Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 17 januari 2017 14:03
    Fusie Lufthansa en Etihad op tafel'
    20 min geleden
    FRANKFURT (AFN) - Lufthansa stond dinsdag in de schijnwerpers op de beurs in Frankfurt. Volgens de Italiaanse krant Il Messagero is de Arabische branchegenoot Etihad bereid een belang van 30 tot 40 procent te nemen in de Duitse luchtvaartgroep. Er zou zelfs worden gesproken over een fusie.
  2. [verwijderd] 19 januari 2017 19:00
    quote:

    JansenH5 schreef op 19 januari 2017 18:12:

    Efficiente markt iemand?
    Alle bekende informatie zit in de koers verwerkt [en alles wat niet bekend is niet]. Na het bekend worden van nieuwe informatie zal de koers zich direct aanpassen.

    Door naar het verleden te kijken kan je leren over de toekomst en ben je beter in staat om voorspellingen te doen - maar het geeft geen zekerheid. Zeg maar dat ik de zwakke vorm van de EMH aanhang.

  3. nobahamas 19 januari 2017 20:32
    Wanneer je de EMH aanhangt, kun je altijd nog een poging doen om de markt te verslaan door de sectoren in de markt te kiezen waarvan je "meer"rendement verwacht, en sectoren niet te kiezen waarvan je "minder" rendement verwacht.
    Bijvoorbeeld:
    ++ software / cloud / digital data / data security / wireless / renewable energy storage / fuell cell technology / online retail
    -- oil companies / (old world) fast food / tabacco / real estate....
  4. [verwijderd] 19 januari 2017 23:00

    Nobahamas, het is niet alleen sector, maar vooral dan de juiste bedrijven binnen de sector. Hier over Waterstof dat nu weer opspeelt nadat Big Oil plannen hiermee heeft. Nikola is daar een bedrijf in. De rest heb ik uit een werving van Slim Beleggen. Je moet dan lid worden en daar heb ik geen zin in. Voor jou als meer kenner heb je mogelijk aan dit genoeg.

    "Het eigen aanbod door Nikola is noodzakelijk want eind 2016 tellen de Verenigde Staten slechts een 50-tal stations, de meeste in Californië en een handvol aan de Oostkust. Maar wees gerust, tegen de tijd dat Nikola zijn 364 stations binnen enkele jaren aan het aanbod toegevoegd heeft, zullen er ook door andere aanbieders al tientallen of zelfs honderden stations geopend zijn.
    Deze beweging zal zich in 2017 op gang trekken en in 2018 een enorme stroomversnelling kennen.
    Het is nog even wachten tot Nikola zijn partner voor het leveren van de brandstofcellen bekendmaakt. In de autosector zijn we al een stuk verder en daar wordt Azië een voortrekker.
    Japan ondersteunt Toyota in zijn plannen om tegen 2020 jaarlijks 20.000 stuks van zijn Mirai te verkopen en ook Honda en Hyundai zetten zwaar in op deze milieuvriendelijke brandstof.
    Vorige week raakte bekend dat Zuid-Korea de komende 2 jaar (2017 en 2018) zo’n 540 miljoen dollar zal investeren in milieuvriendelijk rijden op waterstof.
    Toekomstmuziek? Helemaal niet, nu investeren is een must!
    Voor de productie van fuel cells die in voertuigen gebruikt zullen worden, kijken we vooral naar China. De laatste maanden zagen we de topbedrijven onder de fuel cell fabrikanten enkele zeer interessante deals sluiten. De kaarten worden nu geschud, de toekomstige winnaars nu bepaald. Wat voorbeelden:
    Fuel cell bedrijf A: Technologie- en productieovereenkomst met korte termijn milestone betalingen ter waarde van 1 x de laatste kwartaalomzet van dit bedrijf en een leveringsovereenkomst ter waarde van 7,5 x de laatste kwartaalomzet in de periode 2017 – 2021.
    Fuel cell bedrijf B: Contract om bussen in enkele grote Chinese steden op waterstof te laten rijden met een initiële waarde van 60% van de laatste kwartaalomzet van het bedrijf, met significant grotere vervolgbestellingen te verwachten in 2017.
    Deze contracten zullen de groei van beide bedrijven al voor een groot stuk verzekeren maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat dit slechts een begin is. Als we dit in perspectief plaatsen, gaat het hier over enkele tientallen bussen terwijl er in China tienduizenden dieselbussen met uiteenlopende formaten rondrijden waarvoor dringend een schoner alternatief gevonden moet worden.
    We zijn helemaal overtuigd van het toekomstverhaal dat het Amerikaanse Nikola ons voorschotelt, maar zien de eerste concrete omzetten in Azië gerealiseerd worden. Daarom selecteerden we midden vorig jaar de meest beloftevolle waterstofspeler in deze sector voor het Groeimarkten Rapport.
    Maar toch een laatste opmerking. Het is van cruciaal belang om in een sector als deze, het juiste bedrijf te selecteren. De fuel cell spelers met de 4 grootste marktkapitalisaties legden in de afgelopen 6 maanden immers een zeer verschillend parcours af.
    De slechtste performer moest bijna 72% aan waarde inleveren, onze keuze was de beste van de klas met een klim van ruim 34%! Een grondige selectie is dus een absolute voorwaarde, om te beleggen in dit segment. En dan kan het erg lucratief worden."

    Groet, Jonas

  5. [verwijderd] 19 januari 2017 23:47
    Totaal rendement ytd

    JP blijft aan kop, Bianchi op 2, Ivan en Michiel op 3 en 4, nieuwelingen thepouw en hosternokke stabiel op 5 en 6.

