Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,788 19 apr 2024 17:35
  • -0,042 (-1,10%) Dagrange 3,758 - 3,814
  • 577.058 Gem. (3M) 1,4M

BAM februari 2017

2.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 108 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Lieps 23 februari 2017 14:09
    quote:

    Wilbar schreef op 23 februari 2017 14:04:

    Al met al: de koers gaat weer aardig richting jaar-hoog (4,991 op 22-2). Misschien vandaag nog?
    Jaarhoog was 21 februari op 5,095 (net na opening op dag van de jaarcijfers).
    Op die dag na zitten we inderdaad op de hoogste koers in een jaar tijd.
    Mijn eerste koersdoel is echter de 5,22 (4 november 2015).
    Daarna ga ik voor het volgende doel zo rond de 5,80.

    Iets terug zag ik iets staan over kruizen koersen Heijmans en BAM.
    Dat mag, maar dan minimaal in het midden van beide koersen.
    Ik schrik behoorlijk van het lage EV van Heijmans op dit moment.
  2. forum rang 8 Wilbar 23 februari 2017 14:13
    quote:

    Lieps schreef op 23 februari 2017 14:09:

    [...]

    Jaarhoog was 21 februari op 5,095 (net na opening op dag van de jaarcijfers).
    Op die dag na zitten we inderdaad op de hoogste koers in een jaar tijd.
    Mijn eerste koersdoel is echter de 5,22 (4 november 2015).
    Daarna ga ik voor het volgende doel zo rond de 5,80.

    Iets terug zag ik iets staan over kruizen koersen Heijmans en BAM.
    Dat mag, maar dan minimaal in het midden van beide koersen.
    Ik schrik behoorlijk van het lage EV van Heijmans op dit moment.
    Klopt helemaal, die 5,095 was intraday. Ik keek even verkeerd, sorry.
    (ik ben net een mens; maak ook fouten... weleens) :)
  3. Lieps 23 februari 2017 14:25
    quote:

    Wilbar schreef op 23 februari 2017 14:13:

    [...]
    Klopt helemaal, die 5,095 was intraday. Ik keek even verkeerd, sorry.
    (ik ben net een mens; maak ook fouten... weleens) :)
    Geen probleem, maar jaarhoog zie ik ook graag hoor. Voor de rest zal het langzaam wel de goede kant op gaan richting 11 mei. Of we krijgen een extra leuke dag bij een (definitieve) opdracht.
  4. [verwijderd] 23 februari 2017 14:38
    Nog twee partijen in de race voor miljardenproject Blankenburgtunnel
    Er zijn nog maar twee partijen in de race voor de Blankenburgverbinding. Het project is met een budget van €1,2 mrd een van de majeure infrastructuuropdrachten de komende jaren. Een consortium van BAM, VolkerWessels en Boskalis dingt nog mee en een groep van de Australische bank Macquarie, Ballast Nedam en de Belgische baggeraar DEME. Dit hebben diverse bronnen bevestigd. Een derde partij is in het najaar afgehaakt, mogelijk omdat Rijkswaterstaat het tempo van de aanbesteding versnelde.
    De Blankenburgverbinding ten westen van Rotterdam behelst de aanleg van een toltunnel. Aan de noordkant richting Vlaardingen gaat de nieuwe verbinding vrijwel direct over in een landtunnel onder de Aalkeetpolder. Verder zijn de aansluitingen op de A20 en de A15 bij Rozenburg en een verbreding van de A20 onderdeel van het werk. Het winnende consortium wordt verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud gedurende twintig jaar. In de zomer wordt bekend wie de klus krijgt.

