Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 966 967 968 969 970 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 januari 2017 15:48
    WW-aanvragen in VS op laagste peil in jaren
    51 min geleden

    WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen tijd gedaald naar het laagste niveau sinds de jaren zeventig. Dat blijkt uit een eerste schatting die het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag heeft gepubliceerd.

    Het ministerie telde vorige week 234.000 aanvragen. Dat waren er 15.000 minder dan een week eerder en 18.000 minder dan economen in doorsnee hadden voorspeld.

    De afgelopen vier weken werden gemiddeld circa 247.000 eerste aanvragen per week geteld. Dat is het laagste niveau sinds 1973.
  2. forum rang 10 voda 19 januari 2017 16:29
    Update: ECB handhaaft monetair beleid

    Rente en opkopen ongewijzigd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft zijn monetaire beleid donderdag zoals verwacht onveranderd gelaten ten opzichte van december. Dit bleek uit het rentebesluit van de centrale bank.

    Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef daarmee staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent.

    "De Raad van Bestuur handhaaft zijn verwachting dat de basisrentetarieven van de ECB voor langere tijd, en ruim voorbij de periode van de netto activa-aankopen, op het huidige of een lager niveau zullen blijven", aldus de centrale bank.

    In december kondigde de ECB een verlenging aan van het maandelijkse obligatie-opkoopprogramma tot december 2017, maar tegelijkertijd werd bekend dat de opkopen vanaf april afgebouwd worden van 80 miljard naar 60 miljard euro per maand. Ook dit werd donderdag gehandhaafd.

    Inflatie belangrijk thema

    In de toelichting die voorzitter Mario Draghi donderdag gaf op het rentebesluit, lag de nadruk op de ontwikkeling van de inflatie. De ECB streeft naar een prijsstabiliteit van rond de, maar net onder 2,0 procent.

    Momenteel ligt de inflatie in de eurozone daar nog altijd onder maar in december stegen de consumentenprijzen met 1,1 procent op jaarbasis, wat de sterkste toename van het consumentenprijspeil in drie jaar tijd markeerde.

    Volgens Draghi waren het vooral basiseffecten zoals de hogere energieprijzen die hieraan ten grondslag lagen. "Er is geen bewijs dat er een overtuigende opwaartse trend is in de onderliggende inflatie", aldus de ECB-voorzitter.

    Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets is het met de centraal bankier eens. "Het effect van hogere olieprijzen op de inflatie zal vervagen vanwege het beperkte opwaartse potentieel van de olieprijzen", verwacht de marktvorser.

    Over eventuele afwijkingen in de inflatie-ontwikkeling in de afzonderlijke eurozone landen, zei Draghi dat die waarschijnlijk beheersbaar zullen zijn. In Duitsland liep de inflatie in december, met 1,7 procent op jaarbasis, harder op dan in de muntunie.

    De voorzitter van de ECB wees erop dat het inflatiedoel van de centrale bank echter voor heel de muntunie geldt en dat Duitsland er ook baat bij heeft dat het herstel binnen heel de eurozone doorzet.

    Taperen niet besproken

    Draghi benadrukte in zijn toelichting dat er tijdens de beleidsvergadering niet werd gesproken over het zogenoemde 'taperen', dus het afbouwen van verruimingsmaatregelen. Volgens de centraal bankier was dat bij de vorige bijeenkomst van het beleidscomité ook niet het geval.

    Wel zei Draghi dat als de tijd daar is om te gaan taperen, hier een "diepe, voorzichtige analyse" aan vooraf zal gaan.

    "De centrale bank houdt vast aan QE totdat het inflatiedoel is bereikt. Maar de roep om taperen wordt steeds luider en dat woord wordt mogelijk al in het derde kwartaal in de mond genomen", stelde marktanalist Aslam.

    Voorlopig durft Draghi dat echter nog niet, concludeerde Luke Bartholomew van vermogensbeheerder Aberdeen. Maar, zo zei de beleggingsstrateeg, "het zal niet lang duren voor de markt zich toch begint af te vragen hoe het QE-programma er in 2018 uit zal zien."

    Trump en Brexit

    Naast vragen over inflatie en het uitbreiden of afbouwen van de kwantitatieve verruimingsmaatregelen, werd Draghi donderdag ook gevraagd naar de aankomend president van de Verenigde Staten, Donald Trump, en de mogelijke effecten van de Brexit, nadat de Britse premier Theresa May eerder deze week benadrukte voor een complete uittreding uit de Europese Unie te gaan.

