Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ForFarmers AEX:FFARM.NL, NL0011832811

  • 2,385 19 apr 2024 17:35
  • +0,005 (+0,21%) Dagrange 2,325 - 2,390
  • 131.489 Gem. (3M) 135,4K

Persberichten

66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 oktober 2016 16:21
    ForFarmers rondt overname Vleuten-Steijn af

    Gepubliceerd op 4 okt 2016 om 08:21 | Views: 2.018

    LOCHEM (AFN) - ForFarmers heeft de in juli aangekondigde overname van Vleuten-Steijn Voeders afgerond. Dat maakte het veevoerbedrijf dinsdag bekend.

    Onlangs ging de Autoriteit Consument & Markt (ACM) akkoord met de deal. Afgelopen jaar was veevoederonderneming Vleuten-Steijn goed voor een omzet van 91 miljoen euro. Het verkocht in totaal circa 295.000 ton voeders aan veelal grotere bedrijven in de varkenssector in Nederland en Duitsland.

    ForFarmers heeft alle aandelen Vleuten-Steijn overgenomen. Van de transactiesom van circa 30 miljoen euro wordt 70 procent nu betaald en het restant na 3 jaar, afhankelijk van het behalen van een aantal reeds bepaalde criteria.
    Vleuten-Steijn wordt vanaf 1 oktober 2016 geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers.
  2. Beursbuffel 11 november 2016 08:43
    AMSTERDAM (AFN) - Bedok heeft zijn belang in ForFarmers flink verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Bedok heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 2,75 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 8,19 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
  3. jeff_cassius 11 november 2016 09:12
    quote:

    Beursbuffel schreef op 11 november 2016 08:43:

    AMSTERDAM (AFN) - Bedok heeft zijn belang in ForFarmers flink verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Bedok heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 2,75 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 8,19 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

    Wachten op de melding wie die 3,1 miljoen stukken heeft overgenomen.
  4. DasFarmers 16 november 2016 17:47
    ‘20% minder varkens in 2020’
    Als de Nederlandse varkenssector niet heel snel zijn winstmodel herziet, zal het aantal varkens in Nederland in 2020 20% kleiner zijn dan nu. Dat stelt ForFarmers-topman Yoram Knoop tijdens een persbijeenkomst op Eurotier.
    Knoop constateert dat de Nederlandse varkenssector zijn kostprijsleiderschap verloren heeft. Toch werkt het gros van de varkenshouders nog steeds aan drukken van de kostprijs. Knoop ziet meer heil in ketenproductie, liefst voor nichemarkten in de EU. “Varkenshouders in met name het Verenigd Koninkrijk zijn daar erg succesvol mee. Ook in België en in mindere mate Duitsland koersen varkenshouders daar al succesvol op.”

    Krimp varkensvleesproductie in EU

    Knoop verwacht een algehele krimp van de varkensproductie in de EU. Tot 2020 gaat hij uit van 4% krimp. De aanjager daartoe is het imago van varkensvlees: goedkoop, maar met vraagtekens bij de gezondheidseffecten. Daardoor gaat de consumptie langzaam maar gestaag achteruit. Incidenteel vangt export naar China de vraagvermindering op, maar dat is volgens de ForFarmers-topman geen duurzame basis voor productie.

    Het aantal varkens zal in Nederland sterk dalen tot 2020 verwacht ForFarmers topman Yoram Knoop.<br /><em>Foto: Jan Willem Schouten</em>
    Het aantal varkens zal in Nederland sterk dalen tot 2020 verwacht ForFarmers topman Yoram Knoop.
    Foto: Jan Willem Schouten
    Verbeterd imago pluimveesector

    Knoop voorziet een geringe stijging van productie van kip en zuivel in de EU. Beide hebben een gezond imago en er spelen bij de productie geen wezenlijke dierwelzijnsissues. “De pluimveesector heeft op dat gebied het afgelopen decennium grote slagen gemaakt”, aldus Knoop.

    De nu voorziene krimp in de Nederlandse melkproductie in 2017 zal de resultaten van ForFarmers slechts in zeer geringe mate beïnvloeden, stelt Knoop. “De afzet van rundveevoer groeide bij ons in 2016 veel harder dan vooraf ingeschat. We zullen door een eventuele korting op dieren of gedwongen beperking van de melkaanvoer rond de langjarige interne prognoses uitkomen. Daarnaast de daling in omzet maar marginaal ten opzichte van onze totale afzet van 9,1 miljoen ton voer.”

