Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Komt er nog een correctie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

270 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 februari 2017 21:19
    quote:

    TA Frank schreef op 13 februari 2017 21:12:

    Bollinger Bands gaan uit van de gedachte dat prijzen zich tussen de 70 en 80% van de tijd in een bepaalde bandbreedte bewegen.
    hoger zelfs bij 2x standaarddeviatie ligt theoretisch 95% van de data erin bij perfecte normaalverdeling, in praktijk zal % wat lager liggen rond de 90%
  2. [verwijderd] 13 februari 2017 21:21
    quote:

    Baudolino schreef op 13 februari 2017 20:20:

    [...]
    zelfs de simpele dingen zoals een rekening houden met een trendkanaal of nog platter een stijgende koers, zoals vandaag bij dax of S&P kun je tot ta rekenen. Kijken naar een candlestick of heikin ashi is al een elementaire vorm van TA bedrijven.

    Er zijn velerlei indicatoren maar als je ze afpelt zijn de meeste of wellicht allemaal opgebouwd uit statistiek van het zeer eenvoudige soort m.i., alles gebaseerd op gemiddeldes en variantie, soms gekoppeld en gewogen met volume. Heeft geen nadrukkelijke voorspellende waarde die je naar 1 actuele situatie kunt terugvertalen, dus het is onzinnig m.i. en ook statistisch om te denken dat je dit naar een nu-situatie kunt terugvertalen met een betrouwbare, voorspellende waarde, hooguit over meerdere events heen maar het helpt je wel om een brij aan informatie (w.o. ruwe koersdata) toch door een bepaalde bril of filter te toetsen op een zekere samenhang, of die wel of niet aanwezig is. Daar komt het denk ik in essentie zo'n beetje op neer :)
    Ik denk als je de techniek van de Bollinger bands combineert met Candlestick patronen en de MACD met triggerlijn dat je aardig kunt voorspellen waar het naar toe gaat. Ik heb de AEX grafiek over een periode van 5 jaar bekeken en zie een vrij causale wederkerigheid terugkomen in deze patronen. Dus het vertalen van de brij getallen naar een model geeft wel wat meer houvast. Het blijft echter altijd zo dat een model alleen maar geldig is binnen een bepaald gebied en geen keiharde garantie biedt voor 100% succes.
  3. [verwijderd] 13 februari 2017 21:25
    quote:

    TA Frank schreef op 13 februari 2017 21:21:

    [...]
    Ik denk als je de techniek van de Bollinger bands combineert met Candlestick patronen en de MACD met triggerlijn dat je aardig kunt voorspellen waar het naar toe gaat. Ik heb de AEX grafiek over een periode van 5 jaar bekeken en zie een vrij causale wederkerigheid terugkomen in deze patronen. Dus het vertalen van de brij getallen naar een model geeft wel wat meer houvast. Het blijft echter altijd zo dat een model alleen maar geldig is binnen een bepaald gebied en geen keiharde garantie biedt voor 100% succes.
    Als je dit interessant vind om dergelijke zaken te analyseren kun je bijv ook op eenvoudige manier je vermoedens automatisch backtesten met diverse software, zoals prorealtime dat kostenloos bij een account van IG wordt aangereitkt. Je kunt dan automatisch je uitgangspunten/regels (algoritme) terug testen op vele jaren koersdata van allerlei fondsen/indexen etc. en diverse time frames ook. Aanrader, maar misschien doe je dat al kan natuurlijk ook.
  4. antiflow 13 februari 2017 21:27
    quote:

    TA Frank schreef op 13 februari 2017 21:12:

    Ik denk dat Bas gelijk heeft en wel om de volgende reden. Als we de AEX beschouwen we tekenen de Bollinger bands in gebaseerd op het 20 daags gemiddelde dan zien we een interessant patroon ontstaan. De Bollinger bands worden gevormd door 2x de standaarddeviatie op te tellen (bovenste band) en 2x de standaard deviatie af te trekken (onderste band) van het 20 daags gemiddelde. Bollinger Bands gaan uit van de gedachte dat prijzen zich tussen de 70 en 80% van de tijd in een bepaalde bandbreedte bewegen. Wanneer prijzen zich buiten deze bandbreedte beginnen te bewegen kan er sprake zijn van het begin van een trend. Wat we vandaag gezien hebben is een beweging buiten de bovenste Bollinger band. Zodra deze terug valt in de band kan de trend omklappen en ontstaat er een korte termijn neerwaartse trend. Zie ook de met cirkels aangegeven punten in de bijlage. Het is dus letten op een zwarte candle die duidelijk de bovenste Bollinger band doorkruist. Valt deze samen met een negatieve crossing van de MACD dan zal dit duidelijk een neerwaartse trend tot gevolg hebben.
    Je gaat ervan uit dat dat meest rechter rode rondje een top is omdat ie net buiten de band springt maar dat zegt dus helemaal niets. Als de koers blijft stijgen gaat de lijn ook gewoon up en zal je het rode rondje iedere dag weer hoger blijven tekenen. Daarom geloof ik meer in een langere termijn trend zoals Bas 'm tekent. Deze geeft meer betrouwbaarheid, hoewel ook die weer uitgebroken kan worden natuurlijk.
  5. [verwijderd] 13 februari 2017 21:40
    quote:

    subtropical schreef op 13 februari 2017 21:38:

    Tergend langzaam gingen er een paar 0.1 af in de VS. En hup in een paar seconden er weer bij. De opkoper van GS was even naar het toilet denk ik en schrok zich een hoedje toen hij weer terug kwam.
    Lol......Super.
    Begint op je lachspieren te werken deze poppenkast
  6. [verwijderd] 13 februari 2017 23:29
    Royal Bank of Scotland (RBS) bereidt naar verluidt een massaontslag voor. Volgens de Britse krant The Sunday Times verdwijnen er bij de bank zo'n vijftienduizend banen. In combinatie met het sluiten van vestigingen zou dat een kostenbesparing van meer dan een miljard pond moeten opleveren.
    --------
    Ik mag aannemen dat grootste beurskneus (Andrew Roberts, hoofd "credit" van de Britse bank) van 2016 hier ook bij zit.

    Want:

    De Royal Bank of Scotland waarschuwde voor een catastrofaal jaar 2016 op de beurzen. In ongewoon harde bewoordingen adviseert de bank klanten om 'alles te verkopen'.

    Willen jullie meer of minder RBS beurskneuzen?
270 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links