Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,600 19 apr 2024 13:23
  • +0,370 (+0,84%) Dagrange 44,040 - 44,860
  • 840.369 Gem. (3M) 1,3M

Unilever 1e kwartaal 2017

167 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2017 21:11
    Gelet op het Amerikaanse koersgeweld, lijkt het erop dat het bod wel eens kan slagen. De Nederlandse overheid heeft weinig hierin te brokkelen, daar het een Brits / Nederlands bedrijf is, en op de achtergrond een Brexit meespeelt. De Britse regering zal waarschijnlijk de Amerikanen weinig in de weg leggen, als er iets tegenover staat. Politics are dirty!!!
  2. pardon 17 februari 2017 22:55
    Buffett $4 miljard rijker na koerssprong Heinz Kraft
    1 uur geleden
    Het enthousiasme bij beleggers over de interesse van Kraft Heinz voor Unilever legt Warren Buffett, grootaandeelhouder bij het Amerikaanse levensmiddelenconcern geen windeieren.

    Het aandeel Kraft Heinz knalde vrijdag maar liefst 10,8% omhoog nadat het bedrijf liet weten een bod van $50 per aandeel te willen neerleggen voor branchegenoot Unilever.

    Miljardair Buffett die via zijn investeringsvehikel een zeer groot belang heeft in Kraft Heinz zag zijn indrukwekkende vermogen met nog eens ruim $4 miljard in waarde groeien.

    Analisten in de VS gaan er van uit dat Kraft Heinz zal doorzetten om de overnamedeal met Unilever te laten slagen.
  3. HJ deTuinman 17 februari 2017 23:47
    quote:

    rekeozsejtleraped schreef op 17 februari 2017 21:11:

    Gelet op het Amerikaanse koersgeweld, lijkt het erop dat het bod wel eens kan slagen. De Nederlandse overheid heeft weinig hierin te brokkelen, daar het een Brits / Nederlands bedrijf is, en op de achtergrond een Brexit meespeelt. De Britse regering zal waarschijnlijk de Amerikanen weinig in de weg leggen, als er iets tegenover staat. Politics are dirty!!!
    Uiteindelijk is het aan het bestuur van Unilever en de huidige aandeelhouders, ook zonder inmenging van de politiek. Als er nog een hoger bod komt, dan kunnen de huidige aandeelhouders (tijdelijk) geheel of gedeeltelijk uitstappen en een mooie koerswinst opstrijken.
    Maar dat Unilever definitief gaat fuseren en zich overgeeft aan de enorme schuldenberg van de overnemende partijen, waaronder een hedgefonds, met alle gevolgen van dien. Dat zullen het bestuur en de grootaandeelhouders waarschijnlijk niet laten gebeuren.
    De kleine aandeelhouders kunnen nog even wachten op mogelijk een hoger bod, maar dan zullen ze er m.i. verstandig aan doen om die koerswinst te incasseren..
    Unilever heeft geen enkel belang bij deze overname/fusie (gedeeltelijk betaald in aandelen) en zal elk toekomstig bod categorisch afwijzen!
  4. [verwijderd] 18 februari 2017 00:29
    Het ben helemaal niet van de complot theoriën, maar Warren Buffet loopt al zolang mee in het wereldje dat hij vooraf wist dat een bod van 18% boven de laatste slotkoers geen enkele kans van slagen had. Hij moet ook geweten hebben dat het de koers van zowel Kraft als Unilever flink hoger zou zetten ( 4 miljard winst). Ik zie het toch als een soort spel waarbij er uiteindelijk maar een grote winnaar is.
  5. forum rang 6 rene66 18 februari 2017 01:00
    Bron Elsevier

    www.elsevier.nl/economie/achtergrond/...

    Best beschermde beursfondsen

    Dat Kraft Heinz het oog op Unilever heeft laten vallen, is niet alleen opmerkelijk vanwege de prijs. Unilever is een van de best beschermde beursfondsen. Ruim driekwart van de aandelen op de beurs is gecertificeerd, zoals dat heet. Daar zit geen stemrecht op.

    Het stemrecht op die aandelen ligt bij de Stichting Administratiekantoor Unilever. Dat is een beschermingsconstructie van jewelste.

    Zonder instemming van het bestuur van de stichting, onder voorzitterschap van oud-VNO NCW-baas Jacques Schraven, kan Unilever onmogelijk worden overgenomen. De stichting is in naam onafhankelijk, maar zal de top en de commissarissen van Unilever zeker niet afvallen.
  6. forum rang 6 rene66 18 februari 2017 01:46
    www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Unile...

    Unilever wijst de toenadering van Kraft Heinz overigens vrij hardhandig af. Het stelt dat het geen enkel financieel of strategisch voordeel ziet in het samengaan met de Amerikanen. Ook ziet Unilever geen enkele basis voor verdere gesprekken.

    Dat lijkt de dood in de pot voor een constructieve overnamedeal. Kraft Heinz kan wel een vijandig bod doen, maar dat zal niks opleveren door de beschermingsconstructie die Unilever heeft opgeworpen. Ruim 60 procent van de aandelen is namelijk in handen van Stichting Administratiekantoor Unilever.
  7. _Kas_ 18 februari 2017 15:23
    Kan iemand mij uitleggen waarom er prijsverschil is tussen de certificaten 'Unilever Certificate' (ISIN NL0000009355) en het aandeel 'Unilever' (ISIN NL0000388619)? Als ik bij Binck kijk zie ik (nu) bij Unilever certificate een koers van 44,80, terwijl de koers van Unilever 44,405 is. Heeft dit puur te maken met de liquiditeit van het certificaat versus het aandeel? (vraag en aanbod zeg maar..) of zit hier meer achter? Ik zou juist verwachten dat de koers van het aandeel (waarbij je stemrecht en dus invloed hebt) hoger zou zijn dan die van het certificate. Bvd.
  8. forum rang 6 rene66 19 februari 2017 16:56
    17-02-2017 03:20 - Analisten wijzen op waarschijnlijke mededingingsbezwaren Europese Unie.

