Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Kendrion AEX:KENDR.NL, NL0000852531

  • 13,400 19 apr 2024 17:35
  • +0,380 (+2,92%) Dagrange 12,820 - 13,440
  • 31.254 Gem. (3M) 34,5K

Kendrion 2017

132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 februari 2017 13:17
    quote:

    marique schreef op 22 februari 2017 13:03:

    aandelen uitstaand 13,4 mln
    gerapporteerde NW € 14,9 mln
    wpa € 1,11

    Wat is je probleem?

    NB
    Directie is juichend trots op nieuwe uitvoering van het jaarverslag. Ik vind het uiterst ontoegankelijk. Vraag me af welke communicatie-idioot dit bedacht heeft.

    Dat voor de kwartaalwinst en jaarwinst per aandeel, verschillende winsten gebruikt worden in de income statement.

    De kwartaalwinst (0,34 )is een aangepaste winst die nergens uit income statement te halen is. En op dezelfde rij staat de jaarwinst (1,12) die de "gewone" winst uit income statement is.

    edit: En de aangepaste jaarwinst (per aandeel) lijkt niet overeen te komen met de aangepaste winst van de 4 kwartalen
  2. conradus 22 februari 2017 17:39
    Producent van elektromagneten schrapte afgelopen jaar 80 banen.

    (ABM FN-Dow Jones) Kendrion is niet van plan om op korte termijn meer banen te schrappen, nu het samenvoegen van meerder divisies bijna is afgerond. Dit stelde CEO Joep van Beurden van Kendrion woensdag tegenover ABM Financial News.

    In het afgelopen jaar verdwenen er 80 banen bij Kendrion, als gevolg van een samenvoeging van de verschillende divisies. Deze maatregel was onderdeel van het strategische plan om de onderneming eenvoudiger te maken. "We zitten nu dichter op de organisatie en kunnen sneller schakelen", aldus Van Beurden.

    Ook werden er diverse productiefaciliteiten gesloten of opnieuw ingedeeld, onder meer in Zwitserland en Brazilië. In het lopende kwartaal wil Kendrion nog een "relatief kleine fabriek" in India sluiten.

    Daarmee is volgens Van Beurden een groot deel van de simplificatieproces achter de rug. De topman verwacht dan ook niet nog meer banen te moeten schrappen of meer fabrieken te hoeven sluiten.

    Investeringen

    Kendrion hield woensdag bij bde publicatie van de jaarcijfers vast aan de eerder afgegeven verwachtingen voor de middellange tot langere termijn van een gemiddelde autonome omzetgroei van 5 procent per jaar en een EBITA-marge van 10 procent vanaf eind 2018.

    Om de doelstellingen te bereiken wil Van Beurden onder meer veranderingen doorvoeren in de investeringen in onderzoek en ontwikkeling. "Aanvankelijk werden investeringen in R&D naar rato van de omzet onder de verschillende divisies verdeeld. Dat moet veranderen, waarbij de meest winstgevende divisies voorrang krijgen", lichtte de topman zijn plannen toe.

    Bovendien stelde de CEO dat Kendrion zich met enkele veelbelovende projecten bezighoudt, waaronder de ontwikkeling van slimme schokdempers en materialen voor waterstofmotors. "Recent zijn we als eerste partij gestart met de massaproductie van een ventiel voor waterstofmotors. Dit is vooralsnog op kleine schaal, maar naarmate het succes van waterstofmotors groter wordt, plukken we er direct de vruchten van," aldus Van Beurden.
  3. [verwijderd] 23 februari 2017 16:33
    De Nettowinst in 2016 ging naar € 19,6 mln tegen € 16,8 mln 2015. Dat is een stijging van 17%. Ondanks desinvesteringen kwam de omzet iets hoger uit op € 443,4 mln (2015: € 442,1 mln). Het traditioneel zwakkere vierde kwartaal liet in 2016 een resultaat zien dat bijna drie keer hoger was als een jaar geleden.
  4. hansroet 3 maart 2017 17:26
    Foto: ANP
    Kendrion blijft graag onzichtbaar
    Gisteren, 20:54 Bernard Vogelsang

    Zonder het te weten maakt vrijwel elke Nederlander dagelijks gebruik van producten waarin onderdelen van Kendrion zijn verwerkt. Onder meer in auto's, treinen, liften en pinautomaten zitten elektromagneten van het beursgenoteerde bedrijf uit Zeist.

    Kendrion-topman Joep van Beurden
    Kendrion-topman Joep van Beurden
    Foto: Kendrion

    "Je weet niet dat we er zijn. En dat willen we graag zo houden", zegt Kendrion-bestuursvoorzitter Joep van Beurden. Volgens hem komt zijn onderneming namelijk pas bij het grote publiek in beeld als pinautomaten of liften niet werken.