    De ECB-voorzitter hield zich zoals verwacht afzijdig en gaf opnieuw aan dat het nog te vroeg is om iets zinnigs te kunnen zeggen over het effect dat de onderhandelingen over een Brexit zullen hebben op de economie van de eurozone.

    Over Trump zei Draghi dat hij liever commentaar geeft op daadwerkelijk beleid en niet op de uitspraken die de nieuwe Amerikaanse president tot nu toe deed.

    Reactie markt

    De euro/dollar noteerde net voor het rentebesluit op 1,0661 maar zakte tijdens de toelichting van Draghi richting de 1,06 dollar. Het muntpaar noteerde na de persconferentie op 1,0592.

    De aandelenmarkten in Europa zijn donderdagmiddag wat opgelopen in reactie op de woorden van Draghi.

    Update: om toelichting Mario Draghi en analistencommentaar toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:20
    Update: Aandelen verkopen als Trump handelsoorlog begint - Jim Rogers

    Beleggingsdeskundige maakt zich zorgen.

    (ABM FN-Dow Jones) Beleggingsdeskundige Jim Rogers raadt beleggers aan om hun aandelen te verkopen indien de kersverse Amerikaanse president Donald Trump een handelsoorlog begint.

    "Hij wil erg graag een handelsoorlog. En als dat gebeurt, verkoop dan alles", zei de bekende belegger tegen Marketwatch.

    Volgens Rogers is er veel onzekerheid over het beleid van Trump. "Ik weet dat handelsoorlogen altijd zeer desastreus zijn geweest. Ze kunnen leiden tot faillissementen en hebben tot echte oorlogen geleid", zei Rogers. "De geschiedenis heeft laten zien dat niemand ooit een handelsoorlog heeft gewonnen en erg weinig mensen leren de lessen van de geschiedenis. Ze negeren die lessen omdat ze denken dat ze slimmer en machtiger zijn dan mensen uit het verleden."

    Trump heeft gedreigd om China importtarieven op te leggen van 45 procent en zei dat de Chinezen wisselkoersen manipuleerden. Analisten hebben gewaarschuwd dat een confrontatie tussen Amerika en China desastreuze gevolgen kan hebben.

    De vermaarde belegger Rogers gaf evenwel toe dat er een kans is dat Trump zich richt op de positieve plannen die hij heeft aangekondigd, zoals lagere belastingen en deregulering. "Als hij goede dingen doet, dan komen de goede tijden weer terug", zei Rogers.

    Volgens Rogers is een belegging in de Amerikaanse dollar altijd goed en maakt het niet uit voor de munt wat Trump zal gaan doen. "Dit is een goed moment om dollars te kopen", zei Rogers. De belegger denkt dat de munt tot in 2018 zal blijven stijgen.

    Sinds Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen won is de ICE dollar index, tegen een mandje met zes andere munten, met 3 procent gestegen.

    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:20
    Trump wil belastingen enorm verlagen

    Belastingtarief voor middenklasse en bedrijven kan halveren.

    (ABM FN-Dow Jones) De kersverse Amerikaanse president Donald Trump wil de belastingen voor de Amerikaanse middenklasse en voor Amerikaanse bedrijven "enorm" verlagen, tot een niveau van 15 tot 20 procent, in plaats van het huidige tarief van 35 procent of meer. Dit zei de Amerikaanse president maandag tijdens een persconferentie.

    Trump zei ook dat hij de regelgeving voor bedrijven "enorm" wil verminderen en dat het makkelijker moet worden worden voor bedrijven om banen te scheppen voor de binnenlandse fabricage van producten.

    "We gaan niet stoppen met handelen, we blijven handelen, maar we gaan onze producten hier maken", zei de president ten overstaan van bedrijfsbestuurders tijdens een van zijn eerste reguliere persoptredens in Washington.

    Amerikaanse bedrijven die hun banen naar het buitenland verplaatsen, kunnen echter rekenen op forse importheffingen, zei de president. "Dat is misschien geen vrije handel, maar ik noem het eerlijke handel", aldus Trump.

    Dit soort persconferenties zullen voortaan waarschijnlijk elke kwartaal plaatsvinden, beloofde de president, "of zo vaak als jullie het nodig vinden."

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 24 januari 2017 16:53
    Nederlandse bonusregels gelden niet voor importbanken - media

    Dijsselbloem praat met internationale banken over verhuizing naar Nederland.

