Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

Pharming het aandeel van 2017

50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 2538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 januari 2017 08:57
    quote:

    lower schreef op 27 januari 2017 08:55:

    Leidraad aandeelhouders
    p34

    8. Tijdstip van het ontstaan van de meldingsplicht en termijn waarbinnen moet worden gemeld
    De meldingsplicht ontstaat op het tijdstip dat een persoon de beschikking krijgt of verliest over aandelen en/of stemmen waardoor het percentage een drempelwaarde bereikt, over- of onderschrijdt. Of wanneer een persoon de beschikking krijgt of verliest over financiële instrumenten waardoor de shortpositie waarover hij beschikt een drempelwaarde bereikt, over- of onderschrijdt. Ook bij een (noemer)wijziging van de uitgevende instelling die het percentage van het kapitaal, de stemmen of een shortpositie van een persoon doet wijzigen, zodat een drempelwaarde wordt bereikt, over- of onderschreden, moet aan de AFM worden gemeld (zie verder hoofdstuk 3).
    De wetgever gaat hier uitdrukkelijk uit van een eigen verantwoordelijkheid van de meldingsplichtige persoon. Wanneer aan het verkrijgen of verliezen van aandelen een overeenkomst ten grondslag ligt, in de regel een (ver)koopovereenkomst, ontstaat de meldingsplicht op het moment waarop de verbintenis tot stand komt. Het tijdstip waarop de aandelen goederenrechtelijk worden verkregen of overgedragen (dat wil zeggen het tijdstip van de levering van de aandelen) is niet relevant; dit moment ligt meestal ná het zogeheten verbintenisrechtelijke moment.
    Bij een verbintenis met een ontbindende voorwaarde is sprake van een verbintenis én dus een meldingsplicht. Bij een verbintenis onder opschortende voorwaarden is de verbintenis – en dus ook de meldingsplicht – nog niet ontstaan. Het tijdstip van het ontstaan van de meldingsplicht is bepalend voor de gegevens waarvan bij de berekening van de percentages moet worden uitgegaan.
    De termijn waarbinnen daadwerkelijk moet worden gemeld, wordt bepaald door het tijdstip waarop een persoon weet of behoort te weten dat de meldingsplicht is ontstaan. Een persoon behoort uiterlijk 2 handelsdagen nadat hij de beschikking heeft verkregen of verloren over aandelen dan wel stemmen of een shortpositie te weten dat hij een drempelwaarde bereikt, overschrijdt dan wel onderschrijdt.
    Op het moment dat hij weet dat hij een drempelwaarde bereikt, overschrijdt dan wel onderschrijdt, dient de persoon onverwijld te melden. Een persoon kan weten op welk tijdstip hij de beschikking over de aandelen heeft verkregen of verloren door bijvoorbeeld de transactiebevestiging van de bank of commissionair. Wanneer iemand door erfrecht de beschikking krijgt over aandelen en wil nagaan of een meldingsplicht is ontstaan, dan kan dit bijvoorbeeld door het aandeel in de nalatenschap te berekenen. Voor de berekening van het percentage zijn de gegevens ten tijde van het overlijden van de erflater relevant.
    „Onverwijld? betekent dat de tijd tussen het moment van weten of behoren te weten van het bereiken, over- of onderschrijden van een drempelwaarde of het krijgen of verliezen van één of meer aandelen met een bijzonder statutair zeggenschapsrecht, en het moment dat de AFM de melding ontvangt zo kort mogelijk dient te zijn, gegeven de omstandigheden. Van iemand die al beschikt over een „kritisch? percentage kapitaalbelang en/of stemrecht in een uitgevende instelling mag worden verwacht dat hij zich, anticiperende op het ontstaan van een meldingsplicht, op de hoogte houdt van de gevolgen van zijn eigen handelingen voor het percentage kapitaalbelang en/of stemrecht waarover hij kan beschikken en die voor de meldingsplicht van belang zijn (zie verder hoofdstuk 3 inzake het alerteringsbericht). De AFM toetst strikt of onverwijld is gemeld. Dit ook vanwege de mogelijke koersgevoeligheid van een melding, waardoor bij onzorgvuldigheid (risico bestaat op) misbruik van voorwetenschap.

