Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd 2017

1.768 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 januari 2017 18:17
    je vastklampen aan Noorda, Vriese, DNB heeft geen zin. Die hebben het duistere spel gespeeld. Vraag is of groot aandeelhouders zich zo makkelijk laten piepelen. Zij zouden wel eens over grotere krachten kunnen beschikken. Ik laat het gewoon op me afkomen wie ballen heeft een sinister spelletje te tacklen.
  2. [verwijderd] 20 januari 2017 06:59
    Taiwanees Fubon was beoogd koper Delta Lloyd
    Verzekeraar Delta Lloyd was in december bijna in handen gekomen van het Taiwanese Fubon. Pas toen die op het allerlaatste moment afhaakte, is de beursgenoteerde verzekeraar noodgedwongen akkoord gegaan met een overname door de Nederlandse belager NN Group.
    Dat blijkt uit een reconstructie door deze krant, die gebaseerd is op gesprekken met ingewijden die enkel op basis van anonimiteit praten. Daaruit rijst het beeld op dat Delta Lloyd (DL) met twee partijen bijna tot een akkoord is gekomen. Vóór Fubon waren er intensieve gesprekken met de Nederlandse branchegenoot ASR, maar ook die mislukten terwijl ze al in een vergevorderd stadium waren.
    Fubon trok zich terug op woensdag 21 december, terwijl het persbericht de dag erop gepubliceerd zou worden. Bestuur en commissarissen van Delta Lloyd (DL) waren op dinsdag 20 december unaniem akkoord gegaan met de intentie van Fubon en zouden haar aanbevelen bij de aandeelhouders.

    Het Taiwanese financieel conglomeraat, dat een 9,7%-belang heeft in Delta Lloyd, zou een cash bod van €5,60 per aandeel doen. Dat was 30 cent meer dan NN op dat moment bood. Bovendien was het bereid €?200 mln aan vers kapitaal in de onderneming te steken om de buffer te versterken en gaf het een garantie voor nog eens €?200 mln indien de buffer onder een bepaald niveau zou zakken.
    Fubon haakte af nadat het op woensdag 21 december bij De Nederlandsche Bank was langsgegaan om het eindvoorstel door te nemen. De toezichthouder moet goedkeuring geven aan de overname. Betrokkenen bij het proces zeggen dat DNB met nieuwe vragen kwam, die maakten dat Fubon alsnog koude voeten kreeg.
    Vertegenwoordigers van het Aziatische bedrijf hadden in de drie weken ervoor intensief met DNB gesproken, vooral over de noodzakelijke versterking van de buffer van Delta Lloyd. Sinds de kredietcrisis en de lage rente stellen toezichthouders en aandeelhouders hoge eisen aan de solvabiliteit. DL heeft die buffer vorig jaar met een emissie versterkt maar zit nog altijd in de achterhoede van de Nederlandse verzekeraars.
    De top van Fubon liet daarop aan bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa van DL weten meer tijd nodig te hebben om nieuwe berekeningen te maken, maar dat die tijd er niet was. Ook de toezichthouder in Taipeh begon vragen te stellen over de geplande overname die in de loop van de tijd veel duurder uit dreigde te pakken.
    Fubon was als koper voor Delta Lloyd veel aantrekkelijker dan NN. Het zou zelfstandig kunnen blijven opereren, het management zou blijven zitten en er zou niet zwaar worden gesneden in het personeel. Bij de overname door NN vervallen enkele duizenden banen. Ook de merknaam Delta Lloyd zou behouden blijven, terwijl die bij NN wordt geschrapt.
    Voordat Fubon met Delta Lloyd om tafel ging, waren er lange gesprekken geweest met ASR, de verzekeraar die sinds afgelopen zomer een beursnotering heeft maar nog altijd in meerderheid in staatshanden is. Het doel was te komen tot een aandelenruil, omdat ASR geen bod in contanten kan betalen.
    Dat ASR er serieus naar heeft gekeken is opmerkelijk, omdat de verzekeraar altijd heeft gezegd meer te geloven in overnames van kleinere partijen. In de sector werd een koop van Delta Lloyd echter gezien als een eenmalige kans op een forse consolidatie.
    ASR en Delta Lloyd konden het uiteindelijk niet eens worden over de waardering, vooral omdat ASR op tal van punten veel conservatievere aannames doet dan de Amsterdamse verzekeraar.
    Geen van de betrokken partijen wil commentaar geven.
  3. Mike2202 20 januari 2017 07:25
    Dan is de kans op een hoger bod wel zeer klein geworden. Weet iemand of dit al gebeurd is?