    (ABM FN-Dow Jones) Internationale banken die als gevolg van de Brexit hun hoofdkantoor naar Nederland willen verhuizen, hoeven geen rekening te houden met de Nederlandse bonuswetgeving. Dit zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdag in zijn wekelijks gesprek op RTL Z.

    "In de wet staat al dat internationale concerns die in en vanuit Nederland werken, dat daar die strengere eis niet voor geldt", aldus Dijsselbloem. Nederlandse wetgeving schrijft voor dat bankiers geen bonus mogen krijgen die hoger uitkomt dan 20 procent van hun jaarsalaris. Dit gaat echter alleen op voor banken die in Nederland werkzaam zijn. "Wiens klanten Nederlands zijn, waar de business vooral in Nederland zit, die vallen onder een veel strenger bonusregime", benadrukte de minister.

    Op dit moment voert Dijsselbloem gesprekken met Britse, Amerikaanse, Japanse en andere Aziatische banken over een mogelijke verhuizing naar Nederland in het geval het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie inderdaad verlaat. "Die zijn echt serieus aan het kijken naar het continent, komen dan ook in Nederland. Nederland scoort goed in die lijstjes", volgens de minister.

    Hoewel de Nederlandse bonuswetgeving niet van toepassing is, zullen banken die zich in ons land willen vestigen, wel rekening moeten houden met Europese bonusregels. Die schrijven voor dat bankiers maximaal een jaarsalaris aan bonus mogen ontvangen, of twee jaarsalarissen indien aandeelhouders hiermee akkoord gaan.

    Dinsdag werd bekend dat de Britse regering parlementaire goedkeuring nodig heeft om Artikel 50, die zal leiden tot een Brexit, in werking te laten treden. "Het parlement wordt nu door deze uitspraak ook in de positie gebracht om ook in het vervolg, niet alleen bij de start, maar ook bij het vervolg, zijn invloed te kunnen doen gelden", zei Dijsselbloem daarover.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2017 16:45
    Werknemers ASML krijgen megabonus
    4 uur geleden Rob Goossens

    Alle werknemers van chipmachinemaker ASML krijgen een forse bonus uitgekeerd na de sterk gestegen omzet van het Veldhovense bedrijf in 2016.

    Dat maakt ASML woensdag bekend. De bonus beslaat 16% over het hele brutosalaris van alle werknemers.

    ASML heeft hiervoor dit jaar ruim €90 miljoen uitgetrokken.

    De miljoenenbonus past in een langere traditie bij ASML om personeel te laten meeprofiteren als het concern goed draait. Sinds 2011 gaat het overtollige kasgeld naar aandeelhouders en werknemers.

    Bonus lonkt

    Over 2015 kregen ASML-werknemers 18% bonus over het brutojaarsalaris uitgekeerd nadat ASML een opkoopprogramma van aandelen van €1 miljard had opgezet. Het jaar ervoor was dit bonusprogramma net als dit jaar 16% over het brutosalaris.

    ASML heeft de bonusregeling ingesteld om aantrekkelijker te zijn voor technisch personeel. Het concern heeft een chronisch tekort aan dit type werknemers en werft personeel in heel Europa.
  7. forum rang 5 Ed Verbeek 25 januari 2017 16:49
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 januari 2017 16:48:

    Man overleeft schietpartij VS door laptop
    9 min geleden

    FORT LAUDERDALE - Een 37-jarige man heeft de schietpartij op de luchthaven van Fort Lauerdale overleefd, doordat een kogel afketste op zijn Apple MacBook Pro. Dat meldt CNN zaterdag.

    De metalen laptop zat in een rugzak die de man omhad. De laptop raakte zwaarbeschadigd. Aanvankelijk had de man niet door dat hij was beschoten. Hij voelde wel iets op zijn rug, maar dacht dat het bagage was die van de band af was gevallen. Hij lag op dat moment op de grond om dekking te zoeken voor de schutter.

    Na afloop, toen alles voorbij was, deed hij de tas open en zag hij de kapotte laptop. De kogel bleek door de kleine opening van de tas te zijn gegaan en door de laptop heen. Toen agenten vervolgens de tas helemaal openden, rolde de kogel eruit.

    Bij de schietpartij kwamen vijf mensen om het leven. De dader is een getraumatiseerde Irak-veteraan. Hij is gearresteerd.
    Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2017 17:53
    Miljardendeal Cisco in cloud
    Vandaag, 10:47

    Cisco Systeem neemt voor $3,7 miljard de softwaremaker en cloudspecialist AppDynamics over.

