staten in de schalie-sector sterk aantrekken zijn de vroege tekenen voor de wereldwijde bestedingen weinig bemoedigend", aldus het rapport.

    De olievraag zal de komende vijf jaar stijgen en in 2019 de symbolische drempel passeren van 100 miljoen vaten per dag en stijgen tot 104 miljoen vaten per dag per 2022. Ontwikkelingslanden zijn verantwoordelijk voor de groei in vraag, waarbij Azië domineert, aangezien 7 van elke 10 extra vaten in Azië zal worden geconsumeerd. De groei van de vraag naar olie in India zal tegen die tijd de groei van de vraag in China overtreffen.

    Hoewel elektrische voertuigen een belangrijke factor zijn voor de vraag naar olie voorziet het IEA dat het effect op de vraag naar transportbrandstof in 2022 slecht beperkt zal zijn.

    "Wij zijn getuigen van een tweede Amerikaanse groeigolf in aanbod en de omvang van het aanbod zal afhangen van de richting van de prijs", aldus IEA-bestuurder Fatih Birol. "Dit is geen tijd voor zelfgenoegzaamheid. Wij zien geen piek in de vraag naar olie op korte termijn. Tenzij de investeringen wereldwijd sterk herstellen doemt een nieuwe periode van prijsvolatiliteit op", aldus Birol.

    De grootste bijdrage aan de nieuwe voorraden zullen uit de Verenigde Staten komen, concludeerde het agentschap. Vanuit de OPEC zal het grootste deel van de nieuwe voorraden van grote zogenaamde 'lage kosten producenten' uit het Midden-Oosten komen, zoals Irak, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. Het aanbod uit Nigeria, Algerije en Venezuela zal volgens het agentschap dalen. Het IEA verwacht dat de productie in Rusland in de komende vijf jaar stabiel zal zijn.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 6 maart 2017 21:17
    Olieprijs sluit lager

    Lagere economische groei China drukt oliemarkt.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten.

    De olieprijzen stonden onder druk, nadat de Chinese overheid afgelopen weekend de groeivooruitzichten neerwaarts bijstelde. Waar Beijing aanvankelijk voor 2017 rekende op een groei van het bruto binnenlands product van 6,5 tot 7,0 procent, mikt de overheid nu op 6,5 procent groei. In 2016 groeide de Chinese economie met 6,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

    Ook de aanhoudende zorgen over een stijgende olieproductie blijft de markt parten spelen, ondanks pogingen van oliekartel OPEC om de productie te beperken. Uit de meest recente cijfers van oliedienstverlener Baker Hughes bleek afgelopen vrijdag dat het aantal Amerikaanse actieve olieplatformen steeg met 7 naar 609.

    Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zal het mondiale olie-aanbod na 2020 moeite hebben om te voldoen aan de vraag, met als risico een sterke stijging van de olieprijzen, tenzij er spoedig nieuwe projecten worden goedgekeurd. Het IEA sprak van een "comfortabele" situatie in de komende drie jaar, maar waarschuwde dat de groei van het aanbod daarna aanzienlijk vertragen. Volgens het rapport van het Agentschap wijzen de vraag en aanbodtrends op een krappe wereldwijde oliemarkt, waarbij de onbenutte productiecapaciteit in 2022 naar verwachting gedaald zal zijn tot het laagste niveau in 14 jaar.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,13 dollar lager, of 0,2 procent, op 53,20 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 7 maart 2017 16:31
    Exxon Mobil investeert 20 miljard dollar

    Sectorgenoot Chevron zal naar verwachting deze week soortgelijke plannen onthullen.

    (ABM FN-Dow Jones) Exxon Mobil is van plan om ongeveer 20 miljard dollar te investeren in raffinaderijen, pertrochemische fabrieken en andere projecten in en rond de Golf van Mexico. Dit meldde CEO Darren Woods maandag laat.

    Het investeringsplan betreft in totaal 11 projecten en is gericht op het creëren van nieuwe afzetmarkten voor Amerikaanse aardgas. De CEO sprak tijdens de jaarlijkse CERAWeek conferentie. Vorige week meldde de energiereus al van plan te zijn de productie uit zijn schalie-velden in de Verenigde Staten in het komende decennium bijna te willen verdubbelen.

    Sectorgenoot Chevron zal naar verwachting deze week soortgelijke plannen onthullen. Volgens Tudor Pickering Holt & Co. zou de productie van Chevron in het Permian-veld in West-Texas en Nieuw Mexico per 2020 900.000 vaten olie-equivalent kunnen bedragen. Dit zou betekenen dat de productie van slechts één bedrijf in slechts één gebied de productie evenaart van grote mondiale concurrenten zoals Azerbeidzjan.