    Cruciaal is daarom dat de onderdelen van Kendrion altijd werken als dat nodig is, benadrukt de topman. "Denk daarbij aan zuurstofmaskers in vliegtuigen. Die kunnen worden neergelaten met magneten van ons. Natuurlijk hoop je als reiziger dat je ze niet hoeft te gebruiken. Maar als je ze in een noodsituatie wel nodig hebt, dan zijn we er."
    Schuttersveld

    Kendrion kent een rijke historie en stamt af van de in 1859 opgerichte Twentse textielfabriek Schuttersveld. De ingenieurs bij Kendrion werken intussen ook aan de technologie van de toekomst.

    Volgens Van Beurden kan daarbij gedacht worden aan ventielen voor auto's met een waterstofmotor. "We hebben een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van deze hoogwaardige ventielen en hebben ze recent in massaproductie genomen. We zijn daarmee de eerste. Als het succes van waterstofmotoren groter wordt, plukken we er direct de vruchten van."
    Slimme schokdempers

    Kendrion heeft ook hoge verwachtingen van zogenoemde slimme schokdempers, die zich automatisch aanpassen aan de toestand van de weg of de rijstijl van de bestuurder. Verder heeft de onderneming een geluidssysteem ontwikkeld dat een elektrische auto kan laten klinken als een voertuig met een verbrandingsmotor.

    Deze en andere innovaties moeten de (autonome) omzet van Kendrion vanaf eind volgend jaar met gemiddeld 5% laten groeien bij een zogeheten ebita-winstmarge van 10%. Vorig jaar heeft het concern een winst van €14,1 miljoen geboekt bij een vlakke omzet van €443 miljoen. Over dit overgangsjaar krijgen aandeelhouders een ongewijzigd dividend van 78 cent uitgekeerd. Kendrion telt 2578 werknemers.

    Dit kan u ook interesseren
  5. williedevil 6 maart 2017 11:24
    Steeds een klein beetje erbij, korte en middellange termijn weerstand zijn gebroken.
    Eerstvolgende weerstand ligt nog 2€ hoger.
    Op deze manier doorgaand zullen ze die ook wel gaan breken, verwacht ik. De fundamentals zijn goed en worden alleen maar beter.
    Maar al met al gaat het nog traag.
    Heeft iemand enig idee welke europese autobouwer serieus met waterstofmotoren bezig is? Ik weet dat Toyota er een op de markt heeft gezet, zou eigenlijk een mooiere toekomst hebben dan electrische voertuigen, vanwege het accuprobleem en de daarmee samenhangende opslagproblemen en emissie van gevaarlijke uitstoot bij fabricage en verwerken van afval.
  6. Biobert 9 maart 2017 11:29
    quote:

    causing schreef op 9 maart 2017 09:45:

    De stijging gaat inderdaad gestaag door. Zittenblijvers worden als zovaak weer beloond.
    Er is een reden voor de stijging van het aandeel Kendrion.
    Ik kan er twee bedenken. 1. Ceo Joep is met zijn Amerikaanse ervaring na de jaarcijfers in de VS op road show om Kendrion te promoten. 2. Ceo Joep is een dealmaker, dat is bekend, investeerders uit de VS hebben zich gemeld voor een overname van Kendrion.
  7. Hans_U 9 maart 2017 12:25
    Heb een tijd(je) terug ergens gelezen dat er relatief veel private equity in Kendrion zit. Meestal hebben die een horizon van een jaar of 5.
    En willen er dan weer met winst uit. In wat voor vorm dan ook.

    Iemand die hier een overzicht van heeft? Wie zit er al hoe lang en vanaf welke koers in?

    dank, groeten.
  8. Hans_U 9 maart 2017 13:45
    Marique,
    dank je. Zal voortaan zelf op zoek gaan ;-)
    bij elkaar iets van een procentje of 40. Is op zich niet spectaculair of afwijkend voor een klein(er) fonds.

    Iemand enig idee wie er op dit moment koopt en wie verkoopt?
    Ik zat de laatste maanden aan de koop-kant, maar blijf nog ruim onder de meldingsplicht ;-)

    dank, groeten.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 21 maart 2017 12:33
    Verbaas je niet, jullie Kendrion-volgers, over de koersstijging van de laatste maand of zo.
    Marique wees al op hun boekhoudkundige cijfers, incl. hun stijging in eigen vermogen.
    Let altijd op marique, als je cijfers doorgronden wilt!
    Maar mag ik het hier ook even wat fundamenteler benaderen, vanuit de sector?

    De hele index Automotive & Parts steeg dit jaar 11%, ytd. Kendrion had dus wat in te halen. Mag ook wel, na hun reorganisaties en 'rationalisaties'.

    Hun markt ziet er op de (M)LT mooi uit. Maar ik vind het nu qua koers mooi genoeg.
    Stap later wel weer eens in.

132 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassende zet Kendrion

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links