    Daarachter is het grote chaos. Bloom op 7 en jonas op 8. WW bounched back to 10 en herbinator is in geen velden of wegen meer te bekennen. Vonden we marique eind vorige week nog on the bottom of the table, vandaag op 18 dankzij herstel van BOSS en BBED.

    1st week hekkesluiter Artomo is geklommen naar de 28e plaats dankzij Ahold Delhaize, Kering en Tod'S.

    www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

  6. [verwijderd] 21 januari 2017 00:35

    Dank Coldplay, maar die Marique is verdacht hard gestegen. Dat komt door die BB. Ik denk niet deze lieftallige dame youtu.be/eK5gJvXKUpY, maar meer van die pennen van Bic.

    Echter dit mag helemaal niet die BB er tussendoor bij AEX/Amsterdam. Derhalve is Marique ernstig illegaal bezig en schop die er dus maar uit. Keihard aanpakken die handel!

    Wel grappig: Marique scoort top bij buitenlandse aandelen, terwijl de specialiteit meer ligt bij small caps binnenland. Komt mij niet onbekend voor. Ik scoor vaak op de beetje als meeloper bedoelde keuzes en minder op die waarover ik meer heb nagedacht.

    Groet, Jonas

  7. [verwijderd] 21 januari 2017 00:43
    quote:

    jonas schreef op 21 januari 2017 00:35:

    Dank Coldplay, maar die Marique is verdacht hard gestegen. Dat komt door BB ik denk niet deze youtu.be/eK5gJvXKUpY, maar meer van die pennen van Bic.

    Echter dit mag helemaal niet die BB er tussendoor bij AEX/Amsterdam. Derhalve is Marique illegaal bezig en schop die er maar uit. Keihard aanpakken die handel!

    Wel grappig: Marique scoort top bij buitenlandse aandelen, terwijl de specialiteit meer ligt bij small caps binnenland. Komt mij niet onbekend voor. Ik scoor vaak op de beetje als meeloper bedoelde keuzes en minder op die waarover ik meer heb nagedacht.

    Groet, Jonas

    Mooie foto's. Ooit toen ik klein was heb de films van haar reeds bekeken:-).
  8. [verwijderd] 21 januari 2017 02:22
    Beste / slechtste aandelen week 3

    Zodiac's last meal +21.6%, Hugo Boss +13.7% en Essilor +8%. Aan de onderkant Pearson -27.9%, Zalando -9.7%, Inmarsat -7.9% en YOOX Net-a-porter -8.5%, GEOX -7.7%.

    Alle lijsten zijn geactualiseerd en staan op de beurscompetitie pagina van de aandelenfabriek.

    www.aandelenfabriek.nl

  9. forum rang 6 marique 21 januari 2017 11:53
    quote:

    jonas schreef op 21 januari 2017 00:35:

    Dank Coldplay, maar die Marique is verdacht hard gestegen. Dat komt door die BB. Ik denk niet deze lieftallige dame youtu.be/eK5gJvXKUpY, maar meer van die pennen van Bic.

    Echter dit mag helemaal niet die BB er tussendoor bij AEX/Amsterdam. Derhalve is Marique ernstig illegaal bezig en schop die er dus maar uit. Keihard aanpakken die handel!

    Wel grappig: Marique scoort top bij buitenlandse aandelen, terwijl de specialiteit meer ligt bij small caps binnenland. Komt mij niet onbekend voor. Ik scoor vaak op de beetje als meeloper bedoelde keuzes en minder op die waarover ik meer heb nagedacht.

    Groet, Jonas

    "... specialiteit meer ligt bij small caps binnenland."
    Heb mijn jachtgebied wat uitgebreid, jonas.

    Overigens, de enige connectie die ik met mevrouw BB heb is St Tropez waar ik elk jaar even ben. En ook wel eens in een van die destijds befaamde strandtenten aan de baai van Pampelonne.

  10. [verwijderd] 21 januari 2017 12:04
    In NY ben ik naar 's werelds grootste retail beurs geweest, de NRF. Veel interessante en innovatieve retail concepten gezien. IoT (Internet of Things) gaat een grote vlucht nemen evenals de analyse van grote hoeveelheden data.
    Daarnaast een Retail Tour gemaakt, waar we verschillende flagship stores en nieuwe winkelconcepten hebben bezocht. Beleving en gebruik van mobiele technologie staat centraal. De kassa's van weleer zijn nauwelijks nog te vinden en het winkelpersoneel is vooral hip, servicegericht en heeft over het algemeen veel kennis van de produkten. Het draait ook allemaal om beleving en ervaring. In de winkels (wellicht is de naam ook niet meer van toepassing?) bevinden zich basketbal veldjes, zodat je de schoenen goed kan testen en customer experience managers ipv winkelbedienden.

    In mij beleving is een retailer succesvol wanneer zij kiezen voor volume/prijs discounters zoals bijvoorbeeld Action of Lidl of het promoten van een brand, zoals bv Adidas, Tommy etc.

  11. forum rang 6 marique 21 januari 2017 15:22
    HOLLANDS GLORIE

    WEEK 3

    Eerste weken van de competitie heb je de grootstse verschuivingen.
    Bijvoorbeeld @Bolo stijgt deze week van plaats 19 naar 8.
    Fred12345 daalt van 4 naar 11.

    Mooi ytd rendement voor Heijmans, Stern, AMG.
    En buiten deelname idem voor Takeaway, Sif en TMG.

    Rode lantaarn voor ECMPA.

2.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0700 -0,02%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.316,34 +0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links