Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hyundai waarschuwt voor protectionisme

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 25 januari 2017 10:53
    Ben benieuwd wat de gevolgen van de het isolatisme van Trump voor de economie van de VS gaan betekenen. Illusie van Trump om te veronderstellen dat zijn maatregelen geen tegen maatregelen uitlokken. Dus dan blijft de VS op een markt van 400 miljoen steken. Apple verkoopt dan geen iPhone meer buiten de States. Dat gaat banen kosten!
  2. mok 25 januari 2017 13:24
    quote:

    z0n0p schreef op 25 januari 2017 12:36:

    Nu ik erover nadenk. Het isolatisme van Trump laat zich samenvatten met: Let's make America small again. Lijkt me een vorm van economische zelfmoord. Dat er iets gedaan moet worden aan de doorgeslagen globalisering is overigens evident.
    Waarom is dat evident? Globalisering heeft ons welvaart gebracht. We zijn zelf goed opgeleid en dus kunnen dus de beter betaalde banen uitoefenen in bijvoorbeeld onderzoeksafdelingen van grote internationals. In plaats van totale armoede, zoals tientallen jaren geleden in China, kunnen ze daar voor lage lonen het eenvoudige en arbeidsintensieve werk doen. Ik heb hier 20 jaar geleden in een fabriek gewerkt aan de lopende band, maar Nederlanders wilden dat werk helemaal niet doen. Stond daar met alleen maar allochtonen en als er een Nederlander binnen kwam was die na een uur alweer verdwenen. Laat ze dat werk maar mooi in Azië doen, hebben ze ook nog een inkomen en is iedereen gelukkig.
  3. Twijfels 25 januari 2017 14:01
    En hoe zit het nu met het gezwets dat het daar zo goed ging in de USA afgelopen jaren! Full employment! Nu blijkt dat er met man en macht banen gemaakt moeten worden. Ging toch niet zo goed he?

    Ene ben voor hier ook onmiddellijk invoer en extra belastingen in te voeren in heel EU op alles wat Apple, Starbucks, GM, GE, Macdrek, etc etc. Mooi richten we ons op de rest van de wereld. Daar doe ik toch al de meeste zaken mee.
  4. [verwijderd] 25 januari 2017 15:13
    quote:

    Twijfels schreef op 25 januari 2017 14:01:

    Ene ben voor hier ook onmiddellijk invoer en extra belastingen in te voeren in heel EU op alles wat Apple, Starbucks, GM, GE, Macdrek, etc etc. Mooi richten we ons op de rest van de wereld. Daar doe ik toch al de meeste zaken mee.
    Heel goed, dan wordt alles reteduur, en kun je veel meer betalen voor je Apple dan nu het geval is.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links