    (ABM FN-Dow Jones) In de enthousiaste koersreacties vrijdag op de benadering van Unilever door Kraft Heinz voor een fusie, zijn de waarschijnlijke bezwaren van de Europese mededingsautoriteiten op zo'n fusie niet ingeprijsd. Analisten wezen vrijdag op de wellicht grote bezwaren van de Europese Commissie.

    Analist Neil Wilson van ETX Capital wees er daarbij op dat hoewel Kraft Heinz grote ervaringen uit de eigen megafusie in 2015 meebrengt, ze toch rekening zullen moeten houden met grote problemen van de autoriteiten van de Europese Unie.

    Analist Jasper Lawler van London Capital Group gaf aan dat de autoriteiten waakzaam zullen zijn voor de beperkingen in consumentenkeuze na een fusie. Ook hij ziet de mededingingsautoriteiten van de Europese Unie als een potentieel obstakel voor een fusie. De marktvorser voegde toe dat de prijsdominantie van het gefuseerde bedrijf enorm zou zijn. Maar de deal kan uiteindelijk waarschijnlijk doorgaan zolang aandeelhouders er tevreden mee zijn.

    Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets wees op het effect van de Brexit en het dalende Britse pond. "Ik denk niet dat Kraft Heinz snel opgeeft. Dat kun je hen ook niet kwalijk nemen want het is nu het juiste moment en goedkoop", aldus de marktvorser.

    Unilever bevestigde vrijdag dat Kraft Heinz een bod heeft uitgebracht van 50 dollar per aandeel in een combinatie van contanten en aandelen. Hiermee zou Unilever gewaardeerd worden op circa 143 miljard dollar. Dat vind het levensmiddelenconcern te laag.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever vrijdagmiddag 11,2 procent hoger pop 43,99 euro.

    Door: ABM Financial News.
  9. [verwijderd] 19 februari 2017 17:25
    Volgens mij, Nederland tweede voedselexporteur ter wereld en een gigantische knowhow. HeinzKraft heeft ook al Brinta, Honing, Venz, de Ruyter, en wil gewoon mee liften op het succes van Nederland.
    Die gaan Unilever niet ontmantelen. Die willen daarvan mee profiteren.
    Verder zijn er wel synergievoordelen, die in de miljarden kunnen lopen.
  10. forum rang 6 rene66 19 februari 2017 17:28
    Strijd om Unilever belooft test te worden voor May

    Als Kraft Heinz zijn poging om Unilever in te lijven doorzet, kan de Britse premier Theresa May aan de bak. Zij heeft beloofd dit soort acquisities te blokkeren. En hoewel ze daarvoor de middelen lijkt te ontberen, slijpt de Britse oppositie de messen al

    Net nadat op vrijdag het nieuws naar buiten kwam dat het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Heinz zijn oog heeft laten vallen op het Brits-Nederlandse Unilever – een indicatief bod van omgerekend €134 mrd is resoluut afgewezen - werden vanuit Westminster de eerste waarschuwingsschoten afgevuurd.

    Unilever - dat onder de Nederlander Paul Polman veel aandacht heeft gegeven aan duurzaamheid, terwijl Kraft Heinz juist bekend staat om een meer opportunistische manier van denken - heeft 7500 werknemers in het Verenigd Koninkrijk.

    fd.nl/economie-politiek/1188074/strij...
  11. forum rang 6 rene66 19 februari 2017 17:39

    May orders officials to examine Kraft Heinz’s bid for Unilever

    The $143bn approach is a big test for the prime minister’s industrial policy Theresa May has ordered her top officials to examine Kraft Heinz’s proposed takeover of Unilever to see if it raises concerns for the wider British economy and merits government intervention.

    Unilever’s other headquarters and listing is in the Netherlands, where politicians have been noticeably quiet about the proposed takeover. Mark Rutte, the Dutch prime minister, was formerly a human resources manager at the company. Kraft Heinz has until March 17 to table a firm bid or walk away — two days after the Dutch elections.

    www.ft.com/content/e24ca166-f694-11e6...
  12. Halte 19 februari 2017 19:01
    KraftHeinz trekt overnamebod op Unilever in !!!! ( van fd.nl)

    KraftHeinz, dat vrijdag een bod op Unilever heeft uitgebracht, trekt dat bod weer in. Dat hebben beide bedrijven in een tweeregelig persbericht op zondag bekendgemaakt.
    Behalve dat het bod, dat door Unilever resoluut terzijde is geschoven, van de baan is, stellen beide bedrijven dat ze veel respect voor elkaar hebben. KraftHeinz zegt ook de cultuur en strategie van Unilever te respecteren.
  13. [verwijderd] 19 februari 2017 19:08
    quote:

    Halte schreef op 19 februari 2017 19:01:

    KraftHeinz trekt overnamebod op Unilever in !!!! ( van fd.nl)

    KraftHeinz, dat vrijdag een bod op Unilever heeft uitgebracht, trekt dat bod weer in. Dat hebben beide bedrijven in een tweeregelig persbericht op zondag bekendgemaakt.
    Behalve dat het bod, dat door Unilever resoluut terzijde is geschoven, van de baan is, stellen beide bedrijven dat ze veel respect voor elkaar hebben. KraftHeinz zegt ook de cultuur en strategie van Unilever te respecteren.
    Gelukkig!!!
167 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links