    Exxon's aankondiging onderstreept de mate waarin nieuwe technologie de toegang biedt tot nieuwe voorraden, waardoor het machtsevenwicht in de mondiale energiemarkt verschuift. Hoewel de OPEC en andere olieproducten vorig jaar een verlaging van de productie aankondigden om de daling van de olieprijs een halt toe te roepen voerden Amerikaanse producenten en masse hun productie op.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 7 maart 2017 21:41
    Olie iets goedkoper

    OPEC-beperking in evenwicht met hogere schalieproductie.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag licht gedaald.

    Beleggers wogen aanhoudende productiebeperkingen door grote olie-exporteurs af tegen de verwachting dat de Amerikaanse productie en voorraden zullen stijgen.

    "Terwijl de stijging van schalie-olie-productie op de korte termijn de productieverlagingen door OPEC-landen schaakmat lijkt te hebben gezet, zorgt het gebrek aan investeringen in meer traditionele olieprojecten voor tekorten in de toekomst", zei analist Phil Flynn van Price Futures Group.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,07 dollar lager, of 0,1 procent, op 53,13 dollar.

    De Amerikaanse Energy Information Agency zal woensdag de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden publiceren. Analisten rekenen op een toename van de handelsvoorraad ruwe olie met 1,6 miljoen vaten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 8 maart 2017 17:02
    Amerikaanse olievoorraden lopen fors op

    Benzinevoorraden dalen meer dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week sterker dan verwacht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration.

    In de week eindigend op 3 maart namen de olievoorraden met 8,2 miljoen vaten toe tot 528,4 miljoen vaten en kwamen daarmee aan de bovengrens van de gemiddelde bandbreedte voor deze tijd van het jaar.

    De stijging was veel sterker dan de toename met 1,7 miljoen vaten waar economen vooraf op hadden gerekend.

    De benzinevoorraden daalden met 6,6 miljoen vaten tot een totaal van 249,3 miljoen vaten. Ook deze daling was sterker dan de daling met 1,7 miljoen vaten die was voorzien.

    De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 2,7 miljoen vaten tot 161,5 miljoen vaten, waar gerekend werd op een daling van 1,3 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde een fractie, van 86,0 naar 85,9 procent. Hier werd een stijging tot 86,5 procent voorzien.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 8 maart 2017 20:48
    Olieprijs sluit lager

    Amerikaanse voorraden bereikten recordniveau.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag gedaald, nadat Amerikaanse olievoorraden tot recordniveaus stegen.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 2,86 dollar lager, of 5,4 procent, op 50,28 dollar. Dit is het laagste slot van dit jaar.

    Olieprijzen daalden woensdag reeds voordat het wekelijkse voorradenrapport bekend werd en vanwege de nieuwe recordniveaus nam dit toe. Een sterke afname van de benzinevoorraden hield de dalingen evenwel in eerste instantie in toom, maar later liepen de verliezen op.

    De voorraden stegen met 8,2 miljoen vaten, terwijl was gerekend op een veel kleinere toename van 1,7 miljoen vaten. Het was de negende week op rij dat de voorraden in de Verenigde Staten groter werden. De benzinevoorraden daalden daarentegen met 6,6 miljoen vaten. Hier was een daling van 1,7 miljoen vaten voorzien.

    Woensdag werd ook bekend dat de Chinese invoer van olie is gedaald in februari. Dit wijst op een lagere vraag en zet de olieprijzen verder onder druk.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 9 maart 2017 16:17
    Beursblik: olieprijs onder druk

    ABN AMRO ziet onzekere signalen OPEC en sterk opgelopen Amerikaanse olievoorraden.

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs kreeg woensdag een gevoelige knauw als gevolg van de flink opgelopen wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. Dit bleek donderdag uit een analyse van ABN AMRO.

    Sectoreconoom energie Hans van Cleef wees donderdag op de gemelde stijging van 8,2 miljoen vaten, terwijl de markt rekende op een toename met 1,3 miljoen vaten.

    Van Cleef refereerde verder aan de opmerking van de olieminister van Koeweit over de inspanningen van sommige OPEC-leden om de levering van olie conform de afspraken te beperken, die daarmee de olieprijs trachtte te ondersteunen. Die landen zouden meer doen dan afgesproken, volgens ABN AMRO een signaal dat andere landen daarin achterblijven, waardoor deze opmerking juist geen steun bood.

    De olieprijs noteerde recent binnen een nauwe bandbreedte van 53 tot 58 dollar voor een vat Brent, maar met de daling van woensdag werd de onderkant van die bandbreedte getest.

