Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NN Group AEX:NN.NL, NL0010773842

  • 42,340 19 apr 2024 10:09
  • -0,350 (-0,82%) Dagrange 42,080 - 42,640
  • 87.280 Gem. (3M) 851K

NN Group 2017

864 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 februari 2017 15:22
    quote:

    Chrisisrend schreef op 16 februari 2017 15:09:

    vandaag wordt het sowieso niets meer... morgen zullen we wel een procentje of wat bijtrekken hoor.

    Laten we het hopen. Afstraffing overdreven, want fundamenteel en operationeel zit het goed met NN. Nog altijd lage K/W verhouding in vergelijking met andere fondsen. Op basis van K/W verhouding behoort NN zelfs tot de goedkoopste fondsen op de beurs.
  2. Chrisisrend 16 februari 2017 15:24
    Morgen is het wel expiratie dag,, kan nog voor wat roet in het eten zorgen, maar volgende week gewoon weer de waan van de dag :-)
    gene die in deze tijden durven in te stappen worden beursbreed beloond al maanden. offensieve portefeuilles rijzen de pan uit qua rendementen, defensief blijft juist heel erg liggen
  3. Piet Particulier 16 februari 2017 16:10
    quote:

    Chrisisrend schreef op 16 februari 2017 15:24:

    Morgen is het wel expiratie dag,, kan nog voor wat roet in het eten zorgen, maar volgende week gewoon weer de waan van de dag :-)
    gene die in deze tijden durven in te stappen worden beursbreed beloond al maanden. offensieve portefeuilles rijzen de pan uit qua rendementen, defensief blijft juist heel erg liggen
    Wat is daar gek aan, zo doe ik het altijd. ALs een fonds hard zakt met een onterechte afstraffing stijgt het vanzelf wel weer. Als een aandeel al hard stijgt of gestegen is maak je sowieso minder rendement en kan er nog een correctie bovenop komen..
  4. forum rang 10 voda 16 februari 2017 16:29
    Beursblik: NN Group commercieel solide

    Koersdaling biedt volgens KBC Securities een koopkans.

    (ABM FN-Dow Jones) De vierdekwartaalcijfers van NN Group waren iets slechter dan verwacht, door zwakke cijfers bij het schadebedrijf en bijzondere posten, maar onderliggend voldeed de verzekeraar aan de verwachtingen, met beter dan verwachte verkoopcijfers. Dit concludeerde analist Matthias De Wit van KBC Securities donderdag in een rapport.

    De Solvency II-ratio steeg minder sterk dan voorzien, omdat analisten hadden gedacht dat er door de hogere rente minder bufferkapitaal nodig was voor de lange verplichting, maar hierin niet hadden meegenomen dat NN daarmee ook minder achtergestelde leningen en uitgestelde belastingbaten mocht meetellen als risicodragend vermogen.

    Deze zogeheten Tier 2- en Tier 3-componenten mogen samen niet meer dan de helft van het benodigde bufferkapitaal vormen.

    NN deed het commercieel gezien echter beter dan verwacht volgens De Wit, met een omzetgroei van 12 procent.

    Het onderliggende operationele resultaat was bovendien solide. Het operationele resultaat zelf viel lager uit dan verwacht, door tegenvallende arbeidsongeschiktheids- en autoschadeclaims en een niet-ingecalculeerde post voor morbiditeit bij de Nederlandse levensverzekeringen. Geschoond voor deze afwijkingen waren de resultaten bij het levenbedrijf juist aanzienlijk beter dan verwacht, door goede kostenbesparingen en een sterke marge op investeringen.

    Een koersdaling donderdag moet daarom worden gezien als een koopkans, gaf De Wit in overweging aan koopjesjagers op de beursvloer.

    KBC Securities hanteert voor NN Group een koopadvies met een koersdoel van 41,00 euro. Het aandeel NN Group noteerde rond het middaguur 7,4 procent lager op 29,89 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 16 februari 2017 16:35
    Beursblik: NN kwartaalcijfers niet geweldig

    Kapitaalpositie volgens Deutsche Bank veel zwakker na overname Delta Lloyd.

    (ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste focus voor beleggers in NN Group is op dit moment hoe het bedrijf eruit zal zien na de voltooiing van de overname van Delta Lloyd. Dit stelden analisten van Deutsche Bank donderdag.

    Omdat de verzekeraar daar donderdag niets over prijsgaf, zullen beleggers zich waarschijnlijk concentreren op de kwartaalcijfers, die teleurstellend waren, met een iets lager dan verwachte Solvency II-ratio en een operationeel resultaat dat "op zijn best" aan de verwachtingen voldeed, na correctie voor eenmalige posten.

    Het Nederlandse levensverzekeringenbedrijf moest het stellen zonder dividend uit de private-equity-belangen en het Nederlandse schadebedrijf kampte met hogere schades en blijft een probleemkindje bij NN, volgens Deutsche Bank.

    De Solvency II-ratio viel tegen door diverse oorzaken. Met name het feit dat de verzekeraar minder uitgestelde belastingbaten mag meetellen als risicodragende buffer zal vragen oproepen, meent de Duitse bank.

    Deutsche Bank gaat uit van een Solvency II-ratio van 190 procent voor NN na de overname van Delta Lloyd. De analist komt tot de sombere conclusie dat de kapitaalpositie van NN "veel zwakker" is geworden door de overname, afgezet tegen de rest van de sector, omdat de verzekeraar waarschijnlijk veel gevoeliger zal blijven dan sectorgenoten voor marktbewegingen terwijl de kwaliteit van het kapitaal is verzwakt door de hogere schuldpositie.

    Een lichtpuntje noemden de marktvorsers het hoger dan verwachte dividend.

    Deutsche Bank heeft een Houden advies voor NN Group met een koersdoel van 31,50 euro. Het aandeel noteerde donderdag 6,9 procent lager op 30,04 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
864 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links