    Positief over kansen in Nederland

    Knoop voorziet niet dat de vrijkomende fosfaatruimte door de door hem voorziene krimp in de varkensstapel wordt gebruikt voor ophogen van het rundveefosfaatplafond, dus het houden van meer melkvee. “We zijn erg positief over de afzetkansen van de Nederlandse melk en het toekomstperspectief van de melkveehouderij. Maar een dergelijke uitwisseling, hoe logisch ook, is nu geen onderdeel van de opties die op tafel liggen rondom de grootte van de rundveestapel.”

    Boerderij.nl, 16-11-16
  5. Beursbuffel 22 november 2016 09:15
    (ABM FN-Dow Jones) ForFarmers komt woensdag voorbeurs met een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal, waarin naar verwachting geen omzet- en resultaatcijfers zijn opgenomen. Dit zei een woordvoerder van het veevoerbedrijf desgevraagd tegen ABN Financial News.

    ForFarmers sprak op 26 augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers de verwachting uit dat in de tweede helft van het jaar "de devaluatie van het Britse pond, in vergelijking met de tweede helft van 2015, een groter negatief effect zal hebben op het resultaat".

    Het concern zag toen "eerste tekenen van herstel" in de rundveesector, sprak verder van "verbeterde verwachtingen" voor de varkenssector, mede als gevolg van toenemende export naar China, en van "toenemende concurrentie en prijsdruk" in de pluimveesector.

    NIBC verwacht dat ForFarmers woensdag in zijn trading update commentaar zal geven op de met de regering overeengekomen reductie van de melkproductie en de daarmee samenhangende fosfaatuitstoot. Analist Gerard Rijk verwacht dat het bedrijf verder bekend zal maken dat in verband hiermee, alsmede door het zwakkere Britse pond, de groei van bedrijfsresultaat en volumegroei in de rest van het jaar vertraging zal ondervinden.

    Het veevoerconcern uit Lochem rondde vorige maand de overname van Vleuten Steijn Voeders af. De cijfers van dit Brabantse varkensvoerbedrijf worden sinds 1 oktober geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers. Vleuten Steijn realiseerde in 2015 een omzet van circa 91 miljoen euro.

    Het aandeel ForFarmers is sinds 24 mei van dit jaar op Euronext Amsterdam genoteerd en het merendeel van de aandelen is in handen van de boerencoöperatie FromFarmers.

    Het aandeel sloot maandag onveranderd op 6,85 euro.

    Door: ABM Financial News
  6. forum rang 10 voda 23 november 2016 10:13
    Zwakkere pond raakt resultaten ForFarmers

    Gepubliceerd op 23 nov 2016 om 07:50 | Views: 2.541

    LOCHEM (AFN) - De producent van veevoer ForFarmers heeft in het derde kwartaal een lagere brutowinst en omzet behaald, mede als gevolg van de afzwakking van het Britse pond door de brexit. Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete cijfers werden gemeld.

    Volgens ForFarmers zorgden lagere verkoopprijzen samen met de devaluatie van het pond voor gedaalde opbrengsten. De brutowinst liet bij onveranderde wisselkoersen een kleine stijging zien, maar inclusief het valuta-effect was er per saldo sprake van een daling. Het totaal verkochte volume ging in het afgelopen kwartaal licht omlaag.

    ForFarmers spreekt zelf van een sterk derde kwartaal met een groei van het ebitda-resultaat die in lijn ligt met de verbetering in het eerste halfjaar. Het bedrijf ligt op koers met de uitvoering van de strategie en handhaaft de eerder afgegeven doelen.
    De veevoeder stelt dat er uitdagingen zijn op de Britse agrarische markt en dat boeren in het land voorzichtig zijn in afwachting van de effecten van de brexit. Het volume in Groot-Brittannië nam in het derde kwartaal sterker af dan in het eerste halfjaar. Het bedrijf is zoals eerder aangekondigd een reorganisatieproces begonnen bij de Britse activiteiten en er worden plannen uitgewerkt om de toeleveringsketen te optimaliseren.

    De positieve effecten van deze processen moeten vanaf 2018 aan de resultaten gaan bijdragen.
  7. forum rang 10 voda 23 november 2016 10:35
    Update: volume ForFarmers in derde kwartaal licht gedaald

    Veevoerproducent had last van lagere grondstofprijzen en devaluatie van Britse pond.