    Dat meldt het bedrijf woensdag. De overname is in aandelen en cash. AppDynamics uit San Francisco wordt ingevoegd in het bestaande cloud-softwareplatform van Cisco, dat vorig jaar Spring voor $1,4 miljard kocht en een marktwaarde van $135 miljard heeft.

    Online volger

    AppDynamics volgt real time al het online verkeer van bedrijven en specifiek het gebruik van apps. Het was bezig met een beursgang, vlak voordat het concern de prijs daarvan bekend maakte, stapte Cisco in de arena met zijn overnamebericht.

    AppDynamics werd vorig jaar door de markt veel lager gewaardeerd, op $1,9 miljard.

    Het Amerikaanse softwarebedrijf AppDynamics werkt onder meer voor Nasdaq, Lloyds Banking Group en Nike.
  9. forum rang 5 Ed Verbeek 25 januari 2017 20:01
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 januari 2017 12:57:

    Coalitieakkoord IJsland goedgekeurd
    25 min geleden

    REYKJAVIK - Ruim twee maanden na de verkiezingen krijgt IJsland een nieuwe regering. De centrumrechtse Onafhankelijkheidspartij, die de meeste stemmen behaalde, en de relatief nieuwe partijen Bright Future en Vidreisn (Hervorming) keurden maandagavond een coalitieakkoord goed.

    De leider van de Onafhankelijkheidspartij, Bjarni Benediktsson, wordt premier van de nieuwe regering, die dinsdag in de loop van de dag wordt voorgesteld. De partijen hebben afgesproken dat er een referendum komt over eventuele toetreding tot de Europese Unie, hoewel de Onafhankelijkheidspartij tegen een EU-lidmaatschap is.

    De drie partijen bezetten samen 32 van de 63 zetels in het parlement. Een eerdere poging om tot een coalitie te komen mislukte in november, maar omdat de Groenen en de Piratenpartij het ook niet eens konden worden, kreeg de Onafhankelijkheidspartij opnieuw een formatieopdracht.

    IJsland vroeg in 2009 het EU-lidmaatschap aan, een jaar nadat het door een bankencrisis bijna bankroet was gegaan. Het schortte de onderhandelingen daarover later weer op.
    Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
  10. forum rang 10 voda 26 januari 2017 11:53
    AFM blundert met data van beleggers

    Gepubliceerd op 26 jan 2017 om 07:36 | Views: 2.159 | Onderwerpen: AFM

    ArtikelReacties (10)07:36 -

    AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft per ongeluk informatie gepubliceerd over beleggingen van hedgefondsen die speculeerden op koersdalingen van bepaalde aandelen. De zogenoemde shortposities waren te klein om onder de Wet financieel toezicht te vallen.

    De AFM publiceert shortposities van investeerders als ze betrekking hebben op meer dan 0,5 procent van alle door een bedrijf geplaatste aandelen. Hedgefondsen blijven vaak bewust onder die grens om concurrenten geen inzicht te verschaffen in hun beleggingsstrategie.

    Deze week ging dat evenwel mis. De AFM publiceerde dinsdagavond per ongeluk een lijst met honderden shorttransacties die onder de meldingsgrens vallen. De toezichthouder geeft de fout op zijn website toe en zegt die te betreuren. Woensdagochtend werd de juiste lijst gepubliceerd.

    Boosheid

    Financial Times meldde donderdag dat onder meer de shortposities van de bekende investeerder George Soros op straat zijn komen te liggen. Volgens de Britse zakenkrant blijkt daaruit dat hij bijvoorbeeld speculeerde op een koersdaling voor ING.

    Veel van de betrokken hedgefondsen voelen zich volgens FT in de kaart gekeken en zijn boos over de gang van zaken. ,,Wanneer banken of hedgefondsen een fout maken, krijgen zij een boete'', stelt een niet bij naam genoemde fondsmanager. ,Maar wie beboet de Nederlandse toezichthouder?''

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-260117-038/AFM-...
  11. forum rang 10 voda 26 januari 2017 16:00
    Munich Re ontbindt onderdeel

    Bedrijf verkleint tevens bestuur.

    (ABM FN-Dow Jones) Munich Re gaat zijn zorgverzekeraar ontbinden. Dit maakte de Duitse herverzekeraar donderdagmiddag bekend.

