Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 januari 2017 18:06
    Redactieraad Telegraaf heeft vragen aan Talpa

    Gepubliceerd op 30 jan 2017 om 18:03 | Views: 0 | Onderwerpen:

    TMG 17:20
    5,92 0,00 (-2,15%)

    AMSTERDAM (AFN) - De redactieraad van De Telegraaf wil meer duidelijkheid van John de Mol over zijn plannen met de krant. Bij het adviesorgaan leeft ,,het gevoel dat overname van TMG door Mediahuis het meest in het belang van De Telegraaf in al zijn verschijningsvormen zou zijn''. Dat staat volgens Villamedia in een brief van de redactieraad waarop het journalistenplatform de hand heeft kunnen leggen.

    ,,Wij voelen ons het beste thuis bij een bedrijf dat hart heeft voor De Telegraaf, zowel in print als online. Mediahuis heeft op dat gebied een belangrijke en vertrouwenwekkende historie. Van Talpa/John de Mol weten we (nog) te weinig om daar op dit moment gerust over te zijn. De huidige belangen van Talpa lijken met name bij de radio- en videotak te liggen'', zo citeert Villamedia uit de brief.

    Het Vlaamse Mediahuis bood vorige maand in samenwerking met investeerder VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, 5,25 euro per aandeel TMG. De Mol ging daar vorige week via zijn televisiebedrijf Talpa overheen met een bod van 5,90 euro per aandeel.
  2. Turfbaas 31 januari 2017 13:19
    Hoewel de dagomzetten veel hoger liggen dan enkele maanden geleden, vandaag zowaar nog even een voorbeeld van het risico van bestensorders in een fonds met relatief weinig omzet. Neem tenminste even aan dat de plotseling forse daling naar 5,65 (order iets va 350 aandelen) daardoor veroorzaakt werd.

    Overigens zal het me niet verbazen dat de uiteindelijke overnamesom ergens rond (of zelfs nog onder) die 5,65 gaat liggen indien De Mol af moet haken omdat hij onvoldoende medestanders krijgt.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 januari 2017 18:22
    TMG opent boeken voor Talpa
    1 min geleden

    Telegraaf Media Groep (TMG) wil een gelijk speelveld creëren voor mogelijke kopers. Naast Mediahuis en VP Exploitatie krijgt daarom ook Talpa toegang tot informatie die van belang is voor de waardering van het Amsterdamse mediabedrijf.

    "In lijn met hun fiduciaire verplichtingen zijn de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van mening dat het in het belang van TMG, haar onderneming en alle betrokkenen is om een transparant proces te voeren met betrekking tot beide alternatieven", aldus TMG dinsdagavond in een persbericht.

    Talpa-topman John de Mol heeft deze maand aangegeven een bod van €5,90 per aandeel TMG te willen uitbrengen. Hij overtroefde daarmee een voorwaardelijk bod van €5,25 door Mediahuis en VP Exploitatie. Deze laatste twee partijen denken nu na over eventuele vervolgstappen.
  4. DeHardeWerker 8 februari 2017 09:47
    Mediahuis verstevigt greep op TMG
    Gepubliceerd op 8 feb 2017 om 08:20 | Views: 811
    ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten
    Delta Lloyd 09:27
    5,34 0,00 (-0,04%)

    TMG 09:24
    5,85 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het Vlaamse Mediahuis heeft zijn grip op overnameprooi Telegraaf Media Groep verstevigd. Mediahuis bereikte woensdag een exclusieve overeenkomst met Delta Lloyd over de overname van aandelen TMG, mocht het daadwerkelijk tot een officieel bod komen. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de overnamestrijd rond het mediabedrijf.
    Delta Lloyd houdt circa 11 procent van de aandelen TMG. Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, kondigde eind vorig jaar aan TMG over te willen nemen. Daarbij zijn ze bereid 5,25 euro per aandeel te betalen.
    De woensdag gesloten overeenkomst volgt op de eerdere toezegging voor het belang van Delta Lloyd in TMG. ,,De koopovereenkomst vervangt de eerdere toezegging. Dit verschaft ons nog meer zekerheid", aldus een woordvoerder van Mediahuis. Door de toezegging van Delta Lloyd weet Mediahuis zich nu verzekerd meer dan de helft van de aandelen TMG.
    Grootaandeelhouder John de Mol liet vorige maand weten TMG ook over te willen nemen. Hij kwam met een bod van 5,90 euro per aandeel. Daarbij gaf De Mol aan dat een verkoop van zijn belang van circa 20 procent aan Mediahuis geen optie is.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 februari 2017 10:14
    Mediahuis: boekenonderzoek bepaalt bod TMG

    Gepubliceerd op 10 feb 2017 om 09:45 | Views: 169

    TMG 09:54
    5,87 0,00 (-0,27%)

    AMSTERDAM (AFN) - Of Mediahuis met een hoger bod komt op de Telegraaf Media Groep (TMG), is afhankelijk van de uitkomst van het nog lopende boekenonderzoek. Dat zei topman Gert Ysebaert vrijdag tegen AFN. Hij zei verder dat de Belgische krantenuitgever nog altijd in gesprek is met zijn Nederlandse branchegenoot.

