Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,395 23 apr 2024 17:35
  • +0,047 (+1,40%) Dagrange 3,345 - 3,397
  • 12.701.314 Gem. (3M) 13,6M

KPN 2017

9.962 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 499 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jake90 1 februari 2017 16:24
    quote:

    Mindsetter schreef op 1 februari 2017 16:23:

    "Cijfers zijn gewoon goed" Hahaha, ja... En in de Efteling staat het sprookjesbos. "Ook gewoon goed" Hahaha, hoe houden we de moed erin?
    Wat wil je met deze deze vergelijking suggereren, dat het sprookjesbos in de Efteling feitelijk niet "goed" is?
  2. Hans_K 1 februari 2017 16:25
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 1 februari 2017 16:24:

    Misschien is er toch nog wat meer aan de hand dan dat wat er vandaag bekend is gemaakt. Ik vind dit koersverloop niet normaal. Ik wacht dan ook met instappen totdat er meer zekerheid is over de reden van deze daling.
    Ik vermoed shorters
  3. forum rang 4 Diegy 1 februari 2017 16:27
    quote:

    Mindsetter schreef op 1 februari 2017 16:23:

    "Cijfers zijn gewoon goed" Hahaha, ja... En in de Efteling staat het sprookjesbos. "Ook gewoon goed" Hahaha, hoe houden we de moed erin?
    Inderdaad. cijfers zijn slecht. Morgen gaan er nog een aantal koersdoel verlagingen komen waardoor de koers nog verder onder druk komt te staan. Vertrouwen is wel weg nu.
  4. forum rang 5 Porscheknakker 1 februari 2017 16:28
    Analyse: Brussel snijdt KPN de weg omhoog af

    Nog een paar maanden en dan hoeven Europese burgers niet langer extra te betalen als ze hun telefoon in een ander EU-land gebruiken. In de nacht van dinsdag op woensdag werd in Brussel een akkoord bereikt om de tarieven die telecombedrijven elkaar in rekening brengen voor verkeer over de grens te maximeren en stapsgewijs af te bouwen. Daarmee is de laatste horde voor afschaffing van de zogeheten roamingkosten per juni van dit jaar genomen.

    Fijn voor de klant, niet voor de operator

    Dat is fijn voor de klant, maar het betekent ook een verlies aan inkomsten voor de telecombedrijven. De maatregel gaat KPN in 2017 €40 mln tot €50 mln kosten, maakte het telecombedrijf woensdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

    Op een bedrijfsresultaat van €2,4 mrd is dat bedrag een schijntje. Maar voor KPN is het precies het verschil tussen nog een keer vrijwel gelijkblijvende resultaten - na jaren van scherpe daling - en eindelijk weer eens echte groei. Het bedrijf verwacht voor dit jaar een vergelijkbaar bruto bedrijfsresultaat (ebitda) te halen als in 2016. Zonder het verlies van de inkomsten uit buitenlandse gebruikers van het netwerk had KPN een verwachte groei van 2% kunnen aankondigen.

    Klanten binden met pakketten met vier diensten

    De laatste keer dat KPN een positieve ontwikkeling van de ebitda kon melden is inmiddels zes jaar geleden. Net als bij andere telecomaanbieders hakte de explosieve groei van het mobiele internet, en het daarmee gepaard gaande verlies aan inkomsten uit bellen en sms'en, er sindsdien hard in. Maar het bedrijf is weer op de goede weg, zei bestuursvoorzitter Eelco Blok bij een toelichting op de jaarcijfers. 'Vanaf voorjaar 2016 zien we de trend al iets omhoog gaan.'

    Op de consumentenmarkt wist KPN zijn positie verder te versterken. Het bedrijf probeert klanten vaster aan zich te binden met pakketten waarin televisie, internet, vast en mobiel bellen worden gecombineerd. Deze klanten leveren meer op en ze zijn bovendien minder snel geneigd van aanbieder te veranderen. Inmiddels heeft meer dan de helft van de KPN-klanten een abonnement met een combinatie vaste en mobiele diensten.

    Versterking in de cybersecurity

    Daar staat tegenover dat het bedrijf op de zakelijke markt opnieuw veren heeft moeten laten. Bedrijven nemen steeds minder vaste telefonie af, een segment waar KPN voorheen stevige marges op boekte. ‘Op korte termijn zien we nog steeds omzetdruk in dit segment vanwege de migratie van traditionele telecomdiensten naar geïntegreerde dienstverlening’, aldus Blok.

