Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEXLiveblog: JP Morgan en Bank of America

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 januari 2017 12:22
    jahoor shell staat op 0,10%. zeker omdat beide olies ruim 1% inleveren. olie heeft sinds tijden niet zo hoog gestaan. shell heeft gigantische kostenbesparingen doorgevoerd. als ze dat doen, dan is het niet goed. als ze het niet doen, ook niet.

    ze zijn daar vrij vroeg mee begonnen. dus het ziet er zeer gunstig uit voor de komende periode. ook omdat allerlei landen, de prijs van olie omhoog kunnen praten, blijkbaar...wil best een vraagteken plaatsen...bij deze?

    het kosten even moeite, maar dan heb je wat.

    maar hebben jullie nou je zin :). zo meteen zit ik met een hele aandeel shell. als die negativiteit zo doorgaat :) bij elke tegenslagje, het kopje erbij laten hangen. dan is het jullie schuld dat ik een hele aandeel shell heb.

    dan weet jullie de consequentie. :)
  2. Marco1337 13 januari 2017 15:05
    @macthamac Wat zie jij in hemelsnaam nog in shell? Op het moment dat de olie de 60 aantikt gaan de schalie torens in Amerika weer pompen. De afhankelijkheid van olie is daardoor gigantisch verminderd. Daarbij wordt er veel geïnvesteerd in groene energie.. De Opec kan zoveel afspraken maken als ze willen, maar ze zullen nooit meer boven de prijs komen van schalie olie.
  3. [verwijderd] 13 januari 2017 17:22
    ik dacht ik gooi er ook maar wat uit. ben te lui om echt het aandeel, en daarmee ook het bedrijf, balans, markt etc. te bestuderen.

    vooralsnog ziet het er keurig uit, een vrij hoog dividend plus een goede kans dat het fonds hoger gaat.

    shell is een bedrijf, het is geen grondstof. vind ik ook zo op het eerste gezicht een verschil. mocht het allemaal happy happy joy joy zijn, dan heeft shell, genoeg tijd, als het echt moet, zich aan te passen.

    ik was niet zo heel serieus, vermoedelijk was dat wel duidelijk?

    mocht er vraag zijn, en het langverwachte gebeurt dan eindelijk toch, de olievoorraden nemen af, dan zou de prijs heus wel een keer omhoog gaan. ik bedoel dit niet flauw, ik snap wat je bedoelt. ik weet helemaal niet hoeveel we nog uit die grond kunnen halen, hoeveel we nodig hebben om indien er veel vraag naar komt, te veranderen naar andere energie standaarden.

    ik snap overigens best die milieu dingetjes, maar als niemand het wilt kopen, dan gaat het nog wel even duren. dit verwijzend naar fysieke producten, en geen financiële producten.

    uitlaatgassen, zijn overigens ook niet goed voor iemands longen. ik bedoel als het milieu niet genoeg reden is, dan zou eventueel nog gezondheid kunnen meewegen.

    ik vraag mij af, als het inderdaad niet zo heel goed gaat met olie, en bedrijven in die sector, wat doet het met de banken? ik las ooit ergens in een maandblad, en volgens mij ook hier op iex.nl dat banken behoorlijk veel geld hebben zitten in deze bedrijven. in de vorm van leningen. overigens kreeg ik dat ook een soort bevestigd in het boek van mishkin.

    vooralsnog ziet shell in ieder geval heel solide eruit, en zou best nog wat procentjes omhoog kunnen gaan. als mensen weten dat er gevaren zijn, dan zouden ze daar oplossingen voor kunnen bedenken.

    vind het een beetje raar om vanaf mijn luie stoel, shell met zijn velen werknemers, bestuur, en aandeelhouders als incompetent te bestempelen. het is vrij makkelijk, maar het snijd geen hout.

    ik was even kippensoep aan het koken, en heb inmiddels gegeten, ik ga zo even verder het lynx beleggers debat verder kijken. ben ergens halverwege tips. olie kwam ook nog voorbij.

    nico inberg uit, wordt volgend jaar risicodebat.
    M.E. bleek niet opgewassen reaguurders iex
    rode en oranje bordjes uit voorzorg weggehaald bij tips nico inberg.
    bijbelse apocalyptische profetie werkelijkheid geworden lynx beleggersdebat.
  4. [verwijderd] 13 januari 2017 18:07
    vergeet maar wat ik gezegd heb. ik kom later nog wel even terug op olie. druk zo'n beetje het laatste shaggie uit. ga morgen stoppen met roken. dus met andere woorden, volop gamen, en een beetje grasduinen.

    ga even kijken of ik een boek van het internet kan plukken over principles of medical biochemestry. zag het boek bij de kringloop, had helaas maar een tientje, en ging weg met een boek over economie.