    Met ingang van 1 februari 2017 wordt de divisie Munich Health ontbonden. De primaire ziektekostenverzekeringsactiviteiten worden overgedragen aan de verzekeringsgroep ERGO International en de activiteiten gericht op herverzekeringen worden samengevoegd met de divisie levensverzekeringen.

    Het concern verwacht dat er kostensynergieën zullen ontstaan als gevolg van de maatregel.

    Vanwege deze reorganisatie kan het aantal bestuursleden ook worden teruggebracht. Bestuurslid Doris Höpke neemt de verantwoordelijk voor Special and Financial Risks van Thomas Blunck. Blunck wordt vanaf 1 februari verantwoordelijk voor Life and Health. Deze twee onderdelen worden geïntegreerd.

    Het aandeel Munich Re won 0,9 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 26 januari 2017 19:22
    Wetenschappers zetten Doemdagklok iets vooruit

    Internationale wetenschappers hebben vandaag de symbolische Doemdagklok een halve minuut vooruitgezet. Zij willen hiermee aangeven dat de mensheid wat dichter is gekomen bij de totale vernietiging van de aarde. Dat maakten zij vandaag in New York bekend.

    Redactie 26-01-17, 17:27

    0 reacties

    De zogenaamde Doomsday Clock staat nu op twee en een halve minuut voor twaalf, met als achterliggende gedachte dat om twaalf uur de ,,dag des oordeels'' aanbreekt. De wetenschappers zetten de klok iets vooruit omdat zij pessimistischer zijn geworden over de nucleaire dreiging en de klimaatsverandering.

    Het tijdschrift Bulletin of the Atomic Scientists van de universiteit van Chicago riep de klok in 1947 in het leven. De klok stond toen op zeven minuten voor twaalf met als belangrijkste dreiging een allesverwoestende kernoorlog. De laatste keer dat de klok werd verzet was in 2015. Toen ging de wijzer twee minuten naar voren, naar drie minuten voor middernacht, wegens de toenemende nucleaire dreiging en het broeikaseffect.

    www.ad.nl/wetenschap/wetenschappers-z...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 januari 2017 15:32
    Steenmarter die overleed in deeltjesversneller CERN in museum Rotterdam

    Gepubliceerd: 27 januari 2017 12:52

    Een steenmarter die door een stroomstoot aan haar einde kwam bij de deeltjesversneller CERN is de nieuwste aanwinst van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

    De marter legde de deeltjesversneller bij Genève in november 2016 een dag plat door haar geknaag en moest dat met de dood bekopen. De marter kreeg een stroomstoot van 18.000 volt. Het verschroeide lichaampje is geprepareerd en toegevoegd aan de collectie van 'dode dieren met een verhaal'.

    De opgezette marter verkeert nu in het gezelschap van andere dieren die aan hun eind kwamen door botsingen met de mensheid. Bijvoorbeeld de McFlurry-egel, die stierf doordat hij met zijn kop in een beker van het McDonalds-product kwam vast te zitten. Ook de beroemde Dominomus die in Leeuwarden werd afgeschoten omdat hij het evenement Domino Day 2005 in gevaar dreigde te brengen staat in het museum.

    Eigenlijk had curator Kees Moeliker al zijn zinnen gezet op een soortgenoot van de nu bemachtigde steenmarter. Deze marter had in april vorig jaar de deeltjesversneller een week lang platgelegd door kortsluiting te veroorzaken, en overleefde dat ook niet. Maar het kadaver van dat dier was al door de bedrijfsbrandweer vernietigd.
    Door: ANP
  14. forum rang 10 voda 27 januari 2017 15:35
    'Brexit kost bedrijven Nederland nu al geld'

    Gepubliceerd op 27 jan 2017 om 07:50 | Views: 3.141

    ZOETERMEER (AFN) - Het dreigende vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie kost bedrijven in Nederland nu al geld. Door de onzekerheid over de uitkomst van het brexitproces zien veel ondernemers bijvoorbeeld orders uitgesteld worden. Dat stelt de belangenvereniging evofenedex vrijdag.

    De ondernemersorganisatie kreeg de afgelopen weken veel telefoontjes van bezorgde leden. Zij heeft een meldpunt geopend waar ook andere bedrijven terecht kunnen met hun zorgen over brexit en waar zij hun wensen kenbaar kunnen maken voor een nieuw handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

    Vooral handels- en productiebedrijven hebben last van de onzekerheid, die hun Britse handelspartners kopschuw maakt. Evofenedex, dat de belangen behartigt van ondernemers die veel zaken doen in het buitenland, wil met behulp van het meldpunt die problemen in kaart brengen.