    Beperkt aantal inschrijvers
    Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat Rijkswaterstaat te maken krijgt met een beperkt aantal inschrijvers. Ook bij het deze week aan Fluor, Hochtief en Heijmans gegunde Zuidasdok deed slechts een andere partij mee (BAM, VolkerWessels en TBI). Ook bij kleinere projecten is het aanbod soms beperkt. Vorig jaar waren er bij de aanbesteding van de Beatrix-sluizen bij Nieuwegein slechts drie gegadigden.
    Tijdens de crisis is een aantal bouwers diep in het rood geschoten doordat ze te laag inschreven ten opzichte van het risico dat ze aannamen. Verder zijn de grote aanbestedingen voor marktpartijen zo tijdrovend en kostbaar dat ze selectief worden. Daardoor zijn er soms minder inschrijvers.
    Minder keus
    Tot dusver heeft dat niet zichtbaar tot problemen geleid, maar met twee partijen is er minder keus voor Rijkswaterstaat. Dat kan effect hebben op de prijs, en op de kwaliteit; de aangedragen innovaties en oplossingen. Niet alle projecten kampen met gebrek aan belangstelling. Zo meldden vijf consortia zich voor de aanbesteding van de A16 ten noorden van Rotterdam.
    Protest in 2011 tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel.
    Protest in 2011 tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. Foto: HH
    De groep die zich bij de Blankenburgverbinding terugtrok, bestond uit het Amerikaanse Fluor, in ieder geval met vaste partner Heijmans. ‘De partij die zich terugtrok, heeft zojuist de aanbesteding van het Zuidasdok gewonnen’, bevestigt een betrokkene. Ruud Majenburg, directeur Infra bij Heijmans bevestigt donderdag dat de Rosmalense bouwer zich dit najaar in goed overleg met Rijkswaterstaat terugtrok.
    Majenburg: ‘Voor ons speelde mee dat het gaat om een afzinktunnel en daar hebben we onvoldoende onderscheidend vermogen en nemen de risico's dus toe.’ Dat wil de bouwer niet meer na het recordverlies afgelopen jaar als gevolg van oude probleemprojecten.
    Tempoversnelling
    Verder geeft Majenburg aan dat capaciteit ook een issue was, omdat samen met Fluor de aanbesteding van het Zuidasdok afgerond moest worden. Een andere ingevoerde stelt dat de groep zich terugtrok omdat Rijkswaterstaat het aanbestedingsproces versnelde vanwege het lage aantal inschrijvers. De planning werd daardoor maanden naar voren gehaald. In combinatie met de Zuidas was die tempoversnelling van Rijkswaterstaat een onmogelijke opgave. Majenburg wil niet meer kwijt dan dat situatie een rol gespeeld kan hebben.
    Een woordvoerder van Rijkswaterstaat wil niets kwijt over de consortia of over het aantal deelnemers, maar geeft aan dat wegens het aantal inschrijvingen direct is overgegaan tot de tweede dialoogfase, waarin de plannen verder uitgewerkt worden. ‘De dialoogfase loopt tot en met april 2017. Daarna gaan partijen een aanbieding maken. Rond de zomer zal bekend zijn aan welke combinatie het project gegund wordt.’ Bij de start van de aanbesteding werd er nog gezegd dat de gunning eind 2017 zou zijn.
  5. BoterbijdeVis 23 februari 2017 14:57
    quote:

    HenkdeV schreef op 23 februari 2017 12:51:

    [...]

    Ik denk niet dat humor jouw sterkste kant is, geef mij Popie maar. Haha.
    Tja je hebt vele soorten humor, van vriendelijk--ironisch-- niet kwetsend zoals o.a. Wim Kan-- Toon Hermans--Herman Finkers tot het zurige, sarcastische uiterste van lieden als Freek de Jonge en Yoep van 't Hek.
    Ik schaar mij onder de liefhebbers van de eerste categorie.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 23 februari 2017 15:41
    23-02-2017, 15:23 | Van de redactie

    BARNEVELD De firma BAM Infra Regio Civiel uit Gouda gaat in Barneveld de Harselaartunnel realiseren. Dat meldt de gemeente Barneveld. BAM Infra is nu ook al aan de slag om de infrastructuur rond de tunnel aan te pakken. Aanbesteding van deze tunnel was in handen van spoorwegbeheerder ProRail, in samenspraak met de gemeente en provincie Gelderland.

    Dat beide projecten, zowel de tunnel als de omgeving, nu in handen zijn van één partij, biedt volgens de gemeente Barneveld voordelen. ,,Met name als het gaat om plannen van werkzaamheden.''

    De tunnel wordt vanaf het najaar gebouwd op de huidige spooroverweg Stationsweg/Baron van Nagellstraat, ter hoogte van Transferium Barneveld Noord. Deze overweg is al sinds begin dit jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De eerstkomende tijd vindt voorbereidend werk plaats, waaronder aanleg van tijdelijke parkeerterreinen bij de Wencopperseg en Industrieweg, bomenkap, aanleg van een nieuwe riolering en een doorsteek van een waterleiding, het graven van proefsleuven naar bestaande kabels en leidingen en de aanleg van boorkuipen onder het spoor door.

    Vanaf maandag 6 maart wordt het transferium afgesloten voor auto's. Parkeren kan vanaf dan op de tijdelijke parkeerplaatsen achter het transferium en aan de Wencopperweg. Parkeerders kunnen wel te voet via het transferium naar Station Barneveld-Noord, via de loopbrug.

    Na de zomervakantie wordt een tijdelijke overweg voor fietsers en voetgangers aangelegd. Daarna start het graafwerk voor de Harselaartunnel.

2.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 108 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links