  5. [verwijderd] 14 januari 2017 20:35
    quote:

    bik schreef op 14 januari 2017 12:09:

    Morgen pas?Dacht dat U ECHT 1 januari zoudt beginnen,begin nu wel te twijfelen aan Uw Goede Veurnemens.Morgen stop ik met drinken veurleupig,want roken is mij gelukkig onbekent,dat wordt weer een paar jaar langer vertoeven op deze helse planeet. Grmpffft.
    goede voornemens...punt...dus twijfelen. het staat u geheel vrij. beter gezegd, samen met stoppen met alcohol drinken, lijkt me het een hele gezonde levenshouding. ik zou zeggen, zonder aan uw voornemen te twijfelen ;) succes! tol hansse heeft daar een hele goede plaat over geschreven. met z'n allen op een bol.

    wou zelf nog even terug komen op het olie vraagstuk. ik moet mij nog even onthouden van een mening, had vanwege een overdreven groot ego, direct een doorgeslagen aspiratie, om me iets meer te verdiepen in dit onderwerp. ben even met andere projectjes bezig.

    goed robotisering, ja of nee. waar of nietwaar. als de robotisering ten volste zijn intrede doet, dan hebben mensen vrije tijd. zoiets als een afwasmachine die je niet in of uit hoeft te ruimen. huishouden is ook extra werk. net zoals werk, waarvoor je een mooi honorarium krijgt.

    dan zou je denken, dat in het geval van de robotisering, het vooral in sport en ontspanning. die markt groeit, naast hele ingewikkelde informatica, mechanica, chemie, fysica enz. dus daar zouden mensen ook werk kunnen gaan zoeken, en hun extra uren kunnen besteden, en geld over de balk smijten.

    oftewel, gamen, films, muziek, sport, amusementsparken, weet ik veel wat allemaal.
  6. [verwijderd] 14 januari 2017 21:37
    het ging mij meer om het feit, dat ik onze nico positief hoorde praten over olie en shell. dus dan rest mij maar 1 ding, juist..diametraal, super gefundeerde analyse erop loslaten.

    maar goed, een havik vangt geen vliegjes :) dus als iemand met de theory van alles komt. dan hack ik de realiteit, en dan zeg ik, en nu jij weer.
  7. [verwijderd] 15 januari 2017 12:53
    lees net een stukje over saudi arabia, en entertainment. als daar de vrouwen losgaan, dan is die hele olie ook niet meer nodig. wat een groeimarkt. groeimarkt heet zoiets toch? nee vergeet wat ik gezegd heb over, die onzin over sport en ontspanning.

    ga zo meteen helemaal over de top, en ga helemaal de realiteit proberen te tarten, zodat er alleen nog maar zinloze onzin overblijft. die overigens met de waarheid niets van doen heeft.

    blackrock is toch 1 van de grootste verspreiders van etf? etf is een financieel product voor luie mensen. mensen die druk 9-5, zijn en daarna met een potje bier op de bank, wat aan wegzappen.

    dus als actieve belegger, met het juiste verstand van zaken, heb je die etf's helemaal niet nodig. als je maar genoeg tijd hebt om jezelf te scholen en te laten inlichten.

    nu kom ik met de robotisering, ten eerste, robots kunnen het werk overnemen, die kunnen met veel minder emotie met de zelfde kennis paraat, en zonder fouten erin te maken, beleggen. denk aan wat ze over blackjack zeggen, een foutje kost 0,14%. en dat is voor het huis.

    maar ze kunnen ook, gewoon werk overnemen, zodat je zelf nog wat pleziertjes hebt met uitzoeken.

    conclusie :) blackrock gaat ten onder. nee grapje, etf verkopen niet meer.

    probeer een beetje het brexit verhaal in kaart te brengen.

    het is niet binair. niet goede trade deal, of goede immigratie deal. nee niet binail. het is de best optie voor britain, of de ergste optie. nee flauw. weet ik.

    may begint al in het sky news interview zelf over de uitkomst. het gaat om de uitkomst. dus wat iedereen roept, 1 oor in.......juustem.

    gewohn efkes kiekuh waht ut allemahl is.

    weer mensen die zeggen dat het geen zero-sum game is. nou weet ik niet wat een zero-sum game is. het gaat in ieder geval niet, dat we hand in hand blij gaan lopen doen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links