    Wanneer een naamloze vennootschap opgericht naar Nederlands recht een uitgevende instelling wordt, moet een persoon die weet of behoort te weten dat hij een substantiële deelneming heeft of één of meer aandelen met een bijzonder statutair zeggenschapsrecht dit onverwijld aan de AFM melden. Ook een substantiële deelneming in een rechtspersoon opgericht naar het recht van een niet EU-lidstaat, moet onverwijld worden gemeld wanneer deze rechtspersoon een uitgevende instelling wordt.
    Een melding die een persoon moet doen omdat er een noemerwijziging van de uitgevende instelling is, moet uiterlijk op de vierde handelsdag na de verwerking van de noemerwijziging in het register plaatsvinden. Op deze zogenoemde passieve meldingsplicht is ook ingegaan in hoofdstuk 3.

    Tot slot moet een melding met betrekking tot een afwijkende samenstelling uiterlijk binnen 4 handelsdagen na de datum waarop de houder dit weet of behoort te weten plaatsvinden

    Zoals ik al zei dus.
  2. [verwijderd] 27 januari 2017 09:00
    quote:

    Beur schreef op 27 januari 2017 08:49:

    [...]Wat mij betreft: goed!
    De hamvraag blijft uiteraard, gezien de historie van financierders van Pharming op dit gebied, hoe lang zij de stukken vast willen houden.
    Opmerking:
    Beur spreekt als handelaar(ieder zijn vak). Minder melding en meer volume is goed voor de handel.

    Voor een zittende aandeelhouder is het juist van belang dat er een melding komt. Liefst een farmaceut naast de financiers. Minder free float.

    Lock-up periode financiers 41 dagen.
    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...
    P10
  3. [verwijderd] 27 januari 2017 09:11
    quote:

    lower schreef op 27 januari 2017 09:00:

    [...]

    Opmerking:
    Beur spreekt als handelaar(ieder zijn vak). Minder melding en meer volume is goed voor de handel.

    Voor een zittende aandeelhouder is het juist van belang dat er een melding komt. Liefst een farmaceut naast de financiers. Minder free float.

    Lock-up periode financiers 41 dagen.
    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...
    P10
    De vraag van Sjedow was of een +3% melding goed is voor de koers en mijn antwoord erop was: ja.
    Of iemand LT zit of tradet doet voor die vraag niet ter zake.
  4. [verwijderd] 27 januari 2017 09:17
    quote:

    Beur schreef op 27 januari 2017 09:11:

    [...]De vraag van Sjedow was of een +3% melding goed is voor de koers en mijn antwoord erop was: ja.
    Of iemand LT zit of tradet doet voor die vraag niet ter zake.

    Een 'devriesje' van jouw kant.
    Volgens mijn ben je een spreekbuis-halfbroer van de Vries.
    Succes
  5. [verwijderd] 27 januari 2017 09:28
    Ik heb er niet zoveel verstand van, oftewel al dat gedoe met die converteerbare obligaties en warrants gaat mij boven de pet. Toch is me wel iets opgevallen:
    S. Gerber, middelijk potentieel 35,27%
    Empery, middellijk potentieel, 5,34%
    HCM, middellijk potentieel, 5,90 % (+ fysieke levering), melding 6 december= hoeveel dagen?

    Misschien dat er morgen een mailtje van de AFM binnenkomt en zo ja, dan zal mij niet verbazen dat HCM genoemd wordt.
  6. [verwijderd] 27 januari 2017 10:36
    The most expensive drugs of 2016 (top 5 )

    3. Cinryze

    Cinryze, an injectable drug used to help prevent swelling and pain in patients with hereditary angioedema (HAE), cost $72,100 for a 30-day supply. The drug first won U.S. regulatory approval in 2008. Its original developer, Lev Pharmaceuticals, was bought by ViroPharma that same year. ViroPharma was subsequently acquired by Shire Pharmaceuticals (NASDAQ: SHPG) in 2013.

    Although HAE is a rare genetic disorder that affects no more than one in 10,000 people, Cinryze has been a big moneymaker for Shire. Sales for the drug in 2014 totaled $503 million and rose in 2015 to $618 million.Cinryze is on track to have an even better year in 2016: Sales during the first six months topped $337 million.

    nu weet ik niet wat de verhouding tegenover Ruconest is.. anyone??
50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 2538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links