Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

MiFID II voor consumenten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gijsbrecht van Dommelen

Gijsbrecht K. van Dommelen is als vermogensbeheerder al bijna twintig jaar actief via zijn bedrijf Vladeracken Vermogensbeheer, een vermogensbeheerder met vergunning van de AFM. Hij is als econometrist en ervaren belegger goed in staat om een prospectus, jaarverslag en andere financiële publicaties te doorgronden. Het vele hu...

Meer over Gijsbrecht van Dommelen

Recente artikelen van Gijsbrecht van Dommelen

  1. mrt '17 Wat te doen bij stijgende rente III 3
  2. mrt '17 Wat te doen bij stijgende rente II 3
  3. mrt '17 Wat te doen bij stijgende rente? 4

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gijsbrecht 28 maart 2017 10:35
    Dag "drogaa",

    Bij mijn weten moeten LEI-nummers alleen onderhouden worden als de vennootschap vergunningplichtig is in Nederland (bij DNB en AFM). Een beleggende vennootschap zonder vergunning hoeft dus het onderhoud niet voort te zetten, ongeacht waar hij of zij in belegt. Het gaat de AFM uiteindelijk om een consistente en matchbare registratie van effectentransacties. Als er eenmaal een nummer is gekoppeld heeft zij het liefste dat dit nummer hetzelfde blijft. Het onderhoud van de registratie zal haar in feite een zorg zijn.

    Mvg,

    Gijsbrecht K. van Dommelen
  2. [verwijderd] 4 augustus 2017 17:23
    Na 5 jaar (of langer?) maar weer eens ingelogd op dit forum om mijn gal te spuwen over de ' beleggingsadviesdienst' van ING.

    Na het inloggen op mijn ING betaalrekening klikte ik voor de grap eens op het tabje met 'beleggen'. Daar biedt ING beleggingsadvies diensten aan. Hier kan je een standaard portefeuille met een gewenst risicoprofiel bijvoorbeeld Offensief voor je laten samenstellen. Dit tegen jawel... 100bps van het belegd vermogen!!

    Samen met de kritisch en 'objectief' geselecteerde fondsen (waar hoogst waarschijnlijk goede distributie fees voor worden ontvangen) tegen een verwacht kostenpercentage van c. 90 bps in de fondsen ben je 1,9% van je rendement kwijt...?

    Even in perspectief. Om 100k op mijn rekening om te zetten in fondsen (ws. 70% Equity 20 Fixed (corp+gov) en nog een plukje real estate?) gaat mij dus EUR 2k... PER JAAR kosten bij de ING?

    Ik hoop niet dat er al te veel retail investors zijn die in hun naïviteit denken dat dit normaal is.
    De koppeling van fees met de AUM is in zekere zin al lastig te verantwoorden, maar vooradvies waarbij je verder je poot niet (of nauwelijks) meer hoeft uit te steken is dit compleet gestoord! ING zou zich kapot moeten schamen dat ze dit aan durven te bieden...

    Zal je zien dat de onderliggende fondsen nog multi asset fondsen zijn ook...
    MiFID II kan niet hard genoeg zijn en hopelijk wordt door het inzicht in de prijsvorming van deze rommel beleggers ook echt beschermd!

    Groet
    K09
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links