    De eigenaar van NRC Media wil in 2017 graag verder uitbreiden in zowel Nederland als België. Ysebaert noemde het overnamegevecht rond TMG in dat verband ,,een belangrijk dossier'' voor Mediahuis. ,,We zijn hier al sinds augustus mee bezig'', zei hij. ,,Wij denken de juiste strategie te hebben voor TMG.''

    Behalve Mediahuis aast ook Talpa, het bedrijf van John de Mol, op TMG. De televisiemagnaat heeft een belang van 20 procent opgebouwd, waarvan hij zegt dat het niet te koop is. Mediahuis weet zich samen met de familie Van Puijenbroek, de huidige grootaandeelhouder van TMG, verzekerd van ruim de helft van de aandelen. Het bod van De Mol is evenwel hoger dan dat van de Belgen.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 februari 2017 09:35
    De Mol wil Hollandse mediareus
    3 uur geleden

    Hilversum - John de Mol, die onlangs een bod aankondigde op Telegraaf Media Groep (TMG) wil een „100% Nederlands multi-mediabedrijf” bouwen.

    „Een krachtenbundeling van radio, tv, print en online” geeft volgens de mediatycoon een antwoord op een snel veranderende markt waarop grote buitenlandse spelers domineren. Met een sterk Nederlands mediabedrijf wil hij „een verzameling van unieke merken behouden”.

    Vorige maand mengde De Mol zich in de overnamestrijd rond TMG, waarvan hij al langer aandeelhouder is. De bedenker van The Voice heeft eveneens grote belangen in radio en tv (SBS).

    Lees het interview met John de Mol: De Mol wil Nederlands mediabolwerk bouwen (premium) Telegraaf
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 februari 2017 16:45
    John de Mol wil met aankoop TMG 'Nederlands mediabedrijf bouwen'

    Gepubliceerd: 18 februari 2017 08:44 Laatste update: 18 februari 2017 10:00

    Media-ondernemer John de Mol wil eigenaar van uitgever de Telegraaf Media Groep (TMG) worden om "een Nederlands mediabedrijf te bouwen", zegt hij zaterdag in een interview met de Telegraaf.

    "Ik heb in het verleden een aantal keren pogingen gedaan om in dit land een mediabedrijf op te zetten. Dat was door de weerstand van de politiek heel moeilijk", zegt De Mol in De Telegraaf.

    "De oude media, waaronder kranten en tv, moeten een enorme omslag gaan maken om het te gaan redden tegenover nieuwe media die een grote voorsprong hebben", aldus de ondernemer, die vindt dat TMG moet inzetten op het bereiken van consumenten via meerdere platformen.

    "De Telegraaf is een journalistiek bedrijf dat prima inhoud levert. Maar de vorm, de snelheid en de kwaliteit moeten worden veranderd om toekomstbestendig te zijn in het huidige medialandschap."

    Overnamegevecht

    Rond TMG woedt momenteel een overnamegevecht. Het Vlaamse Mediahuis wil samen met de familie Van Puijenbroek, grootaandeelhouder met een belang van 40 procent, het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf, Metro en de regionale krantengroep HMC van de beurs halen.

    De Mol vergrootte in januari zijn belang in TMG van 18,4 procent naar 20,15 procent. Enkele dagen later bracht zijn mediabedrijf Talpa een bod uit op de uitgever.

    TMG noemde het bod van Talpa "ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk". Het concern liet weten dat de raad van bestuur en de raad van commissarissen het bod zorgvuldig zou beoordelen. Ze zeiden daarbij nadrukkelijk rekening te houden met alle belanghebbenden, inclusief de aandeelhouders.

    Rollebollen

    De komende tijd wil De Mol gesprekken gaan voeren met TMG-personeel en grootaandeelhouder Guus van Puijenbroek om te bekijken of zijn beoogde koers strookt met hun opvattingen. "Ik wil weten dat de strategie die ik voor ogen heb omarmd wordt. Ik heb geen zin om een bedrijf te kopen om vervolgens met 200 journalisten te gaan rollebollen."