    (ABM FN-Dow Jones) ForFarmers Group heeft in het derde kwartaal de brutowinst gerekend tegen constante wisselkoersen licht zien stijgen, maar door lagere grondstofprijzen en de devaluatie van het Britse pond ten opzichte van de euro was uiteindelijk sprake van een daling. Dit maakte het veevoerbedrijf woensdag voorbeurs bekend zonder bedragen te noemen.

    In het derde kwartaal steeg het operationeel resultaat (EBITDA) licht, op een niveau conform de verbetering zoals gerapporteerd in het eerste halfjaar. Autonoom daalde het volume Total Feed dat werd verkocht echter licht. Zowel lagere grondstofprijzen die aan klanten worden doorgegeven en het gedevalueerde Britse pond ten opzichte van de euro zorgden voor een lagere omzet.

    Er was sprake van volumegroei in Nederland, Duitsland en België, maar krimp in het Verenigd Koninkrijk.

    In Nederland profiteerde het concern vooral van volumegroei in de sectoren rundvee en legpluimvee, maar was er volumekrimp in de sectoren vleeskuikens en varkens. ForFarmers voorziet als gevolg van het akkoord met de regering over vermindering van het aantal melkveekoeien voor het komende jaar enige reductie in de afzet van voervolumes in de melkveesector in Nederland.

    De volumegroei in Duitsland en België was met name te danken aan de pluimvee- en rundveesectoren. In de Duitse varkenssector werd vooral door het aantrekken van een nieuwe dealer eveneens een groei in het volume gerapporteerd.

    ForFarmers had in het Verenigd Koninkrijk te maken met sterke volumekrimp in de sectoren melkvee en varkens als gevolg van verslechterde marktomstandigheden, die mede werden veroorzaakt door de aanstaande Brexit en het gedevalueerde pond. Het concern speelt daarop in met de bij de halfjaarcijfers aangekondigde reorganisatie en verbetering van de ketenbeheersing.

    "Door een sterke focus op kostenbeheersing en verdere implementatie van het One ForFarmers programma liggen wij op koers met de realisatie van onze Horizon 2020-strategie en de eerder afgegeven doelstelling ten aanzien van een gemiddelde EBITDA-groei van rond de 5 procent bij gelijkblijvende koersen", zei CEO Yoram Knoop in een toelichting op de trading update.

    Het veevoerconcern uit Lochem rondde vorige maand de overname van Vleuten Steijn Voeders af. De cijfers van dit Brabantse varkensvoerbedrijf worden sinds 1 oktober geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers. Vleuten Steijn realiseerde in 2015 een omzet van circa 91 miljoen euro.

    ForFarmers sprak op 26 augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers de verwachting uit dat in de tweede helft van het jaar "de devaluatie van het Britse pond, in vergelijking met de tweede helft van 2015, een groter negatief effect zal hebben op het resultaat".

    Het concern zag toen "eerste tekenen van herstel" in de rundveesector, sprak verder van "verbeterde verwachtingen" voor de varkenssector, mede als gevolg van toenemende export naar China, en van "toenemende concurrentie en prijsdruk" in de pluimveesector.

    Voor analist Gerard Rijk van NIBC presteerde ForFarmers over het derde kwartaal conform de verwachtingen en is het concern keurig op orde met de invulling van zijn strategische plannen voor groei van het operationeel resultaat en kostenbeheersing. De marktvorser merkte daarbij op dat in de rapportage geen guidance is opgenomen voor de verwachtingen voor de omzet en de resultaten voor het hele jaar. NIBC houdt op ForFarmers een koopadvies met een koersdoel van 8,30 euro.

    Het aandeel ForFarmers is sinds 24 mei van dit jaar op Euronext Amsterdam genoteerd en het merendeel van de aandelen is in handen van de boerencoöperatie FromFarmers. Op een groen Damrak noteerde het aandeel woensdagochtend 0,3 procent lager op 6,81 euro.

    Update: om extra informatie, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 25 januari 2017 14:08
    Beursblik: KBC Securities start volgen ForFarmers met koopadvies

    Koersdoel op 8,30 euro gezet.

    (ABM FN-Dow Jones) KBC Securities is gestart met het volgen van ForFarmers met een koopadvies en een koersdoel van 8,30 euro. Dit meldde analist Guy Sips woensdag in een rapport over het veevoerbedrijf.

    De marktvorser voorziet voor de periode tot en met 2020 een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 1,05 procent tot krap 2,3 miljard euro en een 30 procent hogere winst per aandeel van 0,66 euro in 2020.