    Delta Lloyd will hold an EGM at least six business days prior to the closing of the tender offer period in accordance with Section 18 Paragraph 1 of the Decree to inform the shareholders about the Offer and to adopt certain resolutions that are conditions to the consummation of the Offer.
  4. [verwijderd] 20 januari 2017 07:51
    quote:

    keffertje schreef op 20 januari 2017 07:16:

    Nou voor die twee dubbeltjes extra hoeven we ook niet al te veel poeha te maken.

    van Noorda was dus veel te optimistisch/opportunistisch met zijn significant hogere waarde
    Klopt, maar je ziet dat DNB een flinke stempel heeft gedrukt door hun 'vragen'. Wellicht was een ruil met ASR aandelen het beste geweest?
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 20 januari 2017 08:07
    quote:

    keffertje schreef op 20 januari 2017 07:16:

    Nou voor die twee dubbeltjes extra hoeven we ook niet al te veel poeha te maken.

    van Noorda was dus veel te optimistisch/opportunistisch met zijn significant hogere waarde
    Dit zou een eerste bod zijn geweest en dan was de biedingsstrijd begonnen. Waarom komt dit bericht nu pas naar buiten? Hoe lang hebben partijen nog formeel de tijd om een hoger bod uit te brengen?
  6. [verwijderd] 20 januari 2017 08:24
    Hoger vijandig bod kan tot dat NN het bod gestand doet. Dat is pas na de aanmeldingstermijn.

    Rol van de DNB lijkt wel dubieus, eerder dat jaar de emissie van DL en dan bij een overname in hetzelfde jaar extra eisen gaan ventileren. Nu gaan er duizenden banen verloren en worden de aandeelhouders van DL benadeeld omdat alle synergievoordelen naar NN gaan.

    Waarom heeft DL dan niet aangestuurd op een fusie met NN waarin ook de aandeelhouders van DL de synergievoordelen krijgen (vaste ipv variabele conversiekoers nu)? En waarom zo overhaast met NN in zee tegen deze wurgcondities voor personeel en aandeelhouders? Was dan zelfstandig gebleven!
  7. Hans_K 20 januari 2017 08:25
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 20 januari 2017 08:07:

    [...]

    Dit zou een eerste bod zijn geweest en dan was de biedingsstrijd begonnen. Waarom komt dit bericht nu pas naar buiten? Hoe lang hebben partijen nog formeel de tijd om een hoger bod uit te brengen?
    Precies, ... NN zou dan mogelijk zijn gaan overbieden. E.e.a. is dus gewoon in de kiem gesmoord. Of nog niet????
  8. [verwijderd] 20 januari 2017 08:47
    quote:

    Hans_K schreef op 20 januari 2017 08:25:

    [...]
    Precies, ... NN zou dan mogelijk zijn gaan overbieden. E.e.a. is dus gewoon in de kiem gesmoord. Of nog niet????
    Nee niet denk ik.
    Kans van bijna nul dat er nog een partij komt die 5,78 gaat neertellen.
    Mocht die er wel komen dan is dat wel gelijk het eindbod als ik dit interessante artikel lees in het FD

    fd.nl/ondernemen/1183880/taiwanees-fu...

  9. [verwijderd] 20 januari 2017 09:06
    quote:

    whoiam schreef op 20 januari 2017 09:00:

    iedereen zal vandaag zijn stukjes verkopen denk ik dan? want uiteindelijk kan je nu je rendement nemen, als je vandaag dit niet doet, dan moet je misschien nog paar weken wachten vooraleer uitbetaling of zie ik het verkeerd?
    Koers zal wel blijven hangt rond de 5,33 a 5,34 verwacht ik. Er is in wezen niks veranderd. Het is alleen duidelijk dat er een andere partij was die 5,60 neer wilde tellen en daar geen synergie voordelen bij had. Bizar dus dat het voor 5,40 per aandeel verkocht is.
1.768 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,73 -0,54%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.833,60 -0,55%
Germany40^ 17.712,10 -0,70%
Gold spot 2.381,39 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,24%
EBUSCO...
+3,38%
Heineken
+1,64%
Pharming
+1,21%
Vopak
+1,03%

Dalers

AMG Cr...
-2,61%
TomTom
-2,51%
Alfen ...
-2,50%
RENEWI
-2,06%
Aegon
-1,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links