    De Mol is eigenaar van vier radiostations (Sky Radio, Veronica, Radio 538 en Radio 10) en heeft belangen in SBS Nederland (33 procent).
    Door: NU.nl
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 februari 2017 14:15
    Mediahuis verhoogt overnamebod op TMG

    Gepubliceerd op 19 feb 2017 om 13:44 | Views: 338

    TMG 17 feb
    5,76 0,00 (-2,11%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie hebben hun overnamebod op mediabedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) verhoogd van 5,25 naar 5,90 euro per aandeel. Volgens de partijen hebben ze nu de beschikking over bijna 60 procent van de aandelen TMG.

    In een zondag gepubliceerde verklaring lieten Mediahuis en VP Exploitatie weten dat het boekenonderzoek is afgerond en dat na gesprekken met TMG is besloten het bod te verhogen. Ze bevestigen hun voornemen om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen TMG.

    Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, kondigde eind vorig jaar aan TMG over te willen nemen. Grootaandeelhouder John de Mol liet vorige maand weten TMG ook over te willen nemen. Hij kwam met een bod van 5,90 euro per aandeel. Daarbij gaf De Mol aan dat een verkoop van zijn belang van circa 20 procent aan Mediahuis geen optie is.

    Mediahuis

    Mediahuis heeft nu het belang van investeerder Navitas van 6,7 procent in TMG overgenomen voor de verhoogde prijs. De partijen zullen uiterlijk op 8 maart een aanvraag indienen voor goedkeuring van het biedingsbericht bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    De bieders gaven aan dat het boekenonderzoek de nieuwe overnameprijs rechtvaardigt, maar dat er geen hoger bod zal worden uitgebracht. Ze hopen nu snel met TMG tot afronding van de transactie te komen. Ook willen ze snel met De Mol gaan praten over de relaties tussen zijn investeringsbedrijf Talpa en TMG. Daarbij wordt een voortzetting van het aandelenbelang van Talpa in TMG niet uitgesloten.
  9. [verwijderd] 19 februari 2017 14:58
    quote:

    Pet schreef op 9 februari 2017 20:02:

    Oei, dat filmpje van Patricia Paaij wat door Geenstijl is geplaatst krijgt nog wel een staartje voor TMG!! Geenstijl is 100% van TMG. Kan een flinke boete opleveren en een deuk in het vertrouwen. Zou overname nu wankelen of niet?

    Werd net besproken in rtlBoulevard...

    Niet meer dan een (ge)wassen neus!
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2017 07:44
    Talpa zet bod op TMG door

    Gepubliceerd op 20 feb 2017 om 07:17 | Views: 312 | Onderwerpen: media

    TMG 17 feb
    5,76 0,00 (-2,11%)

    AMSTERDAM (AFN) - Talpa zet zijn overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) door. Dat maakte het investeringsbedrijf van John de Mol maandag bekend.

    De aankondiging van Talpa volgt kort nadat het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie hun overnamebod op het mediabedrijf verhoogden van 5,25 euro naar 5,90 euro per aandeel. Talpa zegt kennisgenomen te hebben van deze verhoging, tot hetzelfde niveau als het bod van Talpa, en zich hierover te beraden.

    Talpa kondigde medio januari aan dat het interesse had in TMG. Het heeft toegang gekregen om een boekenonderzoek uit te voeren en er zijn inmiddels verschillende gesprekken gevoerd met de raad van bestuur en de raad van commissarissen. Talpa wil deze gesprekken voortzetten en het boekenonderzoek zo snel mogelijk afronden. ,,In goed overleg'' moet er dan een door de raden van TMG ondersteund bod komen.

    Overnamestrijd

    Met de aankondiging van Talpa lijkt een overnamestrijd rondom TMG losgebarsten. Mediahuis en VP Exploitatie beschikken naar eigen zeggen over bijna 60 procent van de aandelen TMG. Talpa heeft 20 procent van de stukken TMG in handen.

    Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, zeiden bij het opvoeren van hun bod ook dat ze snel met De Mol willen gaan praten over de relaties tussen Talpa en TMG. Daarbij werd door hen een voortzetting van het aandelenbelang van Talpa in TMG niet uitgesloten.
  11. forum rang 10 voda 20 februari 2017 16:27
    Beursblik: Jefferies start met volgen RELX

    Uitgever krijgt koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies is maandag gestart met het volgen van RELX en geeft het bedrijf een koopadvies met een koersdoel van 19,60 euro.

    Volgens analisten van Jefferies heeft RELX een belangrijke transformatie ondergaan, na het aanbrengen van veranderingen in de portefeuille en het versterken van de businessmodellen. Dit heeft geleid tot "betrouwbare operationele prestaties", aldus Jefferies.

    "Veel bedrijven ondergaan een transformatie, maar er zijn er weinig die zo succesvol waren als de herpositionering van RELX", zo stelde de analisten.