    Sips ziet als kritische factoren voor de analyse van het bedrijf de gevolgen van Brexit, het vervolg van het acquisitieproces met een beschikbare oorlogskas van naar schatting 200 miljoen euro en de resultaten van de lopende programma's Horizon 2020 en One ForFarmers.

    Het koersdoel voor ForFarmers is mede gebaseerd op de waardering van sectorgenoten en de analist gaat er vanuit dat het benutten van de oorlogskas iets meer dan 2 euro per aandeel aan de huidige waardering kan toevoegen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel ForFarmers woensdag kort na opening van de beurshandel 1,9 procent hoger op 6,73 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 13 maart 2017 13:39
    Beursblik: ForFarmers boekt hogere winst op lagere omzet.

    KBC Securities voorziet lagere omzet door devaluatie pond en gedaalde grondstofprijzen.

    (ABM FN-Dow Jones) ForFarmers zal dinsdag over 2016 een gestegen resultaat op een licht lagere omzet rapporteren. Dat is de verwachting van KBC Securities.

    Analist Guy Sips voorziet een lagere omzet als gevolg van negatieve effecten van het gedevalueerde Britse pond en vooral door lagere grondprijzen, die worden doorberekend in de prijzen voor de afnemers van het bedrijf, zo meldde hij aan ABM Financial News.

    KBC Securities verwacht een 4 procent lagere omzet van 2,15 miljard tegen 2,24 miljard euro een jaar geleden.

    Mede dankzij kostenbesparingen door de invoering van het efficiëntieprogramma One ForFarmers voorziet Sips een 4,1 procent hoger bedrijfsresultaat (EBIT) van 66,7 miljoen euro tegen 64,1 miljoen euro in 2015 en een stijging van de nettowinst met met 5,7 procent naar 53,6 miljoen euro.

    De marktvorser ziet voor het bedrijf, dat actief is in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, een risico in het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Hij taxeert dat ForFarmers over een oorlogskas van 200 miljoen euro beschikt voor nieuwe acquisities.

    Het bedrijf uit Lochem meldde op 26 augustus bij de rapportage van de halfjaarcijfers voor de tweede helft van 2016 te verwachten dat de devaluatie van het Britse pond een groter negatief effect zou hebben op het resultaat. ForFarmers zag toen eerste tekenen van herstel van de markt voor de rundveesector, verbetering van de varkenssector en toenemende concurrentie en prijsdruk in de pluimveesector.

    Het concern herhaalde toen de eerder afgegeven doelstelling voor de middelange termijn ten aanzien van een gemiddelde jaarlijkse groei van circa 5 procent van het bedrijfsresultaat (EBITDA) bij gelijkblijvende koersen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

    ForFarmers zal de jaarrapportage over 2016 dinsdag voorbeurs presenteren.

    KBC Securities volgt het fonds sinds 25 januari en houdt sindsdien een koopadvies met een koersdoel van 8,30 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel ForFarmers maandag 0,2 procent hoger op 7,52 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 14 maart 2017 11:39
    Beursblik: ForFarmers stelt alle aandeelhouders tevreden

    KBC Securities wijst op driesporenbeleid met dividend, aandeleninkoop en acquisities.

    (ABM FN-Dow Jones) For Farmers stelt met zijn driesporenbeleid met het uitkeren van een dividend, een aandeleninkoopprogramma en behoud van voldoende financiële armslag voor acquisities zijn traditionele en nieuwe aandeelhouders tevreden. Dit zei analist Guy Sips van KBC Securities dinsdagochtend desgevraagd tegen ABM Financial News naar aanleiding van de voorbeurs gepubliceerde jaarrapportage over 2016 door de Lochemse onderneming.

    De marktvorser merkte daarbij op dat het veevoerbedrijf dit ambitieuze driesporenbeleid mede kan uitvoeren dankzij de met 31,5 procent gestegen operationele kasstroom van 81,4 miljoen euro.

    Sips was verder goed te spreken over de beheersing van de moeilijke marktsituatie met volumedruk en de devaluatie van het Britse pond in het Verenigd Koninkrijk, dankzij acquisities, desinvesteringen en sterke kostendalingen.

    De jaarcijfers waren verder nagenoeg volledig in lijn met de verwachtingen van de analist.

    KBC houdt op ForFarmers een koopadvies met een koersdoel van 8,30 euro. Op een groen Damrak sloot het aandeel ForFarmers maandag 0,3 procent hoger op 7,52 eu

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
66 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Strategiewijziging ForFarmers werpt vruchten af

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links