    Het bedrijf probeert dit gat te vullen door aanvullende diensten te verlenen aan zakelijke klanten. KPN heeft zich om die reden versterkt op het terrein van cybersecurity en externe dataopslag. Maar hierop wordt nog onvoldoende omzet geboekt om de verliezen op de traditionele dienstverlening te compenseren. Vorig voorjaar gaven Blok en financieel bestuurder Jan Kees de Jager aan dat het nog drie tot vijf jaar kon duren voor het bedrijf de omslag op de zakelijke markt zou hebben gemaakt.

    Dividend gaat cent omhoog

    KPN behaalde over 2016 een omzet van €7 mrd, 2,9% minder dan een jaar eerder. De geschoonde ebitda bedroeg €2,4 mrd. Beide cijfers waren conform de verwachtingen van analisten.

    Onder aan de streep liep de winst sterk terug. KPN boekte een nettoresultaat van €370 mln, een daling van €154 mln ten opzichte van 2015. Het bedrijf wijst erop dat het in 2015 kon profiteren van een eenmalige boekwinst van €184 mln op de verkoop van aandelen in Telefónica Deutschland. Ook waren er het afgelopen jaar extra kosten voor een bod dat KPN deed op uitstaande obligaties. Zonder deze effecten zou de nettowinst 27% hoger zijn uitgekomen, aldus het bedrijf.

    Aandeelhouders kunnen voor 2016 rekenen op een dividend van €0,10. Het reguliere dividend over 2017 zal naar verwachting oplopen tot €0,11.
  5. [verwijderd] 1 februari 2017 16:29
    quote:

    Diegy schreef op 1 februari 2017 16:23:

    Zo een daling duurt altijd 2 a 3 dagen. Dus morgen onder de 2,50. Cijfers zijn gewoon slecht.
    Laten we hopen dat de 2,50 niet wordt geraakt want denk dat veel mensen daar een stop loss hebben staan en als die bestens worden losgelaten dan is de beer los.
  6. forum rang 5 Porscheknakker 1 februari 2017 16:31
    Een reactie op het vorenstaande stuk uit het FD van een lezer (dus niet van mij).

    De C/I ratio van Kpn is veel te hoog. Dat komt omdat de OSS/BSS infrastructuur veel te complex in elkaar zit. De kosten van provisioning zijn derhalve onevenredig hoog in vergelijking met de competitie. Komt bij dat het afzetgebied zich nu beperkt tot nederland waardoor de economy of scale weer te klein is. Nu de EU de absurde tarieven voor roaming in het buitenland (hoezo buitenland als je in de E.u woont werkt en leeft) gaat verlagen naar binnenlands gebruik is de pret wel op voor Kpn. Deze markt wordt steeds competitiever waardoor de marges van Kpn nog verder onder druk komen te staan. Mede gezien het feit dat Kpn geen visie heeft op de toekomst ten allen nog maar de kosten loopt te managen en met wat simpele bundels komt om omzet vast te houden ziet het er slecht voor hen uit. Om hier uit te komen is er een drastische omslag nodig waarbij de operationele kosten en capex investeringen in IT infrastructuur met 40-50% naar beneden moet wil Kpn nog kunnen concurreren op de Nederlandse markt. Maar daar is lef voor nodig en dat ontbreekt ten enenmale bij het huidige bestuur. Cyber security is ee nieuwe markt maar als je eigen legacy infrastructuur aan elkaar geplakte IT systemen zijn onderhouden door 22 verschillende leveranciers dan is dat geen beste basis om security en cloud diensten aan te bieden. M.a.w opruimen die oude infrastructuur...
  7. appiehappie 1 februari 2017 16:31
    Zou die topgraaier Blok nou trots op zichzelf zijn. Vorig jaar schreeuwde hij van de daken dat de beggers vertrouwen moeten hebben in Kpn. Nou, u heeft het geweten. Onbetrouwbare kerel. Tesamen met nog zo'n type de jager een ideaal team. De Jager, u weet van ... Griekse schulden e.d. Wat een team wat een leugenaars.
9.962 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 499 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links