    De marktvorsers zien nog genoeg opwaartse potentie voor de uitgever, gezien het zicht op een hogere groei, sterkere marges en uitbreidingsmogelijkheden.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel RELX maandagochtend 0,7 procent hoger op 16,59 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2017 17:03
    quote:

    voda schreef op 20 februari 2017 16:27:

    Beursblik: Jefferies start met volgen RELX
    Uitgever krijgt koopadvies.
    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies is maandag gestart met het volgen van RELX en geeft het bedrijf een koopadvies met een koersdoel van 19,60 euro.
    Volgens analisten van Jefferies heeft RELX een belangrijke transformatie ondergaan, na het aanbrengen van veranderingen in de portefeuille en het versterken van de businessmodellen. Dit heeft geleid tot "betrouwbare operationele prestaties", aldus Jefferies.
    "Veel bedrijven ondergaan een transformatie, maar er zijn er weinig die zo succesvol waren als de herpositionering van RELX", zo stelde de analisten.
    De marktvorsers zien nog genoeg opwaartse potentie voor de uitgever, gezien het zicht op een hogere groei, sterkere marges en uitbreidingsmogelijkheden.
    Op een rood Damrak koerste het aandeel RELX maandagochtend 0,7 procent hoger op 16,59 euro.
    Door: ABM Financial News.
    Verkeerde draad, Voda!
  13. forum rang 10 voda 20 februari 2017 19:40
    Groep managers bij TMG steunt aanpak De Mol - media

    Steun van personeel gezien als voorwaarde voor succesvolle fusie.

    (ABM FN-Dow Jones) Een overname van Telegraaf Media Groep door John de Mol kan rekenen op steun van een groep van dertig managers direct onder de raad van bestuur. Dit schreef het Financieele Dagblad maandag op basis van anonieme bronnen.

    De managers zien meer heil in de overnameplannen van tv-producent De Mol dan in het plan van de Vlaamse dagbladuitgever Mediahuis.

    Beide partijen bieden inmiddels 5,90 euro per aandeel op TMG, en zouden steun van TMG-medewerkers nodig vinden om de overname te laten slagen.

    De Mol heeft zijn plannen toegelicht aan het hogere echelon van het management bij TMG. De investeerder wil TMG de spil maken van een "100 procent Nederlands multimediabedrijf", waaraan hij ook zijn tv- en radiobelangen wil koppelen.

    Tegenstrever Mediahuis wil TMG onderdeel maken van zijn Nederlandse klantenbedrijf, waartoe NRC Media en De Limburger behoren.

    De redacties van TMG, waaronder die van het dagblad De Telegraaf, zouden juist positiever staan tegenover Mediahuis dan tegenover De Mol, volgens het FD.

    Mediahuis en de Belgische investeerder Van Puijenbroek hebben al 60 procent van de aandelen in handen, De Mol heeft 20 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 maart 2017 07:49
    Talpa verhoogt bod op Telegraaf Media Groep

    Gepubliceerd op 1 mrt 2017 om 07:17 | Views: 546 | Onderwerpen: media

    TMG 28 feb
    5,92 0,00 (+0,02%)

    LAREN (AFN) - Talpa verhoogt het overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) van 5,90 euro naar 6,35 euro per aandeel. Dat maakte het investeringsbedrijf van John de Mol woensdag bekend.

    Het nieuwe bod betekent een premie van 8 procent ten opzichte van het voorgenomen bod van 5,90 euro per aandeel van het consortium van het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. Zij kwamen in de overnamestrijd rondom TMG onlangs langszij door het vorige bod van Talpa te evenaren.

    Het aandeel TMG sloot dinsdag op de beurs in Amsterdam op 5,92 euro.

    Het boekenonderzoek door Talpa is inmiddels afgerond en er zijn gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen en raad van bestuur van het mediabedrijf. Het bedrijf van De Mol ziet TMG in de toekomst als een apart onderdeel van Talpa, met eigen merken, een eigen directie en onafhankelijke redactieraden.

    Onbegrijpelijk

    Talpa benadrukte woensdag het ,,onbegrijpelijk'' te vinden dat de commissarissen van TMG inmiddels exclusieve gesprekken voeren met Mediahuis en VP Exploitatie, en dat onderhandelingen met Talpa zijn opgeschort. Talpa had de commissarissen juist zondag nog aangegeven dat het eerdere bod waarschijnlijk op korte termijn omhoog zou gaan.

    Voor dit ,,abrupte afbreken'' bestaat volgens Talpa ,,geen valide reden''. Het bedrijf vertrouwt er op dat de gesprekken op korte termijn weer worden hervat en dat het verhoogde bod in overweging wordt genomen door de commissarissen van TMG.
632 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0709 +0,11%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.314,58 -0,07%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links