    "Dat leek wellicht een koopmoment, waarmee de Brent-prijs vanochtend opliep, maar ik denk dat veel partijen in hebben geschat met longposities toch scheef te zitten en die posities aan het sluiten zijn", aldus Van Cleef.

    Van Cleef ziet voor een vat Brent nog ruimte tot 45 dollar waarmee de opwaartse trend voor de lange termijn intact blijft. Op 45 dollar ligt een niet al te sterk steunniveau, volgens de econoom.

    Voor wat betreft de OPEC staan Van Cleef twee scenario's voor ogen: of de organisatie houdt zich aan de gemaakte afspraken de productie te beperken ter ondersteuning van de olieprijs, waarmee de productie van Amerikaans schaliegas overigens wel wordt ondersteund, of de OPEC zet weer in op marktaandeel. Dit laatste scenario is momenteel volgens Van Cleef minder waarschijnlijk.

    Een vat ruwe WTI olie daalde donderdag 1,7 procent op 49,44 dollar, een vat Brent noteerde 1,6 procent in het rood op 52,30 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 9 maart 2017 21:07
    Olieprijs lager gesloten

    WTI voor het eerst in 2017 onder 50,00 dollar per vat.

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, waarbij de olieprijs voor het eerst in 2017 onder de 50 dollar per vat noteerde.

    De markt reageerde donderdag op het tegenvallende wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration. Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week sterker dan verwacht zijn gestegen.

    In de week eindigend op 3 maart namen de olievoorraden met 8,2 miljoen vaten toe tot 528,4 miljoen vaten en kwamen daarmee uit aan de bovengrens van de gemiddelde bandbreedte voor deze tijd van het jaar. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename van 1,7 miljoen vaten.

    De verwachting dat de voorraden mogelijk sterk waren gestegen kwam niet volledig als een verrassing. Het American Petroleum Institute rapporteerde reeds dinsdag een stijging van de binnenlandse voorraden van 11,6 miljoen vaten.

    De OPEC klopte zichzelf dinsdag echter op de borst over het hoge nalevingspercentage onder de deelnemende lidstaten van de overeenkomst om de productie te verlagen vanaf januari 2017. OPEC secretaris generaal Mohammed Barkindo zei tijdens een conferentie in Houston dat de toewijding onder de deelnemende lidstaten hoog is.

    Maar in de Verenigde Staten, dat geen deel uitmaakt van het pact, bereikte de ruwe olieproductie vorige week het hoogste niveau in ruim een jaar.

    Uit de EIA-data bleek tevens dat de benzinevoorraden zijn gedaald met 6,6 miljoen vaten tot een totaal van 249,3 miljoen vaten. Ook deze daling was sterker dan de daling met 1,7 miljoen vaten die was voorzien.

    De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 2,7 miljoen vaten tot 161,5 miljoen vaten, waar gerekend werd op een daling van 1,3 miljoen vaten.

    De capaciteitsbenutting daalde een fractie, van 86,0 naar 85,9 procent. Hier werd een stijging tot 86,5 procent voorzien.

    De april-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,00 dollar lager, of 2,0 procent, op 49,28 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 9 maart 2017 21:15
    Repsol ontdekt groot olieveld in Alaska

    Gepubliceerd op 9 mrt 2017 om 20:46 | Views: 363

    MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse olieconcern Repsol heeft een groot olieveld ontdekt in het noordelijke deel van Alaska, dat 1,2 miljard vaten (van 159 liter) aan winbare olie zou bevatten. Het gaat daarmee om het grootste olieveld dat is ontdekt op het Amerikaanse vasteland in dertig jaar.

    De oliemaatschappij baseert de vondst op nieuwe testboringen. De olieproductie op de North Slope van Alaska gaat al lange tijd omlaag, dus het veld kan nieuw leven inblazen in de lokale olie-industrie. In januari meldde oliebedrijf ConocoPhillips ook al een grote ontdekking in het gebied.

    Repsol werkt bij het project samen met partner Armstrong Energy. Er moet in 2021 worden begonnen met productie uit het olieveld, met uiteindelijk 120.000 vaten per dag.
5.449 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 871,96 +0,63%
EUR/USD 1,0684 +0,30%
FTSE 100 8.064,03 +0,50%
Germany40^ 17.967,30 +0,60%
Gold spot 2.309,95 -0,74%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+31,58%
ALLFUN...
+4,13%
PROSUS
+4,09%
Accsys
+3,41%
ASMI
+2,60%

Dalers

RANDST...
-6,72%
Akzo N...
-3,80%
NSI
-3,34%
B&S Gr...
-2,59%
FASTNED
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links