    Het Verenigd Koninkrijk is de derde handelspartner van ons land, en is volgens evofenedex goed voor zo’n 300.000 banen. In totaal stak in 2015 voor 38 miljard euro aan exportproducten de Noordzee over. Daar staat een import ter waarde van 21 miljard euro tegenover.

    Behalve brexit is ook het handelsbeleid van de nieuwe Amerkaanse president Donald Trump een bron van zorg. Hij heeft al een streep gezet door een handelsverdrag met Aziatische landen en wil ook het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA ter discussie stellen.

    Met name dat laatste kan volgens evofenedex ook het Nederlandse bedrijfsleven raken. Ondernemers die bijvoorbeeld naar Canada exporteren en van daaruit ook de Amerikaanse en Mexicaanse markt bedienen, kunnen behoorlijk last krijgen van eventuele handelsbeperkingen.
  15. forum rang 10 voda 30 januari 2017 16:05
    ECB kocht voor bijna 17 miljard euro aan obligaties op

    Centrale bank koopt minder op dan week eerder.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 16,8 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, minder dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

    Door de aankopen in de week eindigend op 27 januari steeg de teller op weekbasis met 16,8 miljard euro van 1.303,1 miljard naar 1.319,9 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank nog voor 18,6 miljard euro op.

    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 207,5 miljard naar 207,9 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 23,5 miljard euro, iets meer dan de 23,0 miljard euro een week eerder.

    Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 1,9 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 58,8 miljard euro bedragen.

    Maandelijks wil de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Vanaf april 2017 zal de ECB dit tempo evenwel verlagen naar 60 miljard euro per maand.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,0655.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 februari 2017 14:45
    'Google passeert Apple als waardevolste merk'
    1 uur geleden

    LONDEN - Google heeft Apple van de troon gestoten als meest waardevolle merk ter wereld, althans volgens een woensdag gepubliceerde ranglijst van het Britse merkwaarderingsbureau Brand Finance. Waar Apple moeite heeft met het handhaven van zijn technologische voorsprong ten opzichte van concurrerende smartphonemakers, kent Google als zoekmachine nagenoeg geen serieuze rivalen meer.

    De merkwaarde van Google, dat een belangrijk deel van zijn inkomsten haalt uit reclame bij het zoeken op internet, is in 2016 met bijna een kwart gestegen tot een kleine 110 miljard dollar. Die van Apple daalde van bijna 146 miljard naar dik 107 miljard dollar.

    Apple eindigde de voorgaande vijf jaar nog als waardevolste merk. Google bekleedde die positie voor het laatst in 2011. Het hoogst genoteerde Nederlandse bedrijf op de lijst van Brand Finance is dit jaar wederom Shell, gevolgd door ING, Philips, Rabobank en Heineken.
  17. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:26
    Beursblik: beursexperts super somber

    Wegblijven bij ArcelorMittal.

    (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn "super somber" gestemd. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 70 experts.

    Vorige maand leefde het sentiment op, maar dit bleek slechts van korte duur. "Slechts 10 procent van de ondervraagden denk dat de AEX in de komende maand gaat stijgen en maar liefst 53 procent gaat van een daling uit", aldus analist Corné van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. "Deze mate van somberheid is heel extreem." Alleen eind 1999 waren de experts ook zo somber gestemd, vanwege de waarderingen en de angst voor de millennium bug.

    Ditmaal zijn het de verwachte renteverhogingen door de centrale banken met een afname van de stimuleringen, de onzekerheid rondom de Amerikaanse president Donald Trump en de aankomende verkiezingen in diverse Europese landen de oorzaken van het pessimisme.

    Opvallend noemde Van Zeijl dat, in tegenstelling tot de Nederlandse experts, de Amerikaanse experts momenteel juist heel erg positief gestemd zijn.

    Voor de komende maand wordt door de experts vooral Ahold Delhaize geadviseerd, gevolgd door Aegon, Gemalto en KPN. Wegblijven moeten beleggers volgens de experts bij ArcelorMittal. "En ook een Altice komt weer op de flopperslijst terug", aldus Van Zeijl.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 966 967 968 969 970 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0671 +0,50%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.369,23 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links